Follow my blog with Bloglovin

Hamburgare, strandhäng och yatzy

Åh vilken perfekt helg jag hade! Kanske var det sista helgen med sommarvärme? Hoppas inte. Förlåt nu blev jag en av de jobbiga på Instagram som inte kan tjata om något annat än att sommaren snart är slut.

I alla fall.

 

I fredags slog jag ihop datorn (eller stängde långsamt rättare sagt), väntade på att F skulle komma hem och sen gick vi till norra hamnen för att leta mat. Det blev hamburgare!

 

Satt kvar på uteserveringen tills solen gick ner, vilket händer redan typ 20.00 numera : O och sen köpte vi gelato och gick strandpromenaden längs ett spegelblankt hav tills vi var nöjda och gick hem.

 

Det blev lördag! Jag tog på mig samma klänning, enligt F. Killar asså…

 

Och sen mötte jag upp Hannah!

 

Vi skulle ses på Tropical beach för att spela yatzy, dricka bubbel och se solnedgången. Det här är förresten vad jag slog första omgången. Haha vadå nybörjartur. Inte spelat yatzy på säkert tio år.

 

Vi varvade yatzyandet med smårätter. Det blev grillad sallad med kronärtskocka och parmesan.

 

Och fish & chips.

 

Så fin <3

 

Satt här i 10 timmar. Haha så sjukt. Men så trevligt det är att träffa en kompis, catcha up och spela något halvt spännande och halvt hjärndött under tiden. Måste göra mer sånt här.

Tropical beach måste förresten vara Helsingborgs bästa läge, det känns så utomlands. Personalen och servicen däremot. Ehhhm ja, det märks att de inte behöver bry sig : ))

 

Sen blev det söndag och vi gick till Gröningen. Eller ja – Gulingen? Haha kolla stackars gräset som tagit stryk i värmen.

Är det bara jag som hatar att vara på stranden btw? Har aldrig förstått tjusningen i det. Har känt så sedan jag var liten men det är först nu jag vågar säga det högt. Har alltid avskytt det. Det är ju bara jobbigt. Varmt, solen i ögonen, huvudvärk pga måste kisa trots solglasögon, sand, grus, insekter, folk överallt, för varmt, för kallt, för blåsigt. För att inte tala om TRÅKIGT. Är så ofantligt uttråkad på stranden. Fattar verkligen inte grejen?? Jag ligger bara och lider. Men gör det ändå för F’s skull då han gillar det, haha.

 

Vi gick hem och åt lunch och flydde solen en stund och sedan tillbringade vi resten av eftermiddagen och kvällen i vår favoritpark. Tanken var att spela kort, men vi låg mest på filten och vilade. Så mys.

 

128 gillar

Kommentarer (20)

 • Cecilia

  |

  Men Regina, ska du inte en nämna #icegate?? Har skrattat åt det sedan i lördags!!

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha! Jo, får nog uppdatera detta inlägg sen när jag kommer hem 😅

   Svara

 • Marie

  |

  Föredrar klipphällar över sandstränder 🙂, lika mysigt och man slipper all sand som fastnar överallt

  Svara

 • J

  |

  Är likadan, har svårt för heldagar på stränder. Min syster bor vid havet så brukar åka dit. Då är det stranden i 1-2 timmar, går hemåt, går ner en sväng igen haha. Passar mig som rastlös själ som även gillar att vara inomhus när solen är som värst

  Svara

 • Malin

  |

  HÅLLER MED! Hatar stranden 😂 alltid gjort. Hittade alltid på 1000 anledningar till att jag inte kunde hänga med under sommarloven med kompisar, för att man inte gillar att ligga på stranden känns inte socialt accepterat 😂 enda gången stranden är ok är utomlands där vattnet är VARMT, så jag kan ligga i havet hela tiden och ev bygga något sandslott med min dotter liksom.

  Svara

  • Egoina

   |

   Är med dig på den! Och utan tång!! 😅

   Svara

 • Robert

  |

  Såg jättesmarrigt ut. 😉 Mvh /Samma klänning två dagar i rad?

  Svara

 • Malin

  |

  Asså måste bara få berätta!
  Jag ÄLSKAR Helsingborg! Helt klart en av Sveriges mysigaste städer! Jag bor längre söderut men min pappa bor i Helsingborg och i somras var vi och hälsa på honom och jag hade bokat in alla ställen att gå till som jag läst o i din blogg 😊
  Älskar hamnen och gröningen och hela strandpromenaden!!! Min pappa är ju också stolt helsingborgare och skryter om allt man kan göra
  där 😎 Har alltid tänkt att om jag springer på dig när jag är i Helsingborg så jag minsann våga gå fram o berätta hur mycket jag uppskattar din blogg men får väl berätta det här istället 😊

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh så mysigt! Hoppas vi springer på varandra en dag 🙂

   Svara

 • Mila

  |

  Jag kan faktiskt uppskatta lite strandhäng varvat med bad. 🙂 Avskyr värme och sommar men eftersom den ofrånkomligt dyker upp varje år försöker jag njuta av den, typ… Gillar att läsa på stranden, rensa huvudet, lyssna på vågorna. Tycker ändå det brukar kännas svalt vid havet. Men kanske bara tycker det för min lägenhet har sol hela dagen och därför är temperaturen här typ 33 grader en dålig dag? Allt känns svalare än att vara hemma då… :-/

  Svara

 • Jas

  |

  1. Hah dålig service får mig att vilja åka ner dit å jobba! Lite arbetsskadad men stör mig så på dålig service haha
  2. Så märkligt att hata stranden haha. Ett tips är att ta med korsord, det och att bada brukar rädda min rastlöshet 😉

  Svara

  • Hej

   |

   Inte alls märkligt och särskilt inte om man är introvert. För mig ger det inget att trängas bland folk i en ofta högljudd miljö. Fy sjutton! Har inte gjort det på många, många år.

   Svara

 • Sara

  |

  Helsingborg verkar fantastiskt!

  Svara

 • Clara

  |

  Haha, håller delvis med om stranden men tycker att när jag tog tag i att köpa en brasse-stol så känns det mycket bättre, då har jag möjlighet att sitta längre och slipper få ont i kroppen och sand i varje öppning heh.. Försöker även hitta stränder som är relativt lugna och familjefokuserade, hataar musik och volleyboll-stränder med ungt folk.

  Svara

 • Sandra

  |

  Håller med om stranden. Jag gillar att bada men när jag väl badat vill jag gå hem, inte ligga på stranden i flera timmar? Det är väl unpopular opinion men förstår faktiskt inte riktigt hypen med sommaren i Sverige. Förstår att vi inte har så lång sommar så vi vill krama ur allt vi får, meeeen är det så jävla härligt? Älskar hösten och att ha mysiga kläder. Hatar när man måste svettas och låren klibbar ihop och man får skavsår (inget thigh-gap här) Jag får också ganska mycket ångest på sommaren och jämför mig mer med andra än andra tider på året. Men man kanske inte har det om man har saker o göra och har sommarställe osv. Låter så negativ men känner att man borde prata mer om det och inte bara snacka om hur härligt det är hela tiden.

  Svara

  • Mila

   |

   Samma här. ❤ Helt ärligt kände jag denna sommar var mycket bättre för mig än vanligtvis för i princip alla var mindre hetsiga med det sociala så man kunde slappna av på ett annat sätt. Älskar också hösten!

   Svara

 • Mia

  |

  Älskar strandhäng för jag mår så bra vid vatten. Men under ett parasoll. I dag ska jag fylla frysen med glass särskilt tipptopp för pressbyrån har halva priset på all glass (gelato) 😂 trevlig helg.

  Svara

 • Kristin

  |

  Håller med dig. Så måste man ju släpa med sig så mycket grejer. Hatar att bada också. Ändå ska jag alltid köpa minst en ny bikini inför varje sommar.

  Svara

 • K

  |

  Du skojar.. jag ser INGEN skillnad på klänningarna…

  Svara

 • Emelie

  |

  Håller med angående stranden, avskyr att vara på stranden. Är ingen som tycker om värme heller, hade helst haft höst året om, om man fick välja. Älskar allt med hösten 🍁🍂

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv