Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Arkiv för juni, 2024

Dag 1 i Palma: den kulturella dagen

Hej och välkommen till en ny dag i Palma. Vår första heldag!

 

Frukosten var som sagt så bra på vårt hotell. Det fanns allt jag ville ha. Uppskattar mest när det finns mycket frukt och bakverk, viktigare än bröd och pålägg enligt mig.

 

Efter vi hade ätit promenerade vi in till city. Vi hade delat upp oss i två grupper för att planera en dag var. Denna dag var det min grupps tur. Det var den kulturella dagen.

 

Som startade med turistbuss. Vi fick inte ihop hur vi skulle lyckas se allt vi ville se och lösningen blev alltså det här. Vi hade sån tur med vädret att det blev molnigt exakt under vår busstur.

Mysigt att bara susa runt och se saker. Halvvägs genom bussturen fick Emelina bingo!

 

Efter bussturen gick vi till Cathedralen. Här har vi Katralen utanför Cathedralen.

 

Mäktigt där inne. Och mycket folk. Fy tusan.

 

Dags för lunch! Vi hade bokat bord på La Malvasia. Beställde sangria och massa rätter att dela på.

 

Här är vi <3

 

Sen strosade vi runt i gränder och butiker tills det blev på tok för varmt och tog taxi tillbaka till hotellet. Hade på mig en baddräkt från Lindex.

 

Vi beställde upp bubbel till takpoolen och bara chillade.

 

Sen var det dags att göra sig i ordning för restaurang.

 

Hade köpt fjärilar att ha i håret i en liten butik och visste inte om jag var 30 år för gammal.

 

Vi hade bokat bord på Spot som är en väldigt trevlig restaurang. Även där delade vi på ett gäng rätter…som jag inte har en enda bild på. Måste vara första gången i min influenciska historia.

 

Något jag har bild på är dock det här. Såg ett klipp på TikTok där några tjejer beställde in 1 vodkashot och resten vattenshots. Som shots-roulette. Vi ville också!

Vi alla fick ta varsin och sen skulle vi gissa vem som fick den riktiga. Emelie fick den och lurade oss alla. (Kul twist förresten om jag i smyg beställt vodka till oss allihop.)

Det satt ett svensexa-gäng bredvid oss som servitören av misstag serverade shotsen till först. Mycket lustigt när de förvirrat shottade vatten.

 

Kvällen avslutade vi på en takbar med drinkar. Fick bästa platsen och satt kvar till stället stängde. 🥰💃🏼

 

153 gillar

Måndagssnack

Jag har haft världens mest underbara helg. Som jag älskar att vara mamma just nu. Vill vara med honom hela tiden. Är besatt. Men jag var ju nyss iväg. Kanske inte så konstigt att jag känner så.

Men det är faktiskt en väldigt bra period. Allt funkar så bra. Dessutom har vi sovit bra länge nu. Har inte vågat nämna det, för jag jinxar ju varje gång. Han sover dock fortfarande oroligt, vaknar och pratar, snurrar runt och sparkar, lite ledsen ibland. Men så länge han inte har sin nattpanik och skriker i timmar gör det absolut ingenting. Jag har läst på om magnesiumspray och har beställt hem en flaska som vi testar första gången idag. Får se om det hjälper!

Denna vecka har jag en rolig vecka på jobbet. Massa möten som jag ser fram emot och jag börjar typ förstå vad jag egentligen gör. Dessutom är det en kort vecka med midsommar på fredag. Den mysigaste högtiden 💐

 

156 gillar

Första eftermiddagen i Palma

Strax efter 16 på nationaldagen anlände vi till vårt hotell i Palma. Vi hade bokat Hotel Feliz. Var generellt jättenöjd med vårt hotell. Frukosten var otrolig!! Hotellets ägare äger även ett hotell i Helsingborg.

Vi var 5 tjejer och de andra delade rum, men jag ville ha ett eget. Det var så värt det för mig. Nog för att jag älskar mina vänner, men jag behöver min space om det går : ))

 

Gjorde det mysigt på mitt rum. Tömde resväskan och hängde upp alla mina klänningar.

 

Sen bar det raka vägen upp till takpoolen. Vi beställde bubbel och spanade ut över Palma. Vi hade denna pool för oss själva nästan hela tiden. Sån otrolig lyx.

 

Efter en dusch och lite smink var jag redo för kvällens restaurang. Vad synd med en megastor selfiespegel på rummet!!

 

Vi hade bokat bord på El Camino. Det är ett tips btw, vi gjorde alla bokningar i förväg, till och med lunch. Blev inte besviken en enda gång. Att äta blev en höjdpunkt varje dag.

 

Här är vi, minus Emelina 👋🏼

 

Vi tog in ett gäng rätter att dela på. Såhär med facit i hand tycker jag att El Camino var det bästa restaurangen vi besökte under hela vistelsen. Så hög klass på maten, gott och trevligt. Gillar grejen att man sitter vid en lång bar och äter, men mest att vi fick en privat del. Hehe.

 

Sen är man ju svag för trevliga toaletter.

 

Vi avslutade med att dela några efterrätter. Jag beställde dem på spanska för att kunna kryssa en bingoruta.

 

Sen tog vi en tidig kväll. Behövde spara energin inför morgondagen. Så mycket att upptäcka!

 

186 gillar

Shopping i Palma

 

I söndags var det vår sista dag i Palma och flyget hem gick inte förrän 20.00. Vi hade inget planerat den dagen och man fick göra det man kände för. Hälften av oss ville till stranden och andra hälften ville in till stan och shoppa. Jag valde det sistnämnda som rubriken antyder.

 

 

Det var som sagt söndag och tyvärr var det mesta stängt. Men det visade sig vara rätt mysigt ändå att slippa trängas med massa människor.

 

Men några butiker var öppna och det blev en del shopping. Låt oss titta på vad jag köpte!

 

Först ut den perfekta fest-sommarväskan.

 

Med glittriga silvertrådar.

 

Hannah hade fått i uppgift av sin syster att köpa balsamvinäger med dadelsmak.

 

Lät ju spännande, så jag köpte en flaska jag med och OMGGG. Då är det jag som äter burratasallad hela sommaren ska jag lova.

 

Köpte ett glittrigt litet snäckhalsband som genast fick pryda min hals.

 

På tal om glitter blev det även ett midjebälte att piffa upp en outfit med.

 

Favoritköpet var denna klänning med piffiga fjärilärmar. Ärmarna har liksom ståltråd i sig så att de får volym. Kan någon snälla bjuda mig på en sommarfest så att jag kan ha på mig den snart.

 

Mönstret!!

 

Sen har vi då F’s favoritköp. Var i en nougatbutik och köpte med mig en ask citron och en ask pistage. Vi skär upp varsin bit till nyheterna varje kväll (lol).

 

Sist men inte minst lite smink. En rosa ögonskugga och ett korallfärgat läppglans som säger sig hålla i 16 timmar. Läppglanset är så fint men spricker tyvärr och blir fult efter någon timme.

 

En mycket nöjd person. Och så säger dom att lycka inte kan köpas för pengar pttffff. Nä skoja. Eller.

 

Vi firade shoppingdagen med drinkar. Perfekt avslut på vår vistelse 🍹

 

163 gillar

Måndagssnack

Jag är hemma igen! Kom hem inatt och kröp tätt intill Henri som sov. Själv kunde jag knappt sova alls, längtade så mycket efter att han skulle vakna. Min älskling. Han har ju tyvärr blivit dubbelt så stor och lärt sig dubbelt så mycket på tre dagar.

Jag har haft det helt fantastiskt! En helt otrolig resa på alla sätt. Den överträffade allt. Har dock mått skit idag. Känns ungefär som när jag slutade amma. Jag är så himla nere. Antar att det är för att jag helt kört slut på dopamin och en enorm social urladdning. Det har varit dagar fullpackade med intryck, sociala tillställningar, god mat, roliga saker och alkohol.

Är det bara jag som har det såhär? Jag mår alltid så dåligt i flera dagar efter en resa.

I alla fall. Jag jobbar hemifrån imorgon också, sen hoppas jag att jag lyckats ladda upp mig själv lite så att jag är redo för kontoret resten av veckan. Ser så mycket fram emot en mysig helg med mina killar ❤️

 

179 gillar

Helgen

Förra fredagen såg jag ut såhär! Jobbade hemifrån vilket var väldigt skönt.

Det var supersommar, F skulle på AW och jag bjöd in mig och Henri till Caroline med familj.

 

Där gjorde vi egna pizzor. ”Har du osten underst”, frågade de. Såklart?? Annars blir ju osten som ett lock över resterande topping.

Hur gör ni?

 

Sommarkvällar 🥲

 

Barnen levde sitt bästa liv och vi vuxna kunde bara sitta och njuta.

 

Barnen somnade (Henri fick sova i deras säng någon timme) och vi vuxna satt på altanen till sent och åt gelato med jordgubbar. Dröm.

 

Dagen efter tog vi en spontan dagstur till Helsingör med samma gäng.

 

Henri och Elise rymde femtioelva gånger. En gång sprang de rakt ut i en trafikerad gata. Jag sprang efter men hann inte ikapp förrän de hunnit långt. Det var så läskigt. Hur gör man i denna ålder? Stanna hemma? Koppel??

 

I söndags hängde Henri, F och jag utomhus hela dagen. Först på stranden.

 

Och sen i parker. Haha jag och min fot. Rockar stödstrumpa och fotriktig toffla.

 

Till middag gjorde jag fisksoppa. Gul pga gurkmeja. Henri var skogstokig, ville inte smaka och sa att han ”inte tycker om mat”. Sen smakade han ändå och sa ”mmm mamma Henri OM!!” 😆

 

Det var min mysiga helg. Hoppas er var fin också 🥰

 

183 gillar

Palma goodiebags

När vi bestämde oss för att åka på tjejresa till Palma delade vi upp oss i två grupper för att ansvara för aktiviteterna en dag var.

I min grupp pratade vi om att göra något mer. Ska vi kanske göra en bingobricka? Ha matchande solglasögon? Innan vi visste ordet av det hade vi planerat en hel fullkitad goodiebag. Typ som när Phoebe blev in charge över cups and ice. Den som fattar fattar.

Goodiebagen blev en väska med våra initialer på.

 

Ska vi kika inuti?

 

Matchande necessär, sovmask, en godispåse och en palm pga Palma.

 

Necessären innehåller detta. Bland annat plåster, bakisplåster(!), vätskeersättning, miniborste med spegel, öronproppar, wipes och solkräm.

 

I ”godispåsen” hittar vi en drinkbiljett (som hänvisar till vårt hotellrum), solglasögon, penna, motiverande klistermärken och…

 

…ett Palma-bingo såklart! Lärde mig så mycket om Palma när jag gjorde det så det var win-win.

 

Ångrade mig angående den räfflade designen när vi skulle klippa ut biljetterna 😅

 

SÅ TAGGAD! Nu är vi på väg 🥂✈️

 

200 gillar

Arkiv