Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Marknadsföring till små verksamheter i Skåne

Det är tufft för många företag ute i vår land just nu. Jag själv är så otroligt tacksam över att jag har en anställning på ett företag där det dels funkar att jobba hemifrån, men som också (ännu) inte drabbats så hårt. Hade jag endast haft mitt eget företag just nu hade jag gått och lagt mig med en stor klump i magen varje kväll. Glad för att inte behöva det.

Men alla har det inte så. Michaela drog igång ett initiativ där hon bjuder på exponering till företag som har det svårt just nu. Så himla fint tycker jag. Jag inspirerades och vill göra samma sak, men begränsar mig till Skåne.

Driver du eller någon du känner ett litet bolag i Skåne som har det tufft just nu? Restaurang, café, salong, butik eller vad som helst. Skriv en kommentar och berätta om vad för verksamhet du bedriver, vad du gör och vad du erbjuder. Vi kan se det som en liten Skåne-guide med guldkornen man inte får missa. Skriv också gärna om era rutiner för att hantera krisen. Jag sätter ihop ett inlägg där jag lyfter fram din business!

 

225 gillar

Kommentarer (24)

 • Emma

  |

  Vad fint av dig 🥺😍

  Svara

 • Jenny Lindén

  |

  Jag driver Salong J i Ystad. (Du va hos mig i Malmö för massa år sedan)
  Jag erbjuder nagelbehandlingar så som förlängning och lackgel, fransförlängning och lackgel. Använder endast godkända och högkvalitativa produkter.
  Just nu är det många avbokningar pga sjukdomar och alla de äldre så det börjar bli kämpigt.
  Jag spritar ytor och allt desinficeras, precis som vanligt egentligen men känns ändå viktigt att poängtera.

  Mina bokningssida finns på salongjystad.bokadirekt.se

  Svara

 • Linnéa Håkansson

  |

  Hej! Jag är konstnär och driver mitt eget företag RE.NUDES där jag tar gamla second hand prylar (vaser, krukor, äggkoppar you name it) och ger dem nytt liv med lera och färg. Jag är mest känd för mina skulpterade och färgglada NUDES,vaser/krukor med bröst men nu har jag även börjat skapa POT HEADS, vaser föreställande ikoniska personer så som Frida Kahlo, Madonna och Sara Danius. Jag är baserad i Lund och driver webshop på http://www.renudes.se där jag säljer mina verk. Jag hänger också på Instagram @re.nenudes där jag försöker sprida självkärlek och pepp, speciellt i denna svåra tid. Jag tror på att konst behövs och att skapande är ett sätt att hantera svårigheter. Alla behöver ju en solkysst tuttkruka eller Freddie Mercury som vas hemma?

  Följ mig gärna och stöd mig genom att gilla, kommentera eller handla om du har möjlighet❤

  Svara

  • Kattis

   |

   Wow 😍😍😍 älskarrrrrrr.

   Svara

  • Nathalie

   |

   Obs! Instagramnamnet blev visst lite fel, @re.nudes ska de ju va 😃

   Svara

 • Alma Wolf

  |

  För det första- vilket fantastiskt initiativ utav dig! Sjukt uppskattat..! 🙏🏻🙌🏻

  Jag driver salong för massage och medicinsk fotvård huvudsakligen.
  Är känd för att ha hårda nypor och fingerfärdig med att hitta alla knutor, och då menar jag verkligen alla (sadist javisst!).
  Däremot är jag en supersnäll fotvårdare, man måste vara lättare på handen vid stygga nageltrång.
  I dessa tider har jag fått dra ner REJÄLT på mina tider, max två kunder om dagen med en extra kvart mellan behandlingarna, tempar mina kunder före behandling och skyddar mig med handskar under behandlingstiden.
  Friskvårdsbidraget gäller hos mig och jobbar man inom vården erhåller man 10% rabatt hos mig 🤗🙏🏻❤️

  Svara

 • Sanja

  |

  Superfint initiativ! Jag vill inte lyfta mig men min vän Åsa Björk, entreprenör och artist som i och med krisen fått alla sina gig inställda vilket är otroligt tråkigt. Hon har nu startat ett initiativ med musik quiz som hon kör live på instastories där man betalar en mindre summa (sist 30kr) per person för att vara med och stödja kulturlivet. Titta gärna in och följ @bjorkasa på instagram. Nästa tillfälle är 8 april 😍 hon bor och verkar i Skåne så klart ❤️

  Svara

 • Maja

  |

  Vilket fint och bra initiativ, tack!

  Detta är inte personligt för mig men vill ändå tipsa om att många små biografer har det tufft nu och man kan stödja dem genom att streama (smal-)biofilmer via drakenfilm som drivs av Göteborgs filmfestival. T.ex. kan man stödja Kino, Folkets bio i Lund som är en ideell förening.
  https://drakenfilm.se/artikel/streama-biofilm-och-radda-din-lokala-biograf
  Det är ju också något att göra i dessa tider 🙂

  Svara

 • Veronica

  |

  https://myllamat.se

  Konceptet verkar vara jättebra 🙂 Upptäckte sidan idag och vet inte om jag kan rekommendera det men tänkte att du kanske skulle gilla idén. Ska testa beställa därifrån!

  Svara

 • Matilda

  |

  Åh vilket fint intiativ 💕
  Min bästa kompis har nyligen startat ett café i centrala Malmö. Farm2Table heter det och är totalt behandlat. Hennes motto är ”all day brunching, coffee and cakes.” Supergoda grejer och, väldigt partisk, jääättetrevlig personal 😉 Vem gillar inte brunch och veganskt liksom?
  Hoppas verkligen att hon ska klara den här krisen, det är verkligen ett fantastiskt ställe och hon förtjänar allt gott i världen 💕

  Svara

 • Anna

  |

  Vilket fint initiativ!

  Jag är med och driver en förening som jobbar med psykisk hälsa. (Specifikt självskadebeteende/ätstörningar.) vår primära verksamhet består av stöd till drabbade via chatt och Mail och föreläsningar till personer som möter de som är drabbade. Vi kan pga covid-19 inte längre vara ute på enheter och föreläsa utan får göra allt via distans. Det funkar men är inte samma sak. Vården prioriterar bort vår målgrupp (fullt föreståeligt) MEN folk slutar inte må dåligt, tvärtom! Vi märker en stor ökning i våra stödsökande och vi kämpar på så gott vi kan!
  Kram

  Svara

 • Alessia Todaro

  |

  WOW vilket fint initiativ!
  Jag, mina 3 systrar & min pappa driver ett familjeföretag, i form av en italiensk restaurang i Lund (Stäket). Vi är från Sicilien och brinner för detta, kämpat som satan i 5 år för att bygga något som nu är nära på att rasa (som såklart för de flesta i vår bransch)..
  Kan iaf inte med ord beskriva hur glad jag skulle bli om du ville lägga ut något kort om oss! Kanske en print från vårt flöde på instagram, @restaurangstaket om folk vill få en uppfattning om vad för typ av mat vi serverar! Äkta italiensk mat i form av pasta, pizza, kött, fisk (och såklart fantastiska förrätter och efterrätter).

  Just nu kör vi 30% på all takeaway, vid avhämtning och utkörning – ring på 046 211 93 67 el beställ via vår Facebook/Hemsida: staketlund.se. Vi kör ut 10km från restaurangen i centrala Lund – så Dalby, Staffanstorp, Lomma osv fungerar också 😄

  Rutiner: Alltid minst 1 meter till annat bord/sällskap. Handsprit på baren, desinficerar ytor som bar, handtag osv flera gånger om dagen.
  Vi har precis börjat med swish så det räcker att knappa på mobilen istället för att röra terminalerna. Vid takeaway möter vi er gärna på trappen utanför så slipper ni komma in om det önskas. Vi gör i stort sett allt vi kan och allt som önskas för att ni ska känna er trygga och vilja fortsätta komma och stötta oss!

  Än en gång – otroligt fint initiativ och jag skulle vara så så så tacksam!! 🥺🥰

  Svara

  • Maja

   |

   Kul, att just du skriver, ni gör fantastiskt god mat!!

   Svara

   • Alessia

    |

    Ååh det värmer så att höra! Tusen tack!!

    Svara

 • Emilia

  |

  Jag vill lyfta upp restaurang Kgränd i Helsingborg. De har främst lunch och catering men kör även ett kvällskoncept sista helgen varje månad där de serverar en 4-rätters med vin- paket eller alkoholfritt till om man vill ha det. De använder främst lokala råvaror och en hel del egenodlat.

  Detta är min absoluta favoritplats o Helsingborg eftersom personalen anstränger sig för att man ska känna sig som mer än en i mängden, och de lyckas utan att det känns forcerat.

  Svara

 • Aryel Walett

  |

  Hej Regina!
  Vilket härligt initiativ!
  Jag representerar Cocoonmeetings – en konferensgård ute på landet, strax utanför Degeberga – som välkomnar människor att ”kokonga” sig.
  Via länkarna nedan kan du läsa en intervju med vår ägarinna apropå nuläge och Påsk – hur vi kan finnas till för friska människor och företag att mötas utomhus och med rekommenderat socialt avstånd.
  Länkar också till vår aktuella policy.
  På hemsidan finns foton att njuta av.
  🌻
  Om du skulle vilja besöka oss t ex i Påsk bjuder vi dig och 1 person till på Fika-korg för 2 att ta med ut på picknick på gårdens marker.

  Varma hälsningar
  Aryel Walett
  Team Cocoon

  https://cocoonmeetings.com/motvalls-karringar-det-ar-vi-det/

  https://cocoonmeetings.com/information/

  Svara

 • Mila

  |

  Man behöver inte själv ha företag för att tipsa hoppas jag? 🙂 Vill nämligen gärna sprida ordet om Alice och Kattens tesalong. Det ligger i Lund. Ett helt fantastiskt kafé som startade för något år sedan och det vore otroligt ledsamt om de behövde stänga snart. 🙁 Ägs av två unga systrar som är charmigast i hela världen. Rekommenderar afternoon tea som är sååååå gott och att vara på tesalongen är en upplevelse i sig själv för det är så vackert! https://www.aliceochkattenstesalong.se/

  Svara

 • Malin

  |

  Hej!

  Vilket underbart initiativ av dig!

  Jag vill hemskt gärna tipsa om mitt jobb, butiken Lotta Jewellery i Malmö. Vi säljer handgjorda smycken inspirerade av naturen. Lotta, som har märket, lägger verkligen ner hela sin själ för att göra smyckena till något alldeles extra. Vi som jobbar i butiken är så stolta över vår fina, lilla butik och så glada över att få jobba med smycken som vi älskar. Men nu, precis som för många andra, ekar det tomt och det känns så otroligt ledsamt.

  Det hade betytt så himla mycket för oss om du ville tipsa om butiken!

  Om man är intresserad av att titta lite på vad vi har i butiken kan man kolla på vår hemsida: https://lottajewellery.com

  Återigen stort, stort tack för att du vill göra det här!

  Varma hälsningar
  Malin

  Svara

 • Rebecca

  |

  Jag driver salongen Clinique Cera i Hässleholm. Här erbjuder jag sockervaxning, roll-on vaxning, spraytan. lashlift, fransar & bryn samt spamassage.
  Såhär brukar jag presentera min salong (detta är alltså helt copy pasteat från min hemsida i sann ”jag kan inte tänka på annat än personlig konkurs”-anda. :’) )

  ”Hos Clinique Cera är du alltid i trygga händer, här bemöts du professionellt och personligt. Jag som driver salongen har gedigna utbildningar i bagaget, är självklart certifierad och besitter flera års erfarenhet av yrket. Jag ser alltid till att hålla mig uppdaterad för att ge dig det bästa möjliga resultatet av din behandling.

  Clinique Cera är en modern salong både på in- & utsidan. Jag har gått i från de gamla, traditionella öppettiderna du ser i stora delar av staden. Här ska det vara lätt att hitta en tid som passar dig, salongen har öppet allt från tidiga morgnar till sena kvällar. Sedan i höstas håller jag även öppet under långlördagar och andra speciella dagar som infaller på helgen.
  Alla mina behandlingar och produkter är veganska samt cruelty free, för skönhet ska inte komma på bekostnad av någon annans liv.”

  Superfint initiativ av dig, Regina!
  Vi är så många som kommer gå omkull av den här fruktansvärda situationen vi har. Ett sånt här inlägg kan vara skillnaden på personlig konkurs och överlevnad för många företag. TACK <3

  Svara

 • Madeleine Liljestam

  |

  Tack för detta otroligt fina initiativ Regina! 🌺
  Jag och min man är musiker på heltid och driver två band, metalbandet ELEINE & coverbandet RM Duo. Över en natt fick vår pågående 5 veckors turné ställas in när vi var inne på 3:e veckan. Pengarna för resterande tid av bussen har vi inte fått tillbaka. Alla kommande gig har ställts in och vi gick från att ha bra med bokningar till ingenting. Krispaketen regeringen tagit fram hjälper tyvärr inte oss. Vi är helt utan inkomst. Så vi drog igång en liten kampanj på vår Facebooksida för RM Duo där man kan donera en liten slant mot att vi spelar in besökares önskelåtar. Man får låten på MP3, och en liten filmsnutt där vi syns. Allting spelas in på en tagning (vi vill ha livekänslan) och vi är så glada att ha kunnat leverera musik på detta sättet istället för spelningar. Varje krona hjälper i situationen vi är nu. Många har valt att ge låten som en gåva till någon de håller kär eller rent av till sig själv. ❤️

  Svara

 • Madeleine Liljestam

  |

  Tack för denna möjlighet 🌺
  Jag och min man är musiker på heltid och driver två band, metalbandet ELEINE & coverbandet RM Duo. Över en natt fick vår pågående 5 veckors turné ställas in när vi var inne på 3:e veckan. Pengarna för resterande tid av bussen har vi inte fått tillbaka. Alla kommande gig har ställts in och vi gick från att ha bra med bokningar till ingenting. Krispaketen regeringen tagit fram hjälper tyvärr inte oss. Vi är helt utan inkomst. Så vi drog igång en liten kampanj på vår Facebooksida för RM Duo där man kan donera en liten slant mot att vi spelar in besökares önskelåtar. Man får låten på MP3, och en liten filmsnutt där vi syns. Allting spelas in på en tagning (vi vill ha livekänslan) och vi är så glada att ha kunnat leverera musik på detta sättet istället för spelningar. Varje krona hjälper i situationen vi är nu. Många har valt att ge låten som en gåva till någon de håller kär eller rent av till sig själv. ❤️

  Svara

 • Catharina

  |

  Vilket fantastiskt initiativ <3
  Vi driver Kaffestugan Annorlunda på Österlen, beläget vid Stenshuvuds Nationalpark.
  Vi bakar allt vi serverar i vårt eget bageri och har två härliga uteserveringar att slå sig till ro på. Just nu serverar vi kakfat istället för vår kakbuffe som vi alltid har, och annat gott såklart! Härliga räksmörgåsar och annat matigt. Allt finns tillgängligt för take away och vi har alltid bordsservering! Öppet lördagar & söndagar, i påsk har vi öppet fredag-måndag 11-17.
  Välkomna🌸🌿

  Svara

 • Emmy

  |

  Så fint av dig!
  Jag skulle gärna vilja lyfta min mosters lilla företag som hon haft i ungefär 1,5 år nu. Hon driver Ninnas Skafferi i Ängelholm där hon främst säljer skånska smörrebröd (som är fantastiskt goda!) men hon erbjuder även landgångar, smörgåstårtor, snittar m.m. Ekologiska och svenska råvaror är väldigt viktigt för henne och hon kan erbjuda glutenfritt, veganskt och laktosfritt för att inkludera så många som möjligt. Nu i Corona-tider har hon valt att stänga direktförsäljningen och enbart ta större beställningar som hon dessutom levererar ifall så önskas. Hon har kämpat så hårt för detta företaget och det hade krossat hennes hjärta om hon fick ge upp sin livsdröm.

  Kika gärna in hennes hemsida: http://www.ninnasskafferi.se, instagram: http://www.instagram.com/ninnasskafferi och facebook: https://www.facebook.com/ninnasskafferi/

  Svara

 • Care spa & Hudvård

  |

  Vilket underbart förslag, härligt med sådana tankar i denna mörka tid.

  Jag vill gärna berätta om mitt företag, Care spa & Hudvård i Malmö.
  Med tanke på rådande situation så vågar inte människor komma till salongen utan skjuter hellre på sina tider tills läget lugnat ner sig. Det får förödande konsekvenser för mig, och risken finns att jag behöver lägga ner inom det närmsta.

  Jag vägrar ge upp och har därför startat en Webshop där de som vill och har råd kan stötta genom att köpa något fint, mitt fokus ligger på fair trade, veganskt och hållbara ingredienser. Jag cyklar hem varorna till de som köper för över 149:- (och bor i Malmö), både miljösmart och billigt för plånboken.

  Och för de som vågar sig hit så arbetar vi alltid med handskar och efter varje kund så torkar vi av ytor kunden kommit i kontakt med, det är tex olika handtag, kortmaskinen, lysknappar m.m. Självklart så får varje kund nya fräscha handdukar, men det är inget nytt hos oss.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv