I lördags dukade vi upp till middag. Vi hade bjudit hem Sofie och Dan för mat och spelkväll!
Tog denna bild från Sofie. Wow titta, de tog med sig solljuset när de kom! Visst känner man hur det känns att sitta här.
Förrätten serverad. Det blev kronärtskocka och ostar. Det godaste vi vet just nu.
Sen blev det halvtidspaus i soffan med en drink. Sofies bild igen. Det är det negativa med att ha en middag, känns aldrig som att man sitter ner? I alla fall inte tillräckligt länge för att hinna ta bild på en drink. Haha.
Halvtid slut. Dags för huvudrätt! Det blev pokébowl. Så tacksam mat. Man kokar ris och sen får man toppa med vad man vill. Känns som den nya tacos? Den uppmärksamma ser att jag bytte tallrikarna, tänkte ju helt fel när jag dukade.
Tror aldrig jag matchat på nivån som jag gjorde idag.
Till och med strumporna! Hade dock tights och inte riktiga byxor. Någon måtta får det ju vara. Allt är reafynd. Köpte kavajen på Kappahl och diademet på Åhléns. Strumporna minns jag inte.
Så härlig känsla att jag ”ska något” på dagarna. Även om det bara är en digital konferens så känns det ändå lite festligt, som att jag ska iväg och träffa folk på riktigt.
Dagens lunch från cookalong med Tareq Taylor blev linsbiffar, sparris och sallad. Linsbiffarna blev så bra. En ny favorit!
Det blev tyvärr stressigt igen, haha. Men här är ingredienserna i alla fall.
Linsbiffar: Röda linser, betor (jag hade polkabetor, men det skulle nog vara rödbetor), vitlök, lök, persilja, timjan och rosmarin. Blötlägg linserna en timme innan det är dags att laga. Hacka upp allt och lägg i en bunke. Mixa med stavmixer. Jag gillar tuggmotstånd och mixade därför inte helt slätt.
Sallad: Salladsmix, fetaost, gurka, honung, olivolja, citron och mynta. Hacka upp allt, pressa över citron och ringla över olja och honung. Tareqs version innehöll valnötter också. Stek sparris i olivolja och rosmarin. Och salta och peppra allt ordentligt! Men det behöver man väl inte skriva ut? Gäller ju all mat alltid.
Dagens smoothie innehöll päron, äpplejuice, honung, kardemumma och lime. Den skulle innehålla spirulina också, men det hade jag inte.
Idag var det tema hjärnan. Det blev bland annat trolleritrick och en föreläsning av Anders Hansen. Blev så star struck av det sistnämnda. Jag och F har precis sett hans serie ”Din hjärna” på svt. Kan varmt rekommendera!
Min fråga var What is the minimum one must exercise every day for positive effect on the brain?
(haha orka göra mer än man måste liksom, gäller att optimera)
Han sa att vid 45 minuters träning tre gånger i veckan (pulshöjande och man ska helst svettas) ser man inte fler positiva effekter på hjärnan. Man får alltså inte bättre effekt av att göra mer än det. Han underströk också att ”every step counts”. Det är alltid bättre med något än inget alls. Även lite motion har positiv effekt. Blev ändå nöjd med svaret. Trodde svaret skulle vara något som kändes helt uppnåeligt, men 3 gånger 45 ska man väl kunna fixa.
Idag hade vi den första dagen på vår digitala konferens med jobbet. Wow vilken konferens! Jag vet inte vad jag förväntade mig. Jag trodde nog att det skulle vara en dag full med föreläsningar. Kanske ett Kahoot på sin höjd.
Men istället möttes vi av värsta tv-produktionen. Det var Nyhetsmorgon goes Bingolotto. Kodjo är programledare och i studion (vårt Malmökontor) finns gäster och ett musikband. Kodjo har en knapp och när han trycker på den väljs en av oss där hemma ut slumpmässigt och man får välja en lucka att öppna. Jag och Sofie sitter mest och håller tummarna för att det inte blir vi. Vill inte gärna att min kamera kopplas upp inför 250 personer. Haha.
Lagade vegetarisk carbonara tillsammans med Tareq Taylor.
Vill du också äta vegetarisk cabonara? Ok, recept kommer här! Tyvärr vet jag inte exakta mängder då jag fick stressa halvt ihjäl mig för att hinna med och uppfattade inte helt. Vet inte ens om min mat liknar Tareqs, hann inte kolla, hade fullt upp med att springa runt. Imorgon ska jag vara bättre förberedd och ha allt framme.
Tareq Taylors vegetariska carbonara:
Zucchini
Olivolja
Vitlök
Gul lök
Pasta
Körsbärstomater
Parmesan
Persilja
2 ägg
Gör så här:
Finhacka vitlök, skär zucchinin i liknande bitar som din pasta och hacka lök. Stek vitlöken tills den fått lite färg lägg sedan i löken och zucchinin. Salta och peppra. Mycket svartpeppar! Koka pasta med ordentligt saltat vatten. Vispa ihop cirka 1 dl parmesan med ett helt ägg och en äggula. Hacka en näve persilja och några tomater. Lägg pasta, cirka 1 dl pastavatten, tomater och persiljan i stekpannan. Häll i äggblandningen och rör runt.
Servera med olivolja och extra parmesan på toppen!
Vi gjorde en smoothie också!
Blåbär, hallon, ingefära, naturell yoghurt, äpplejuice och vaniljsocker.
En av dem kommer jag snart få lära känna. Mamma ska nämligen skaffa hund!! Är så lycklig! En liten jack russel terrier kommer till dem i mitten av mars.
Throwback till 2015 när min kusins hund (som också är en jack russel) fick valpar och jag fick uppleva en av mina livs drömmar att få bada i valpar.
Händer i veckan: Ska på digital konferens med jobbet! Varje år åker vi någonstans, förra året var vi i Österrike exempelvis. Men i år kan vi såklart inte det. Därför blir det digitalt istället. Body, mind and soul är temat. En hemlig låda låg i min brevlåda och vi har fått lite hintar om vad som ska hända. Exempelvis ska vi laga mat tillsammans med Tareq Taylor!
Veckans fundering: Jag fyller år snart och funderar på hur jag vill fira. Kan inte bestämma mig. Skulle vilja typ…boka turridning i skogen, kanske med övernattning på en gård? Eller prova någon riktigt lyxig restaurang. Eller göra ingenting? Jag brukar säga till F att någon gång skulle jag vilja att vi spenderade en hel dag i sängen. Haha okej, nu låter det snuskigt. Men jag är seriös. Aldrig gå upp, bara ligga där hela dagen, beställa take away och se serier och dokumentärer. Kanske ska önska mig det i present?
Veckans lunchsällskap: Har börjat kolla på Vad som än händer på Netflix. Tror den är helt ny? Gillar den!
Veckans köp: Inget planerat, men jag har lust att köpa allt just nu?? Kanske ska göra ett fönstershopping-inlägg på bloggen för att få det ur systemet.
Glad över: Att det snart finns en hund i mitt liv igen såklart.
Det känns som att det finns två läger när det kommer till chokladmousse. Antingen tycker man att det är en ganska tråkig dessert, eller så älskar man det. Jag tillhör de sistnämnda! Folk verkar generellt tro att jag är en dessert-person vilket inte riktigt stämmer. Jag tycker att de flesta desserter är mjäääh. Men chokladmousse!! Livets dessert ju.
På nyårsafton hade Felicia gjort den godaste chokladmoussen jag någonsin ätit. Jag bad henne om receptet och gjorde den igår. Omg så gott det blev! Fluffig, lagom mäktig och mycket chokladsmak. Med flingsalt som pricken över i:et för att förhöja chokladsmaken. Här kommer receptet!
Felicias chokladmousse (4 portioner)
4 ägg
150 g mörk choklad
3 msk socker
1,5 dl vispgrädde
2 krm flingsalt
Gör så här:
Separera äggulor från äggvitor.
Smält chokladen i ett vattenbad och tillsätt hälften av sockret och flingsalt. Låt svalna.
Vispa äggvitor med resten av sockret till ett hårt skum. Vispa grädden.
Rör ner äggulorna i chokladen och vänd ner den vispade grädden och slutligen äggvitorna.
Häll upp i portionsformar och låt stå i kylen i minst 3 timmar. Toppa med önskat tillbehör vid servering! Gärna vispad grädde, riven choklad och färska bär.
Och kanske tillsammans med en hot shot som Felicia gjorde på nyårsafton. Mums!
Vi har någon klantskugga över oss här hemma. Det började igår med att F slog till stekspaden så att nyhackad chili hamnade på köksbänk, fläkten och väggarna. Sen skulle vi göra dadelbollar och när smeten var färdigmixad och skulle rullas välte jag stavmixern så att bunken välte och smeten hamnade på golvet. Idag har vi lyckats med bedriften att slå ner ett glas så att det hamnade glassplitter i hela köket och sen spillde F coca cola över sig själv, köksbordet och stolen han satt på.
Å andra sidan har vi nog aldrig haft det så rent? Vi borde spilla grejer överallt så att vi får en ordentlig städning här hemma.
På tal om det. Hur ofta städar ni? Plocka, torka ytor och t.ex. dammsuga ytor som är synligt smutsiga gör jag dagligen. Badrum och kök har vi också rutin på. Men övrig grovstädning har vi ingen rutin på alls. Gör det nog mycket mer sällan än man borde. Våra fönster har vi exempelvis aldrig tvättat. Haha omg, borde jag ens erkänna detta? Glömmer det hela tiden då det är väldigt få ljus som man faktiskt ser att de är smutsiga i.
Storstädar ni en gång i veckan? Alltså på riktigt? Torka-varenda-list-och-moppa-varje-millimeter-nivå?
Vad gjorde vi med dadelbollsmeten undrar ni kanske? Jo, vi tog upp den från golvet och åt ändå 🤷🏼♀️ Känner att illusionen av att jag skulle vara superrenlig spricker nu med detta inlägg? Tänker på mina duschvanor och läskburksgrejen. Jag är äcklig ibland också ska ni veta : )) Byter inte strumpor varje dag heller.
Började såklart såhär. Med plock. Ni kanske är urtrötta på att se våra ständiga plock-fredagar, men här finns ingen plan på att sluta. Vi köpte någon form av ”havets fest-tallrik” som vi hittade i disken på Ica Maxi. Köpte rökta räkor och ostar till pga det är lajf.
Sen såg vi Talang och somnade. Vad tycker ni om Talang i år? Jag tycker att det har blivit mer ett mys-program än ett tävlingsprogram. Men inte mig emot. Men alltså de måste chilla med snyftgrejerna snart. Gråter ju till vartannat bidrag. Rullstolsdansen i fredags liksom? Fick inte luft!!
Lördag! Vi brukar skicka bilder till F’s mamma när vi är ute och gör grejer. Dessa fick hon.
Visade F rundan jag går varje dag. Har blivit så duktig med mina promenader. Går minst 10.000 steg varje dag. Vi fikade chokladbollar i skogen.
Sen hem igen. I brevlådan låg paket från mitt jobb. Vi ska ha en digital konferens nästa vecka och får inte lov att öppna paketet förrän då. Så nyfiken på vad det innehåller!!
Piffade mig och tog på mig min picasso-klänning som Sofie kallar den. Köpte den nyligen på MQ’s rea.
Sen gick vi till Hannah för spelkväll! Blev två rundor Catan.
Felicia kom också och Bella levde sitt bästa liv.
I söndags googlade jag Prinsessan Diana hela dagen och på kvällen gjorde vi kräftpasta.