Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

När Frédéric och Marcus fyllde 30

30-års firandet fortsätter. I lördags var det F’s tur! Som jag har fifflat de senaste veckorna för att lyckas lura honom. Trodde inte att det skulle gå, men jag lyckades till slut.

 

Dagen startade här. Vi gick ut och åt lunch bara han och jag. Jag sa att jag hade planerat en mysig dag och att jag tänkte att vi kunde gå ut och äta på ett trevligt ställe på kvällen. ”Vad trevligt”, tyckte han. Hehe.

 

Det blev pasta såklart. Hans favoritmat.

 

Några vi kände gick förbi och vi hälsade och sådär. Såg sen att jag sett ut såhär hela tiden…

 

Sedan strosade vi runt i solen, köpte en kaffe och tittade på hus. Men plötsligt var F tvungen att smita iväg en stund för att han och Marcus skulle möta upp David som skulle köpa en motorcykel. David ville gärna att killarna skulle följa med som experthjälp. ”Jag är tillbaka om en timme”, sa F.

 

Trodde han ja. När killarna stod på parkeringen och ”väntade på motorcykeln” (som inte fanns) dök vi andra upp och skrek SURPRISE! Sedan drog vi iväg dem på go kart. F fick vara präst och Marcus fick vara kyckling.

 

Jag var galet nervös. Men det gick bra faktiskt och jag hade kul. Var mest rädd för att någon skulle köra in i mig.

 

Tjejerna skippade dock finalen så att killarna kunde tävla själva. Bra beslut, det var riktigt kul att heja och känna adrenalinet. F vann trots att han startade sist. Aldrig sett honom så lycklig :,)

 

Sedan fortsatte festen hemma hos Hannah. Skål!

 

Hela kvällen var uppbyggd på tema ”Fred vs Maccan” med en massa deltävlingar. F plockade med sig 3 poäng från go karten och sedan var det dags för ölprovning. Såhär glada var de över det.

 

När den ena personen svarade fick den andra ha musik i öronen och såklart fick de inte se något. Mycket klurigt.

 

Mellan tävlingarna åt vi trerätters (varav vissa rätter framför ESC såklart) och jag körde ett frågequiz med lite frågor sporadiskt under hela kvällen. Frågorna handlade om deras expertämnen bilar, formel 1 och odling. Kanske det tråkigaste quizet jag gjort…hehe.

Jag hade även gjort utmaningar till några av gästerna som de skulle utföra under kvällen. När kvällen var slut frågade jag Marcus om han kunde gissa några av utmaningarna och då gissade han att jag hade utmaningen att jag skulle vara extra trevlig mot honom. Det var alltså inte en utmaning och jag fick så dåligt samvete! Hur otrevlig brukar jag vara liksom? Haha.

 

Efter maten var det dags för ”Rena rama barnleken” som Hannes och Caroline hittat på. Det var en tävling i 4 moment som skulle följa killarna från de var små fram till vuxen ålder. Först var de små barn och fick i uppgift att lösa uppgifter i varsitt Pippi-häfte. Den som klarade alla uppgifter först vann.

 

Sedan blev de äldre och det var dags att bygga med Lego.

 

De fick 5 minuter på sig och skulle ”bygga ett fordon” och sedan skulle vi andra rösta på vilket som blev bäst. F byggde en bil med tveksamma hjul och Marcus bil gick sönder när det var 20 sekunder kvar och han improviserade därför och sa att han byggt en segway. Haha.

 

Sedan blev de 18 år och då var det dags att ta körkort. Snabbast på Mario Kart vann.

 

Väldigt spännande att heja på såklart.

 

Sist men inte minst var de vuxna och det hela skulle avgöras med beer pong. Marcus stod som segrare efter alla delmoment och vann en flaska bubbel som han så generöst delade med sig av.

 

Vi avslutade med att köra Pandoras ask, äta chips och smycka ansiktet med stjärnor från bordsdekorationen innan vi gick hem. Så kul kväll! Önskar folk kunde fylla 30 varje år.

 

138 gillar

Kommentarer (25)

 • Smultronet

  |

  Åh vad roligt liv du lever! Önskar att jag också hade haft vänner och umgås med och bli firad på min 30 års dag om ett år.. men nu är det inte så. Det är svårt att hitta vänner i vuxen ålder. Kommer jag dö ensam? 🙁

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh! Men det är inte för sent att få nya vänner! Kanske genom hobby eller jobbet? ❤️

   Svara

  • Sabina

   |

   Usch jag känner lite samma, har inga riktigt bra vänner förutom min man och lillasyster typ, tror på grund av att vi flyttade runt så mycket som barn. Och när jag väl hittar roliga människor, då har de ju redan massa vänner så de har inte tid att klämma in ännu än, haha!

   Svara

 • Jessica

  |

  Oj vad kul de lät, jag vill också gå på en sån fest!

  Svara

 • Sarah

  |

  Hur gör jag för att få vara med i ert kompisgäng? Vill fira min 30 årsdag med er ju!

  Svara

  • Egoina

   |

   Jaaa Komsi ?

   Svara

 • S

  |

  Tre rätters tre rätters tre rätters, hihih förlåt särskrivningshataren 😉

  Svara

 • Victoria

  |

  Hej!
  1. Vilken fin outfit! Vart har du inhandlat denna skönhet? 😀
  2. Vad kreativt och underbart pysslat och fixat av dig!
  3. Du brukar ibland nämna lite ”Helsingborg-tips” och liknande, vi kanske ska roadtripa neråt i landet i sommar, och skulle ÄLSKA ett inlägg med lite ”best of Skåne”, gärna både strand och ställen. 😀

  Svara

 • Nataliew

  |

  Vad roligt att få så bra tips på firande! Väldigt smart det där med tävlingar för olika åldrar :)))

  Svara

 • Sofia

  |

  Vaaad är det för fint set du har på dig? 😀

  Svara

 • Robert

  |

  Kul med gocart! Jag och min brorsa körde det med en hemgjord variant hemma hos min mormor när vi var ”små”. Tror inte hon var så nöjd med hur min bror körde då han kunde hamna lite var som helst med den… Köra över buskar och grejer… Lite mer vildsint än mig. 😉

  Svara

 • Nathalie

  |

  Gud vad roligt!! Ni verkar ha det så mysigt <3

  Svara

 • Saga

  |

  Så roliga idéer på festlekar!! Blir riktigt inspirerad av detta <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Jaa bjud på fest 😀

   Svara

 • Ida

  |

  Men åh, så himla bra dag! ? Och så himla härliga alla verkar vara som fixat så himla fint!

  PS sista bilden – OMG ❤❤❤

  Svara

  • Egoina

   |

   Eller hur! Alla hade verkligen engagerat sig ?❤️

   Svara

 • Jenn

  |

  Är det vinröda setet gammalt? Hittar det inte på hm ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Oj, skrev fel. Menar MQ. Visual clothing project är märket.

   Svara

 • Emelie

  |

  Vad innebär Pandoras ask när man leker det? Frågor till varandra? ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Frågor till den som fyller år. Typ ”var ser du dig själv om 5 år”, ”vad är du mest stolt över” osv. Sen när man svarat får man dela ut till valfri person ?

   Svara

 • Nilla

  |

  Jaha! Men om två år blir jag 30. Styr du upp en fest åt mig då? ??❤️

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv