Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Pasta med rostad jordärtskocka, timjan & västerbottenost

 

Åh jag måste dela med mig av detta recept som vi fick i Linas matkasse. Vem hade trott att rostade jordärtskockor är så gott? Hade ingen aning. Det öppnade en helt ny värld. Kanske den godaste pastarätt jag ätit! Eller så tror jag bara det eftersom jag hade noll förväntningar. Anyway. Ni måste smaka!

Om du letar efter en fredagsmiddag sluta leta nu och laga detta. Eat spaghetti no regretti!

 

Du behöver:

250 g jordärtskocka

Timjan

2 klyftor vitlök

1/4 purjolök

1/2 dl créme fraiche

Riven västerbottenost

1/2 tsk vetemjöl

2 dl vatten

Smör

Olja

Grönsaksbuljong

 

 

Gör såhär:

1) Värm ugnen till 250 grader. Skala och skär jordärtskockan i små tunna bitar. Lägg i en ugnsform och blanda med pressad vitlök, olivolja, salt och peppar. Rosta mitt i ugnen cirka en kvart tills den fått fin färg. Finhacka timjan och blanda med den rostade jordärtskockan.

2) Gör en sås såhär: finhacka purjolök och vitlök. Fräs i en kastrull med smör och blanda sedan ner vetemjöl. Vispa ner vatten och buljong. Låt sjuda. Finhacka timjan. Tillsätt sedan créme fraiche, timjan och västerbottenost. Mixa såsen slät med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

3) Koka pasta. Häll av vattnet och blanda med såsen.

4) Servera krämig pasta med rostad jordärtskocka. Toppa med riven västerbottenost och spenat.

MMM GOTT

 

 

78 gillar

Kommentarer (28)

 • Robert

  |

  Smarrigt! 😉

  Svara

 • Maria

  |

  Jordärtskocka är den bästa smaken jag vet (ok, delat 1:a med koriander)! Det liksom exploderar i munnen. En gång började jag gråta när jag åt en rätt med jordärtskocka pga såååå goooood! (Vox Hotell i Jönköping, tips tips)

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha fattar helt!! Det gjorde jag typ igår ??

   Svara

 • Johanna Grahn

  |

  Jordärtskocka är def underskattat!! Mums!

  Svara

 • Hejhej

  |

  Jordärtskocka är sååå gott! Men jag får så ont i magen av det.. Är tyvärr ganska vanligt. Men värt det ibland! 😛

  Svara

 • Emilie

  |

  Det heter Västerbottensost *kränkt* ?

  Svara

  • Rebecka

   |

   Ah, tänkte skriva samma. VästerbottenSost ska det ju vara ? /Umebo

   Svara

 • Hanna

  |

  Omg dregglar… Älskar jordärtskocka, ska lätt göra denna ikväll

  Svara

 • Sandra

  |

  Friterad jordärtskocka! Det är grejer det. Hyvlad i mandolin och sen ner i olja. Skitgot som topping till… allt!

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • Tove

  |

  Älskar jordärtskockor <3

  Svara

 • Olivia

  |

  Hej! Vet inte om du vill ha ” sånt här” på din sida men då får du ta bort kommentaren isf.
  Hade varit toppen med fler deltagare till min kandidatuppsats som jag skriver ihop med en klasskompis. Den vänder sig till dig som handlar mat på internet, gör du det får du gärna fylla i den, tar max 5 min ?https://forms.gle/4fkbga31n559zYFbA

  Svara

 • Milla

  |

  Vilken av Linas kassar har ni?

  Svara

  • Egoina

   |

   Inspiration ?

   Svara

 • Amanda

  |

  Låter supergott! Vill testa ikväll☺️ Är detta recept för 2 eller 4 personer??

  Svara

  • Egoina

   |

   Två personer 🙂

   Svara

 • Maria

  |

  Hej!
  Tänker laga denna rätt på tisdag, en liten fråga bara 🙂 Hur mycket grönsaksbuljong hade du i på ett ungefär?

  Svara

  • Egoina

   |

   En tärning 🙂

   Svara

   • Maria

    |

    Kanon! Tack 😀

    Svara

 • Kristina

  |

  Hade middag igår med en kompis och syftet var att jag skulle laga veggiemat till henne (hon är extremt kräsen)! Har haft såååå mycket stress över vad jag skulle hitta på. Turligt nog kom jag över detta receptet och bestämde mig för att testa! Och det blev en succé! Min kräsna kompis ÄLSKADE maten! Så nöjd! ? Tack för tipset!!

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh vad kul att höra ?

   Svara

 • Sofia

  |

  Hej ❤️
  Hur mycket västerbottenost har ni haft i såsen? Jättetacksam för svar 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Typ en halv dl ungefär 🙂

   Svara

 • Sofia

  |

  Alltså TACK för detta recept ?? Både jag och min man älskade detta! Och ska tilläggas att han alltid är skeptisk till nya recept!

  Svara

  • Egoina

   |

   Yaj så kul ?

   Svara

 • Lanja almlöf

  |

  Ser gott ut!

  Svara

 • Lll

  |

  Alltså.. jag hatar att din blogg sätter igång reklammusik i bakgrunden fast man har mobilen på ljudlöst 😭😭😭

  Svara

  • Egoina

   |

   Gör den? Skitstörigt ju. Så är det inte för mig. Vad är det som spelas?

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv