Jag ska måla om min skänk. Den är skranglig och sliten, men kanske kan få nytt liv med en uppfräschning. Tänkte ju göra det med väggfärg eftersom jag redan hade hemma, men kom på att det var en dålig idé och gick och köpte lackfärg istället. Valde färgen Åska.
På kvällen åt vi broccolisoppa och gick sedan och lämnade saker hos F’s pappa. Orkar inte så fint det är överallt nu. Hur pallar vi med mörker och en värld i gråskala under hela vinterhalvåret? Nä just det det gör vi inte.
Tisdag:
Köpte Zoegas summer edition 100% för att förpackningen var fin. Åh vad jag saknar att bo nära Zoegas btw. Öppna fönstren och känna kaffedoft. Dröm.
Lagade teriyakilax till middag och gjorde hjärtan av ris. Det måste väl vara höjden av uttråkning? Kommer lätt bli en sån där förälder som gör motiv på mackorna och djur av frukt.
Sen blev det glass vid havet.
Är så bortskämd med att ha strandpromenad och vita sanddyner så nära. Och en så het kille då.
Onsdag:
Mötte upp Caroline och hämtade sen denna gulliga på förskolan. Han sprang mot mig med öppna armar och sa ”Giiiiina”. Alltså!! Jag dör ju. Sen gick vi till ”platsen” och körde bil och åkte kana.
Följde med dem hem och vi beställde take away. Denna tryffelpizza från det nya pizzastället Regio var en av de godaste jag ätit någonsin. Tryffelkräm, picklad lök och pancetta. Den hade alldeles för mycket kant om jag får klaga på något, men den åt August upp så det var ändå win-win.
Torsdag:
Jobbade hemma hos mamma som skämde bort mig totalt. Här står hon och lagar lunch och är gullig.
Hon har gått och blivit expert på kikärtsbiffar. Hon gör smeten av kikärtor, ägg och potatismjöl och sedan har hon en klick smaksatt mjukost inuti. Denna gång blev det en med jalapeno, en med röd chili och en skaldjursvariant med kräftost toppad med räkor. Supergott!
Denna sommar kommer minst sagt bli annorlunda. Nu har visserligen Sverige lättat något på restriktionerna och det blir i alla fall enklare att resa inom Sverige.
Jag tittade tillbaka i arkivet på mina senaste somrar och drömde mig bort. Kom och tänka på så många saker vi inte kan göra denna sommar. Inte för att jag kanske hade tänkt det ändå, men allt blir ju jobbigare när man inte får.
Saker jag inte kan göra i sommar:
Sitta på världens mest obekväma klippa på Cypern bara för att man vill ha en fin bild.
Gå på konsert på Gotland.
Eller Malmöfestivalen med Sofie och Jacob.
Sitta på uteservering i Cannes.
Gå på 90-tals fest med Malin och Lina.
Gå längs stranden på Kreta.
Och dricka iskaffe vid en utsiktsplats.
Ha familjemiddag.
Ta en cheesy bild med självutlösare på Monte Baldo.
Åka båt och kliva i land i Malcesine.
Bli smygfotad när jag köpt gelato i Riva del Garda.
Hyra trampbåt i Peschiera del Garda.
Ta turistbild i Milano.
Se Sverige spela fotboll på fullsmockad uteservering.
Och nästa match här.
Strosa i Köpenhamn.
Köpa svindyr glass på Ströget och pussas.
Sen låna cykel, köpa med sig bubbel och sen pussas ännu mer till solnedgången på Refshaleöen.
Hänga med mitt kusinbarn.
Lura med F på en skum nattklubb i Grekland och dricka tveksamma apelsindrinkar.
Dricka alldeles för många drinkar på all inclusive och spela kort.
Spana efter sköldpaddor vid Lake Kourna.
Åka med familjen till Helsingör och tvinga alla att beställa smörrebröd som ingen gillar.
Paddla kanot i Norge.
Välta och tappa ut alla smycken som låg i väskan till botten av sjön.
Många recept här denna vecka. Men här är två recept ni måste laga helst igår.
Först ut sesamkakor!
Endast två ingredienser och så enkelt!
Sesamkakor
Sesamfrö
Honung
Gör så här:
1) Sätt ugnen på 175 grader.
2) Blanda sesamfrö med honung. Cirka en matsked per deciliter sesamfrö. Poängen är att alla frö ska bli klibbiga.
3) Rör ihop till en smet och bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ner massan med en sked sköljd i vatten för att forma och få den mer kompakt. Jag hade även på lite flingsalt för att allt blir godare med salt : ))
4) In i ugnen i cirka 10-15 minuter. Håll koll och ta ut när fröna är lite mindre rostade än på min bild (jag hade inne för länge). Låt svalna och skär i bitar när det svalnat helt.
Amarettoglass med mörk choklad & hallon
Mandellikör
Vaniljglass
Mörk choklad (vi använde mörk choklad med frystorkad hallon)
Färska hallon
Mamma gjorde denna glass till mig idag och oh my god! Så himla god. Jag älskar förvisso spritsmak på glass (eller allt egentligen, hehe), så det var inte svårt att få mig såld på det här. Men så himla gott! Smakar som Troika eller Monolit för den som har koll på norsk choklad.
Gör så här:
1) Blanda ihop vaniljglass med mandellikör. Smaka av för önskad styrka (jag tror vi hade cirka 2-3 msk till en liter). Blanda för hand, eller använd elvisp. Går fint att förbereda och förvara i frysen.
2) Hacka upp mörk choklad och blanda ner i glassen, eller toppa vid servering. Servera också gärna med färska hallon.
Hade presentation idag på en uppföljning på den första delen av en kampanj som jag och min kollega Emma leder. Jag blir alltid så nervös när jag ska göra saker muntligt. Blir cirka hälften så smart när jag måste uttrycka mig i tal istället för skrift. Någon annan som har det så? Särskilt på engelska. Blir så nervös när jag måste prata engelska! Får tunghäfta och black out. Det låter så bra i mitt huvud men kommer ut som en obegriplig ordsörja.
Förra veckan skulle jag presentera mig för en ny kollega och hon frågade vad mina intressen var. Jag svarade ”I really like long dinners with friends and wine” sen typ glömde jag genast vad jag sagt och sa ”and I also like dinners and wine”, men då kom jag kom att jag redan sagt det, kände mig dum och sa ”ehh yes I really like the wine”. HAHA jag orkar inte. Vad håller jag på med. I alla fall. Det är bra att utmana sig själv. Snart släpper nog den där engelskaspärren, hoppas jag.
Blev sen bloggning idag. F ligger bredvid i sängen och spelar Mario Kart. Ska joina en stund och sen ska jag sova. Ska åka hem till mamma och jobba därifrån imorgon för lite miljöombyte. Ska bli så mysigt. Har bara träffat henne en gång de senaste tre månaderna. Hon verkade längta också. ”Vi ska göra tre olika sorters kiksärtsbiffar, sen ska vi prova på att laga en dessert med Amaretto och mörk choklad som jag hittat recept på och sen ska vi ju gå en promenad och”…jag bara ”hallå mamma du vet att jag ska jobba va??”. Haha så söt. Hoppas vi hinner med lite av det där också <3
Hur Helsingborg illustrerar lagom avstånd till varandra = 15 bulle med bulle. Tyckte det var fint.
Men lägg av! Vad är det nu för god soppa jag lagat? Det ska vi ta reda på.
Igår gjorde jag den innovativa googlesökningen middag recept, scrollade en stund och fastnade för detta recept på Ica. Middag bestämd. Och lyckat blev det! Kommer garanterat laga denna igen.
4 portioner:
1 gul lök
1 chili
1 vitlöksklyfta
Matolja
Kokosmjölk (en stor burk eller två små förpackningar)
8 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning eller grönsaksfond
250 g färsk broccoli
200 g fryst bladspenat
2 msk vitvinsvinäger
200 g halloumi
Gör såhär:
→ Hacka upp lök, vitlök och chili. Stek i olja i en kastrull några minuter tills löken är mjuk.
→ Hacka upp broccoli och stek med någon minut.
→ Tillsätt kokosmjölk, vatten och buljong. Koka i 5 minuter.
→ Tillsätt spenaten och låt koka någon minut till.
→ Mixa soppan så slät som du önskar. Vi vill gärna ha lite klumpar kvar, vilket är tur eftersom mixern gav upp och slutade funka mitt i mixandet. Vad tusan.
→ Smaka av soppan med salt, peppar och vinäger. Glöm inte vinägern! Den gör hela soppan tycker jag. Någon skrev hos Ica att soppan smakade fotsvett och att hon borde skippat vinägern. Blev så provocerad av detta. SKIPPA INTE VINÄGERN!1
→ Smula halloumin eller hacka i små bitar. Stek krisipig i olja. Häll upp soppa i skålar och toppa med halloumin.
Haha mina fötter håller på att trilla av. Jag märkte ingenting efter den där ”fotmasken”, tänkte att den inte fungerade, men så i helgen började fötterna fjälla och nu måste jag ha på mig strumpor konstant för att inte lämna död hud i drivor efter mig när jag går eller i sängen. Så himla äckligt och intressant på samma gång. Ser ut som att jag fått en konstig sjukdom. Visade F som fick fullständig panik och frågade vad som är fel på mig och varför jag PROVAR SÅ KONSTIGA GREJER HELA TIDEN.
I alla fall. Visst blir man lycklig av vädret? Är så härligt att det är sommar nu. Vi började prata om vår semester häromdagen. Jag vet inte helt hur jag ska göra då jag gärna vill spara semester till när jag kan åka till Norge igen. Men funderar på att ta tre veckor i alla fall. Vi tänkte fortsätta vår Skåne tour som vi påbörjade förra sommaren. Är sugen på Österlen och Kivik bland annat. Kanske ta in på något mysigt ställe. Har ni tips på vad jag inte får missa (på två timmars bilavstånd från Helsingborg)?
Såhär härligt hade vi det igår. Låg och sov på en bänk vid havet.
Och åt glass på glasskiosken vid Sofiero. Jag var yolo och valde inte choklad för en gångs skull. Det blev ägglikör, brynt smörkola och citronsorbet.