Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Recension: Treatment Enzyme Peel från Emma S

Innehåller annonslänkar.

Jag är helt slut efter att ha sprungit runt på utomloppis i gassande sol hela förmiddagen. En sån där riktig loppis där man måste kriga för att ens få komma fram och titta på saker. Fy vad det tog på krafterna. Klarar inte riktigt av att ta för mig så mycket som krävs, men jag kämpade på tappert.

Visar upp vad jag fyndade i ett annat inlägg, för nu ska vi prata enzympeeling! Ni med bra minne minns att jag köpte den populära ansiktsmasken från Emma S för några månader sedan och utlovade en recension. Här kommer den!

 

 

Treatment Enzyme Peel från Emma S är en mask med AHA- och BHA-syror som tar bort döda hudceller, löser upp pormaskar och ger huden bättre fuktbalans. Den innehåller också enzymer från papaya och mango som har peelande egenskaper.

En snabbkurs i AHA-syra och BHA-syra:

AHA-syra: Tar bort döda hudceller och fungerar som fuktbindare. Exfolierar och ökar hudens cellförnyelse. Behandlar pigmentering och ojämn hudton samt minskar linjer och ojämnheter.

BHA-syra (salicylsyra): Tränger in i porerna, löser upp talg och rengör på djupet. Exfolierar och ökar hudens cellförnyelse. Effektiv vid acne och pormaskar. Har också en lugnande effekt på huden och antiinflammatoriska egenskaper.

Jag vet att jag tjatar om dessa två typer av syror, men de är ett måste i min hudrutin. BHA använder jag varenda dag för att hålla huden i schack och AHA använder jag ibland vid läggdags. Men hallå, denna mask har en dunderdos av båda två!

 

Gör såhär: Smörj ett tjockt lager i hela ansiktet (undvik ögonområdet) och låt verka en minut. När jag läser att något ska verka i en minut tänker jag alltid yeah right och ökar detta till 10 minuter. Men obs obs obs gör inte det med denna. Den behöver PÅ RIKTIGT bara verka en minut. Inte mer!

Jag har varit röd som en kräfta de gånger då jag haft på den för länge. Vilket kom som en chock då jag inte tycker att den svider eller sticker under användning. Ni ser här på bilderna att jag börjar bli röd bara på de sekunder det tog att knäppa två bilder liksom. Det är förresten normalt att bli lite röd efter användning. Rodnaden lägger sig snabbt.

Jag tycker: Denna mask är supereffektiv och kanske den bästa syremask jag provat. En annan favorit är pumpamasken från Peter Thomas Roth. Men denna mask från Emma S har både AHA-syra och BHA-syra vilket är ett stort plus.

Den har allt jag vill ha. Porerna blir mindre, den verkar effektivt mot finnar (kan ibland trolla bort dem helt!!), huden blir balanserad och ansiktet får lyster. Dessutom peelar den ansiktet utan att ha ett enda korn i sig.

Den funkar på alla hudtyper skulle jag säga. Men överdriv inte en minut och glöm inte att återfukta efteråt! Läs mer om masken här.

Det var lördagens hudnörderi. Vill ni läsa andra inlägg där jag skrivit om syror finns det två här:

Syra till huden: Mina tre favoriter

Recension: The Ordinary

?

Happy lördag alla. Nu ska jag dricka öl!

 

75 gillar

Kommentarer (34)

 • Maria

  |

  Hur jämför den sig med blodmasken från the ordinary? Känner mig alltid för snål att köpa dyrare BHA+AHA masker när jag redan har blodmasken meeen.. man är ju nyfiken

  Svara

  • Egoina

   |

   Tycker den är mycket bättre än den tyvärr. Men det är å andra sidan sjukt prisvärd! ☺️

   Svara

 • Robert

  |

  Fick man en bra lektion där. Tackar. 😉

  Svara

 • Lisa

  |

  Denna kan jag inte använda alls på grund av känslig hud med eksem.

  Svara

 • Sofia

  |

  Låter som en superbra produkt! Själv använder jag Salicylic Acid 2% från The Ordinary på kvällarna och älskar den ?

  Svara

 • Linn

  |

  Tack för tips! Klickade hem direkt! Här kommer nästa tips, finns på apoteket.se med 20% rabatt om man är student och fri frakt ?

  Svara

  • Egoina

   |

   ??

   Svara

 • Sandra O

  |

  För mig som gärna vill nörda ner dig i sånt här men aldrig kommer till skott, undrar en sak. När man ska se till att återfukta ansiktet efteråt, funkar det med vanlig ansiktskräm eller är det någon speciell ansiktskräm som du rekommenderar?

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja absolut! Funkar bra. Även serum, mask osv.

   Svara

 • J

  |

  Den här ska jag nog beställa hem! Aldrig använt syror men behöver verkligen få lite mer glow i ansiktet nu när hösten kommer 🙂 ungefär hur länge räcker en flaska?

  Svara

  • Egoina

   |

   Länge tycker jag! Har använt knappt hälften.

   Svara

 • L

  |

  Klickade hem via din länk. Blev sjukt nyfiken på att testa!

  Svara

 • Mikaela

  |

  Bra recension, så sugen på att testa? bra att du skrev att man måste vara noga med tiden, brukar ofta höfta lite annars

  Svara

 • Tara

  |

  Tack för tips!
  Kan inte du skriva vilka artiklar du använder dagligen och veckovis? Tycker det är svårt med det dagliga och vad som är bra återfuktning!

  Svara

  • Egoina

   |

   Bra idé! ?

   Svara

 • Emma

  |

  Åh vill så gärna använda syror men jag har så känslig hud och får lätt eksem, har provat en ganska stark mask en gång men det sved som fan på en gång :(( Något tips för en mjuk syra mask att prova? ?

  Svara

  • B

   |

   Watermelon mask från glow recipe!! Har själv superkänslig hy och älskar alla deras produkter.

   Svara

 • Nilla

  |

  Harregud ja!! Jag bara ÄLSKAR den och hennes overnight mask.. tar alltid enzym på kvällen innan jag ska sova och sen blaffar på med overnight så vaknar man med underbar hy?

  Svara

  • Egoina

   |

   Måste prova den ?

   Svara

   • Nilla

    |

    Jaaa!!! ?

    Svara

 • Katta

  |

  Vad återfuktar du med?

  Svara

  • Egoina

   |

   Just nu serum från Klairs, dagkräm från L300 och sen sover jag med den röda masken från Paulas choice ☺️

   Svara

   • Katta

    |

    Tack 🙂

    Bra hudvårdsrutin är a och o.

    Jag använder Clarins produkter i min hudvård men är sugen på att testa masken du använder.

    Svara

 • Karin

  |

  Gud var tvungen att beställa jag med. Jag har dock aldrig använt hudprodukter med syra förut. Behöver man använda spf när man har använt masken, nu på hösten?? Och i så fall – om man använder masken en gång i veckan, räcker det med spf typ samma dag/dagen efter?

  Svara

 • Katarina

  |

  Hur ofta använder du den här? Står en två gånger i veckan men du säger att du använder bha varje dag så annat märke antar jag eller?

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja skin perfecting 2% från paulas choice. Bästa!

   Svara

 • Ida

  |

  Hej! Helt orelevant till detta inlägg, men kan du snälla ge länken till ditt inlägg med alla roliga lekar du samlat. Jag kan inte hitta det och behöver akut inspiration till en kräftskiva som jag ska på imorgon och har lovat vara lekledare på ???

  Svara

 • viola

  |

  Just det, den där brukade jag låna av min mamma innan jag flyttade hemifrån, tack för påminnelsen!

  Svara

 • ab

  |

  Borde kanske testa då aknen verkar ha brutit vapenvilan.

  Någon som testat microdelivery peel från Philosophy? Tvåstegskit där den andra produkten ska aktivera den första och man ska bli varm i ansiktet men jag känner och ser ingen effekt.

  Svara

 • Jessica

  |

  Tips! Apoteket har 25% på denna nu ?

  Svara

 • Hanna

  |

  Jaaaa, denna är så grym! Har använt den till och från i flera år. MEN så läste jag att du skrev att man skulle ta ett tjockt lager. Och jag är alltså nästan helt 100 procent säker på att jag för nåt år sen läst på baksidan att man skulle ta ett TUNT lager, vilket jag därför alltid gjort. Så läser jag igen på min nästan nya tub ”apply generously” !!!!!!!!! Sjukt! Har jag gjort fel hela tiden? ELLER – mer troligt (?) – har Emma S upptäckt att en tub räcker i en jävla evighet och ändrat texten för att man ska smälla på med mer varje gång? Åh alla dessa tankaaaar

  Svara

  • Egoina

   |

   What! Antingen det eller så har de typ ändrat innehållet. Vore kul om någon har en gammal tub hemma så vi kan hålla!

   Svara

   • Matilda

    |

    Min första stod det med tunt lager på! Men inte den jag har nu. Inne på fjärde så vet inte när de bytt? Men är också helt säker på att det stod ett runt lager

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv