Första semesterveckan i mat
När jag satte ihop inlägget med snapshots från första semesterveckan insåg jag att hälften av bilderna var mat. Haha. Det fick således blir ett eget inlägg. Hoppas ni är hungriga, för här kommer nu ett helt inlägg lastat med maaaat:
En dag åt vi panerad torsk med egenvispad majo. Har kommit på att bästa majon gör man på känsla och inte med recept. Såhär: en äggula, en skvätt vinäger, en klick dijon och salt. Vispa och häll i olja successivt under tiden tills du är nöjd.
Till det åt vi honungsfräst purjolök. Precis som det låter. Dela en purjolök på mitten och fräs i smör och honung. Dör va gott.
Har såklart ätit favoritpastan; pasta med rostad jordärtskocka. Vår stavmixer dog mitt i allt. Rip : ((
Lunchade med Linda på Via 95. Hon sa att det var ett och ett halvt år sedan vi träffades senast. Alltså VA? Vet att det var längesedan, men skulle gissa på max 4 månader. Så sjukt. Vi catchade up med moules frites och lemonad.
Tror moules frites kommer symbolisera sommaren 2020 för mig. Är besatt. Så jäkla gott. Även ganska social mat då det tar en stund att äta.
Hemmagjord pizza är gott det med. Lök, champinjoner och soltorkad tomat. Mmm-mmmm. Gärna med dressad råkostsallad till.
Emelie och David kom på middag och då gjorde vi en thaisallad. Den innehöll glasnudlar, morot, gurka, koriander, mynta, salladslök och böngroddar.
Till den en sås på soja, chili, sesamolja, vitlök, lime, socker och fisksås.
Och även tillbehör som kyckling, mango, koriander, jordnötter, hackad chili och lime. Blev så sjukt gott!
Hade gott tilltugg innan maten också. Min favvo är blåmögelost med fikonmarmelad. Och oliver. Helst stora, hårda gröna.
Var bjuden hem till Malin på tjejmiddag och hon hade gjort bakad sötpotatis. Jag älskar sötpotatis! ”Maten är tyvärr inte så instavänlig”, sa hon och klippte desperat över lite salladslök. Haha.
Måste laga sötpotatis en dag snart. Här är ett recept från när jag lagade bakad sötpotatis med fetaoströra och rostade solrosfrön.
Och desserten sen!! Frozen cheesecake med daim och chokladtäcke. Godaste jag ätit i sommar tror jag.
Inget slår en gammal hederlig tomatsås. Här är recept på världens godaste. Ibland blir den extraextra god, F förklarar det med att man ”lagat med kärlek”. Kanske för att tomatsåsen fått puttra ett bra tag, för att man glömmer bort och pussas en stund.
Vi var på utflykt och åt fisk till lunch på Hotell Hovs Hallar. F trodde för en sekund att de slängt med några pommes på tallriken och tyckte 1) att det var mycket märkligt och 2) att de var så himla dåligt friterade.
Och sist med inte minst har vi ätit hamburgare på toast såklart. Med smörstekt bröd och massa stekt lök. Lite tillbehör och en öl på det så är man hemma.
🤤🤤🤤
123 gillar
Annie
| #
Dina matlagningsskillz är helt galna! Går knappt att se skillnad på restaurangbilderna och dina.
Svara
Egoina
| #
Haha åh så snällt sagt! Tack 😍🤗
Svara
Robert
| #
Tyvärr är jag proppmätt men det såg ju jättesm…gott ut det där ändå. Läste hemmafrälst purjolök dessutom men jag antar att det stod nåt annat, haha. 😉
Svara
Sofie
| #
Alltså mums! Var man inte hungrig innan så blev man det nu hehe. Kan man möjligtvis få ta del av receptet till cheesecaken om du har det? Den såg otroligt god ut 🙂
Svara
Hanna
| #
Åh du måste testa en tomatsås med citron i, dog typ när jag lagade det i veckan! Jag går alltid på känsla istället för recept men här är på ett ungefär:
En stor schalottenlök
Vitlök efter smak (jag tror jag hade tre klyftor)
Två burkar krossade tomater
Färsk oregano och basilika (funkar säkert fint med torkad också)
Skalet och saften från en citron
Generöst med en god olivolja
Salt och peppar
Stekte lökarna mjuka i olivoljan, adderade resterande ingredienser, låt koka så länge du har tid. Serverade med pasta, smulad fetaost och en sallad 👌🏻
Svara
Egoina
| #
😍😍😋
Svara
Sandra
| #
Hamburgare på toast påminner lite om parisare, minus ägg då. Men ni kanske kan börja kalla det parisare för att låta mer fancy :p
Svara
Egoina
| #
Haha 😜
Svara
Malin
| #
Enklaste majonnäsen gör man med ett helt ägg, 2 dl neutral olja (typ rapsolja), typ 1 tsk dijonsenap och 1 tsk vitvinsvinäger. Bara släng ner allt i en hög smal bunke och mixa med mixerstav. Har aldrig misslyckats med denna och bästa är att man använder hela ägget = mindre svinn! Salta och peppra också förstås!
Svara
Egoina
| #
Måste prova! Visste inte man kunde använda hela 👌🏼
Svara
Malin
| #
Tror det står i receptet att man ska börja mixa i botten av bunken och långsamt lyfta mixerstaven uppåt. Men i slutet när den tjockat till sig ordentligt brukar jag mixa runt lite hursom så all olja mixas in.
Svara
Caroline
| #
Prova smörstekta vaxbönor! Rejäl klick smör och stek på hög värme tills de fått färg, till och med lite brända.
Så nedrans gött!
Svara
Elin
| #
Alltså dör för dendär cheesecaken….. finns det någon chans man kunde få receptet? 🙂
Svara
Sandra O
| #
Förlåt för dum fråga men är det bara nudlarna i salladen som är varma? Och att man kokar upp dom & sen blandar ihop det med morot, gurka etc?
Svara
Egoina
| #
Nej vi serverade dem kalla. Är bara att låta svalna, eller skölja i kallt vatten.
Svara