Follow my blog with Bloglovin

Måndagssnack

Måndag och hej juli! Jag har knappt fattat att det är sommar och så är det juli redan? Men jag ska inte få snart-är-det-slut-panik redan. Det är faktiskt hela tre veckor tills jag har semester. Mycket sommar kvar ännu.

Några måndagstankar:

?? Idag börjar rökförbudet på uteserveringar gälla. Är jag den enda som tycker att denna lag är lite…onödig? Alltså det är självklart bra att slippa cigarettrök på uteserveringar och allt som görs för att minska rökning är väl bra. Men jag har inte märkt att detta varit ett problem? Jag är visserligen en person som störs väldigt lite av vad andra gör, men jag upplever att folk är respektfulla vad gäller rökning på allmänna platser. Folk ser till att det inte stör någon, eller går iväg om de ska röka. Och finns det inte askfat röks det inte, det är med andra ord upp till stället att bestämma. Självklart finns det idioter överallt som inte tar hänsyn och med tanke på dem är det bra med ett förbud. Vad tycker ni?

?? Har lust att köra lite ”Regina testar” på bloggen snart. Gjorde ju mycket sånt back in the days. Har två grejer jag tänkt testa och blogga om. Men om ni fick bestämma, vad skulle jag testa då?

?? Dagens ögonstatus är oförändrad. Fortfarande svullet. Förutom att det är ömt och stramar är det lite nice ändå. Sparar ju tid på att inte sminka mig. Hehe. Men segt att jag måste köpa nytt ögonsmink just in case. Hade precis köpt ny mascara och eyeliner : (((

?? Min eukalyptus som jag köpte nyligen dog. Tydligen är de extremt svårskötta så ska inte beat myself up. Mina andra nya tillskott Carolina reaper, bergpalm och zebraväxten växer som tusan i alla fall! Och en murgröna som jag satte inne i badrummet har the time of is life tydligen. Den har aldrig varit så glad.

?? Tre av mina nära vänner ska få barn denna månad! Hur galet är inte det ändå. De senaste två åren har varit en riktig baby boom bland mina vänner. Ser fram emot att följa de nya små liven. Dessutom ska Sofie gifta sig. Det händer grejer i juli minsann ??

 

75 gillar

Kommentarer (67)

 • Cornelia

  |

  Tycker att man istället hade kunnat genomföra rökförbud så länge det serveras mat. När köket stänger och det blir bar/klubb, då är det ok att röka på uteserveringarna. Eller dela uteserveringar så att man måste ha en rökfri del. Ser kaoset framför mig som kommer uppstå nu på exempelvis Hampan, Utposten, Harrys mm. Var ska alla rökare gå för att röka när klockan är runt 11-03 och alla är berusade? Alla askkoppar nära krogarna är ju dessutom nedplockade vilket kommer leda till mer nedskräpning. Tycker också jättesynd om typ Mezo som inte får lov att fortsätta med vattenpipor, deras besökarantal kommer ju dö ut märkbart.
  Och hur kan exempelvis Trädgården eventuellt få igenom dispens på denna lagen och eventuellt få fortsätta ha rökning på sina uteserveringar? Då borde ju fler ställen få ha det. Dvs upp till varje krog.
  Känns dessutom extra löjligt att införa rökförbud på uteserveringar och sen ha som i Helsingborg där flertalet ligger precis vid den stora gatan genom hela stan. Avgaser är säkert jättenyttigt att andas i sig

  Svara

  • Egoina

   |

   Nej, det känns inte helt genomtänkt. Men jag förstår att det är en svår fråga och att detta säkert kommer ha bra effekt i längden. Visste inte ang vattenpiporna förresten. Undrar hur det kommer gå! Och knäppt att vissa ställen får dispens. Då ska väl alla få välja ?

   Svara

 • Nataliew

  |

  Cigaretter hade ALDRIG tillåtits om det var en ny grej idag. Det är helt stört hur hälsofarligt det är och ändå säljs. Jag tycker cigaretter ska förbjudas och sluta säljas, tvärt! Då blir folk tvungna att sluta med det och vi som inte rör skiten slipper få ner giftig rök i lungorna. Rökning gör mig så ARG. Allt som påverkar andra runt omkring negativt är idiotiskt och själviskt. Ska jag behöva gå och hålla andan eller flytta mig för att en annan tar fram en cigg? Usch fy och blä 🙂

  Svara

 • L

  |

  Du lägger ju många gånger upp inlägg om sådant som stör dig så du stör dig nog en del på människor. Om det här är en lag som du anser inte är genomtänkt så är det många av oss som gillar den. Man kan äntligen gå in i busskuren under en kall och regnig dag utan rök i ansiktet och man kan äta på en uteservering utan bolmande på maten från bordet rakt över. Den bidrar med mycket för många som har svår astma och det är väl på tiden att lagen kommer till Sverige när den här funnits utomlands i jättemånga år.

  Svara

  • Egoina

   |

   Absolut! Håller verkligen med dig. Men jag har inte upplevt det så, har bara varit med om att folk visat respekt. Har nog haft tur ?

   Svara

  • Ellen

   |

   Men det har ju varit rökförbud i busskurer i evigheter?

   Svara

 • Angelica

  |

  Hej!!!
  Läste att din eucalyptus hade dött, vet inte om ditt mission var att ”föda upp” (??) en eller bara ha en hemma. Men köper man eucalyptus som snittblomma så kan man har dom i veckor. Det är bara att tömma vasen på vatten och ”torka den”. Den ändras minimalt i utseendet även om den vissnar och blir stel. Bästa och mest prisvärda snittblomman ever?

  Svara

  • Egoina

   |

   Det var en krukväxt tyvärr ? Haha jag vet, så prisvärd snittblomma ?

   Svara

 • Emma

  |

  Kan inte hålla med. Hatar cigarettrök och är väldigt glad över detta. Många respekterar inte vilka platser som är lämpligt att röka på. Var i Helsingborg förra året, så vidrigt när en satt och kedjerökte vid bordet jämte oss på Marias tapasbar. Ingen respekt alls. Vi åt mat! Urk.

  Svara

 • Kari

  |

  Du är jättefin i håret med spännet och frisyren. ❤

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack ?❤️

   Svara

 • Bea

  |

  Tycker det är skitbra med förbud! Så många gånger jag har behövt välja bort uteservering pga mår så illa av rök i ansiktet (å särskilt när man äter å vill njuta av maten).

  Svara

 • BB

  |

  Jag välkomnar lagen! Tycker inte alls folk visar någon större respekt och ska bli skönt att kunna sitta på en uteservering utan att stinka rök. Sett flera kommentarer om att staten ska fan inte bestämma vad man gör, fast de gör de väl ändå redan genom massa lagar? Bilbesikningen kräver ju t.ex. att bilbälterna fungerar och de drabbar ju inte heller egentligen någon annan än dig själv (tillskillnad från om typ bromsarna inte fungerar och då kan påverka andra). Och lagen förbjuder inte folk att röka utan begränsar bara vart. Jag tänker att om de inte varit ett problem så hade inte någon kommit på att lagen behövs? Folk lär klara sig ändå, på vintern är de ju många uteserveringar som är borttagna och då klarar folk av att gå utanför för att röka. Tror knappt någon kommer tänka på detta om ett par år.

  Svara

 • Malin

  |

  Jag välkomnar denna lag med öppna armar! ???? Jag är superglad över att kunna sitta på en uteservering nu utan att få hosta hela natten och två dagar efter. Tycker också det är super att man inte får röka på tex tågperronger/busshållplatser/lekplatser mm nu. Sedan är det väl ändå rökarens problem att se till att ha något med sig att lägga sina fimpar i för att inte skräpa ned på allmän plats? Förstår inte alls det resonemanget. Det är ju inte som att människor tycker det är okej att slänga skräp på marken bara för att det inte finns en papperskorg bredvid? Eller att slänga plast i havet för att det inte finns en papperskorg på stranden? Nej äntligen, det är verkligen på tiden med denna lag som redan existerar i flera länder! ?????? Och visst, avgaser från bilar är heller inte bra men ska det vara ett argument för att vissa människor medvetet ska få fortsätta utsätta andra människor för giftig rök på allmänna platser? Märkligt argument tycker jag! ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Sant! Bra poänger!

   Svara

 • Julia

  |

  Med all respekt, så tänker jag att om man inte besväras så mycket av vad andra gör så märker man kanske inte heller av rökning som ett problem på samma sätt.

  Jag, som har dåliga luftrör men rent allmänt också verkligen ogillar att få rök i mig, upplever verkligen inte att folk är respektfulla vad gäller rökning på allmänna platser. När jag säger till, typ ”jag har astma och får i mig din rök nu”, så är folk visserligen respektfulla och slutar/flyttar sig. Men alltså inte utan att jag först behövt säga ifrån. Det du skriver om att ”Folk ser till att det inte stör någon, eller går iväg om de ska röka.” märker jag absolut inte av. 🙁 Jag är så trött på att behöva andas in andras rök, därav tycker jag förbudet är bra. Jag orkar inte säga till hela tiden (och när man säger till har man ju redan hunnit få i sig en del passiv rök). Tycker heller inte att det gör någon skillnad om det finns askfat eller inte, folk röker ändå och fimpar på t.ex. marken.

  Sett flera som föreslår uppdelade uteserveringar, men jag tror att det är svårt att ha olika ”avdelningar” på uteserveringar om de inte är väldigt stora, rök sprids ju i luften. Förslaget om rökning på vissa tider som någon kommenterat ovan är nog enklare att genomföra, men kanske skulle bli förvirrande. Sammantaget tycker jag i alla fall det är bättre med rökförbud än utan, känner liksom att ”äntligen” kan även vi som inte vill få i oss andras rök vistas på uteserveringar och dylikt utan att behöva besväras eller säga till folk. 🙂

  Håller dock med om det som står ovan om att dispens för vissa är jättekonstigt? Borde vara antingen eller, för alla. Om någon kan få dispens kanske det blir konstigt med konkurrensen, och kanske svårare/mindre allmänt accepterat att hålla rökförbud på övriga ställen.

  Svara

  • Ida

   |

   Men tanke på att det inte uttryckligen finns ngt i lagen som säger hur långt bort från uteserveringen man får stå och röka så kan rökarna bara ta ett steg över ”staketet” och röka där. Vilket resulterar i att lika mkt rök kommer blåsa på dig ändå, eftersom precis som du säger, röken sprids i luften.

   Svara

   • Julia

    |

    Jag hoppas att inte alla före detta uteserverings-rökare kommer att ta ett steg över staketet och röka där, så att lagen ändå kommer göra viss skillnad. 🙂

    Svara

 • Anna

  |

  Gäller ju inte bara uteserveringar, gäller även typ perronger och busskurer. Där brukar rökare inte visa respekt, usch. Däremot tror jag inte att förbudet kommer efterlevas. Men bra med förbud iaf, hatar rökning.

  Svara

 • Robert

  |

  Haha, jag tänker genast på Polly Zoo när du skriver om ”Regina testar”. Måste alltså vara godis du testar, fast det finns nog en massa annat också. 😉 Förresten lite lustigt namn, växt. Speciellt om de inte växer. En växt som inte växer liksom… Mvh /djupa funderingar

  Svara

 • E

  |

  Testa sån där sockervaddsmaskin man har hemma! Roligt med såna tester och inte bara smink osv ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha kul ??

   Svara

 • Josefin

  |

  Jag tycker det är bra med ett förbud, jag förstår varför det är så många delade meningar, men jag själv har väldigt svårt för cigarettrök. Blir yr, mår illa. Har tvärtemot dig många upplevelser när man sitter på uteservering och någon framför en röker och man får allt i fejjan. Eller är i annan stor folksamling och folk tänder en cigg. Så enligt mig: bra! Kanske dessutom minskar rökningen hos folk, iallafall lite, och det tänker jag är bra 🙂

  Svara

 • Mollie

  |

  Jag måste säga att den nya lagen antagligen är det bästa som hänt. Jag har inte ätit på en uteservering de senaste 10 åren, på grund av att det alltid sitter rökare där. Jag ser fram emot första sommaren då jag verkligen kan äta på uteserveringar och slippa sitta inne fastän det är varmt och skönt ute!

  Svara

 • Decdia

  |

  Ostbågar! Kul om du köpte alla sorter som finns nu, recenserade dem och jämförde mot varandra ?

  Svara

 • Lisen

  |

  Jag välkomnar rökförbudet med öppna armar men bor tyvärr i ett mindre samhälle så tror inte att den kommer att följas.. Tyvärr.. Särskilt inte vid perrong eller busshållplatsen.

  Svara

 • Inez

  |

  Har tyvärr en helt annat upplevelse! Tycker oftare att rökare inte respekterar sin omgivning både på uteserveringar och ex busshållplatser! Tycker det ska bli så himla skönt!

  Svara

 • ida

  |

  Jag blev sååå glad när jag hörde talas om förbudet.
  Äntligen kan jag sitta på uteserveringar! Jag får sån sprängande huvudvärk av cigarettrök!
  Det bästa är ändå rökförbudet på perronger och hållplatser. Äntligen slipper jag som ickerökare stå i regnet för att slippa rök eller stå flera meter bort medan rökarna gottar sig i busskuren med skylten rökning förbjuden.
  Visserligen kommer det nog dröja minst ett år innan det verkligen fungerar och det kommer nog bara funka på stora centraler med ordningsvakter.
  Redan idag är ju sjukhus och busskurer rökfria. i alla fall i Skåne.
  -Nån som hittills brytt sig om skyltarna? icke! Nån som brytt sig när man sagt till? icke!
  Men nu när blir ”allmänt” så är det nog fler som tänker till 🙂

  Svara

 • ida

  |

  När jag scrollade neråt kom jag på varför ditt öga är svullet!
  Du testade ju smink häromdagen!
  Det var något i som du inte tålde!
  Eller du kanske sminkade dig förra veckan och lade upp bilderna härmodagen 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   Men jag testade inget smink till ögonen, så tror ändå inte det. Men smart tänkt! ?

   Svara

 • Victoria

  |

  Tycker det är onödigt att röka öht än att det blir ett lagförbud. Varannan person dör av sin rökning (källa: cancerfonden). Om det går att dra ner mänskligt lidande genom ett rökförbud på offentliga platser är det enligt mig mer än bra.

  ”Den som röker får själv i sig en fjärdedel av röken. Resten andas ut och sprids vilket gör personer i omgivningen till passiva rökare. Passiv rökning, även kallad miljötobaksrök, under en längre period innebär samma hälsorisker som för rökaren. Varje år beräknas passiv rökning orsaka mellan fem och tio lungcancerfall och cirka 400 sjukdomsfall i hjärt- eller kärlsjukdom.” (Cancerfonden)

  Svara

 • Hanna

  |

  Okej kanske en känslig fråga – men blir du inte stressad när kompisar skaffar barn etc? Jag blir själv sjukt stressad. Alla skaffar barn till höger och vänster och jag står och stampar på samma plats år efter år ?. Glad för deras skull, självklart. Men ändå ledsen för min egen…

  Svara

  • Ellen

   |

   Fast varför måste man ha barn för att ”komma någonstans”. Det finns ju annat i livet som gör att man utvecklas och inte står i h ”stampar på samma ställe.” Eller är det så att du gärna vill ha barn? Det framgick inte av din kommentar.

   Svara

   • Hanna

    |

    Det framgick väl ganska tydligt? Annars hade jag väl inte fått den känslan? Sluta upp med att förminska andras kommentarer på det där sättet, du vet exakt vad jag menade. Självklart kan man utvecklas på andra sätt, men nu handlade det uppenbart om barnspåret. Såna som du gör en bara mer ledsen, som att man inte har rätt till sin känsla.

    Svara

    • S

     |

     Tycker inte heller att det framgick i din kommentar. Svaret är för mig väldigt neutralt och inte det minsta förminskande med tanke på att du inte nämner att du vill ha barn, bara att du blir stressad av att andra skaffar (vilket inte betyder att man vill ha barn).

     Svara

  • Ida

   |

   Jag ser inte heller att du vill ha barn i din kommentar. Bara att du står och stampar.
   Däremot ser jag en som försöker muntra upp med att det finns väldigt mycket som får en att utvecklas i livet.
   Vi kan inte läsa en främlings tankar mellan raderna och vi kan inte se din mimik. Har man bara bokstäver får man skriva ut vad man menar för det kan ingen annan veta.

   Svara

 • Mli

  |

  Rökförbudet är SÅ välkommet. Bor i Göteborg, här röker folk överallt och struntar i att ta hänsyn. Händer tex nästan varje gång det regnar att rökare sitter i busskurer och röker, och folk som inte vill ha röken på sig får stå utanför och bli blöta.

  Svara

 • Hannah

  |

  Tycker rökförbudet är SÅ bra! Har aldrig rökt själv, och inte heller tidigare störts av att folk röker, men denna sommar är jag gravid och då märker jag hur många som faktiskt röker på uteserveringar och inte aktivt byter plats etc trots att magen syns.. Sen tänker jag att det är bra för serveringspersonalen! Luften på uteserveringen är ju deras arbetsmiljö.

  Svara

 • Jackie

  |

  Mm, har som du inte störts av rök på uteserveringar, och det borde väl finnas andra mer prioriterade nya lagar att genomföra än denna? Så märkligt med lagar och förbud som ändå inte följs upp. Borde vara upp till ägaren.

  Svara

  • D

   |

   Håller med! Tror inte detta kommer hålla? jag kommer fortsätta röka på uteserveringar iallafall! Men inte när folk äter. Men på kvällar när det är fest. Eller tex när ens stad har något evenemang och har kanske ett stort öltält så lär man röka därinne, men det räknas ju också som en uteservering. Men vad ska de göra?..

   Svara

   • H

    |

    Så himla respektlöst!

    Svara

   • Josefine

    |

    Men så otroligt respektlöst?! Varför ge folk omkring dig ökad risk för massa sjukdomar när det bokstavligen är förbjudet? Riktigt äckligt beteende.

    Svara

   • Caroline

    |

    Jag går omkring med en spruta med gift och trycker in i lite random människors kroppar.

    Svara

    • D

     |

     Sjukt, jag med!!!
     Skämt åsido. Tror ni det bara är jag? Det är ingen som kommer bry sig. Inte när det är sent på kvällen och det är fest och folk dricker? Inte heller i något stort jäkla öltält som täcker ett stort jäkla torg där det bara serveras alkohol.

     Svara

     • D

      |

      Antar ingen av er bryr er om att höja straff på tex pedofiler, våldtäktsman, mördare etc. Ni bryr er mer om rökning, bra val av viktiga saker att bry sig om.

    • D

     |

     Och vet inte hur ofta ni brukar sitta på en uteservering varje dag, dag ut och dag in. Men normalt sitter man kanske där 2-3 timmar, tvekar på att dem som blir skadade varje av passiv rökning är dem som sitter på en uteservering nån gång i veckan. Det är antagligen dem som bor i ett hushåll där folk röker inne och äcklar sig. Varför är inte det förbjudet? Många som röker inomhus med sina små barn. Eller röker när de är gravida? Varför är inte bilar förbjudet? Varför är inte kött förbjudet? Varför är inte plast förbjudet? Mycket som skadar människor. Skadar hela jorden faktiskt. Alkohol skadar människor och skadar människor i den personens närhet. Tycler det är sjukt att alkohol är lagligt. Vi förbjuder allt det där! Hejhopp nu har jag skrivit nog

     Svara

     • ida

      |

      5 minuter, ja FEM minuter är allt som behövs. Fem minuter att andas in röken. Det räcker för mig sen är hela dagen förstörd med kraftig huvudvärk. Turligt nog för rökare är vi ytterst få som är så känsliga.
      Men det är allt som krävs. Så nu vet du och behöver inte längre anta att alla klarar av 2-3 timmars passiv rökning.
      2-3 timmars cigarettrök för mig resulterar i kraftiga kräkningar under flera timmar.
      Nu kan jag äntligen sitta på uteserveringar. Första dagen var i onsdags. Det var helt fantastiskt underbart att äntligen få sitta på en uteservering som alla andra.

 • Anna

  |

  Tycker du kan testa IPL för hemmabruk, så slipper jag köpa en i ”onödan” om den inte funkar ?

  Svara

 • Malin

  |

  Regina testar vegetarian-månad och lägger ut alla recept på bloggen!! Behöver inspo haha

  Svara

  • Ingela

   |

   Har du sett Portionen under tian? Hemsida, Instagram, bok. Massor av enkla, nyttiga recept, snyggt fotade och indelade i olika kategorier. Mkt inspiration!

   Svara

   • Eva

    |

    Vill också rekommendera Portionen under tian!! Fick boken i present och den innehåller såå många bra recept! Det har hjälpt mig som är väldigt kräsen! 🙂

    Svara

 • Linnea B

  |

  Testa chipsnyheter! Jag vill alltid testa alla nyheter men orkar inte köpa så stora påsar av sånt jag inte är säker på att jag kommer gilla haha. Vore schyst om du tog smällen där 😉 haha ?

  Svara

 • Jolle

  |

  Önskar att du testar epilator, foreo och Klairs hudvård!

  Svara

 • Marie

  |

  Testa:
  * Leva som vegan en tid

  * Göra gelénaglar själv

  * Lyssna på musik/poddar/ljudböcker som du inte trodde du skulle gilla, men ge det en seriös chans ändå

  * Shoppa bara secondhand/loppis en tid

  * Ett gympass du inte vet vad det är

  * Praktisera som något en dag (förskolelärare, vårdbiträde, försäljare?)

  Svara

 • Agnes

  |

  Angående ögat så får jag lätt vaglar och att det svullnar upp kring ögonen sådär. Det finns en salva på apoteket som man brukar få fråga efter (minns inte namnet men en mjukgörande salva för ögonen, de vet). Fick tips av en läkare om den och den har verkligen hjälpt! Den och att vara supernoga med att då bort alla mascararester så får jag inte sådana längre!

  Svara

 • Emma

  |

  Ifall du skulle vilja ha en eukalyptus igen, prova köpa en bevattningskula. Det har varit räddningen för min eukalyptus efter att tidigare haft flera som dött nästan direkt.

  De här har jag och tycker de funkar super ?https://www.lagerhaus.se/inredning/vaser-krukor/vaser/sjalvbevattningsglas-olivia

  Angående rökförbud så välkomnar jag allt som leder till mindre rökning. Hatar lukten av cigarettrök! ? men jag är också en person som stör mig mycket på folk i allmänhet. Är som en ung ???

  Svara

 • Denice

  |

  Tycker detta förbudet är så löjligt. Det kommer ju aldrig hålla, poliser kan inte hålla koll på alla som röker, förhoppningsvis har de viktigare saker för sig. Det finns väl viktigare saker att fixa än att göra ett förbud för rökning? Vad sägs som högre straff på våldtäkt? Pedofiler? Nejdå. Vem bryr sig om det. Folk kommer fortsätta röka på uteserveringar, annars kan de bara ställa sig utanför staketet, så kommer folk ändå få rök på sig. Jag röker ibland, men är man normal så visar man ju respekt och röker inte när folk äter. Däremot kan man röka när de slutat äta. Borde skaffa en lag på att folk som stinker svett eller dränkt sig i stark parfym får inte vistas på allmänna platser. Jag tappar matlusten om det sitter någon med äcklig svettlukt eller stark parfym bredvid mig? ??‍♀️ Töntigt.

  Svara

  • Angelique

   |

   Med det resonemanget kunde det lika gärna fortfarande vara tillåtet att röka att inne på restauranger, nattklubbar, flygplan osv. Men utvecklingen går framåt, vilket är bra då passiv rökning är väldigt skadligt, mem det antar jag att du redan visste så jag förstår inte vad som är så löjligt med lagen?

   Svara

 • Josefine

  |

  Som en som inte röker och är extremt känslig för rök så är det otroligt skönt med detta förbud. ÄNTLIGEN känner jag! Folk sa förmodligen likadant (dvs ”bu, varför förbud, så dåligt” osv) när det blev förbud att röka inomhus, och jag tycker 2019 är otroligt sent att äntligen få förbud mot det utomhus på offentliga platser också. No more vänta på buss/tåg och vilja dö under tiden. No more inte kunna njuta av maten på en uteservering för att någon röker. Äntligen är det rökaren som ska flytta på sig och inte jag. Jag har inget emot att folk röker, sålänge det inte påverkar mig – problemet är att det ju oftast gör det eftersom röken sprids med vinden. Så jag ropar HURRA åt detta förbud, äntligen kan jag få njuta av min mat och andas ordentligt även på offentliga platser! 🙂

  Svara

 • Josefin

  |

  Välkomnar rökförbudet! Det handlar inte om att det ”luktar” illa, det handlar framförallt om att Jag (vi) inte vill ha i oss gifterna. Och ja, självklart hade jag gärna sett att parfymer/sköljmedel/rakvatten/doftpinnar/luftrenare osv också förbjöds. Svettlukt och andra kroppsodörer är förvisso inte najs, men degör åtminstone inte folk runtomkring sjuka. Jag hoppas detta förbud startar en debatt kring allt som ”luktar/doftar” och att folk blir mer upplysta om hur dessa ämnen påverkar vår hälsa. Våra hormoner går bananas, infertilitet slår i höjden, stress/oro/ångest med mera.
  Man kan fundera på varför sådant som ”doftar” sällan eller aldrig har en ordentlig innehållsförteckning….

  Svara

 • Mila

  |

  Jag struntar i uteserveringar, där sitter man bara max 2-3 timmar. Däremot hade jag gärna sett rökförbud i hyreslägenheter och på balkonger. Min granne röker varje halvtimme vilket gör att jag inte kan ha fönstret på glänt i mitt kök (litet kök, så är skönt att kunna få in lite luft) och i princip aldrig kan nyttja min fina balkong. :/ Att sitta och äta på balkongen och plötsligt få en fet rökpust är skittrist. Detta pågår liksom varenda dag året runt. Tycker det vore rimligt att hon betalade ett par hundralappar av vår hyra eftersom hon stjäl 4-5 kvm från vår lägenhet, men men…

  Svara

  • Frida

   |

   Håller helt med om att det är för jävligt att aldrig kunna få in frisk luft pga kedjerökande granne!Problemet är att jag inte hyr lägenheten och min partner vill inte sälja pga kostnader när man säljer och köper ny bostad.
   Ny lag skulle vara bra.

   Svara

 • Caroline

  |

  Det är farligt med cigarettrök.
  Varför ska vi icke-rökare flytta på oss för att slippa?
  För nej, det visas sällan hänsyn.
  Jag vill också kunna välja vilken restaurang jag vill och sitta ute om jag vill.

  Nej, så jäkla bra OCH PÅ TIDEN att rökarna får knata iväg. Fimpar på backen är det ju överallt trots askkoppar och sånt.

  En skulle ju inte tvinga i andra en snusbit tex. Så varför rök..?

  Svara

 • Jag

  |

  Skojar du ?!? Jag stör mig typ inte på mycket men just rökning. Jag mår fruktansvärt dåligt av rök och röklukt. Jag upplever att det absolut inte respekteras. Vet inte hur många gånger folk rökt bredvid när man sitter och äter på uteserveringar och i busskurer eller tänt cigg sekunder efter man gått av tåget. Eller bara rökt när man går i en folkmassa, typ på en marknad. En del har faktiskt allergi och mår på riktigt dåligt. Förbudet är ett steg i rätt riktning!!

  Svara

 • Anna

  |

  Hej! Ditt öga ser precis ut som min dotters gjorde när hon fick ett insektsbett på ögonlocket i sömnen och fick allergisk resktion, hänt både förra o denna sommar. Hon fick Aerius o poff så var det borta på nolltid. Inget behov alls av att köpa nytt smink om det är allergi så håller tummarna för din skull ??

  Svara

 • Amanda Johansson

  |

  Jag tror den största anledningen till rökförbudet har att göra med visionen om ett rökfritt Sverige. Genom att man inte får röka på uteserveringar (varken under matservering eller nattklubbar) så försvinner majoriteten av feströkarna.

  Svara

 • Jessika

  |

  Jag tycker det är superbra med rökförbud. Och då är jag rökare själv. Jag försöker ha respekt för andra i min omgivning, går alltid undan när jag ska röka. Ska sluta efter sommaren och är SÅ pepp på detta! ?

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv