Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Syra till huden: Mina 3 favoriter

Inlägget innehåller adlinks.

 

YES! Nu ska vi ansiktsprodukt-nörda oss! En gång i tiden skrubbade jag ansiktet som en galning. Det var det bästa jag visste och det fanns inget mer tillfredsställande än att skrubba bort döda hudceller och känna hur ansiktet blev mjukt. Men. Det var fram tills jag upptäckte syror! Jag skrubbar fortfarande ibland, men nu låter jag syror sköta exfolieringen för det mesta. Jag har läst att det är bättre för huden och dessutom är det mer effektivt.

Alltså på riktigt: det finns två grejer som jag verkligen synbart kan se har förbättrat min hud och det ena är syror och det andra kommer jag ta upp i ett annat blogginlägg snart (sorry).

Varför har jag inte vetat detta tidigare?  Min hud har blivit jämnare i färgen, porerna har blivit mindre, jag får färre finnar, mer lyster och min hud är bara allmänt bättre. Min kusin frågade till och med vad jag gjort för att min hy blivit så fin och jag ba ”SYROR!!!!!!! BHA och AHA byggde detta ansikte”. Förlåt för min extas. Folk som inte kan förstå det spännande med sådana här inlägg får helt enkelt hoppa över. Fattar om ni gör det, jag själv hade stört ihjäl mig på en person som hade hållit på såhär om det var ett ämne som jag inte var intresserad av.

Anyway:

Jag har testat mig fram i djungeln och här ser ni mina favoriter i syra-kategorin. Från vänster till höger: Pumpkin enzyme mask // Paula’s choice skin perfecting 8% AHA gel // Paula’s choice skin perfecting 2% BHA liquid.

 

Låt mig berätta om alla tre produkterna:

 

1) Pumpkin enzyme mask. Det här är maskernas mask. Är man en syra-nörd så behöver man den här i sitt liv. Det enda stora minuset är dock att den är snuskigt dyr. Så pass dyr att jag inte skulle rekommendera er att köpa den om ni inte vet med er att ni kommer att gilla den. Fråga om ett prov eller köp den med rabatt i så fall. Här finns den om ni vill läsa mer eller kolla pris.

 

Jag har lite hatkärlek till doften. Den luktar väldigt juligt, typ pumpapaj, eller mjuk pepparkaka. Det är som att smeta ogräddad kaksmet i ansiktet. Jag använder den en till två gånger i månaden ungefär.

 

Såhär fin blir man. Vissa säger att det svider och känns som att gå i en sandstorm när man har den på sig. Alltså visst känns den, men enligt mig gör det inte ont. Jag låter den sitta 3-10 minuter beroende på hur det känns på huden den dagen och sedan masserar jag produkten en stund i ansiktet innan jag sköljer av, så att jag får peelingeffekt av kornen också. Resultatet är ett helt nytt ansikte. Typ. Överdriver friskt. Men typ.

 

2) Paula’s choice skin perfecting 8% AHA gel. Det här är en form av leave-on exfoliering som jag använder en gång i veckan istället för serum. Jag ser detta som min veckoliga syre-boost. Den ska vara effektiv mot t.ex. rynkor och ojämn hudstruktur. Jag märker mest att min hud blir mjukare, jämnare i färg och slätare. Som ni ser på bilden har jag den i den minsta förpackningen (30 ml). Jag köpte först den lilla för att jag ville testa och se vad jag tyckte, men den är så dryg och tar typ aldrig slut? Här finns den om du vill läsa mer.

 

 

3) Paula’s choice skin perfecting 2% BHA liquid. Det här är den bästa produkten av dem alla. Jag har använt denna i över ett år och är inne på min andra flaska. Jag använder den som toner på kvällen varje dag (inte på morgonen under sommarhalvåret eftersom jag vill vara försiktig med solen). Den exfolierar huden och även porerna vilket jag verkligen märker. Jag har ganska stora porer tycker jag, men när jag använder den så blir de betydligt mindre. Dessutom mår min hud typ bra av den och jag får mindre finnar och pormaskar. Jag läste att den ska vara lugnande vilket känns märkligt eftersom man tänker att det borde vara tvärtom, att syra irriterar huden. Men nej. Den liksom stabiliserar huden. Här finns den om du vill läsa mer.

Så! Det var all nördighet för idag. Som vanligt får ni gärna dela med er av era favoriter. Kommer ej byta ut de här, men vem vet. Man kan ju testa : ))

 

OBS! Det är superviktigt att skydda huden från solen när man använder produkter med syra i då huden blir mer känslig. Solskyddsfaktor 25+ och uppåt är det som gäller, eller undvik solen. Egentligen är det konstigt av mig att blogga om detta nu på sommaren? Fast ja. Jag har inte sett solen på 4-ever så det skulle lika gärna kunna vara höst.

 

2 gillar

Kommentarer (35)

 • Frida

  |

  Jaaaha. Då var vi hääär igen. Beställde precis produkterna från Paula’s Choice, haha. Men jag kan faktiskt behöva något nytt mvh fröken pormask. In return ska du få mitt bästa tips på ansiktskräm: Loreals Golden Age (inte Age perfect!). Alltså? Den är typ amazing. Motverkar rynkor och ger världens finaste glow till ansiktet. Testa!!

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha sooorryy <3 Men alltså du kommer inte ångra dig!! Jag LOVAR. Tack för tipset. Skulle aldrig tro att den var bra?! Tvekar faktiskt. Men när min nuvarande ansiktskräm tar slut kanske jag testar 🙂

   Svara

   • Kattis

    |

    Varför skulle du aldrig tro att den var bra?

    Svara

    • Egoina

     |

     Har fördomar mot märket av någon anledning… 🙂

     Svara

 • Robert

  |

  Hur kan man inte tycka att de där är intressant? 😮 😉 Läser och noterar noggrant här. 😉

  Svara

 • Sanne

  |

  Älskar dessa inlägg!!

  Svara

  • Egoina

   |

   Kul att höra 🙂

   Svara

 • Ida

  |

  Ååååh så sjukt att jag senast idag funderade på vad jag skulle kunna göra för att få mer ”liv” i min hy!!!?? Faaaaaan att det var megadyrt /mammaledigstudentsomkommerhoppspåenbilligmirakelproduktblandkommentarerna

  Svara

  • Egoina

   |

   Jaa bläää! Unna dig en liten flaska (den på 30 ml) av någon av sorterna nästa gång det finns en rabattkod eller så. De är faktiskt ganska dryga 🙂

   Svara

  • J

   |

   Från en student till en annan: Kan tipsa om ett märke som heter ”The ordinary” (finns att beställa på bl.a. ASOS eller deras egen hemsida theordinary.com, båda från UK så ingen tull osv + gratis frakt om man handlar för över typ 200-250). De har syror osv till jättebra priser 🙂 inget skumt utan de satsar på rent innehåll till lägre priser. Har kört med de i några månader och märker sån skillnad! Har testat massor av dyra märken tidigare och dessa är de bästa jag haft. Det är en liten djungel att förstå vad man ska köpa av alla produkter de erbjuder, men om man mailar dem och beskriver sin hy och vad man vill med den så brukar de svara inom någon vecka med tips på produkter anpassat efter det.
   – slut på tips –

   Svara

 • Agnes

  |

  Använder också masken och BHAn men det var något med just den AHAn som gav mig utslag. Nu har jag bytt till paulas weekly resurfacing 10% AHA och den gör verkligen underverk! Speciellt när jag först kör pumpamask sen AHA och sen fuktmask över natten. Det svider lite först men ansiktet är som en babyrumpa på morgonen!

  Svara

  • Egoina

   |

   Jaså! Ska spana in den. Alla paulas choice verkar bra 🙂

   Svara

 • Therese

  |

  Stor tumme upp på inlägg som dessa!

  Svara

 • Nathalie

  |

  ÄLSKAR Paulas Choice!! Har använt PC i ca 3 månader och de är de första produkterna jag märkt skillnad av. Älskar! Pumpamasken har jag länge velat köpa, för alla som använt den säger att den är grym, har dock dragit mig pga priset. Men nu måste jag nog fan köpa den ändå. (Du kan inte lyckas förhandla dig fram en rabattkort hehehhee? 😉 )

  Svara

  • Egoina

   |

   Jaaa, men kanske det? Kan ju höra med Lyko eller någon annan som säljer 🙂

   Svara

  • Emma

   |

   Såg att det är 20% på masken just nu på lykko nu ju!!! Skynda fynda!

   Svara

 • Lina

  |

  Använde PC-BHAn i kanske två månader och såg inget resultat över huvud taget. Hade hört mycket bra om den, men den gjorde noll skillnad för mig. Mina röda torra fläckar var kvar och likaså pormaskarna. Jag har faktiskt aldrig hittat något som har någon verkan på min hy, så jag måste vara lite konstig 🙂 Tur att hyn ser acceptabel ut av sig själv, även om jag skulle vilja ha jämnare hud och färre pormaskar. Men kul att den funkar för andra!

  Har en annan fråga! Hur har det gått med plaggen ni färgade i tvätten? Har färgen hållit i sig bra? Jag har ett par svarta jeans som sitter superbra men börjar bli dassigt grå, och jag vill fräscha upp dem men vill gärna veta om det funkar först 🙂 Ha det fint!

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, vi är jättenöjda 🙂 Jag har färgat ett par dassiga svarta jeans svarta igen och det funkade super 🙂

   Svara

 • Sofia

  |

  Jag har också Pumpkin enzyme mask och tycker också att den är riktigt bra. Måste dock säga att jag inte tycker att den är överdrivet dyr med tanke på hur stor (och dryg) förpackningen är. Till exempel GlamGlows masker som för övrigt också är grymma, får man mycket mindre innehåll för samma pris. Just saying 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   Nej jag håller med, dessutom behöver man inte så mycket åt gången så den räcker lääänge. Mycket nöjd 🙂 Menar mest att det är ett dyrt inköp om man aldrig testat syror och inte ens vet om man gillar det. Då hade jag nog testat t.ex. en ”toner” först 🙂

   Svara

 • ab

  |

  Använder också Paula’s Choice och det är det enda märket som har funkat på min vuxenakne.

  Svara

 • Mikaela

  |

  Vilka bra tips! Har länge velat testa men inte riktigt vetat vad jag ska börja med. Ska unna mig allt di tipsat om när jag klämt ut bebisen i magen:).

  Svara

 • Lovisa O

  |

  Hallåj!
  Vill bara tipsa om att CosRX BHA power liquid, ska tydligen va lika bra om inte bättre än PC och nog vara billigare. 🙂

  Källa
  https://aversioner.se/2017/01/29/i-3-syror/

  😛 🙂
  Har inte testat syror än själv. Men verkar skoj. Kanske i höst!

  Svara

 • Robert

  |

  Funkar köttfärssås lika bra? Hänvisar till nån kommentar här ovanför. 😉

  Svara

 • ida

  |

  Men BHA är ju känt för att vara cancerframkallande ?

  Svara

  • lias

   |

   Jag tror att du tänker på BPA, dvs Bisfenol A

   Svara

   • ida

    |

    The International Agency for Research on Cancer classifies
    BHA 
    as a possible human carcinogen

    Svara

 • ida

  |

  Ännu mer:

  Butylated hydroxyanisole (BHA) and butylated hydroxytoluene (BHT) are used as preservatives in a variety of personal care products. Both of these chemicals are also used as preservatives in foods. These chemicals are linked to several health concerns including endocrine disruption and organ-system toxicity.

  Bara att googla.
  För den som inte orkar finns här en bra sida:

  http://www.safecosmetics.org/get-the-facts/chemicals-of-concern/butylated-compounds/

  Svara

  • lias

   |

   BHA(-syra) är inte samma sak som BHA. BHA-syra står för beta hydroxy acid som är en ämnesklass dvs flera ämnen och BHA(e320) står för butylhydroxianisol, vilket är en antioxidant, ett eget ämne och det som tas upp i den länken du postade

   Svara

 • Karina

  |

  Kan bara intyga att Pumpkin enzyme mask är MAGISK!

  Svara

 • Linnea

  |

  Hej!
  Tack för tipsen! Har beställt båda pc i liten förpackning och ska testa! Men jag fattar inte riktigt (är okunnig inom hudvård), ska man ta ansiktskräm efter att man har använt dem? För jag tycker att det blir så kladdigt?
  Kram!

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja det ska man. Se det som ett ansiktsvatten typ 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv