Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Första dagarna på semestern

Semestern började såhär såklart, med växtens dagliga ompysslande och taksolande. Någon skrev att växten är F’s projekt nu eftersom jag har en bebis i magen. Han vill ju också pyssla om och få något att växa såklart 🥰 Alltså han har blivit miljoner gånger gulligare sen jag blev gravid. Jag vet snart inte var jag ska göra av all kärlek i min kropp.

 

Sen pussade han på sin tjej i hissen <3 Med sopsortering på väg till bageriet. Man måste ju ha bagerifrulle sin första lediga dag.

 

Efter frukosten gav vi oss ut för att kolla på kakel och badrumsmöbler.

 

Och färgprover. Så svårt, men något liknande denna färgskala kommer det bli. Alla toner kommer gå mot grått. Beige, blått och grönt. Tror vi kommer ha grå-grönt i sovrummet. Det har varit min dröm länge och jag är så pepp. Det är den finaste färgen jag vet just nu.

 

Plötsligt tog det totalt stopp i en affär. Det var så varmt, jag blev yr och kunde inte gå runt mer. Fick sätta mig utanför på en bänk och vänta medan F kollade klart på toalettstolar och blandare. Sen åkte vi hem och jag låg såhär på soffan resten av dagen.

 

Ny dag och nytt medborgarskap. Inte än dock. Men ansökan är skickad. Tänk att jag är svensk inom några veckor??

 

Det var jag såklart tvungen att fira med köttbullar. Vad annars. När bebisen är ute ska jag slå till med Sverige-fest. Ska servera svenska saker, spela ABBA och prata om vädret.

För den som undrar behåller jag såklart mitt norska medborgarskap. Jag passar på att skaffa dubbelt nu när Norge börjat godkänna det. Finns egentligen ingen anledning för mig att bli svensk vad jag vet, men känns liksom…bra…med tanke på att jag bott här så länge och har en bebis i magen.

 

Köttbullar uppätna och sen blev det ännu mer kakel. Den här delen av renoveringen kan ju vara det tråkigaste? Kan någon snälla ta alla val åt mig.

Vi har varit i varenda kakelbutik i hela Skåne känns det som. Allt från fina exklusiva butiker till stora grossister. Ändå är det ett kakel från Hornbach vi har fastnat mest för. Men har hört ganska negativt om deras kakel. Någon som har erfarenhet? Är det så att det är sämre kvalitet eller håller sämre? Eller handlar det bara om att bränningen av kaklet är ojämn? Om det bara handlar om det sistnämnda skulle vi ju bara kunna köpa extra plattor och sortera ut de dåliga om vi bestämmer oss för det.

 

Fick bud från Fresh.Land. Lådan med ekologiska gourmettomater är livets lyx. Tomater är den grönsaken (ja, jag vet att det egentligen är en frukt blablabla) som går åt mest här hemma. Om inte i mat så på mackan eller bara som snacks. Just nu älskar vi att torka dem i ugnen och marinera i olja och vitlök.

 

Nektariner är så nära en craving jag kommit tror jag, plommon är också mmmm.

 

Sen har vi såklart hängt på stranden på kvällarna. Det är mycket jobb med alla val inför kommande renovering, men viktigt att semestra också. Här ligger jag och bläddrar i digitala tidningar, äter frukt och kollar på F när han badar.

 

☕☀️

144 gillar

Kommentarer (28)

 • Ellen

  |

  Att kunna rösta i det land mam bor i är en väl en bra anledning för medborgarskap tycker jag🙂 Härligt att du kan ha dubbelt nu iaf🎊🎊🎊

  Svara

  • Egoina

   |

   Så sant! Ser fram emot att kunna rösta 😍🥳

   Svara

 • Marie

  |

  Vi har både kakel och klinker från hornbach, supernöjda:)

  Svara

 • Linda

  |

  Lady – Antique green från Jotun har jag i sovrummet , världens finaste färg !! Blir lite mörkare/dovare än färgprovet visar , perfekt sovrumsfärg!!

  Svara

 • LuuH

  |

  Tipsar om väggfärgen Mizzle från farrow & ball, perfekta grön-gråa färgen att ha i ett sovrum 👌🤩

  Svara

 • Ulrika

  |

  Hinner ni äta alla nektariner ni får? Jag köper typ ett 6 pack i matbutiken och de blir allihopa mögliga på tre dagar. Orkar inte äta två nektariner varje dag i sex dagar, vill helst köpa i lösvikt så jag kan köpa typ två, men det finns inte i vår butik. Fattar inte varför de blir mögliga så fort, även om vi har dem i kylskåpet, tvättar (eller inte) osv. 🙁

  Svara

  • Egoina

   |

   Så konstigt! Just nektariner upplever jag håller länge. Men melonerna var svårare denna gång. Borde gett bort några.

   Svara

 • Pia

  |

  Åh, det är så jobbigt med alla val!!
  Vi åkte också runt och letade efter det perfekta kaklet till badrummet i hur många (dyra) affärer som helst men hittade tillslut på k-rauta. På rea dessutom 😂

  Svara

 • Emmy

  |

  Vet ni vilken hantverkare ni ska anlita? Ett tips är i så fall att fråga dem vad de skulle rekommendera, de har bra koll på vad som är bra kvalitet och inte 🙂

  Svara

 • Ellen

  |

  Ett inlägg med dina bästa tomatrecept tack! Odlar liiiite för mycket tomater denna sommar så letar febrilt efter grymma recept med tomater i. 🙈 Ni läsare kanske också har nåt bra tips? 😄

  Svara

   • Ellen

    |

    Det har jag testat, en favorit här hemma!

    Svara

  • Julia

   |

   Måste tipsa om en supergod plockrätt då. Jag steker tomater i olja (brukar ta plommonbaby men tänker att det funkar med vad som helst), låter det koka ihop så det blir riktigt mjukt och gottigt, tillsätter vitlök, persilja, salt och peppar efter smak, låter det svalna lite. Mixar ett fetaostblock med lite creme fraiche så det blir en kräm, brer ut det på ett litet fat och toppar med tomatröran. Steker bröd i olivolja och toppar med massa flingsalt, sen doppa brödet i röran. Skulle kunna äta det hela tiden 🤤

   Svara

   • Ellen

    |

    Låter ju magiskt! Ska absolut testa 🤤

    Svara

   • Katharina

    |

    Vilket bröd?😍

    Svara

    • Julia

     |

     Brukar bara ta baguette eller grekiskt lantbröd från coop eller liknande, utbudet är ganska begränsat där jag bor. Kan tänka mig att det blir magiskt med äkta surdegsbröd 🥲

     Svara

  • Becca

   |

   Tomatmarmelad!

   Svara

  • Ulrika

   |

   Tomatmacka! Jag äter rågbröd till lunch typ varje dag. En grej jag upptäckte i Danmark var ”Tomatmad”: rågbröd med smör, skivade tomater, majo, salt och peppar. Kanske gräslök om du vill. SÅ gott och enkelt. Går dock inte åt så många tomater hehe.

   Kanske gör din egen ketchup? Har inget bra recept men det hade kunnat vara lyxigt. Om man är orolig för hållbarheten kan man kanske frysa en del?

   Svara

 • Robert

  |

  Skall plugga tomatsås kom jag på precis nu. Kolla det gamla inlägget till att börja med. 😉

  Svara

  • Robert

   |

   Markus Aujalay brukar också alltid tjata om att bryna tomatpurén så de har väl rätt antar jag (gällde egentligen det gamla inlägget från 2018).

   Svara

 • Jessica

  |

  Kolla hillceramic.se om ni vill ha stora plattor, visserligen beläget i Varberg men beställde provbit från och var väldigt nöjd.

  Svara

 • Johanna

  |

  Åh vi målade Färgen Lav från Beckers i vårt somrum! Perfekta grågröna som samtidigt har en varm ton 😍

  Ska ni ha grön tapet i barnrummet också är det här mitt tips, efter att ha kollat miljarder tapeter när vi köpte renoveringsobjekt i höstas när jag var gravid ☺️
  https://www.colorama.se/produkter/lets-play_371041

  Svara

 • Viktoria

  |

  Japp, jag kan ta alla val åt dig! Roligaste jag vet 😍🙌😂

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack! Ditt första uppdrag: ska vi ha en ljus eller mörk stenskiva i köket? Till ljusgrå luckor.

   Svara

   • Hanna

    |

    Mörk!! 😊

    Svara

 • Lovisa

  |

  Jobbar som plattsättare, och det värsta med kakel från tex bauhaus och liknande är att plattorna ofta skiljer nån/några mm i storlek på vissa plattor och det är i princip omöjligt att få ett snyggt resultat. Finns inget värre än att sätta såna plattor 😅

  Svara

  • Egoina

   |

   Oj okej, tack! 🙂

   Svara

 • Camilla

  |

  Vi har kakel från Hornbach och är supernöjda. 🥰 Inga skiftningar i varken bränning eller storlek på vårt. 🤗

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv