Follow my blog with Bloglovin

Mysteriet med tavlan

Jag har förvarat lite saker från min gamla lägenhet i Frédérics mammas garage under några månader som jag hämtade för några veckor sedan. ”Du hade glömt din tavla, så jag har lagt den i vårt förråd”, sa F häromdagen. ”Vilken tavla”, undrade jag. ”Den med text på”, svarade han. Jag har inte förstått vilken tavla han pratat om, men tänkte väl att jag glömt bort vilken det är.

 

img_2880

img_2881

 

Men nu har han tagit upp tavlan till lägenheten och alltså VA?! Vad är det för himla tavla? Hahaha. Alltså det är ju inte min tavla? Har aldrig sett den? Det är inte någon annans tavla heller, så F’s mamma trodde såklart att den var min. Vi förstår ingenting? F menar att jag måste glömt bort att den är min. Men så är det inte.

Det ser ut som att det är en dålig utskrift på en random text som någon av någon anledning har satt in i en ram. Jag googlade texten och hittade faktiskt den. Det är en artikel skriven 2008 av en Caroline Thorén, finns att läsa här.

Men nu måste jag höra vad ni tror. Hur har denna tavla hamnat i garaget? Varför är det en konstig utskrift av en gammal artikel från DN i den? Vem har gjort detta? Vems är tavlan?

 

0

Kommentarer (20)

 • Frida

  |

  Hahah, vilket roligt mysterium! Och ännu roligare att det är en skitful tavla.

  Svara

  • Amanda

   |

   Hahaha eller hur! Så konstigt!

   Svara

 • H

  |

  Inget från någon redovisning på din utbildning?

  Något om typsnitt?

  Minns ju att ni ibland hade med er saker till dem som du visat i bloggen.

  Svara

  • Egoina

   |

   Bra gissning! Men nej, inget sånt.

   Svara

 • Sofia

  |

  Det är nog ett hemligt meddelande dolt i den där textröran. Har ni kollat baksidan av pappret med texten? Sjukt spännande ju!

  Svara

  • Egoina

   |

   Tänkte samma sak. Men nej, det stod inget på pappret och texten verkar endast tillhöra artikeln. Jaa jag undrar verkligen! 🙂

   Svara

 • Mia

  |

  Du förvarade väl dina saker i en tjejs förråd förut? Kan du inte ha råkat få med dig den från henne? 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Nej, de sakerna har jag aldrig flyttat till garaget sen. Kunde varit så annars. Konstigt!

   Svara

 • Anna

  |

  Gah spöken! Bränn den!

  Svara

 • Fanny

  |

  Något du plockat hem på fyllan tror jag 😉

  Svara

 • Mikaela

  |

  Caroline Thorén var mycket stolt över sin publicerade artikel och hade skrivit ut den för att visa upp på släktmiddagen. Hon hann till och med rama in den innan hon insåg att skrivaren gått bananas. Röd av skam tog hon med tavlan iallafall, för att röja alla bevis! Hon gömde den i en icke ont anande medmänniskas väska på centralen. Den icke ont anande medmänniskan kom hem, röjde ur sin väska och hittade en märklig tavla med en text på. ”Oj, ett mirakel! Men den är inte snygg direkt… Den kanske jag kan ge bort till kyrkoauktionen?” tänkte hen.
  Frédérics mamma blev medtvingad till kyrkans julauktion av en tidigare kollega utan gränser för vad en kan kräva av gamla vänner. Kollegan blev galen, budade på allt och fick in en presentkorg som hen gav F’s mamma som tack för att hon följde med. Mamman i sin tur märkte aldrig tavlan bland allt annat krimskrams, men har med tiden tagit ut varenda liten handduk ur korgen och tavlan råkade på något mystiskt sätt glida ner bland dina saker när hon skulle sätta upp julpyntet.

  Kanske? 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahahaha älskar dig

   Svara

 • Emma

  |

  Vi har en jacka hemma som ingen vet vems det är, den kom hit (?) nån av de första veckorna vi bodde i lägenheten och ingen av de tre personerna som hälsade på då känner igen den. Är så sjukt nyfiken på hur den hamnade här?!

  Svara

  • Egoina

   |

   Så sjukt!! Jag är också nyfiken 🙂

   Svara

 • Anna

  |

  Ett ex till din killes tavla?

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha, kanske! Men tror ändå han skulle känna igen den då? Om han låtit henne förvara den hos sin mamma och allt 🙂

   Svara

 • M

  |

  Man har ju hört om hur saker på ett övernaturligt sätt kan dyka upp från ingenstans, försvinna, eller förflytta sig! 😉 Vet inte om det finns nåt namn för fenomenet … Men jag vet inte. Kanske finns en mer logisk förklaring! 🙂 😉

  Svara

 • Caroline T

  |

  Haha! Det är faktiskt jag som skrivit den där artikeln för länge sedan. Och nu när jag googlade mitt eget namn (något jag erkänner att jag gör med jämna mellanrum) så stötte jag på det här.

  Smått creepy måste jag erkänna. En vanlig simpel artikel om väder och så denna ansträngning. Inga nya ledtrådar till vem som ligger bakom konstverket?

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha, så roligt att du hittade hit! 🙂 Nej, tyvärr inga nya ledtrådar. Verkligen SÅ konstigt. Funderar fortfarande på detta ibland. Hur har den hamnat där och vem har gjort det? Creepy!

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv