Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Tisdagssnack

Har försökt beställa mat i en kvart, men sidan hänger sig varje gång jag ska trycka igenom köpet. Online-matbutiker måste väl vara de stora vinnarna just nu? Tänk vad bra det måste gå för dem!

Jag ska träffa min mamma imorgon. Hon ska till läkaren i Helsingborg och då hon ändå måste ta sig hit vill hon passa på att träffa mig. Jag vet att man inte ska träffa andra än de man bor med, men vissa saker får man göra ändå ibland för att inte förlora förståndet. Som att träffa sin mamma <3

Annars ser dagarna mest ut som de gör. Vi lagar mat och spelar spel. 2020, året då vi upptäckte sällskapsspel? Så trevligt det är. Spelkvällar är ju det bästa som finns. Jag har bestämt mig för att bli en sån där som har massvis med spel hemma. Vilka är era favoritspel?

Prisjakt som jag jobbar på har faktiskt utnämnt sällskapsspelet som Årets julklapp och de mest populära i Sverige just nu enligt statistik från Prisjakt är När då då, Ticket to Ride: Europe, Terraforming Mars, Pandemic (haha!) och Catan. Håller ni med?

 

Helgen: olika nyanser av rosa & recept på chilibearnaisesås

Det enda vi gör just nu är att laga mat och spela spel. Man kan ju ha det sämre.

 

Men först nagellack. Fick finaste nagellacken jag någonsin sett hemskickade av Idun! Blev så glad! Jag såg dem nyligen och tänkte köpa, så det var ju en superläglig present. Tack Idun!

 

Kunde inte bestämma mig för vilken färg jag ville ha, så det blev alla : ))

 

”Idag ska vi laga något vi aldrig tidigare lagat”, sa jag i lördags. Det blev chilibearnaise. HJÄLP vad god den blev. Godaste såsen jag ätit i mitt liv. Skojar inte.

 

Vi gjorde ”4 portioner” och åt upp allt, hehe. Hade mycket chili och örter i, tycker om när såsen är chunky. Recept kommer här!

Fréginas chilibearnaisesås

1-2 schalottenlök

200 gram smör

3 äggulor

1 krm vitpeppar

3 msk rödvinsvinäger

1 röd chili 

1 tsk sambal oelek

4 msk vatten

färsk dragon

färsk persilja

salt

 

Gör så här:

1. Finhacka löken, chilin och örterna. Smält smöret och ställ åt sidan.

2. Mät upp vinäger och 2 msk vatten i en kastrull, tillsätt löken samt vitpeppar och låt koka.

3. Knäck äggen och separera äggulorna.

4. När nästan all vätska kokat bort, tillsätt 2 msk vatten och ta bort kastrullen från värmen. Rör i äggen.

5. Sätt kastrullen på låg värme och vispa med elvisp och droppa samtidigt i smöret successivt. Höj värmen lite om såsen inte tjocknar, men var försiktig.

6. När allt smör är i såsen ta av från värmen och tillsätt örterna, chilin och en sked sambal. Smaka av med salt.

7. Ät genast!

 

Sen spelade vi Ticket to ride med två färger var för att krydda till tillvaron.

 

Dagens matprojekt blev risotto. Med skogschampinjoner, tryffelolja, vitt vin, persilja och grana padano. Mycket gott det med!

 

19 snabba

Hittade det här på Facebook. Man ska ställa frågor till sin partner och skriva exakt som den svarar. Ingen betänketid, inga utförliga svar. 19 snabba! Jag frågar, F svarar:

1. Vad brukar jag alltid säga till dig?
”Sluuuuta”

2. Vad gör mig lycklig?
God mat

3. Vad gör mig ledsen?
Att inte hitta på saker

4. Hur får jag dig att skratta?
Du berättar dina roliga skämt

5. Hur var jag som barn?
Ensam

6. Hur gammal är jag?
32

7. Hur lång är jag?
164

8. Vad är min favoritsysselsättning?
TikTok

9. Vad är jag jättebra på?
Matlagning

10. Vad är jag inte så bra på?
Jag kommer inte på något, jag som brukar komma på massa grejer. Jo! Du är inte bra på att hänga in dina kläder i garderoben.

11. Vad jobbar jag med?
Marknadsansvarig för sociala medier, eller sociala medier chef? Också…kampanjer…på alla marknader.

12. Vad är min favoritmat?
Du är som mig, du tycker om jättemånga grejer om det är bra gjort.

13. Varför är du stolt över mig?
För att du är så duktig, ambitiös och kreativ. Du har skapat så mycket..ehhh..vad ska man säga, texter? Jag menar, ja. I tidningar.

14. Om jag var en seriefigur, vem skulle jag vara?
Nasse

15. Vad gör du och jag tillsammans?
Spelar

16. Vad är likt mellan dig och mig?
Vi gillar samma typ av mat

17. Vad är olikt mellan dig och mig?
Våra intressen

18. Hur vet du att jag älskar dig?
För att du bryr dig om mig

19. Vilket favoritställe gillar jag att gå/åka till?
Brewski. Nej, men kanske Hannah?

Lite besviken på att han sa fel på min ålder, men annars var det godkänt ändå. Inte helt rätt på allt, men ändå inte jättefel.

 

puss!

5 år

I lördags firade vi fem år tillsammans!

Eller egentligen inte just i lördags. Vi har inte ett riktigt datum. Men i oktober 2015 träffades vi. Fem år. FEM ÅR! Det är den längsta relationen jag varit i.

F brukar jämföra saker med sin utbildning tidsmässigt. Det är hans hållpunkt över saker som hänt i hans liv och det han utgår ifrån när han tänker tillbaka. Det blev så konstigt för honom när jag sa att vi nu varit ihop längre än hans utbildning. Haha. Vi har masterexamen i förhållande! Några omtentor, men A for effort.

 

Lördagen blev kanske inte riktigt som vi tänkt då läget är som det är. Men vad gör det om hundra år. Förmiddagen: jag var på pysselhumör, medan F såg på Formel 1 gav jag mig på projekt twisted candles.

 

Vilket gick jättebra. Haha.

Innan ni skriver det: jag veeet att det måste vara paraffinljus. Jag visste det redan innan jag testade. Men kunde inte läsa någonstans om mina ljus var av paraffin eller inte, så jag bestämde mig för att chansa.

 

Ny trend: skalade ljus.

 

Vi köpte kaffe och gick på promenad.

 

Såg denna bakelse till kyrka.

 

Sen gick vi hem och gjorde oss fina. Tog på mig glittrig klänning. Man får ju försöka!!

 

För att äta pizza, dricka drink och sen en helkväll med vin, popcorn, yatzy och ticket to ride.

 

Vill ni veta en sjuk grej? Jag fick yatzy i tvåor på mitt första slag! Öppnade spelet i lördags och det är alltså första slaget någonsin.

Nu blir det sjukare: exakt samma grej hände i somras när vi spelade Hannahs nyköpta yatzy. Fick yatzy i tvåor(!) första omgången. Vad är oddsen?

 

Mysig dag! <3

Då kör vi fem år till!

DIY: stänkmåla porslin

Ni kanske minns för hundra år sedan när jag skrev att jag skulle testa på att måla porslin? Nu har jag äntligen gjort det och oj vad bra det blev! Jag är supernöjd!

 

Jag var på loppis en dag, såg massa vitt porslin för 2 kronor styck och tänkte att nej men om man inte ska testa att stänkmåla porslin? Hur svårt kan det vara liksom? Min inspiration var Spruzzi vivente och Poppi från Olsson & Jensen.

 

Man behöver:

→ Porslin eller glas (glöm inte att rengöra det noga först)

→ Något att täcka bordet med (det stänker mycket!)

→ Porslinsfärg

→ Saker att måla, droppa eller stänka med, t.ex. penslar, svamp eller en pipett

 

Jag tog fram alla loppisfynd, samt annat vitt porslin jag hade hemma.

 

Köpte två olika blå färger, samt denna dova gröna och svart porslinsfärg från Panduro. Jag köpte även en ”uttunnare” som var till för att tunna ut annan porslinsfärg med. Jag läste att vissa använder vatten, men jag vågade inte chansa.

Sen är det bara att måla, stänka, droppa, badda – vad man känner för. När man är klar låter man det torka och sedan gräddar (haha eller vad det nu heter i detta syfte) man i ugn enligt anvisning på färgen.

Så här blev mitt resultat:

 

Så nöjd med detta svartprickiga!

 

Var skeptisk till muggarna först, men jag tror jag gillar dem! Jag droppade med pipett och smetade ut med fingrarna där det blev för stora droppar. Tyckte det blev rätt snyggt, så jag fortsatte så. Var alltså inget uttänkt tillvägagångssätt från början. Haha.

 

Men hallå detta gröna då?

 

Är verkligen supernöjd! Använde mig av pipett för att droppa och sedan toalettpapper för att ”badda”.

 

Dessa tallrikar är de första jag gjorde. Färgen blev alldeles för tjock vilket bildade klumpar, luftbubblor och stora ojämnheter. Tyvärr gräddade jag dom innan jag insåg det. Kanske kan ställa växter på dem, eller använda till att lägga smycken på.

 

Några lärdomar längs vägen:

→ Som sagt blir det bubbligt när färgen är för tjock. Det löser man genom att inte droppa/stänk/måla för tjockt och att tunna ut färgen.

→ Jag trodde jag skulle få till snyggt stänk genom att använda penslar, men det blev inte alls bra och var svårt att få till. Det slutade med att jag endast använde pipetten. Men har läst i efterhand att det finns särskilda stänkpenslar. Tips!

En fråga till den som vet. Det står att färgen ska hålla och tåla disk efter att man bränt färgen i ugnen, men kan man göra något för att få det ännu mer hållbart? Kanske lacka? Ytan är dessutom ganska matt och lite skrovlig nu, det kanske bli bättre om man lackar? Vad ska man använda i så fall?

Så roligt med porslin man gjort ”själv”! Kan verkligen rekommendera att köpa billigt porslin på loppis (eller på Ikea) och att vara lite kreativ. Känner mig så himla stolt, haha.

✨

Måndagssnack

 

Ni som följer mig på insta vet att jag har pysslat hela helgen. Lördagens projekt gick sådär, men söndagens projekt var bättre. Snart i en blogg nära dig! Helgens övriga innehåll har varit att fira fem år med F ( <3! ), äta kardemummabullar, se klart Ozark och spela yatzy.

Så mysigt det är att pyssla btw?? Jag tänker ofta att jag inte är en pyssel-person då jag har så dåligt tålamod med grejer. Det är visserligen sant generellt sett, fast när jag gör sånt jag tycker är kul har jag plötsligt världens tålamod. Så det är nog inte därför, jag tror snarare att jag inte tänker på mig själv som pysslig eller inte tyckt det varit kul eftersom mina händer skakar. Det är ju inte kul när man inte lyckas och det inte blir bra. Typ som när jag var yngre och gjorde pärlhalsband. Typisk grej som inte är särskilt rofyllt när man skakar på händerna… Haha. Men man kan ju faktiskt begränsa sitt pyssel till skakvänliga saker. Tack Corona för den insikten.

I alla fall. Vet ni vem som började på mitt jobb förra veckan? Jo Ida! Min före detta kollega Ida! Vilken dröm att få jobba med henne igen! <3 Tyvärr är det bara tillfälligt eftersom vi behöver extra uppbackning just nu, men bättre än inget. Dessutom börjar Sofie på onsdag. För bra för att vara sant ju.

Känns bra att kicka igång november! Har planerat för denna månad sen i somras och äntligen kan jag checka av saker på riktigt. Let’s go hey ho!

 

8 bilder från veckan hittills

Ska inte tjata om det, men jag är så stressad nu. Har så mycket att göra och längtar till allt är över, samtidigt som det ändå är kul med lite puls. Ska ta det superlugnt i helgen och bara vara. Inte för att man kan göra så mycket annat just nu ändå. Kanske tur det.

 

Träffade några kollegor för lunch och sen var jag förbi kontoret en sväng i tisdags. Sista gången på ett tag, samma dag kom restriktionerna.

 

Har lagat kräftpasta. Sorry för länk till mitt tråkigaste recept-inlägg ever, men ni måste laga. Så god rätt!

 

Annan favoriträtt: hamburgare på toast. Fick massa vegoburgare från min mamma som behöver ätas upp. Älskar att toppa med massa stekt lök. Steker två gula lökar och trycker i mig. Lökkkk <3 Extra lyx med chips till.

 

F sitter såhär varje kväll med min fotolampa och fixar med sina klockor. Är det inte klockor så är det bilar så är det klockor så är det bilar så är det klockor. Han är så söt när han nördar sig. Men måste säga att jag föredrar sömniga klockvideor framför motorljud : ))

 

Försöker sysselsätta mig här hemma och bakar kakor exempelvis. Jag frös in resten av kakdegen i en rulle och lade in i frysen. Då kan man smidigt nog skära upp några bitar, lägga på en plåt och grädda så fort man är kaksugen. Lifehack!

 

Blev så glad över detta paket från Candypeople! Godisgodisgodis. Regnbågs- och vattenmelonbitar är mina favoriter. Helgen och halloween är räddad!

 

Arkiv