Follow my blog with Bloglovin

3 tankar just nu

?? Jag älskar det nya rökförbudet! Det är så härligt att slippa cigarettröken. Något som jag inte ens trodde störde mig? Typ som när man hör ett lågt ljud, så lågt att man knappt registrerar, men när ljudet stängs av är det sååå skönt. Det är tydligen min relation till rökförbudet. I alla fall. Det jag ville skriva är att det ser så lustigt ut när det står en klunga människor samlade en bit utanför utanför restauranger och barer numera. Flera gånger har jag gått förbi och stannat till lite då jag trott att det hänt något, eller att de står och tittar på något roligt. Sen bara jahaaa det är rökare.

?? Min kusin lärde mig något som jag aldrig tänkt på när han var här. När man använt disktrasan ska man skölja den i kallt vatten innan man vrider ur den, inte varmt. Då trivs bakterierna inte lika bra! Det är en svår vana att få in eftersom det känns helknäppt, men jag försöker.

?? Jag skulle hämta ett paket i en instabox för första gången igår. Tänk så smidigt. Slippa stå i kö, slippa prata med någon och bara slå in pinkoden och ta paketet. Men tydligen hade strömmen gått och det gick därför inte att öppna instaboxarna. Jag kunde inte hämta paketet och fick gå hem igen. Haha så ironiskt ändå. Här försöker vi göra saker bättre med ny teknik, men allt fallerar så lätt.

 

101 gillar

Kommentarer (16)

 • Hanna

  |

  Det där med kallvatten på trasan är verkligen en bra grej! Sen brukar jag samla in trasorna när de är torra och börjar bli stinkiga. När det blivit typ 10-15 trasor så tvättar jag dom i 90 grader. Värt!

  Svara

  • Egoina

   |

   ??

   Svara

  • Robert

   |

   Jag läste trosor istället för trasor först. ?

   Svara

 • Li

  |

  Du störde ju ihjäl dig på rökförbudet när det kom och förstod inte alls poängen med det.

  Svara

  • Egoina

   |

   Störde ihjäl mig är väl att överdriva ?

   Svara

 • Emelie

  |

  Alltså Instabox! Bästa som hänt, av precis dom skäl du skriver ? Min närmsta är typ en halv minut från min port, så bra!

  Svara

 • Jos

  |

  Jag tror det bästa är att först skölja i varmt vatten, för att lösa upp så mycket som möjligt och därefter i kallt för att göra miljön mindre nice för bakterier. Kul att nörda sig med såna detaljer ju 🙂 haha.

  Svara

 • Sessan

  |

  Hahahah, älskar din omvändning gällande rökförbudet. Minns hur provocerad jag blev när du skrev detta för bara ett litet tag sen:
  https://egoinas.se/2019/07/01/mandagssnack-35/

  Men ja, älskar att rökförbudet finns. Speciellt i och med att jag bor i Stockholm där folk inte alls är så respektfulla som du skrev… 😉

  Svara

  • Sanna

   |

   Det är väl bra att man kan omvärdera sina åsikter? Vore väl supertråkigt om man var tvungen att tycka samma sak livet ut.

   Svara

   • Li

    |

    Man behöver ju inte ändra åsikt omedelbart bara för att man upplever det själv. Är det verkligen så svårt att sätta sig in i andra människors situation?

    Svara

    • ab

     |

     Fast det Regina skrev var att det var ”lite…onödig” för att hon upplevde att rökare var respektfulla och nu ändrar hon sig för att hon har märkt att lagen faktiskt gör skillnad.

     Svara

   • Sessan

    |

    Ja alltså var inte alls en dömande kommentar! (Förlåt Regina om du tog det så!) Utan tyckte mest det var roligt med den omvändningen.

    Sen kan jag vara ärligt och säga att jag har använt Egoinas första uttalande som ett tecken på en skillnad mellan Stockholm och ”småstad”. För i Stockholm är folk inte trevliga och flyttar sig om man ber om det eller röker även om det inte finns askkoppar.

    Svara

 • Em

  |

  Använder bara instabox. Till och med när instabox inte finns som alternativ använder jag min instadress så jag ändå får det till instabox. Så himla skönt att slippa postnord haha. Stort plus att kunna skicka någon annan att hämta paketet också ?

  Svara

 • Mikaela

  |

  Jag röker till och från, och det känns ganska tråkigt att man nu inte kan sitta på uteserveringar och röka. Samtidigt så är det ju faktiskt fantastiskt bra om det fungerar. För det är skit, inget man borde vilja få i sig och definitivt inte utsätta andra för.

  Svara

 • Linda

  |

  Jag har hört att man ska skura golvet i kallt vatten med!

  Nya förbudet mot att röka offentligt är det bästa någonsin. Vi har även i våra stadgar att man inte för röka på balkongen och det är det bästa som hänt för det luktar inte gott alls.

  Svara

  • Mila

   |

   Så avis! Har en storrökande granne som gör att jag inte kan öppna mina fönster. :/ Men bor kommunalt och lär ta lång tid innan de hakar på…

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv