Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Recension: The Ordinary

Inlägget innehåller annonslänkar.

Nu kommer det äntligen, inlägget jag får frågor om minst en gång i veckan. Du skulle ju recensera The Ordinary påminner ni och jag svarar jag ska, jag ska, jag skaaaa. Nu är dagen här!

Då kör vi!

På bilden ser ni alla produkter jag provat hittills.

Jag kommer dela upp produkterna i två kategorier: köper igen och köper inte igen. Som ni ju vet är hudvård individuellt, men såhär upplevde jag produkterna:

 

Köper igen:

 

Natural Moisturizing

 

Hyaloronic Acid 5% + B5 // ”Buffet” // Niacinamide 10% & Zink 1%

 

Natural Moisturizing: Gör allt jag önskar av en dagkräm. Blir inte överdrivet flottig av denna och gillar att konsistensen är så ”fluffig”. Fungerar speciellt bra tillsammans med serum tycker jag. Varierar mellan denna eller ACO’s.

Hyaloronic Acid: Denna har jag pendlat mellan att älska och känna mig väldigt tveksam till. Vet fortfarande inte riktigt vad jag tycker och kanske borde denna hamnat på en kanske-lista. Men nu är den här ändå. Hyaluronsyra binder till sig fukt och ska användas tillsammans med andra serum eller fukt för extra effekt (i rutinen ska den på efter ansiktsvatten).

Jag tycker att den nog ger lite extra boost, men gillar inte konsistensen. Ibland smular den, den är klistrig och ibland typ reagerar den tillsammans med andra produkter och blir som en vit sörja. Jag gillar inte att ha den innan smink på grund av det, utan har den helst innan läggdags.

Buffet: Detta serum är, som namnet antyder, en buffé för huden. Det innehåller massa bra grejer och är man en nybörjare på vad som ska användas med vad, när och hur skulle jag säga kör på denna. Det är ett peptid-serum som behandlar tecken på åldrande. Den ska jämna ut, reducera linjer, boosta kollagen och återfukta. Upplever den ganska klistrig precis som hyaluronsyran, men tycker att min hud absorberar snabbt.

Niacinamide & zink: Den här produkten var jag mest pepp på när jag skulle börja med The Ordinary. Den ska vara drömmen mot stora porer, oljig hy och är antiinflammatorisk. Hejdå till porer var det jag mest såg fram emot! Men oj vad besviken jag blev. Tyckte inte riktigt att den funkade till en början. Men så läste jag någonstans att man behöver använda lite mer produkt än man vanligtvis gör med serum och då såg jag resultat! Obs på att niacinamide inte ska användas ihop med vitamin C. Kör i så fall niacinamide i morgonrutinen och vitamin C i kvällsrutinen.

 

Jag ville ta en bild för att visa, men det var svårt att få samma ljusförhållanden etc. I alla fall. På bilden till vänster har jag inte använt Niacinamide och på bilden till höger har jag. Jag har mer smink på den högra bilden, men bara på ögon och läppar – har alltså lika mycket smink på huden. Jag tycker att porerna ser bättre ut och märker skillnad i pannan. Supernöjd!

 

AHA 30% + BHA 2%

AHA + BHA (blodmasken): Sist men inte minst, blodmasken såklart! Denna mask är nog det bästa och mest prisvärda i hela sortimentet. Den innehåller hyaloronsyra, antioxidanter, vitamin B5, AHA-syra och BHA-syra. Tydligen innehåller den också tasmansk peppar (?) som ska motverka irritation vid användning av syror. AHA-syran exfolierar och BHA-syran tränger in i porerna och rengör.

Vid regelbunden användning får huden väldigt fin lyster tycker jag. Jag använder den 1-2 gånger i veckan och har den på max 10 minuter. Den pirrar och svider lite, men inte något som är jobbigt. Upplever ni obehag när ni använder syra så byt till en mildare sort, eller använd mer sällan. Det ska inte göra ont! Och glöm inte solskyddet såklart. Denna mask är ett måste för alla skulle jag säga! Enda minuset tycker jag är att den luktar så sjukt funky. Men men, the things you do för att vara snygg.

 

Köper inte igen:

 

Salicylic Acid 2% Solution // 100% Plant-Derieved Squalane // Granactive Retinoid 5% in Squalane

 

Salicylic Acid: Då har vi kommit till sånt jag inte kommer att köpa igen och först ut är The Ordinarys salicylsyra. Salicylsyra är samma sak som BHA och ett absolut MÅSTE i min rutin. Jag har aldrig så bra hud som när jag använder det. Har nästan aldrig finnar förutom vid super-pms. Men det finns bättre bha än den här. Jag gillar inte konsistensen och jag märker inte samma effekt som med den från Paulas choice. Så tummen ner för denna. Jag har hört om många som äääälskar denna dock. Så kan vara att den bara inte fungerar för just mig.

Plant-derieved Squalane: Denna var jag SÅ pepp på. Enligt typ alla forum är denna en riktig fuktbomb och den bästa återfuktningen någonsin. Min vinter är räddad tänkte jag!! Men jag var ändå lite skeptisk eftersom jag aldrig någonsin gillat en produkt som är oljebaserad. Jag vet inte vad problemet är med min hy, men den vägrar absorbera det. Det ligger kvar som en kliande hinna och gör mig galen. Jag har verkligen försökt mig på olika typer av oljor både som rengöring, återfuktning och super-droppar, men det funkar aldrig för mig.

Jag gav ändå produkten en chans, men tyvärr var det samma sak här. Men för er kanske den är super, vem vet. Precis som namnet antyder kommer squalane från plantor (fick frågor om detta sist). Alla The Ordinarys är förresten veganska kan jag tillägga.

Granactive Retinoid: Den här innehåller två retiniod-ingredienser (Vitamin A) och ska reducera rynkor, minska solskador, jämna ut hudtonen och mildra hudens åldrande. Retinol är ju, som jag förstått, det mest verksamma och bästa man kan göra för sin hud och jag har dessutom läst att retinoid är en ännu bättre variant av retinol. Men alltså jag märker ingenting. NOLL. Och då köpte jag ändå den starkare varianten. Det kan vara att problemet är att den är ”in squalane” (alltså samma oljiga konsistens som ovan produkt) och att min hud typ inte tar upp den. Hade gärna gett retinoid en ny chans med en annan produkt! Den som lever får se.

 

Så. Det var det! Hoppas att ni hittade något intressant! ✨ The Ordinary finns att köpa på exempelvis Eleven eller Lyko, eller på H&M om man hellre vill handla i butik.

Läste förresten att Brandon, grundaren till The Ordinary gått bort. Så sorgligt. Vet att han slet med psykisk ohälsa <3

 

69 gillar

Kommentarer (38)

 • Sofie

  |

  Hej! Tack för spännande inlägg! Kan du också tänka dig att göra ett inlägg om vilka produkter som ska efter varandra, steg för steg, i en rutin, för en riktig nybörjare som vill lära sig mer 🙂 eller har du tips på bra länkar till sidor där man kan lära sig mer? Stor kram!

  Svara

  • Lina

   |

   +1! 🙂

   Svara

   • Ida

    |

    Vill också ha ett sånt inlägg! 🙂

    Svara

  • Cecilia

   |

   Badrumsskåpet på Facebook är superbra ?

   Svara

   • Egoina

    |

    ??

    Svara

  • Hanna

   |

   Jag kan rekommendera Kakans blogg, där finns hur mycket nyttigt som helst Ang. Hudvård och produkter: https://kakan.elle.se

   Svara

 • Robert

  |

  Spännande! Har ivrigt suttit och väntat på att få lite recensioner. 😉 Du fick ju bra resultat på bilden där också. 🙂

  Svara

 • Stina

  |

  Skulle vilja testa produkter med olika syror, men läser överallt om solskyddet som ska användas. Fattar ju såklart varför, men vilket solskydd ska man använda? Vilken styrka? Alla solkrämer jag testat blir alltid så kletiga i ansiktet och ger dessutom upphov till finnar… Lite motsatt effekt liksom. Nåt tips?

  Svara

  • Egoina

   |

   Finns produkter till ansiktet med solskydd som är bra. Men egentligen är det viktiga att skydda huden från solen helt enkelt. Man fräter ju (haha så dramatiskt) på översta hudlagret och därför blir huden mer känslig. Ska man vara ute mycket i solen (även på vintern) bör man alltså tänka på det. Inte mer än så egentligen! ?

   Svara

  • Anna

   |

   Det finns hudcreme som har solskyddsfaktor i sig, bland annat har dermatologica en med spf 50 som jag provat på sommaren. Borde ju finnas även på apoteket. ☺

   Svara

  • L

   |

   Asiatiska solskydd! Finns de utan alkohol i men är du inte känslig mot det så är de drömmen. Biore UV rich watery essence är en japansk som försvinner in i huden på en gång och kladdar inte!

   Svara

 • Malin

  |

  Halloj!
  Tänkte bara tipsa om att byta plats med c-vitamin och niacinamid.
  Att ta c-vitamin på morgon är suveränt och boostar ditt solskydd. Dock kan det vara ”skadligt” att använda c-vitamin på morgonen utan att använda solskydd. Så suveränt att ta det på morgonen om man bara är noga med att skydda sig ☺️ Kram

  Svara

 • Linda

  |

  Vad roligt med recension av The ordinary. Har samma favoriter Sonys! Tycker deras sortiment överlag är jättebra att de är så billiga (även om det krävs en del för att sätta sig in i vad dem olika gör). Hyaloronic Acid har funkat jättebra på mig men får samma reaktion som du så använder bara på natten, ska testa buffet 🙂 Salicylsyran tycker jag dock är helt fantastisk, om jag får en finne använder jag syran punktmässigt och den försvinner över natten! 😀 En som dock var riktigt hemsk (för mig i alla fall) i deras sortiment var Organic Cold-Pressed Moroccan Argan Oil. Luktade illa, gick inte in i huden utan la sig som ett tjockt kladdigt täcke och när jag använde lite i håret så blev håret helt stripigt och konstigt. Kanske har liknande hy som dig och att oljor inte riktigt går in i min hud. Annars är jag pepp på att testa fler i det sortimentet 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Måste testa att punktbehandla med salicylsyran! Tack för tips ?

   Svara

 • Bella

  |

  Äntligen???jag tycker samma som dig om dom produkter som jag har provat. Trodde det var nått fel på min hyaluronic acid pga den smular och skär sig med andra produkter men då är den nog så i sin konsistens?

  Svara

 • Liz

  |

  Med risk för att en hudvårdsexpert som du redan vet, men olja ska på allra sist i en rutin pga annars blockar den allt som kommer efter!

  Svara

  • Indy

   |

   +1 på den!

   Och för att vara extra petig så stör inte c-vitamin och niacinamide varann, det är en myt från förr i tiden. Rent av boostar den effekten av bla blekning av hudpigmenteringar. Det finns produkter som innehåller både c-vitamin och niacinamide. Lite allt i ett. ?

   Svara

   • Egoina

    |

    Säker? The Ordinary själva säger dock det, så jag hade inte blandat niacinanide och c vitamin från dem ?

    Svara

    • Indy

     |

     Säker. ? finns mycket att läsa om det när man googlar. Jag har niacinamide och c-vitamin på morgonen under min Spf som någon ovan tipsade om och på kvällen kan jag använda syra eller retinol sen om jag vill. ??

     Svara

  • Karolin

   |

   Vaa??? Jag har alltid på olja efter bha och innan dag/nattkräm! Varför har jag fått för mig att jag ska göra så? Ack denna djungel

   Svara

 • Rebecca

  |

  Tack så mycket för dettq! Uppskattar dina hudvårds relaterade inlägg ??

  Svara

 • P

  |

  Jag hade samma problem som du med att Hyaloronic Acid smular, men så läste jag i nåt hudvårdsforum att den kan bli så om man är för snabb med olja eller kräm efter. Så nu väntar jag minst 10 min så att den hinner sjunka in och den smular aldrig 🙂 och min hud fullkomligt dricker upp oljan haha, så uttorkad ??

  Svara

 • Viktoria

  |

  Jag är otroligt tveksam till att använda massa produkter i ansiktet men efter ditt första inlägg om det The Ordinary så köpte jag faktiskt ”Niacinamide & zink” och den är MAGISK. Jag har verkligen problemhy i mitt ansikte, massa porer och färgskillnader. Den har absolut gjort skillnad och det syns tydligt. Rekommenderar verkligen denna produkt.

  Svara

 • L

  |

  Tack för tipsen! Beställde tre saker via dina länkar 😀

  Svara

 • Emma

  |

  Vad kul inlägg!
  Jag har (tack vare dig Regina) upptäckt Paulas Choise och är helt såld på deras produkter, främst bha! Men ska prova komplettera med niaciamide +zink ??
  Men vad använder du för solskydd på dagen? ?

  Svara

 • Alice

  |

  Har typ samma produkter, Hyaluronic smular inte om jag applicerar ett tunt lager relativt noga (läs: lägger 20 s på applicering istället för 10 s), slarvar oftast vid tinningarnas hårfäste och då smular det där sen så liite mer noga. Sen torka in 15 s och på med nästa grej = funkar jättefint och slipper smul.

  Plant-derieved Squalane använder jag enbart på kvällen så får det sjunka in över natten och sen tvättas av. Skulle aldrig funka att använda på morgonen för mig.

  Svara

 • Therese

  |

  En fråga från en som typ bar tvättar ansiktet med vatten och använde mascara på sin höjd : hur vet du vilken produkt.som faktiskt funkat? Kan det inte vara en kombination av produkterna?

  Svara

  • Anna

   |

   Nu vet jag inte om Regina gjort så, men jag brukar endast introducera en ny produkt i taget till min rutin. Så då lägger man till en ny produkt, ger det iaf 3 veckor och sen kan man lägga till mer. Då märker man ganska bra hur saker beter sig.

   Svara

 • Sara

  |

  Bra inlägg! Dock allt jag testat från detta märke gör så att jag får värsta eksemen i ansiktet. Har testat samma produkt och länge eftersom huden kan bli sämre innan den blir bättre. Men den blev liksom aldrig bättre. Har fått ha en ”vit period” ifrån produkter för att huden skulle bli bättre igen. Så tråkigt då jag tycker hudvård är spännande

  Svara

 • anonym

  |

  Nej detta är inget för mej. Känns något klistrigt nej inte bra. Och så finns det en orsak att bra hudvård kostar lite extra. Det kör jag på.

  Svara

  • L

   |

   Jag håller med att dyrare produkter kan kännas bättre, men då betalar man för det aktiva ämnet och fler slipagenter liksom. För mig är det viktigaste mest aktiva ämne för bästa pris.

   Svara

 • Rebecka

  |

  Tycker syran luktar russin som legat i glögg typ ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Bra beskrivning! Typ så! Haha.

   Svara

 • Mikaela

  |

  Jag anvönder också TO. Mitt tips för hyaluronic är att blanda några droppar i ansiktskrämen. Bästa??

  Svara

 • Lia

  |

  Åh vad kul! Har också börjat med the ordinary. Kör också buffet och niacinamide. Men jag undrar om någon har ett tips på en bra rengöring som passar till dessa! Använder sällan foundation, men vill bli ren och inte uttorkad. Så inte så mycket krav ?

  Svara

  • Louise

   |

   Jag älskar ACO spotless deep cleanse daily facial wash, ett halvt pump och jag får ett mjukt lödder som tar bort en full krigsmålning direkt. Bästa jag testat och prisvärd, finns på apoteket 🙂

   Svara

  • Anna

   |

   Jag använder micellärt vatten (just nu Garnier men annars är Biotherma min favo) för att sminka av mig. Sen tvättar jag ansiktet med Vichy Purete Thermale – sååå skonsam och skön!

   Svara

 • Emelie

  |

  Angående hyaloronic Acid, ta den direkt efter toner, när du fortfarande är fuktig i ansiktet. Då sjunker den in i hyn effektivare och snabbare och du slipper bråka med den. Vänta tills den sjunkit in innan du tar nästa produkt så ska den inte rulla/smula. / Tips från coachen

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv