Gambas al ajillo

 

Igår hade man velat vara ihop med mig. För den som var det fick komma hem till det här! Mysmiddag!

 

Massa gott som ost, oliver, vinägerchips, mozzarella & tomat och jordgubbar.

 

Och denna favorit: Gambas al ajillo (eller Gambas pil pil som det också kallas).

Bästa förrätten jag vet. Jag beställer alltid det när det finns på menyn.

 

 

Jag vet inte om jag bloggat om min gambas tidigare. Men oavsett tåls det att upprepas! Här kommer receptet. Om man nu kan kalla något så enkelt för recept.

 

Ingredienser:

Räkor

Olja (jag använde hälften rapsolja och hälften olivolja)

Vitlök

Persilja

Chili

Salt

 

Gör såhär:

Skala räkorna, finhacka chili, vitlök och grovhacka persilja. Hetta sedan upp allt förutom räkorna i en stekpanna. Glöm inte att salta. Rör i räkorna precis innan servering. Detta kan självklart göras i ugnen också. Låt ugnsformarna stå inne tills de puttrar i mitten och tillsätt sedan räkorna.

Oavsett hur det tillagas är det viktigaste att räkorna ska i först i slutet. De ska bara precis bli varma, annars blir de sega. Men detta gäller ju alla rätter med räkor, så det har ni säkert koll på.

 

Ät med något bröd till att doppa i oljan. Smaklig måltid!

 

Skål då!

 

Någon som vet hur jag får min duk ”skrynklig”, men inte inte fullt såhär skrynklig btw? Skippa torktumling? Spraya med vatten? Stryka lite hastigt? Trodde den skulle hänga till sig själv, men det gör den inte.

 

63 gillar

Comments (19)

  • Ch

    |

    Gött!! Men den där duken alltså, sånt bryderi med dess skrynklighet haha!

    Reply

    • Egoina

      |

      Haha det är inte lätt 🙈

      Reply

  • Amanda

    |

    Låt den torka på bordet!

    Reply

    • Egoina

      |

      Smart! Det ska jag prova 👌🏼

      Reply

      • Ii

        |

        Men akta så inte bordet blir fuktskadat bara, tar ju ett tag för duken att torka🙏

        Reply

    • Ida

      |

      NEJ! GÖR INTE DET! Bordet blir förstört!

      Tvätta, torktumla EN minut. Häng upp i torkrummet nåra timmar. Klart. Lite skrynklig.

      Fast jag hade kört den i mangeln eller under strykjärnet så alla rynkor försvinner 🙂

      Reply

  • Linda

    |

    Testa att stryka på låg värme 😊

    Reply

  • Marie

    |

    Jag brukar spraya dukar med vatten ( lite sköljmedel i )…vet dock inte om det funkar på din duk. Spraya inte för mycket bara så bordet blir fuktskadat.

    Reply

  • Robert

    |

    Smarrigt! 😉

    Reply

  • K

    |

    Haha alltså jag fattar inte varför du vill att den ska vara skrynklig?? Och att det dessutom blir värsta grejen att GÖRA den ”lagom skrynklig” är för mig otroligt lustigt då jag är uppväxt med manglade trosor så du kan tänka dig dukarna 🤣

    Reply

    • Egoina

      |

      Hahaha nä det är sjukt märkligt egentligen. Men tycker det är så fint med linnedukar som inte är strukna och är typ ”naturliga” 🙈 Det står överallt att man bara ska torktumla dem och sen hänger de till sig, men mina blir så himla skrynkliga av någon anledning 🤔 Men kanske beror på kvalitén på linnetyget eller något, mina sängkläder blev perfekta 😊

      Reply

      • Therese

        |

        Kanske torktumlare du för varmt? Stäng av när den fortfarande är lite fuktig…

        Reply

  • Emma

    |

    Kanske torka liggandes på bordet, eventuellt med vikter som hänger i kanterna?? För att räta ut den lite extra 😊 Allt såg så gott ut också!!!!!

    Reply

    • Egoina

      |

      Ja, smart! får prova det 🙂

      Reply

  • Sandra O

    |

    Vad är det för “marinad” & kryddning till mozzarellaosten? 🙂

    Reply

    • Egoina

      |

      Olivolja, balsamvinäger, rödvinssalt och lite chiliflakes 😘

      Reply

  • Emma

    |

    Stryk enl anvisning, den blir naturligt skrynklig genom användning

    Reply

  • p

    |

    min go to-rätt är chili/vitlöksräkor med pasta! gör precis som du fast ner med vitt vin också. sen blanda med spaghetti. supergott 😍

    Reply

  • Evelina

    |

    Hej! Jag har likadan duk och den får hänga på tork som allt annat på en torkställning. Sen när det är användningsdags så skrynklar jag liksom ihop den lite med händerna, lite i taget till man är nöjd! Brukar bli perfekt! 🙂

    Reply

Leave a comment

Arkiv