Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Frågor & svar

Hej! Jag behöver hjälp! Fyller 22 i september och vill såklart fira. Men är lite trött på att bara gå på restaurang och sen på klubb. Vill göra något annorlunda, typ någon kul aktivitet (som inte kostar skjortan!!) men den kan gärna involvera alkohol eller någon form av utgång i slutet av kvällen hehe.. Är kanske inte den person heller som styr ihop en stor fest med 20+ människor, så känner mig ganska handfallen i vad jag ska göra. Snälla hjälp mig!!

Det är din födelsedag. Vad tycker du är kul? Du kan ju välja precis vad som helst! Prova på en sport? Laserdome? Allsångsbio? Vinprovning? Karaoke? VR? Pralinkurs? Måla? Klättring? Barhoppning? Det finns ju hur mycket som helst. Försök fundera på vad du hade tyckt varit kul. Gästerna är ju där för att fira dig ; )) Grattis i förskott!

 

 

När du umgås med släkten och F samtidigt byter du mellan norska och svenska hela tiden?

Ja. Det kommer naturligt för mig och jag har gjort så hela mitt liv. Pratade norska med mamma och svenska med min styvpappa när jag var liten. Men jag märker att jag får svårare och svårare att slå över från norska till svenska (aldrig tvärtom). Så knäppt. Så denna sommar pratade jag faktiskt en hel del norska med F för att jag inte orkade tänka om hela tiden. Men äh. Lika bra, han kan faktiskt lära sig.

 

Men hade inte du en grå linneduk på matbordet? Vad hände med den?

Haha alltså jag får kommentarer likt denna ibland. Samma när jag köpte min väska, då fick jag en kommentar som undrade vad som hände med min Hilfiger-väska. Ändå gulligt att ni har superkoll på allt jag äger, till och med en väska jag köpte 2015 liksom. Men 1) jag får lov att äga mer än en sak i samma kategori och 2) precis som någon svarade denna människa är kommentarer likt dessa så dryga?? Hen vill ju bara ge mig en dömande pik.

Men för att svara: den mår bra, men jag vill ha en vit linneduk också. Hoppas ok.

 

 

Åh alltså jag är lite kluven till den typen av appar. Alltså, jag vet ju såklart att man som kvinna påverkas av sin menscykel. Det är vetenskap och ingen åsikt, så jag förstår att appen ofta har rätt, vilket du också har skrivit om ett par gånger. Men känner du (eller någon annan som använder något liknande) någon gång att du “skyller” på appen? Om du fattar vad jag menar. Som att man försvarar ett eventuellt dåligt beteende för att appen tycker att hormonhalten kan göra dig mer arg/ledsen/nedstämd/whatever den dagen.

Blev kanske lite flummigt nu men hoppas du fattar vad jag menar!

Förstår vad du menar! PMS påverkar inte mig på det sättet att jag beter mig olämpligt mot andra. Det är klart att jag kan reagera starkare än annars på saker och vara mer lättirriterad, men jag tycker snarare att jag har väldigt stort tålamod annars (haha). Det är sällan jag ser tillbaka på saker efter PMS och inte tycker att det var något att reagera på. Tycker alltså inte att jag är orimlig. I alla fall inte utåt sett. Jag kan koka inombords ibland och då är det skönt att veta att det finns en förklaring. Så kanske är det snarare så att jag skyller på appen till mig själv, än till andra. Typ ”du håller inte på att bli galen Regina, det är bara hormoner” ?

Däremot kan jag må väldigt psykiskt och fysiskt dåligt och det är ju skönt att ha en förklaring på. Jag kan vara låg, mindre social och nedstämd. Vad gäller det skyller jag ofta på PMS:en, för det är ju just den som är anledningen. Så för att svara på din fråga så skulle jag inte skylla på min cykel för att rättfärdiga att bete mig illa, men kanske ändå för att förklara att jag inte är på topp. Typ så. Kram!

 

 

Hej, jag undrar lite om ditt badrum. Jag såg att du har en bordsskiva över tvättmaskinen, hur har du monterat fast den? (Eller den kanske fanns där när du flyttade in?) Passar ändå på att fråga då jag själv vill ha på så sätt men inte hittat något bra alternativ, då jag inte vill behöva borra i kaklet.

Den fanns där när jag flyttade in. Men jag tycker att det ser ut som ett ”skrivbord” ungefär. Det är en bordskiva som de lagt ovanpå tvättmaskin och torktumlare och sen har de fogat hela vägen runt längs väggen och satt dit ett ben. Kan inte svara på om de har borrat, men tror faktiskt inte det? Så det är ett tips kanske: en skiva med ett eller flera  ben 🙂 Kram!

 

52 gillar

Kommentarer (30)

 • Susanne

  |

  Vi ville inte heller borra i badrumsväggen. Lösningen blev en Ikea skrivbordsskiva med fyra ställbara ben. Billigt och enkelt!

  Svara

 • Louise

  |

  Det går att fästa skivan med monteringslim. Limma fast en list och sen limma fast skivan på, kan vara så att det behövs limmas en konsol beroende på om det är öppet slut eller inte ☺️

  Svara

 • Maria

  |

  Jag önskar du kunde skriva om vad man kan göra om man känner sej låg. Kram.

  Svara

 • Robert

  |

  Tur att du redde ut det där med linneduken! Verkligen på tiden med en förklaring, haha. 😉 Mvh /Kan jag slappna av

  Svara

  • Elin

   |

   Hahaha. Guld

   Svara

   • Robert

    |

    ?

    Svara

 • Lisa

  |

  Förstår inte alls varför du reagerar på frågan angående linneduken. Personen kanske enbart undrade om du hade slängt den.

  Svara

  • Kattis

   |

   Men varför skulle hen fråga det? Och varför skulle hon ha slängt den?

   Svara

   • Lisa

    |

    Varför inte? Reagerar människor på en sådan kommentar är man väldigt lättstött.

    Svara

  • Ingela

   |

   Men vad spelar det för roll om hon slängt den/skänkt bort den? Om den fått en fläck/hål eller hon bara ville ha en annan? Tycker det är en klandrande fråga, tänkt att vara skammande.

   Svara

  • H

   |

   Är det för någon, någonsin, viktigt att veta om Egoina har slängt en linneduk eller inte? haha

   Svara

  • Mona

   |

   Fast det är väl just därför hon reagerar, tänker jag. Det underförstådda budskapet blir ju lite att Regina självklart har slängt duken, så hon ska kunna köpa en ny duk som hon kan lägga upp här, vilket gör att vi läsare också måste köpa nya dukar (för vi har inga egna viljor) och därför är hon en väldigt dålig människa som kommer orsaka att jorden får slut på regnskog och syre och inte går att leva på inom tre veckor. Alla dör.

   Sammanfattningsvis vill jag säga att det spelar större roll i skrift, hur en uttrycker sig, eftersom tonfall inte kan höras då.

   Svara

   • Egoina

    |

    ?

    Svara

    • M

     |

     Känner mig jättedum. Trodde du hade färgat (blekt) den och undrade hur du fått den så snygg ? men givetvis får du ha hur många dukar du vill ?

     Svara

     • Egoina

      |

      Haha va? Vilken då?

     • M

      |

      Den grå/ beige (japp behöver verkligen nya glasögon!). Dom kanske inte alls var lika ens ?

  • Elin

   |

   Tycker inte heller det är en dryg kommentar och du visar ju upp det du köper. Chilla!

   Svara

  • I

   |

   Vore ju ännu märkligare om personen undrar för att den tror man slängt den gamla ? Frågan var dryg, hur man än vänder och vrider på det. Haha

   Svara

 • Elisabeth

  |

  Ååh vad glad jag blev när jag såg min fråga komma upp här 🙂 Tack snälla för svaret och ni som gett förslag bland kommentarerna! Nu kan jag äntligen fixa i ordning badrummet med en bordsskiva, tack vare er alla! :))

  Svara

 • S

  |

  Han kysste mig.

  För att göra en lång historia kort. Jag träffade en man för 3 1/2 år sen, vi dejtade, det tog slut. Vi dejtade igen, det tog slut. Vi har hållet sporadiskt kontakt. Jag har aldrig kunnat släppa honom. Vi träffade för ett år sedan senast. Jag har dejtat andra för att försöka komma över honom men jämför ändå alla med honom. I våras började jag umgås med en kille jag känt i princip hela livet och vi kom överens om att ha en KK relation. Det fungerar bra, vi är vänner med närhet, inga känslor. Men i fredags då var jag hos en annan vän, också manlig, också någon jag känt hela livet och även i samma kompisgäng som mannen jag nu ibland delar säng med. Och han kysste mig. Han berättade att han har känslor för mig men de är ok om jag inte har det tillbaka. Vi kan fortsätta vara vänner sa han. Jag har aldrig tänkt på honom på det sättet tidigare men han är ju en underbar person. Några kloka ord angående min soppa till situation?

  Svara

  • Hanna

   |

   Jag tror att du måste sätta dig ner och fundera lite. Att vara involverad med två från samma kompisgäng är nog inte det klokaste.. OM du nu mot all förmodan inte har känslor för den ”nya” killen, men jag hade nog låtit bli eftersom du nämner att du inte har tänkt på honom på det sättet. Fortsätt med din kk om du är nöjd och det fungerar för dig, annars skulle jag nog söka kärleken bortom kompisgänget.
   Lycka till.

   Svara

  • ab

   |

   Läser det som du försöker övertyga/tvinga dig själv att bli intresserad i den tredje mannen för att han har känslor för dig och är en underbar person samt för att komma över den första mannen. Risken blir att du bara utnyttjar och sårar (även om det inte är meningen) den tredje mannen.

   Svara

 • Frida

  |

  Testade Maya-appen efter att ha läst så mycket positivt om den, men nä för mig passade det inte alls. Jag har en bullet journal, där jag fyller i när jag har min mens och också fyller i hur jag mår. Så jag laddade in ett år av mens i appen, men sen var jag noga med att först skriva ner i min journal dag för dag hur jag mått och hur jag känner mig. Kunde skriva saker som ”glad, lätt, öppen” och sen öppnade jag appen som tyckte att pga var jag var i min cykel skulle vara ”cranky, craving, depressed”.

  Men jag antar att det funkar för andra? Eftersom man hört gott om den!

  Svara

 • Madde

  |

  Vart kommer din tvättkorg från? 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Systrarna Grene ☺️

   Svara

 • Dansken

  |

  Jag pratar danska med min familj och svenska med min man. Jag växlar utan problem de första timmarna, men sen blir det mest något blandat hittepåspråk som ingen förstår, haha.

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • ab

  |

  Kul att båda frågar just ”Vad hände med den?”

  Tänker att man skulle kunna påpeka för bästa kompisen eller ens mamma under en shoppingrunda att ”visst äger du redan en sådan” om det de funderar på att köpa verkligen är likt något de redan har men att de kanske inte har kommit ihåg just då.

  Svara

 • Emma

  |

  De där räkorna ser sjukt nice ut! Har du ett recept till det tro? ?

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv