Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Vår midsommar

Min det-tråkigaste-på-sociala-medier-är-midsommar-åsikt tog fart. Paula Rosas, Bloggbevakning och Sandra Beijer skrev om det, för att nämna några. Ni höll med bland kommentarerna också, förutom en Sara och en Hanna. Så detta inlägg är till er två! Här kommer min midsommar.

 

Vi bestämde oss för en lugn midsommar bara vi tre. Jag preppade för picknick när killarna var ute och lekte. Det blev fransk potatissallad. Henris tröja i bakgrunden ligger på en stol framför fönstret för att sola bort tomatfläckar. Tips tips. Funkar klockrent.

 

Potatissalladen blev god. Jag gör såhär: koka potatis, skiva upp, blanda med rödlök, kapris, persilja och gräslök och häll över dressingen när potatisarna fortfarande är varma. Låt stå och dra en stund. Dressingen är en vinägrett: vinäger, olja, dijonsenap, salt, peppar och socker.

 

Henri sov sin dagsvila och jag passade på att fixa håret. Såg ett klipp på instagram som inte verkade svårt. Det var det visst. Fick mjölksyra i armarna och ett mentalt sammanbrott. Men slutresultatet blev fint.

 

Här har ni det. Man tar en slinga ur underhåret, gör en fläta och sen fäster man den på andra sidan. Flätan blir alltså som ett diadem. Sen sticker man i blommor i flätan. Höll överraskande bra. Var fint hela dagen.

 

Vi gick till Fredriksdal för att fira midsommar där. Jag såg ut såhär. Hade på mig en klänning från Newbie.

 

Henri hade på sig en grönrandig skjorta och hade vattenkammat hår <3

 

Dags att äta! Varmrökt lax, fransk potatissallad och vattenmelon.

 

Henri fick en midsommarpresent. Hade köpt en surprisepåse på TGR som jag inte hade kollat innehållet i. Trodde det skulle vara leksaker, men det visade sig vara pärlor och en sax. Högst olämpligt. Vi tog bort innehållet. Men han blev glad för påsen. Ville inte släppa den och släpade med sig hela dagen :’)

 

Varannan timme var det dans runt stången och diverse aktiviteter. Asläskigt tyckte Henri. Men vågade sig fram när de inte dansade.

 

Och så fanns det djur man kunde titta på. Hittade även en traktor som Henri fick provsitta! Överlycklig var han! Men det fick man tydligen inte göra för plötsligt sprang det fram några svinarga personer. Opppsi sorry.

 

Dags för efterrätt och kaffe. Ett lifehack: glass i termos! Okej, var kanske mer som mjukglass i konsistensen. Men vi hade haft den i termos i typ 5 timmar, så ändå godkänt.

 

Det blev kväll och dags för Henri att sova. Vi hade med oss en flaska bubbel och hade en dröm om att han för en gångs skull skulle somna i vagnen och att vi kunde knäcka flaskan i lugn och ro och ha en liten picknick på tumanhand. En och en halv timme försökte vi innan vi gav upp och gick hem. Bubbel en annan dag : ))

 

Sen tog vi ett dopp här på vägen hem. Nej jag skoja.

En fin midsommar allt som allt. Det kändes som ett bra beslut att inte stressa iväg på fest utan att istället bara ta dagen som den kommer. Nästa år!

277 gillar

Kommentarer (6)

 • Jackie

  |

  Var ju en fin midsommar ni hade! Jag älskar fransk potatissallad. Åt den på Midsommar också. Tips är att tärna ett rött äpple och ha i, ger en bra syrlig/söt smak i salladen.

  Svara

  • Egoina

   |

   Vilken bra idé! Kan tänka mig att det blir gott!

   Svara

  • Lovisa

   |

   Även supergott med mandolinad morot, sockerärtor och lättkokade färska haricots verts:) alltså om man vill variera sig lite

   Svara

 • Rebecka

  |

  Ibland när jag går in på din blogg dyker det upp ett inlägg i typ en halv sekund men sen ser jag bara det gamla, typ nu när jag går in ser jag en rubrik (nått med ramen daterat 5 juli) sen försvinner det och ser detta inlägget istället. Varit så flera gånger, jag vill inte missa något 😍❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   Oj vad märkligt! För mig ser allt ut som vanligt och ingen annan har sagt något om detta. Ser du det nya inlägget nu?

   Svara

   • Rebecka

    |

    Nej, ser fortfarande bara kort något om Ramen 🙈 var likadant förra veckan eller förr förra med, vet inte om andra reagerar på det för det går så fort innan det försvinner 😪 läser via telefonen, Huawei och använder Brave som webbläsare om det spelar något roll 😁

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv