Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Måndagssnack

Förra veckan vann vi en budgivning på en kolonistuga. När vi var på väg för att skriva på kontraktet ringde mäklaren och sa att säljaren hade bestämt sig för att sälja till den andra budgivaren istället. Det kvittade om vi lade ett ännu högre bud. Säljaren kände tydligen den andra budgivaren… Jag får inte ihop det. Var vi en spelbricka? Märkligt att gå så långt att boka tid för att skriva kontrakt.

I alla fall. Är det något jag hade lärt mig detta år är det att tänka att det finns en mening med allt. Men måste erkänna att det är så himla surt. Jag hade verkligen sett fram emot en sommar i vår kolonistuga. Vi hade verkligen bestämt oss för den stugan. Just nu känns sommaren förstörd. Jag har förlorat något jag aldrig ens haft. I mitt huvud bodde vi redan där. Har redan mentalt köpt saker. På riktigt köpt saker också om jag ska vara ärlig. Vad ska jag nu göra med mina kolonibyxor liksom, haha.

JAJA. Det blir bra ändå såklart. Utflykter i mängder, glass på balkongen, kompishäng, en vecka i Norge och en helg på Skäret för att nämna några saker. Tre veckor till jobbar jag. Sen så.

 

143 gillar

Kommentarer (14)

 • Åsa

  |

  Trist med kolonistugan och så dåligt av säljaren (sälj till polaren direkt då) ☹️
  Men ni får det säkert bra ändå 🤗

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha ja, taskigt mot den andra parten också då det blev en bit över utgångspris 😂

   Svara

   • Josse

    |

    Andra köparen gav sig kanske till känna för säljaren först när budgivningen var klar? Säljaren fick väl marknadspris och köparen köpte säkert för budet ni la.. men fattar att det är surt! Vi har börjat kolla på större hus och hittade ett vi båda såg oss i, hann inte ens lägga bud så var första budet (över utgångspris) vårt maxbud, så himla tråkigt! Vi hade ju sett framför oss hus grabbarna skulle få ha sina rum på övervåningen och allt sånt 🤪 hatar budgivningar av den orsaken, man börjar drömma och så blir det kanske inget!

    Svara

    • Egoina

     |

     Ja, det måste varit så. Åh ja så tråkigt!!

     Svara

 • tina

  |

  Så tungt 🙁 När något jag hoppats på går fel eller inte händer försöker jag tänka ”it´s not a rejection, it´s a redirection” till något bättre. Hoppas ni får en finfin sommar på alla sätt ändå <3

  Svara

 • fanny s

  |

  Jag blir verkligen triggad av det här, för har åkt på liknande nitar när jag försökt köpa saker den senaste tiden!!! (Obs absolut inte lika stora och dyra saker som en kolonistuga, men blir triggad ändå 😂) Varför har säljare inget sälj-vett??? Förstår din besvikelse, jag grät i en hel dag över ett det med utemöbler som var ”mina”, men säljaren ångrade sig i sista sekund och sålde till en annan 😂

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha <3

   Svara

 • Sara

  |

  Alltså fy så trist – men så kul att ni hittat konceptet med kolonistuga! Känner typ ingen annan som har det och för mig är det så självklart liksom (vi har haft i familjen sen 2002 så jag har typ växt upp där). Alla är förvånade att man kan ha det istället för ”vanlig sommarstuga” (med pris på vadå, 3+ miljoner???). Kombinationen lägenhet + kolonistuga är verkligen det bästa av två världar. Vill med detta bara säga, håller tummarna att ni hittar en annan trots denna niten, det kommer vara värt det när ni hittar stugan som blir just er <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Tvivlar starkt på att vi lär hitta en annan. Vi hade orimligt många krav, haha. Men ja så mysigt med koloni. Romantiserar det verkligen <3

   Svara

 • E

  |

  Det är tyvärr rätt vanligt, men lika tråkigt för det. Vi, och vänner, har råkat ut för lite samma grej. Några har suttit och väntat på att få skriva på kontraket på mäklarbyrån, så ringer en ny budgivare, så tar säljaren det. Snopet

  Svara

  • Egoina

   |

   Och budet var lägre?? Så märkligt. Säkert någon de kände då också.

   Svara

   • f

    |

    Det hände min syster. Hon förlorade budgivningen. Hon var så besviken över att missa sitt drömhus. Men så ringde mäklaren, som sa att säljaren hade valt att gå med deras bud och inte sälja till den med det högsta budet. Min syster kände inte säljaren, och hade bara träffats under visningen.

    Svara

    • Egoina

     |

     Men vad fint <3

     Svara

 • Ulrika

  |

  Vi köpte vårt hus trots att vi inte var högsta budet. Däremot kunde vi flytta in snabbare vilket säljaren föredrog och därför valde de oss 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv