Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Måndagssnack

Läget idag?

Känner mig lite låg konstigt nog. Förstår inte varför då jag hade världens bästa helg. Men men.

 

Vad gör du just nu?

Sitter supertyst och väntar på att F ska bli klar i ett möte så att vi kan laga mat. Kul förresten att jag alltid är så tyst jag bara kan, medan han tror att inget hörs när jag är i möte och skramlar runt med disk och har sig, haha.

 

Vad ska ni äta?

Det blir linsbiffar med sparris, fetaost och sallad, samma som förra veckan. Dör så gott!

 

Planer för veckan?

Inget särskilt förutom en helrenovering av min kropp. Tog en närmre titt på mina hälar och upptäckte rejäla sprickor. Bokade tid för fotvård. Inte kul att få problem med det där. Senast jag var på fotvård för typ ett halvår sedan sa hon nämligen att jag skulle vara noga med att smörja mina fötter då det var på väg att bli en spricka. Hon kommer bli så nöjd med mig… Lovar att vara bättre efter besöket. Sen bokade jag manikyr och massage också när jag ändå var igång. Hade så mycket problem med nacken och ryggen för några månader sedan, men det släppte efter tre omgångar massage. Tänker det kan vara bra att gå dit med jämna mellanrum.

 

Ska du köpa något i veckan?

På tal om rygg och nacke vill jag köpa ett laptopställ så att jag kan variera mig och stå och jobba ibland. Inte hittat någon bra än. Någon som har tips?

 

Vad står det i ditt senast inkomna sms?

Ett sms från Mathem som har extrapris på Bregott. Senast jag svarade på denna lista tillade jag att jag hade 265 olästa reklam-sms i telefonen. Nu har jag 393. Haha hjälp.

 

Veckans serie?

Jag har precis sett klart Vad som än händer på Netflix. Svepsåg ett gäng avsnitt igår. Åh, vad ska jag nu luncha till? Tyckte den var så himla bra. Tvärtom vad alla kritiker säger dock har jag förstått efter att ha googlat lite. Om ni vill tipsa mig om en ny lunchserie så tänk på att jag har väldigt dålig smak.

 

Vad ser du fram emot denna vecka?

Äta semla!!

 

Vad är du tacksam över?

Mina dagliga walkietalkies med Sofie, spelkvällar med Hannah & Felicia och F såklart. Vad vore pandemin utan dessa personer. Dom är allt.

 

Fukt, fukt, fukt

Inlägget innehåller annonslänkar.

 

Kylan gör min hud galet torr. Mina hälar är så torra just nu att de är som sandpapper som gnuggar hål i strumporna. Har haft sönder alla par strumpor jag haft på mig hela veckan och lade inte ihop 1+1 förrän igår. Upptäcker alltid hålen efter att jag varit ute och gått, så det måste ju vara det. Stackars fötter, måste fixa dem.

Som tur är tar jag bättre hand om mitt face. Här är produkterna som räddar mig just nu:

Sheetmasks! Använder en i veckan, gärna när vi äter frukost på helgen. Så lyxig rutin tycker jag. Här är två favoriter! Verso deep hydration och Royal vita propolis. Tips när man använder sheetmask är att spara serumet som blir över i förpackningen. Ha det i kylskåpet och använd som serum.

 

Klickade hem dessa från Filorga när det var rabatt. Lift mask och time filler. Mamma är besatt av det märket, så nu testar jag en del grejer därifrån. Jag har deras Time Filler cream bland annat som jag är supernöjd med. Lift-masken ska tydligen vara helt sjuuuk btw, så den sparar jag till något speciellt tillfälle.

 

Här är en gammal goding som jag sover med flera dagar i veckan. Den återfuktar och lugnar. Prisvärd också tycker jag.

 

Detta är också en favorit som jag varierar med. Luktar så gott btw. Önskar den doften fanns som parfym.

 

Och den här. Mask från Klairs med vitamin E och niacinamide. Den återfuktar, ger glow och är antiinflammatorisk. Bästa är kanske konsistensen. Den är som gelé som smälter på huden. Tänker varje gång att jag skulle vilja äta den, haha. Jag använder den som en mask på natten, men man kan också ha den som en dagkräm, eller blanda med sitt serum eller annan kräm.

 

Lördag: kronärtskockor, pokébowl & Catan

I lördags dukade vi upp till middag. Vi hade bjudit hem Sofie och Dan för mat och spelkväll!

 

Tog denna bild från Sofie. Wow titta, de tog med sig solljuset när de kom! Visst känner man hur det känns att sitta här.

 

Förrätten serverad. Det blev kronärtskocka och ostar. Det godaste vi vet just nu.

 

Sen blev det halvtidspaus i soffan med en drink. Sofies bild igen. Det är det negativa med att ha en middag, känns aldrig som att man sitter ner? I alla fall inte tillräckligt länge för att hinna ta bild på en drink. Haha.

 

Halvtid slut. Dags för huvudrätt! Det blev pokébowl. Så tacksam mat. Man kokar ris och sen får man toppa med vad man vill. Känns som den nya tacos? Den uppmärksamma ser att jag bytte tallrikarna, tänkte ju helt fel när jag dukade.

 

Min blev såhär. Mmmmm gott.

 

Sen åt vi efterrätt och spelade Catan.

 

En dundermysig kväll! Älskar att hänga med dessa två. Lyxen att få jobba med Sofie varje dag!! <3

 

Hundtandsmönster, hjärnstark, linsbiffar och smoothie med päron & kardemumma

Tror aldrig jag matchat på nivån som jag gjorde idag.

 

Till och med strumporna! Hade dock tights och inte riktiga byxor. Någon måtta får det ju vara. Allt är reafynd. Köpte kavajen på Kappahl och diademet på Åhléns. Strumporna minns jag inte.

Så härlig känsla att jag ”ska något” på dagarna. Även om det bara är en digital konferens så känns det ändå lite festligt, som att jag ska iväg och träffa folk på riktigt.

 

Dagens lunch från cookalong med Tareq Taylor blev linsbiffar, sparris och sallad. Linsbiffarna blev så bra. En ny favorit!

 

Det blev tyvärr stressigt igen, haha. Men här är ingredienserna i alla fall.

Linsbiffar: Röda linser, betor (jag hade polkabetor, men det skulle nog vara rödbetor), vitlök, lök, persilja, timjan och rosmarin. Blötlägg linserna en timme innan det är dags att laga. Hacka upp allt och lägg i en bunke. Mixa med stavmixer. Jag gillar tuggmotstånd och mixade därför inte helt slätt.

Sallad: Salladsmix, fetaost, gurka, honung, olivolja, citron och mynta. Hacka upp allt, pressa över citron och ringla över olja och honung. Tareqs version innehöll valnötter också. Stek sparris i olivolja och rosmarin. Och salta och peppra allt ordentligt! Men det behöver man väl inte skriva ut? Gäller ju all mat alltid.

 

Dagens smoothie innehöll päron, äpplejuice, honung, kardemumma och lime. Den skulle innehålla spirulina också, men det hade jag inte.

Idag var det tema hjärnan. Det blev bland annat trolleritrick och en föreläsning av Anders Hansen. Blev så star struck av det sistnämnda. Jag och F har precis sett hans serie ”Din hjärna” på svt. Kan varmt rekommendera!

Min fråga var What is the minimum one must exercise every day for positive effect on the brain?

(haha orka göra mer än man måste liksom, gäller att optimera)

Han sa att vid 45 minuters träning tre gånger i veckan (pulshöjande och man ska helst svettas) ser man inte fler positiva effekter på hjärnan. Man får alltså inte bättre effekt av att göra mer än det. Han underströk också att ”every step counts”. Det är alltid bättre med något än inget alls. Även lite motion har positiv effekt. Blev ändå nöjd med svaret. Trodde svaret skulle vara något som kändes helt uppnåeligt, men 3 gånger 45 ska man väl kunna fixa.

 

Nyhetsmorgon goes Bingolotto

 

Idag hade vi den första dagen på vår digitala konferens med jobbet. Wow vilken konferens! Jag vet inte vad jag förväntade mig. Jag trodde nog att det skulle vara en dag full med föreläsningar. Kanske ett Kahoot på sin höjd.

Men istället möttes vi av värsta tv-produktionen. Det var Nyhetsmorgon goes Bingolotto. Kodjo är programledare och i studion (vårt Malmökontor) finns gäster och ett musikband. Kodjo har en knapp och när han trycker på den väljs en av oss där hemma ut slumpmässigt och man får välja en lucka att öppna. Jag och Sofie sitter mest och håller tummarna för att det inte blir vi. Vill inte gärna att min kamera kopplas upp inför 250 personer. Haha.

 

Lagade vegetarisk carbonara tillsammans med Tareq Taylor.

Vill du också äta vegetarisk cabonara? Ok, recept kommer här! Tyvärr vet jag inte exakta mängder då jag fick stressa halvt ihjäl mig för att hinna med och uppfattade inte helt. Vet inte ens om min mat liknar Tareqs, hann inte kolla, hade fullt upp med att springa runt. Imorgon ska jag vara bättre förberedd och ha allt framme.

Tareq Taylors vegetariska carbonara:

Zucchini

Olivolja

Vitlök

Gul lök

Pasta

Körsbärstomater

Parmesan

Persilja

2 ägg

 

 

Gör så här:

Finhacka vitlök, skär zucchinin i liknande bitar som din pasta och hacka lök. Stek vitlöken tills den fått lite färg lägg sedan i löken och zucchinin. Salta och peppra. Mycket svartpeppar! Koka pasta med ordentligt saltat vatten. Vispa ihop cirka 1 dl parmesan med ett helt ägg och en äggula. Hacka en näve persilja och några tomater. Lägg pasta, cirka 1 dl pastavatten, tomater och persiljan i stekpannan. Häll i äggblandningen och rör runt.

 

Servera med olivolja och extra parmesan på toppen!

 

Vi gjorde en smoothie också!

 

Blåbär, hallon, ingefära, naturell yoghurt, äpplejuice och vaniljsocker.

 

Riktigt rolig dag! Ser fram emot imorgon ✨

 

Måndagssnack

Nämen vad är det där för gulliga små korvar?

En av dem kommer jag snart få lära känna. Mamma ska nämligen skaffa hund!! Är så lycklig! En liten jack russel terrier kommer till dem i mitten av mars.

Throwback till 2015 när min kusins hund (som också är en jack russel) fick valpar och jag fick uppleva en av mina livs drömmar att få bada i valpar.

Händer i veckan: Ska på digital konferens med jobbet! Varje år åker vi någonstans, förra året var vi i Österrike exempelvis. Men i år kan vi såklart inte det. Därför blir det digitalt istället. Body, mind and soul är temat. En hemlig låda låg i min brevlåda och vi har fått lite hintar om vad som ska hända. Exempelvis ska vi laga mat tillsammans med Tareq Taylor!

Veckans fundering: Jag fyller år snart och funderar på hur jag vill fira. Kan inte bestämma mig. Skulle vilja typ…boka turridning i skogen, kanske med övernattning på en gård? Eller prova någon riktigt lyxig restaurang. Eller göra ingenting? Jag brukar säga till F att någon gång skulle jag vilja att vi spenderade en hel dag i sängen. Haha okej, nu låter det snuskigt. Men jag är seriös. Aldrig gå upp, bara ligga där hela dagen, beställa take away och se serier och dokumentärer. Kanske ska önska mig det i present?

Veckans lunchsällskap: Har börjat kolla på Vad som än händer på Netflix. Tror den är helt ny? Gillar den!

Veckans köp: Inget planerat, men jag har lust att köpa allt just nu?? Kanske ska göra ett fönstershopping-inlägg på bloggen för att få det ur systemet.

Glad över: Att det snart finns en hund i mitt liv igen såklart.

Fluffig chokladmousse med flingsalt

 

Det känns som att det finns två läger när det kommer till chokladmousse. Antingen tycker man att det är en ganska tråkig dessert, eller så älskar man det. Jag tillhör de sistnämnda! Folk verkar generellt tro att jag är en dessert-person vilket inte riktigt stämmer. Jag tycker att de flesta desserter är mjäääh. Men chokladmousse!! Livets dessert ju.

På nyårsafton hade Felicia gjort den godaste chokladmoussen jag någonsin ätit. Jag bad henne om receptet och gjorde den igår. Omg så gott det blev! Fluffig, lagom mäktig och mycket chokladsmak. Med flingsalt som pricken över i:et för att förhöja chokladsmaken. Här kommer receptet!

 

 

Felicias chokladmousse (4 portioner)

4 ägg

150 g mörk choklad

3 msk socker

1,5 dl vispgrädde

2 krm flingsalt

 

 

Gör så här:

  1. Separera äggulor från äggvitor.
  2. Smält chokladen i ett vattenbad och tillsätt hälften av sockret och flingsalt. Låt svalna.
  3. Vispa äggvitor med resten av sockret till ett hårt skum. Vispa grädden.
  4. Rör ner äggulorna i chokladen och vänd ner den vispade grädden och slutligen äggvitorna.
  5. Häll upp i portionsformar och låt stå i kylen i minst 3 timmar. Toppa med önskat tillbehör vid servering! Gärna vispad grädde, riven choklad och färska bär.

 

Och kanske tillsammans med en hot shot som Felicia gjorde på nyårsafton. Mums!

 

Arkiv