Follow my blog with Bloglovin

Guldkorn i Skåne – del 2

Jag uppmanade er att skriva några rader om er egen verksamhet eller tipsa om någon annans som har det lite tufft just nu. Återigen tusen tack för alla fina tips! Blir sugen på att äta gott, göra en behandling, köpa smycken, lyssna på konsert och allt på en gång. Här kommer andra och sista delen!

 

Kgränd i Helsingborg

Emilia skriver:

Jag vill lyfta upp restaurang Kgränd i Helsingborg. De har främst lunch och catering men kör även ett kvällskoncept sista helgen varje månad där de serverar en 4-rätters med vin- paket eller alkoholfritt till om man vill ha det. De använder främst lokala råvaror och en hel del egenodlat.

Detta är min absoluta favoritplats o Helsingborg eftersom personalen anstränger sig för att man ska känna sig som mer än en i mängden, och de lyckas utan att det känns forcerat.

 

Cocoonmeetings

Aryel skriver:

Hej Regina!
Vilket härligt initiativ!
Jag representerar Cocoonmeetings – en konferensgård ute på landet, strax utanför Degeberga – som välkomnar människor att ”kokonga” sig.
Via länkarna nedan kan du läsa en intervju med vår ägarinna apropå nuläge och Påsk – hur vi kan finnas till för friska människor och företag att mötas utomhus och med rekommenderat socialt avstånd.
Länkar också till vår aktuella policy.
På hemsidan finns foton att njuta av.
🌻

Om du skulle vilja besöka oss t ex i Påsk bjuder vi dig och 1 person till på Fika-korg för 2 att ta med ut på picknick på gårdens marker.

Varma hälsningar
Aryel Walett
Team Cocoon

https://cocoonmeetings.com/motvalls-karringar-det-ar-vi-det/

https://cocoonmeetings.com/information/

 

Alice och Kattens tesalong

Mila skriver:

Man behöver inte själv ha företag för att tipsa hoppas jag? 🙂 Vill nämligen gärna sprida ordet om Alice och Kattens tesalong. Det ligger i Lund. Ett helt fantastiskt kafé som startade för något år sedan och det vore otroligt ledsamt om de behövde stänga snart. 🙁 Ägs av två unga systrar som är charmigast i hela världen. Rekommenderar afternoon tea som är sååååå gott och att vara på tesalongen är en upplevelse i sig själv för det är så vackert! https://www.aliceochkattenstesalong.se/

 

Blev kär i detta halsband som föreställer en olivkvist. Så fint! 

Lotta Jewellery

Malin skriver:

Hej!

Vilket underbart initiativ av dig!

Jag vill hemskt gärna tipsa om mitt jobb, butiken Lotta Jewellery i Malmö. Vi säljer handgjorda smycken inspirerade av naturen. Lotta, som har märket, lägger verkligen ner hela sin själ för att göra smyckena till något alldeles extra. Vi som jobbar i butiken är så stolta över vår fina, lilla butik och så glada över att få jobba med smycken som vi älskar. Men nu, precis som för många andra, ekar det tomt och det känns så otroligt ledsamt.

Det hade betytt så himla mycket för oss om du ville tipsa om butiken!

Om man är intresserad av att titta lite på vad vi har i butiken kan man kolla på vår hemsida: https://lottajewellery.com

Återigen stort, stort tack för att du vill göra det här!

Varma hälsningar
Malin

 

Clinique Cera

Rebecca skriver:

Jag driver salongen Clinique Cera i Hässleholm. Här erbjuder jag sockervaxning, roll-on vaxning, spraytan. lashlift, fransar & bryn samt spamassage.
Såhär brukar jag presentera min salong (detta är alltså helt copy pasteat från min hemsida i sann ”jag kan inte tänka på annat än personlig konkurs”-anda. :’) )

”Hos Clinique Cera är du alltid i trygga händer, här bemöts du professionellt och personligt. Jag som driver salongen har gedigna utbildningar i bagaget, är självklart certifierad och besitter flera års erfarenhet av yrket. Jag ser alltid till att hålla mig uppdaterad för att ge dig det bästa möjliga resultatet av din behandling.

Clinique Cera är en modern salong både på in- & utsidan. Jag har gått i från de gamla, traditionella öppettiderna du ser i stora delar av staden. Här ska det vara lätt att hitta en tid som passar dig, salongen har öppet allt från tidiga morgnar till sena kvällar. Sedan i höstas håller jag även öppet under långlördagar och andra speciella dagar som infaller på helgen.
Alla mina behandlingar och produkter är veganska samt cruelty free, för skönhet ska inte komma på bekostnad av någon annans liv.”

Superfint initiativ av dig, Regina!
Vi är så många som kommer gå omkull av den här fruktansvärda situationen vi har. Ett sånt här inlägg kan vara skillnaden på personlig konkurs och överlevnad för många företag. TACK <3

 

ELEINE & Coverbandet RM Duo

Madeleine skriver:

Tack för denna möjlighet 🌺
Jag och min man är musiker på heltid och driver två band, metalbandet ELEINE & coverbandet RM Duo. Över en natt fick vår pågående 5 veckors turné ställas in när vi var inne på 3:e veckan. Pengarna för resterande tid av bussen har vi inte fått tillbaka. Alla kommande gig har ställts in och vi gick från att ha bra med bokningar till ingenting. Krispaketen regeringen tagit fram hjälper tyvärr inte oss. Vi är helt utan inkomst. Så vi drog igång en liten kampanj på vår Facebooksida för RM Duo där man kan donera en liten slant mot att vi spelar in besökares önskelåtar. Man får låten på MP3, och en liten filmsnutt där vi syns. Allting spelas in på en tagning (vi vill ha livekänslan) och vi är så glada att ha kunnat leverera musik på detta sättet istället för spelningar. Varje krona hjälper i situationen vi är nu. Många har valt att ge låten som en gåva till någon de håller kär eller rent av till sig själv. ❤️

 

Kaffestugan Annorlunda

Catharina skriver:

Vilket fantastiskt initiativ <3
Vi driver Kaffestugan Annorlunda på Österlen, beläget vid Stenshuvuds Nationalpark.
Vi bakar allt vi serverar i vårt eget bageri och har två härliga uteserveringar att slå sig till ro på. Just nu serverar vi kakfat istället för vår kakbuffe som vi alltid har, och annat gott såklart! Härliga räksmörgåsar och annat matigt. Allt finns tillgängligt för take away och vi har alltid bordsservering! Öppet lördagar & söndagar, i påsk har vi öppet fredag-måndag 11-17.
Välkomna🌸🌿

http://kaffestuganannorlunda.se/

 

Ninnas Skafferi

Emmy skriver:

Så fint av dig!
Jag skulle gärna vilja lyfta min mosters lilla företag som hon haft i ungefär 1,5 år nu. Hon driver Ninnas Skafferi i Ängelholm där hon främst säljer skånska smörrebröd (som är fantastiskt goda!) men hon erbjuder även landgångar, smörgåstårtor, snittar m.m. Ekologiska och svenska råvaror är väldigt viktigt för henne och hon kan erbjuda glutenfritt, veganskt och laktosfritt för att inkludera så många som möjligt. Nu i Corona-tider har hon valt att stänga direktförsäljningen och enbart ta större beställningar som hon dessutom levererar ifall så önskas. Hon har kämpat så hårt för detta företaget och det hade krossat hennes hjärta om hon fick ge upp sin livsdröm.

Kika gärna in hennes hemsida: http://www.ninnasskafferi.se, instagram: http://www.instagram.com/ninnasskafferi och facebook: https://www.facebook.com/ninnasskafferi/

 

Care spa & Hudvård

Vilket underbart förslag, härligt med sådana tankar i denna mörka tid.

Jag vill gärna berätta om mitt företag, Care spa & Hudvård i Malmö.
Med tanke på rådande situation så vågar inte människor komma till salongen utan skjuter hellre på sina tider tills läget lugnat ner sig. Det får förödande konsekvenser för mig, och risken finns att jag behöver lägga ner inom det närmsta.

Jag vägrar ge upp och har därför startat en Webshop där de som vill och har råd kan stötta genom att köpa något fint, mitt fokus ligger på fair trade, veganskt och hållbara ingredienser. Jag cyklar hem varorna till de som köper för över 149:- (och bor i Malmö), både miljösmart och billigt för plånboken.

Och för de som vågar sig hit så arbetar vi alltid med handskar och efter varje kund så torkar vi av ytor kunden kommit i kontakt med, det är tex olika handtag, kortmaskinen, lysknappar m.m. Självklart så får varje kund nya fräscha handdukar, men det är inget nytt hos oss.

 

Guldkorn i Skåne – del 1

59 gillar

Kommentarer (12)

 • Madeleine

  |

  MEN TACK! 🙏❤️ när jag försökte posta om RM Duo och ELEINE kom det upp felmeddelande så trodde aldrig det kom iväg och blev lite ledsen – så ser jag detta. Tack snälla för denna fina gest.. betyder så otroligt mycket ❤️😭

  Svara

 • Rebecca

  |

  Men alltså wow, tack! Du räddade precis min kväll! Om du visste hur dåligt jag (och många andra i samma situation) mår just nu. Att se det man slitit halvt ihjäl sig för nästan rasa samman och man kan inget göra för att påverka situationen..
  Tack tack tack! ❤️ (tänk att MITT företag blir omnämnt på min favoritblogg, som jag följt sen BK tiden. Helt jäkla ofattbart)

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️❤️❤️

   Svara

 • Lynn

  |

  Hej! Älskar detta initiativet! Men vill bara säga att informationen om Alice och Katten är fel. Ägs av en jättecharmig kvinna som heter Lina och hennes föräldrar 🙂

  Svara

  • Mila

   |

   Förlåt, du har säkert rätt där. 🙂 Nog jag som missförstått Lina någon gång – och visst jobbar väl hennes syster där ibland? Eller så är det en gullig tjej i personalen som är lite lik henne bara hehe. 🙂 I vilket fall som helst så är det världens mysigaste tesalong och jag är så glad den finns.

   Svara

 • Emmy

  |

  Åh tack för att du tog med min mosters Ninnas Skafferi 😻
  Tänkte tillägga att hon har öppnat direktförsäljning igen sen jag skrev detta, men enbart en person (eller om man är ett par tex) åt gången är välkommen in för att köpa mackor.

  Svara

 • Lisa

  |

  Alltså det halsbandet 😭😭😭❤ varför bor jag i fel stad helt plötsligt!

  Svara

 • Sara

  |

  Minns att jag var på Kaffestugan Annorlunda när jag var yngre, så mysigt ställe! Måste åka dit snart igen 😍

  Svara

 • Catharina

  |

  Tusen tack Regina för att du tog med Annorlunda!
  Vi (jag och min man +2 småbarn) kämpar på för fullt och det är härligt att se att vi hjälps åt att stötta våra lokala företagare. Vi älskar ju vårt jobb! Tack<3

  Svara

 • Robert

  |

  Så fina bilder och så mycket smarrigheter. 😉

  Svara

 • C

  |

  Fick ett halsband från Lotta Jewellery av min man förra julen, har det varje dag 😍

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv