Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

När Frédéric fyllde 35

Frédéric fyllde 35 i år och Hannah var gullig och erbjöd sig att ha överraskningsmiddag för honom i år igen. Hon hade dukat så fint med presenter i form av parfym och favoritöl.

Det var en vardag och vi hade, vad Frédéric visste, inga planer. Han ringde mig på väg hem från jobbet och frågade vad vi skulle göra på hans födelsedag.

Jag: Vi kan väl hitta på något.

Han: Aha ska vi till Hannah?

Jag: Va? Nej?

Han: Marcus ringde mig precis och sa att han också skulle komma.

Jag: Gjorde han? Men det skulle ju vara en överraskning.

Han: Jag bara skojade.

Haha alltså så sneaky.

 

Här är vi! Samma gäng som förra gången. Hannah, Felicia, Frédéric, Marcus och jag.

 

Jag hade förberett lekar. Jag presenterade min lek som ett quiz om bilar. Första frågan var att gissa vad fördrinken hette och sen fick man 1 poäng för varje ingrediens man kunde gissa. ”Hur kan detta vara relaterat till bilar”, undrade de. Hmmm ja hur?

Jo, det var en side car såklart. 0 poäng till alla.

 

Nästa lek var att para ihop slogan med rätt bilmärke.

 

Mycket klurigt. Varvade även med några vanliga quiz-frågor som jag fått chatgpt att göra till mig. Som btw avslutade såhär: ”Lycka till med ditt Quiz! Om du vill ha svar på rätt svaren, så säg till så ger jag dig dem efter att du har besvarat alla frågor.”. Hahah den roboten har humor ändå. Fick be om ett nytt quiz, med information om vad som var rätt svar.

 

Hej förresten. Jag såg ut såhär. Hade på mig min Adoore-klänning (reklamlänk).

 

Henri röjde runt. Öppnade precis alla luckor han kunde hitta och drog ut grejer. Till hans stora lycka stod Hannahs sprillans nya cykel mitt i vardagsrummet också så det var ju som julafton för honom.

 

Hannah lagade svingod mat som alltid. Till förrätt: kronärtskocka med brynt grädde.

 

Gjorde vårt bästa för att trötta ut pojken. Fick kämpa för det och försena middagen för oss alla, men till slut lyckades vi få honom att somna i Hannahs säng.

 

Då var det dags för huvudrätt: Vindaloo med naan och raita. Hannah hade Freddyfierat menyn så att den innehöll allt han älskar.

 

Sen lite mer lekar såklart. Egentligen skulle de bygga ihop en bil, men jag hittade tyvärr ingen och det fick bli en helikopter. Annars var temat spot on hela tiden jag lovar.

 

Marcus och Felicia var snabbast!

 

Sen fick de gissa smakerna på Ahlgrens bilar. Rätt svar var att alla bilarna smakar samma vilket jag hade googlat mig fram till. Vill ni öka ert engagemang på Instagram föreslår jag att ni helt enkelt bara skriver ut detta påstående. Funkade super för mig.

Bil-quizet avslutades med musikquiz. Spelade låtar som The passenger och Shut up and drive.

 

Sen avslutade vi kvällen med Hannahs magiska kladdkaka med salt kola-frosting och daim. Rullade hem! Tur vi är grannar.

För 5 år sedan såg det ut såhär:

När Frédéric och Marcus fyllde 30.

186 gillar

Kommentarer (14)

 • Amanda

  |

  Vad fint ni ordnat! Ni verkar ha ett bra gäng 🥰
  Blev så sugen på kladdkakan, får du lämna ut Hannas recept, tro? 😍

  Svara

 • Anna

  |

  Har nyss fyllt 30, men kan ni ordna kalas åt mig när jag fyller 35?! Ser fantastiskt ut 😍

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha <3

   Svara

 • Emma

  |

  Kladdkaka med salt kola-frosting och daim? Ursäkta? Har aldrig någonsin bett om ett recept i hela mitt liv men…recept på den?

  Svara

 • Diana

  |

  Alltså, vilken underbar födelsedag! Så fint gjort av er alla! 💕
  Angående att alla bilar smakar samma håller jag inte med om 😂 Men vi lämnar ämnet därhän och fokuserar på Fredriks helt underbara födelsedag 🥳

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha 😀

   Svara

 • Jackie

  |

  Nej! Vita bilar är godast, de har smak, jag lovar!!! 🙈😄 🫣

  Svara

 • Kajsa

  |

  Påståendet att bilarna smakar likadant kommer väl från Aftonbladets granskning om att de har samma ingredienser förutom färgämnen (som påstås vara smaklösa). Men det stämmer ju inte – de innehåller ju aromer, och det är ju inte namngivet vilka aromer det är i vilken färg. Och det går väl inte att analysera utifrån vilka färger som innehåller vilka aromer? Så jag tänker jo, de smakar olika – p.g.a olika aromer…

  Svara

 • Kajsa

  |

  Alltså jag menar inte att just Reginas påstående kommer från Aftonbladet! Utan mer generellt att om man googlar så känns det som alla källor har Aftonbladets ”granskning” som grund. Och jag menar att den är felaktig p.g.a aromer – och det går utmärkt att skilja färgerna åt även i blindtest där man inte ser färgen, tycker jag… 🙂

  Svara

 • Robert

  |

  Hej! Lyx att ha en klippa på matlagning som fixar allt käk. 😉

  Svara

 • Charlotte

  |

  Hur gör man brynt grädde?

  Svara

  • Hannah

   |

   Så här gjorde jag den brända grädden:
   (6 pers)
   6 dl vispgrädde
   citronsaft
   salt
   Häll grädden i en ugnsform, till denna mängden grädde använde jag en pajform. Sätt in i ugnen i 230 grader. Rör runt lite i grädden efter ca 10 minuter när kanter­na och ytan på grädden blivit brun (bränd) och bubblig. Rör om med jämna mellanrum när grädden återigen blivit brun och bubblig. Ta ut ut ugnen när grädden har reducerats och blir krämigare, tar ca 30 min. Mixa sedan grädden med salt och en skvätt citronsaft.
   Hoppas det smakar! 🙂

   Svara

   • Egoina

    |

    ❤️

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv