3 bloggmoments jag minns

1) Topmodel-gate

Året var 2007 och av någon anledning tyckte jag att det var kul att avslöja vinnaren i Top Model på min blogg innan finalen hade ägt rum på svensk tv (jag googlade). Aldrig har folk blivit så arga på mig någonsin tror jag. Kommentarerna regnade in. Folk skrev att jag skulle få stryk, “det trodde jag inte om dig” och att de skulle sluta läsa min blogg : ((

 

 

Tur att det inte fanns skvallerbloggar då alltså. Det hade verkligen blivit Top Model-gate. Ena halvan hade sagt Det är väl ingen big deal, det är bara ett tv-program och andra halvan hade sagt BRÄNN HENNE PÅ BÅL.

Hur skulle jag lösa det här då? Jo, jag bad om ursäkt:

 

(Gammal printscreen, därför så dålig kvalité).

 

Jag gjorde det enda rätta och erbjöd mig att skicka ostbågar till alla som tagit illa upp! Jag lade ner några ostbågar i varje kuvert (!?) och postade. Hälften kom dock tillbaka till mig eftersom kuverten fylldes med fettfläckar…hehe. Men folk blev nöjda i alla fall och jag blev förlåten:

 

 

2) Erik Ahlmqvist

2012 fick jag detta mejl:

Jag kollade upp länken och sökte även på namnet i mitt kommentar-arkiv och mycket riktigt var det någon som fullkomligt bashade denna stackars Erik. Jag hittade en hel hög med kommentarer. Det stod typ:

Erik Ahlmqvist är ett as. Erik Ahlmqvist är ett as. Erik Ahlmqvist är ett as. Erik Ahlmqvist är ett as. Erik Ahlmqvist är ett as. Erik Ahlmqvist är ett as. Erik Ahlmqvist är ett as. Erik Ahlmqvist är ett as. Erik Ahlmqvist är ett as. Erik Ahlmqvist är ett as. Erik Ahlmqvist är ett as. Erik Ahlmqvist är ett as. Erik Ahlmqvist är ett as. Erik Ahlmqvist är ett as. Erik Ahlmqvist är ett as.

I olika mindre trevliga varianter. Det var på den tiden då mina kommentarer godkändes automatiskt och av någon anledning hade jag inte sett detta. Det var någon som för allt i livet ville förstöra och göra googlesökningar på Erik Ahlmqvist mindre trevliga. Haha. Så roligt ändå. Namnet är såklart figurerat, vill ju inte upprepa den härvan. (Fast oj. Förlåt till dom som heter Erik Ahlmqvist??)

 

3) Mysteriet med tavlan

I F’s mammas garage (där jag förvarade mina saker) hittade vi denna tavla:

 

Ingen vet vems den är eller hur den hamnade där. Det är fortfarande ett mysterium. Hur uppkom tavlan och vem tillhör den? Som ni ser är det lite random text inramat i mitten från en utskrift av en gammal artikel i DN. Det lustiga är att några månader efter att jag postade inlägget kommenterade själva skribenten inlägget:

Nu vill alltså både jag och Caroline lösa detta mysterium!

 

Det var tre bloggmoments jag kom att tänka på en dag som denna. Är det någon som hängt med sedan Top Model-gate? Och är sånt här kul btw? Kan säkert fiska fram lite mer i så fall.

 

210 gillar

Comments (57)

 • Robert

  |

  Haha, det var kul tyckte jag iaf. Ettan var ju lite jobbig… 😉

  Reply

 • Caroline

  |

  Oja! Förknippar dig fortfarande med ostbågar och burger king ❤

  Reply

 • Lina

  |

  Haha jag har följt med hela vägen 😅

  Reply

 • Vivian

  |

  haha det här var skitkul att läsa!

  Reply

 • Felicia

  |

  Jag har varit med sen top model gate!! Minns också med sorg när bk tvingade (?) dig att ta bort blogginlägg om Barbiedockan med friterat hår.. En av mina favoriter!! 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Hahahaha omg just det!

   Reply

  • Matilda

   |

   Eller om någon ville äta mögliga bröd med en bild på en påse med massor gröna bröd 😂

   Reply

 • Ribecca

  |

  Så roligt inlägg, det får du gärna fortsätta med 🙂

  Reply

 • alexandra

  |

  Hej Ego!

  Jag minns ett inlägg du skrev för ett tag sedan om hur våldtäkt framställs i media. Det var en samling på rubriker i diverse tidningar. Tror du att du skulle kunna länka till det inlägget? Letat som en tok :/

  Reply

 • Sabina

  |

  Haha tror jag började följa dig 2008, tur var väl det annars hade du minsann fått höra, jag som älskar Top Model 😛 hade nog krävt minst 2 påsar med ostbågar som tröst!

  Reply

 • Louise

  |

  Jag har hängt med sen Top Model! 🙋🏽‍♀️ Kommer ihåg att du skrev grejer om Amnesty och att du sen var där på ett besök med typ skolan (??) och att de ville se din blogg haha…

  Reply

  • Louise

   |

   Btw SJUKT att jag har läst din blogg i 11 år?! Gick i 7:an 2007😱

   Reply

  • Egoina

   |

   😂🙈 Jag var så sjuk alltså… 😳

   Reply

   • Louise

    |

    Det var därför jag älskade din blogg, du var en frisk fläkt i bloggvärlden😘 älskar den dock fortfarande, men av andra anledningar!

    Reply

 • Anna Maja

  |

  Jag har varit med sedan dess. Tittade inte på Top Model så det inlägget upprörde mig inte det minsta så jag stannade kvar 😉 Väldigt roligt inlägg! Gör gärna fler 😀

  Reply

 • Emma

  |

  Jag har bara hängt med i kanske 4-5 år, så sådana här inlägg är så kul! Uppskattade verkligen inlägget med ”mest kommenterade inlägg” också 😊

  Reply

 • Hanna

  |

  Jag minns när du skrev något om ev vattenmelon som någon bar? Tror att du var utomlands med kompisar… Hmm låter som en dröm nu. Har letat efter det inlägget i arkivet men inte hittat, måste varit mindre PK och därför inte fått förbli synligt😁😉

  Reply

  • Hanna

   |

   EN vattenmelon. Det var sjukt kul har jag för mig iaf…

   Reply

  • Egoina

   |

   Hmmm minns inte det där. Ska se om jag hittar något 😂

   Reply

 • Vic

  |

  Nu när vi ändå kollar tillbaka i tiden, VART ÄR BK ALEX? 🙁

  Reply

  • Rebecka

   |

   Ellerhur! Och inlägget där han drack ett glas hamburgerflott.

   Reply

 • Lovan

  |

  Haha, kul inlägg! Mer throwbacks som detta! 😄❤

  Reply

 • Felicia

  |

  Tips för att skydda det påhittade namnet Eri*k Alhm*qvist, skriv namn på detta sätt så är de mer svårgooglade. Riktad till dig förstås inte till troll!!!

  Reply

 • Katharina

  |

  Jag har varit med sedan 2007, minns varenda inlägg av dessa, haha. Jag fullständigt älskade din blogg på den tiden (gör fortfarande men nu är jag äldre med familj och har inte samma tid) och älskade alla inlägg med ostbågar, Madde, när du bodde hemma, Alex, Burger king osv osv. Haha. Fortsätt gärna med detta! Flashbacks är så roligt!

  Reply

 • @inredningsdesign / Instagram

  |

  Hahaaa! Minns ett i lägg där du bad dina följare att photoshoppa dig som Kissie (!?). Minns att jag gjorde det och du publicerade den bilden. 😂 Måste hitta inlägget!!

  Reply

  • Egoina

   |

   😂😂

   Reply

 • Matilda

  |

  Haha jag har hämgt med sen top model, men kollade inte själv och tyckte det var sjukt kul att du berättade för folk blev så upprörda. Idag förstår jag dem dock, men då tyckte jag det var bland det roligaste jag läst. Kanske tur att man växte upp 😂

  Reply

 • Johanna

  |

  Jag tänker alltid på videoklippet när du fixar håret och ska springa iväg och hämta något och RAMLAR när jag ser dig. Så roligt 😂😂😂

  Reply

  • Elin

   |

   Men jaaaa eller smink-videon 😂

   Reply

  • Camilla

   |

   “Jag trilla lite” tihi

   Reply

 • Annika

  |

  Mer sånt här 🙂

  Reply

 • THE MINIMALISTA

  |

  Jag har också hängt med sedan 2007! Helt galet egentligen när jag tänker efter. Tack för en alltid lika underhållande och intressant blogg! 🙂

  Reply

 • E

  |

  Jag använder Chrome som webbläsare och den ger alltid förslag på vad man kan tänkas vilja googla. Skrattar alltid lite för mig själv när den ger “egoinas.se ramlar” som förslag. Tänk att de fortfarande kommer som förslag. Hur länge sen var de riktigt?

  Reply

 • Haaaaaj

  |

  Hej!
  Kan du inte lägga upp videon när du typ plattar håret eller nått o trillar?

  Sååååå rolig

  Reply

 • Michaela

  |

  Hängt med sedan början i stort sett! Alltid älskat din blogg! Minns att jag älskade alla konversationer. Men kommer aldrig glömma videobloggen när du fixar ditt hår, det ringer mitt i allt och att du halkar när du ska hämta din bästa kompis!! Alltså skrattade ihjäl mig varje gång jag såg det. Finns det kvar någonstans!?

  Reply

 • Fanny

  |

  Jag minns när du åt en “Polly” som du hittade på golvet.

  Och när du sågade New Moon haha. Vad arga folk blev.

  Reply

 • Bella

  |

  Skrattar högt åt att du skickade små flottiga brev till folk!!! Sjukt kul😀

  Reply

 • Lisa

  |

  Åh så kul med såna här inlägg 😄

  Reply

 • Sabi

  |

  MEN GUD VAD SJUKT! Jag kan ju meddela att namnet som nämndes (Erik A) är min granne… han bor numera i Budapest. Jag visste först inte vem han var, men insåg det sen när jag fick höra hans efternamn. Ja, nej jag är inget fan av det han gjort. Det är tydligen många svenska SD:are som flyttat till Ungern för de tycker att de har så bra politik här… jag kan ju säga att det INTE är anledningen varför jag flyttat hit. Sjuka människor.

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha va? Jag hittade ju på ett namn. Det riktiga var David A******* 🙂 Vet inte vad din granne gjort, men så sjukt att jag lyckats pricka in ett annat as? Haha

   Reply

    • Egoina

     |

     Omg ja….såklart. Meningen var att ta något random, men jag lyckades ta ett från mitt undermedvetna…haha. Jag slängde in ett H iaf 😉

     Reply

 • Elin

  |

  Jag har följt dig sen Top Model-gate tiden. Jag följde inte top model så jag tyckte det var sjukt kul. Du var så rå på den tiden 😂

  Reply

 • JENNY

  |

  Haha, jaa jag har följt dig sen du började blogga 😃 Kommer ihåg din tid på Burger King 😂
  Hälsningar från en trogen läsare (och numera även lyssnare) (av Veckans Smash) i Finland 🇫🇮
  //Jenny

  Reply

 • pauline

  |

  ÄLSKADE!! detta inlägg, har följt dig sålänge att detta blev ett blast from the past för mig med. Andra saker jag minns: Videon när du ramlade. Din gamla podcast. Hela grejen med att lår kan gå ihop. Beefen med Paow. När du och andra bloggare, typ Dennis M, plåtades för något (JC? Minns ej) och det enda du var med var när du satt på någon vagn, bakifrån haha. 🙁 BK-alex. Meed mera, med mera…

  Reply

 • Amanda

  |

  Hahaha fler såna här inlägg, snälla! Som flera skrivit, videon när du fixar håret <3333

  Reply

 • Linnea

  |

  Har nog hängt med sedan 2008 i alla fall! Vi tog studenten samtidigt och jag minns att vi hade likadana t-shirts (de där fula ”Student 08” tröjorna som alla hade haha) och att ni cyklade i korridorerna haha

  Reply

 • Emilia

  |

  Jag tyckte inte det var ok att du avslöjade vinnaren. Snack in att jag var arg 😂😂😂

  Reply

 • Charlotta

  |

  Kommer inte ihåg året men minna första inlägget jag läste var att du hade varit på nåt event och efteråt fått kommentaren att du såg gravid ut. Du kontrade med att lägga ut en bild där du spände ut magen och förklarade att såhär ser en normal kropp ut i vissa vinklar. Älskade det och har följt dig sen dess 🙂

  Reply

 • Cecilie

  |

  Hahaha Erik Almqvist är/var ju med i SD och hade någon järnrörsskandal efter sig för något år sedan i bråk med Soran Ismail!? hahah så sjukt att du bara hittade på namnet, det hade ju utan tvekan kunnat hända den SD-gubben

  Reply

  • Egoina

   |

   HAHAHA lägg av. Jag kanske kände till namnet undermedvetet?

   Reply

 • M

  |

  Man vill ju tycka att man följt med sen 07 men minns inte alls det här med Top Model! Brydde mig kanske inte så mycket. En fantastisk händelse man aldrig kommer glömma är dock videon när du ska visa hur du fixar håret, springer och hämtar hårspray och trillar hahaha har t.o.m kvar länken till inlägget som bokmärke!!! Obs dock att jag ej var med sen originalinlägget postades utan det var nog i samband med en throwback som jag fick se det mästerverket, haha

  Reply

  • M

   |

   Ok nu ser jag att videon inte är med i inlägget längre WHYYY 😮

   Reply

 • Lovisa

  |

  Haha! Ååh jag minns alla de inläggen! Så himla roligt! Har även för mig att du skrev ett inlägg om att när du blir gammal ska du bli en sån irriterande tant som går på bussen i slow motion och stöttar dig med en käpp, betalar för biljetten med enkronor och långsamt, långsamt går och sätter dig på ett säte. När du sedan ska av går du så långsamt att busschauffören nästan måste slänga av dig för att komma iväg. Sen när bussen kör iväg ska du slänga käppen och springa efter bussen, haha!

  Reply

Leave a comment

Rekommenderade inlägg

Arkiv