Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Policy kring reklam

För att vara tydlig för mina läsare hur jag markerar ut reklam på min blogg följer här förklaringar till vilka olika typer av marknadsföring som förekommer, vilka ord jag använder mig av och på vilket sätt det märks ut.

 

Inlägget är i samarbete med XXX.

Detta är ett inlägg jag fått betalt för att skriva. Meningen står högst upp i blogginläggen och innan text och bilder. Mot betalning skriver jag om exempelvis en tjänst, en vara, eller kanske uppmärksammar och upplyser om något. Mina åsikter är dock aldrig köpta. Jag tackar nej till samarbeten jag inte står för, är ärlig om min upplevelse av produkt och vara samt kräver alltid att få skriva texten helt fritt.

 

Inlägget innehåller annonslänkar.

Detta är ett inlägg som innehåller annonslänkar, också kallat köplänkar eller reklamlänkar. Det är länkar som ger mig några procent av försäljningen om någon som följer länken köper något. Jag får alltså inte betalt om inte någon köper något via länken. Jag märker ut inlägget med denna mening högst upp om inlägget handlar om en produkt eller vara, alltså om inlägget är ägnat åt det som jag länkar till.

 

Den finns här (annonslänk).

Ibland märker jag ut länkar som annonslänkar i löpande text om jag exempelvis visar vad jag har på mig eller liknande och länkar till en sida där jag får procent av försäljningen (se föregående punkt). Skillnaden med denna utmärkning och punkten ovan är att inlägget i övrigt inte är ”reklam”. Jag är då tydlig med exakt vilken eller vilka länkar som är annonslänkar.

 

XXX är sponsrat av XXX.

Om jag blir sponsrad med något mot att jag ska skriva om det märker jag ut inlägget med att kläderna/besöket/skorna/eller vad det nu kan vara är sponsrat och av vem. Detta har dock aldrig förekommit på min blogg.

 

Övriga ”sponsringar”.

Om jag får något skickat till mig, eller om jag blir bjuden på något utan att en motpresentation krävs märker jag inte ut det, men skriver alltid ut det i inlägget i den löpande texten. Gör jag inte det har jag betalt för det själv.

 

Övriga former av reklam.

Det förekommer också annonser eller banners på bloggen.

 

Arkiv