Follow my blog with Bloglovin

2018 månad för månad: juli – december

Här kommer del 2 i min månadssammanfattning av 2018. Del 1 hittas här.

 

Juli: Supersommaren fortsatte. Ibland var det svårt att förstå att vi faktiskt var i Sverige. Som jag njöt av juli. Vädret var fantastiskt, vi hittade på så mycket kul och sen hade vi semester. Men i slutet av månaden fick jag veta att mammas cancer var tillbaka. Hon hade berättat för mig att hon fått nya knölar, men jag trodde inte att det var något farligt. Kommer alltid komma ihåg det samtalet.

 

Helsingborg eller exotisk ö?

 

Många dejter med öl och kasta pil.

 

Och häng i fönstret.

 

Augusti: Vi maxade semestern. Först var vi på Kreta, sen fick vi besök av mina kusiner och sen åkte vi till Norge. Så mysigt! Men sen var det tillbaka till verkligheten och jag förstod att det mamma skulle behöva gå igenom skulle blir riktigt tufft.

 

Här spanade vi sköldpaddor vid Lake Kournas.

 

Vi hyrde cyklar med mina kusiner i Köpenhamn.

 

Och hade sightseeing i Helsingborg!

 

Träffade denna nyfödda <3

 

Jag och mamma gjorde en dag med ett pissigt läkarbesök trevligare med finlunch och vin.

 

September: Stråltråden i min mun försvann! Ingen big deal för er, men för mig. Hade inte kunnat äta normalt på 15 år liksom. Jag och Moa lade vår podcast på is då det var för tidskrävande. Mamma påbörjade sin cellgiftsbehandling.

Plötsligt kom hösten från ingenstans! Skönt tyckte alla. Nog med sommar nu.

 

Jag klippte av några decimeter av mitt hår. Folk frågar fortfarande om jag klippt mig.

 

Någon annat som fick ryka var bänken som stack ut här. Vi sågade av den. Såhär ser det fortfarande ut btw. Har fortfarande inte spacklat klart eller målat (eller bytt ut bänkskivan för den delen). Haha suck.

 

Jag och mamma var på shoppingrunda. Hon köpte outfits att matcha sin sjalar med och jag köpte…saker.

 

Oktober: Jag var supersjuk i någon wannabe-halsflussgrej. Det blev bättre, men helt plötsligt fick jag jätteont i ena örat och min trumhinna sprack. Bland det sjukaste jag varit med om. Hörde nästan ingenting i tre veckor.

 

Det rann blod ur örat. Mysigt.

 

Följde med mamma och dödade cancerceller.

 

November: Började måla om i köket, jobbade massor, det var kaos i tågtrafiken hela tiden och jag var på min första loppisrunda.

 

Det började ta sig.

 

Årets roligaste kväll.

 

Det klättrade folk på taket mittemot och jag hade hjärtat i halsgropen varje dag.

 

December: Mamma var inlagd på sjukhus i två veckor, jag skaffade gymkort och det snöade äntligen.

 

Fick åka med mamma under sjukhuset och blev chockad över hur stort det är.

 

Det kom snö!

 

Det var mitt år kort sammanfattat. Det var enklare att summera de första månaderna än de sista, men antar att det lättare när man får perspektiv. Mycket spänd på vad 2019 kommer att ge mig! Hoppas på mindre sjukdom och mer kärlek.

 

129 gillar

Kommentarer (9)

 • Amy

  |

  Du och din mamma har så snälla ögon, ni ger båda ett intryck av att vara supersnälla människor ?

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

   • Liza

    |

    Kari är en snäll trevlig människa!
    eftertänksam god.
    HENNE HAR JAG TRÄFFAT MÅNGA GÅNGER!
    oops capslock va på inte meningen)
    ja och söta Goa Mimmi som morrade lite ibland på Max

    Svara

 • Robert

  |

  Allt kan bara bli bättre på sjukdomsfronten iaf. Helt otroligt vad du har fått gå igenom där. 😛 Lite impad av att du kan klippa ett par decimeter och ändå ha sådär mycket hår. Hade aldrig funkat för mig. 😉

  Svara

 • Nina

  |

  Hej Regina, jag brukar inte kommentera men nu kände jag mig verkligen manad.
  Först o främst tack för en bra blogg!
  O sen vill jag säga att jag verkligen (!) känner för dig o din mamma. Min mamma hade bröstcancer 2 ggr, dels när jag bara var 3 år o sen igen 10 år senare. Tyvärr förlorade hon kampen den andra gången o gick bort när jag precis skulle fylla 14 – men det ska sägas att cancervården tagit stora kliv framåt då detta var nästan 15 år sedan + att hennes var extremt aggressiv. Kändes dumt att skriva att det inte gick bra för min mamma när din mamma är mitt uppe i det, är verkligen inte så jag menade! Ville bara säga att jag verkligen känner för dig o din mamma – ni är båda superstarka o är i mina tankar! Ta hand om er båda! ❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Marielle

  |

  Hoppas verkligen att din fina mamma får må bra snart ❤️

  Var det bara jag som tyckte sommaren var helt vidrig förresten? Värmen gjorde mig helt galet illamående och jag kräktes flera gånger i veckan. Orkade knappt ta mig ut. Tycker bättre om sommaren än om vintern vanligtvis men just nu njuter jag verkligen av minusgraderna och kommer aldrig klaga på kyla igen så länge jag lever.

  Svara

  • Lilly

   |

   Nej det var inte bara du! Jag var så trött och seg och frustrerad. Hade planerat massor att få gjort på semestern (typ rensa garderoben och storstäda m.m.) men istället låg jag bara och flåsade på stranden eller hemma (man tröttnar ju på stranden till slut). En kväll var det 35 grader inomhus och jag började gråta för jag orkade inte mer. 😮 är så glad att det är vinter nu!!!!

   Svara

 • Emelie

  |

  åh så fint inlägg, hoppas det går bra med din mamma nu <3
  Gått igenom samma sak men min pappa och det är så himla tufft, tycker dock ni verkar göra det bästa av situationen med att gå ut och äta och så.

  Har du eller F några bra Köpenhamntips? Ska dit med sambon och vill ta dit honom till de bästa resturangerna/sighseeing i Köpenhamn.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv