Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Guldkorn i Skåne – del 1

I denna kris är det många företag som kämpar. Jag uppmanade er att skriva några rader om er egen verksamhet eller tipsa om någon annans som har det lite tufft just nu. Tusen tack för alla fina tips! Vi har några riktiga guldkorn här i Skåne kan jag tala om. Här kommer del 1!

 

Jag gick en del till Jenny 2013 och då kunde mina naglar se ut såhär exempelvis.

Salong J

Jenny skriver:

Jag driver Salong J i Ystad. (Du va hos mig i Malmö för massa år sedan). Jag erbjuder nagelbehandlingar så som förlängning och lackgel, fransförlängning och lackgel. Använder endast godkända och högkvalitativa produkter.
Just nu är det många avbokningar pga sjukdomar och alla de äldre så det börjar bli kämpigt.
Jag spritar ytor och allt desinficeras, precis som vanligt egentligen men känns ändå viktigt att poängtera.

Boka tid hos Jenny här.

 

 

RE.NUDES

Linnéa skriver:

Hej! Jag är konstnär och driver mitt eget företag RE.NUDES där jag tar gamla second hand prylar (vaser, krukor, äggkoppar you name it) och ger dem nytt liv med lera och färg. Jag är mest känd för mina skulpterade och färgglada NUDES,vaser/krukor med bröst men nu har jag även börjat skapa POT HEADS, vaser föreställande ikoniska personer så som Frida Kahlo, Madonna och Sara Danius.

Jag är baserad i Lund och driver webshop på http://www.renudes.se där jag säljer mina verk. Jag hänger också på Instagram @re.nudes där jag försöker sprida självkärlek och pepp, speciellt i denna svåra tid. Jag tror på att konst behövs och att skapande är ett sätt att hantera svårigheter. Alla behöver ju en solkysst tuttkruka eller Freddie Mercury som vas hemma?

Följ mig gärna och stöd mig genom att gilla, kommentera eller handla om du har möjlighet

❤

 

 

Solums

Alma skriver:

Jag driver salong för massage och medicinsk fotvård huvudsakligen. Är känd för att ha hårda nypor och fingerfärdig med att hitta alla knutor, och då menar jag verkligen alla (sadist javisst!). Däremot är jag en supersnäll fotvårdare, man måste vara lättare på handen vid stygga nageltrång.

I dessa tider har jag fått dra ner REJÄLT på mina tider, max två kunder om dagen med en extra kvart mellan behandlingarna, tempar mina kunder före behandling och skyddar mig med handskar under behandlingstiden. Friskvårdsbidraget gäller hos mig och jobbar man inom vården erhåller man 10% rabatt hos mig.

Boka tid hos Alma här.

 

 

Åsa Björk

Sanja skriver:

Jag vill inte lyfta mig men min vän Åsa Björk, entreprenör och artist som i och med krisen fått alla sina gig inställda vilket är otroligt tråkigt. Hon har nu startat ett initiativ med musik quiz som hon kör live på instastories där man betalar en mindre summa (sist 30kr) per person för att vara med och stödja kulturlivet. Titta gärna in och följ @bjorkasa på instagram. Nästa tillfälle är 8 april 😍 hon bor och verkar i Skåne så klart 

❤️

 

 

Drakenfilm

Maja skriver:

Detta är inte personligt för mig men vill ändå tipsa om att många små biografer har det tufft nu och man kan stödja dem genom att streama (smal-)biofilmer via drakenfilm som drivs av Göteborgs filmfestival. T.ex. kan man stödja Kino, Folkets bio i Lund som är en ideell förening. https://drakenfilm.se/artikel/streama-biofilm-och-radda-din-lokala-biograf
Det är ju också något att göra i dessa tider 🙂

 

 

Mylla mat

Veronica skriver:

https://myllamat.se

Konceptet verkar vara jättebra 

🙂 Upptäckte sidan idag och vet inte om jag kan rekommendera det men tänkte att du kanske skulle gilla idén. Ska testa beställa därifrån!

 

 

Farm2Table

Matilda skriver:

Min bästa kompis har nyligen startat ett café i centrala Malmö. Farm2Table heter det och är totalt behandlat. Hennes motto är ”all day brunching, coffee and cakes.” Supergoda grejer och, väldigt partisk, jääättetrevlig personal 😉 Vem gillar inte brunch och veganskt liksom? Hoppas verkligen att hon ska klara den här krisen, det är verkligen ett fantastiskt ställe och hon förtjänar allt gott i världen 💕

 

Shedo

Anna skriver:

Jag är med och driver en förening som jobbar med psykisk hälsa. (Specifikt självskadebeteende/ätstörningar.) vår primära verksamhet består av stöd till drabbade via chatt och Mail och föreläsningar till personer som möter de som är drabbade. Vi kan pga covid-19 inte längre vara ute på enheter och föreläsa utan får göra allt via distans. Det funkar men är inte samma sak. Vården prioriterar bort vår målgrupp (fullt föreståeligt) MEN folk slutar inte må dåligt, tvärtom! Vi märker en stor ökning i våra stödsökande och vi kämpar på så gott vi kan!
Kram

Besök hemsidan här.

 

 

Stäket

Alessia skriver:

Jag, mina 3 systrar & min pappa driver ett familjeföretag, i form av en italiensk restaurang i Lund (Stäket). Vi är från Sicilien och brinner för detta, kämpat som satan i 5 år för att bygga något som nu är nära på att rasa (som såklart för de flesta i vår bransch).. Kan iaf inte med ord beskriva hur glad jag skulle bli om du ville lägga ut något kort om oss! Kanske en print från vårt flöde på instagram, @restaurangstaket om folk vill få en uppfattning om vad för typ av mat vi serverar! Äkta italiensk mat i form av pasta, pizza, kött, fisk (och såklart fantastiska förrätter och efterrätter).

Just nu kör vi 30% på all takeaway, vid avhämtning och utkörning – ring på 046 211 93 67 el beställ via vår Facebook/Hemsida: staketlund.se. Vi kör ut 10km från restaurangen i centrala Lund – så Dalby, Staffanstorp, Lomma osv fungerar också 😄

Rutiner: Alltid minst 1 meter till annat bord/sällskap. Handsprit på baren, desinficerar ytor som bar, handtag osv flera gånger om dagen.

Vi har precis börjat med swish så det räcker att knappa på mobilen istället för att röra terminalerna. Vid takeaway möter vi er gärna på trappen utanför så slipper ni komma in om det önskas. Vi gör i stort sett allt vi kan och allt som önskas för att ni ska känna er trygga och vilja fortsätta komma och stötta oss!

Än en gång – otroligt fint initiativ och jag skulle vara så så så tacksam!! 🥺

🥰

 

125 gillar

Kommentarer (9)

 • Maria

  |

  Vilka bra tips. Naglarna var ju så fina. Detta blogginlägg värmde mitt hjärta. Trevlig påsk. 🐣

  Svara

 • Robert

  |

  Så fint initiativ. Hoppas alla får ordning på sina problem. 🙂

  Svara

 • Michaela

  |

  Roligt, vi bor utanför Lund på landet och blev jätteglada när vi såg igår att Stäket i Lund hade utkörning även till oss. (Ingen annan som kör ut mat till oss här ute).

  Vi beställde pizza och Burrata idag och det var ljuvligt!

  Svara

 • Sara

  |

  Kan verkligen rekommendera Stäket! God mat och trevlig personal!

  Beställde hem från Re.Nudes nyss! Så fint!

  Svara

 • Mathilda

  |

  Åh älskar Stäket! Ätit där en gång och blev såld. Ska lätt besöka nästa gång jag är i Lund. Själv har jag blivit av med mitt jobb jag skulle få nu efter examen. Så tråkigt att ta examen och komma ut till noll jobbmöjligheter….

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh så tråkigt 😞 Hoppas du hittar något annat!

   Svara

 • Olivia

  |

  Alltså farm2table! Provade precis efter att ha läst om det här. Jösses vad gott 👌🏼 Så glad över detta lilla guldkorn!

  Svara

 • F

  |

  Betuttadkruka har ju lärt upp RE.NUDES som lovade att inte börja sälja tuttkrukorna. Fult gjort av henne! Köp av Betuttadkruka istället. Källa: Bloggbevakning

  Svara

  • Amanda

   |

   Ja tänkte precis skriva det. Riktigt fult att låtsas som att det är hon som kommit på det. Lite väl godtroget av betuttadkruka dock att tro att bara för att en främling muntligen lovar en sak så kommer den hålla det, borde tyvärr inte lärt upp henne alls. Med det sagt borde re.nudes vara öppen med att idén inte är hennes. Och ja, kolla in betuttadkruka istället!

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv