Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Frågor & svar

Hej kloka fina Egoina, den här gången är det min tur att ställa en “kärleksfråga”. Jag vet inte hur tidigare frågeställare har gått till väga men jag chansar och ställer min fråga här.

Jag har under snart två års tid träffat en kille lite till och från (vi bor i olika städer). Vi har spenderat nyår ihop (pga gemensamma vänner) och födelsedagar (på eget initiativ). Förra sommaren sa han dock att han inte var ute efter ett förhållande och vi sågs inget mer, däremot fortsatte han att snapchatta mig random meddelanden hela sommaren. På hösten hörde han av sig och irrationell som man är när man har känslor träffade jag honom. Vi sågs även en gång till under julen. Efter det fick jag veta att han legat med en annan tjej och vi hördes inte mer förrän något enstaka meddelande. Förra veckan fyllde jag år och han grattade mig. I lördags kväll när jag firade min födelsedag fick jag ett meddelande av honom där han bjöd över mig på en fest han var på och full (och kär) som jag var åkte jag dit. Vi hade världens mysigaste kväll, dansade och hånglade om vart annat för att sedan gå hem till hans föräldrar där han bodde över helgen. Jag kan även tillägga att på festen sa en tjej att vi var väldigt söta tillsammans och frågade om vi var ett par. Ingen av oss svarade nej på den frågan utan vi båda tvekade. När tjejen frågade varför vi inte var tillsammans då så sa han “för att jag är helt jävla dum i huvudet”…. Sen var det inget mer med det egentligen.. På morgonen träffade jag hans pappa och han kysste mig hejdå framför honom. Vi har inte hörts efter det här men jag blir galen. Vad ska jag göra…. Har du några kloka ord till mig?

Jag förstår att du blir galen. Herregud så mixade signaler! Blir så jäkla trött på såna snubbar. Det han håller på med är ju så egoistiskt.

Men du. Vad hade du sagt om din bästa vän hade berättat det här för dig och bett om råd? Något som inte är bra nog för din bästa vän är inte bra nog för dig. Han verkar tycka om dig, men du verkar tyvärr inte vara tillräckligt viktig. Du ÄR viktigare än så! Förlåt, menar inte att vara hård, men: 1) du är ingen person man endast har i sitt liv när det passar honom och 2) du är uppenbarligen inte lika viktig för honom som han är för dig. Kanske vill han mer, kanske inte, men han verkar tyvärr inte vilja ”tillräckligt”. Jag hade tagit kontakt, försökt komma framåt eller bett om ett svar. Varför ska du vänta på honom liksom? Det finns dock en stor risk att han backar då. Men då får han väl göra det så kan du lägga din energi på bättre snubbar. KRAM glöm inte bort dig själv och vad du vill ha och är värd i allt det här <3

 

 

Måste bara fråga. Jag har samma solglasögon som dig (dock helsvarta) men jag får krupp på dem, de åker ner var 8:de steg (ja, jag har räknat), gör dina det? Inga andra solglasögon har någonsin gjort detta, köpte nya billiga och låter de svindyra skitglasögonen ligga å damma.

Ja, samma här. Antingen sitter de för hårt eller så sitter de för löst och åker ner. Obekvämaste solglasögonen jag haft : ((( Men jag kom på att min kompis Hannah jobbat i glasögonaffär och har stenkoll, så jag bad henne hjälpa mig. Hon fixade med näsgrejerna så att glasögonen sitter bättre, men de är fortfarande inte helt bra, så hon ska hjälpa mig att justera de där pinnarna bakom öronen (lol jag är sämsta glasögonbeskrivaren någonsin, vad heter de? Bågar???) men kunde inte göra det just då eftersom hon behöver värma dem så att de inte knäcks. Sen hoppas jag att de blir bra! Med andra ord: gå in i en glasögonbutik och be dem hjälpa dig. Såhär kan vi ju inte ha det!

 

Förlåt att jag kapar den här tråden med nått som inte alls har med inlägget att göra! Har för mig att jag läst på din blogg att du tagit bort en äggstock? Är så himla rädd, ledsen, panikslagen pga har fått reda på att min ena äggstock förmodligen behöver tas bort då den har sammanväxningar. Hur var operationen? Hur mådde du efteråt/hur mår du nu? Mår så dåligt över detta. <3

Nej, jag opererade bort en äggledare. Förstår att du mår dåligt, men du har ju två! Förhoppningsvis är den andra äggstocken hur bra som helst <3 Antar att du också ska göra titthålsoperation? Jag mådde ganska dåligt efter operationen. Hade väldigt ont i nacken och axlarna vilken ingen hade berättat för mig att man kunde ha. Det är för att de tippar en bakåt och fyller upp magen med gas när de opererar. Även om gasen töms stannar lite kvar och typ ”vandrar” i kroppen har jag förstått det som. I övrigt var operationen helt okej. Var öm och vissa sår tog lång tid på sig att läka, men det var okej. Det jobbigaste var hur svullen och tung magen var. Den var dessutom svullen väldigt länge, i flera månader kunde jag inte ha vanliga kläder. Ibland inbillar jag mig till och med att den fortfarande är svullen, eller i alla fall har lättare att bli det. Förlåt om detta svar oroar dig mer, men jag vill vara ärlig. Men du! Det här kommer bli bra till slut , jag lovar! Tänker på dig! Kram <3 Om du vill läsa mer har jag bland annat skrivit om mitt utomkvedshavandeskap här, här och här.

 

 

Var har du köpt dina sandaler? Vill ha exakt sådana! 

?

Jag ÄLSKAR mina sandaler!! Köpte ett par i samma modell i röda förra året som jag använde typ varje dag. Så i år bestämde jag mig för att köpa ett par i svart och ett par i konjaksbruna också. Gäller att passa på när jag hittar sandaler som inte glappar och trillar av hela tiden. Haha. De är från H&M, länk här (annonslänk).

 

Varför medicinerar du inte mot pollen? Antihistaminer tar inte bort allt, men hjälper ändå en hel del. Även ögondroppar och nässprej kan vara användbart.

Älskar kommentarer likt dessa. Not. Man ba jahaaa finns det MEDICIN mot pollen? Wooooow. Haha såklart jag medicinerar. Tar tabletter, nässpray, ögondroppar och allt jag kommer över. Till och med i dubbel dos just nu. Men det hjälper inte tillräckligt ändå. Har läst att man ska dricka tallbarrsvatten under hela året, men hittar ingenstans vad det är för typ av tallbar och hur jag ska göra detta vatten. Vill inte råka dricka något giftigt liksom. Aja. Får sätta mig in i det där.

 

80 gillar

Kommentarer (41)

 • Sara

  |

  Till tjejen med killen, har varit i liknande sits. Detta är Såå svårt men så värt: Säg till honom att du har känslor för honom och att du vill ha något mer. Och ställ ultimatumet: allt eller inget. Antingen är ni ihop eller så träffas ni inte mer och då är det inte ok att han ex ber dig komma på fester där han är. Han kan inte både ha kakan och äta den! Du förtjänar så mycket mer och framför allt förtjänar du att vara med någon som gillar dig lika mycket tillbaka! ❤️ Killen måste steppa upp om han vill ha dig i sitt liv annars får det vara!

  Svara

  • Egoina

   |

   Exakt så ❤️??

   Svara

  • Jessica

   |

   Håller med Sara! Har oxå varit i liknande sits som hen som ställde frågan, och att aldrig veta fullt ut hur killen kände gjorde mig på riktigt deprimerad. Sen fick jag veta några månader efter att vi brutit sista gången att han inte hade varit helt säker om han hade känslor för mig, men att han ändå kände något men inte vågade/ville, och det knäckte mig ännu mer eftersom han sagt att han inte ville ha ett förhållande. Så Saras råd att vara modig och berätta om dina känslor och fråga vad han vill kommer bespara dig många tårar och funderingar. Önskar i efterhand att jag hade gjort precis det, fast tidigare ?

   Svara

   • Linnea

    |

    Håller så med!

    Jag har också varit i liknande sits men jag ställde aldrig ultimatum. Däremot när min lillasyster blev behandlad sådär så blev jag tokig och nästan tvingade henne att ställa ett ultimatum för jag ville inte se henne utnyttjas och låsa sig själv vid någon som inte ville göra detsamma vid henne (exakt så som jag spenderat år med och mått sååå dåligt över) – så lite samma som egoinas råd. Läs det du själv skrev och försök tänka att det vore din bästa vän eller syster som skrev det, hur skulle du svara då?

    Kan tillägga att min syster idag har barn och ska gifta sig med karln som ”inte ville ha ett förhållande” så det behöver inte sluta med att ni aldrig mer ses även om risken är något du kanske får göra dig beredd på.

    Hur som helst, det är inte värt att låsa sig vid någon som inte är beredd på att göra detsamma. Att grubbla som du gör och må dålig och inte känna sig trygg, nej du är värd mer!!

    Svara

   • Karoline

    |

    Tack för så fina ord <3

    Svara

  • Karoline

   |

   Tack för så bra tips och uppmuntrande ord <3

   Svara

  • M

   |

   Jag har också varit i en liknande situation där vi aldrig blev tillsammans. Jag tänkte hela tiden att det kanske kunde bli vi, trots allt velande fram och tillbaka. När han efter ett år spontant sade att han inte ville ha ett förhållande så kunde jag se allt glasklart; jag ville inte lägga mer energi på honom och bli sårad igen. Han var precis som vanligt när jag träffade honom nästa gång (jätteintresserad av mig när jag inte var det av honom). Ibland undrar jag hur länge jag hade hållit fast vid honom om han inte hade yttrat den där meningen!

   Kort efter att jag förstått att den där killen inte ville ha ett seriöst förhållande träffade jag min man. Min man som tidigt ville veta om vi var exklusiva och som gjorde plats för mig i sitt liv utan att tveka.

   Jag vill instämma med andra om tipset att ställa ett ultimatum, det kan förändra mycket!

   Svara

 • Sara

  |

  P.s Känner såå igen mig gällande pollen. Häromdagen började en kollega ge mig värsta utläggningen om vilka pollenmediciner det finns innan jag efter ett tag avbröt henne och bara: jag tar nässpray, ögondroppar PLUS receptbelagda tabletter med massa antihistamin. Har dessutom varit hos vc och kollat upp detta. Så tack men nej tack för “tipsen”?? You are already preaching for the choir liksom ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha ?

   Svara

 • StrongerMama

  |

  Kortisontabletter eller spruta funkar MIRAKULÖST BRA mot pollen när inget annat gör det. Jag hatar kortison men jag älskar känslan att allt bara försvinner! Behöver ej det hela sommaren men den värsta delen bara. Typ en eller två veckor som är tokkritiska. Lycka till.

  Svara

  • Kari

   |

   Ajaj, försiktig med kortison. Det har biverkningar som tar olika hårt från person till person. Läkare som aldrig själv har tagit det lovordar det. Flera läkare som har tagit det uppmanar till större försiktighet.

   Finns mycket annat att testa innan man tar kortisol (i det här fallet).

   Räcker att du svarar: Ja, mamma. ????❤

   Svara

 • Johanna

  |

  Angående din allergi; på hösten/vinter när du inte är allergisk så börja med att äta en sked honung om dagen. Gärna närodlad. Och så fortsätter du så, året runt. På nått vänster så bildar kroppen något försvar mot pollen! (Kanske inte till 100%, men såpass mycket att du inte kommer behöva ta andra mediciner fullt så mycket som nu)

  Svara

  • Egoina

   |

   Honung here I come ?

   Svara

   • Rebecka

    |

    Absolut närodlad honung! Då utsätts du för det pollen som du är känslig mot. Äter du honung från andra länder så är det ingen vits..

    Svara

  • Frida

   |

   Honungens kraft alltså! Testade förra året pga trodde det var ett skämt, köpte honung från min ort och tog en tesked varje dag hela vintern (ibland i mitt te): Känner inte av pollen alls i år. INTE ALLS. Hej då kortison loratadin cetrizin ögondroppar! Vill frälsa alla till honung hehe

   Svara

 • Frida

  |

  Är så glad att jag hade läst om ditt utomkvedshavandeskap när det drabbade mig förra veckan. Har varit ganska lugn genom hela processen, hade också ont i axeln och under revbenen pga gasen men oroade mig inte eftersom jag tack vare dig (och min sambo som är sjuksköterska) var medveten om att de troligtvis skulle bli så.
  Tack för allt du delar med dig av!

  PS. Är fortfarande nojig att den andra äggledaren ska vara missbildad/trång, är du också det eller tänker du bara positivt kring det?

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh tråkigt att höra ❤️ Ja, jag är jätterädd för det ? Jag bad läkaren kolla om resten såg bra ut där inne när hon opererade. Hon sa att det gjorde det. Men man kan ju inte veta eller se det, det är ju så pyttesmått. Håller tummarna för oss ?

   Svara

   • Frida

    |

    ???

    PS. Har du testat Dymista? Nässpray för pollen, känns kraftigare än nazonex. Och livostin så fort det börjar kännas minsta lilla kli i ögon eller näsa. Bra som komplement till de vanliga allergi medicinerna men jag vet inte hur många olika man rekommenderas att blanda. ?

    Och sen lergigan istället för betapred, dock blir man sjuuuukt trött så jag rekommenderar den till kvällen för att ”få ner” allergin till nästa dag.

    Jävla skitpollen!

    Svara

   • J

    |

    Har också haft utomkveds, tog bort en äggledare, fick sen en dotter naturlig väg. Håller tummarna! ?

    Svara

   • Sofia

    |

    Hej!
    Jag har haft flera utomkvedshavandeskap. Fick cellgift mot de första och två år senare, sjätte (!!) graviditeten så fick jag äntligen operation för att bli av med det istället då det för första gången var uppenbart att det var i äggledaren den satt fast. Bad de kolla andra äggledaren när de ändå var inne och tog bort den högra, och den såg tydligen okej ut. Två månader senare blev jag gravid med min son som nu är ett år. Så i allt det här tänker jag att man kan vara lite glad (helt fel ord förstås, men efter omständigheterna) att det åtminstone blev operation direkt. Hade de bara gått in och kikat första gången jag kom in för utomkveds så hade jag ju sluppit vara med om det flera gånger, och det hade inte varit flera års kamp för barn.
    Cellgifter tar ju bara död på fostret och den trasiga äggledaren finns ju kvar.
    Hoppas det framgår hur jag menar och att det inte låter för kallt. Menar absolut inte att man ska vara ”glad” för att bli av med äggledaren.

    Svara

    • Frida

     |

     Fy vad tråkigt att höra att du fick gå igenom det så många gånger. En gång räcker gott och väl. Har läst om flera som drabbats av det många gånger just pga att de inte plockar ut den första gången så jag är absolut ”glad” att de tog ut min direkt.
     Läkaren säger ju att det är större risk att drabbas av det igen om man redan haft det en gång- vet ni om det gäller oavsett om dom plockar ut äggledaren eller inte?

     Härligt att höra att ni fått barn efter era utomkvedshavandeskap. ♥️

     Svara

     • Sofia

      |

      Jag är ju verkligen långt ifrån någon expert, men som jag har förstått det så det ”normalt” nu. Dvs alltid när den trasiga äggledaren var kvar så betraktades det som riskgraviditet, men efter operationen (när jag väntade sonen) så var det en ”normal” graviditet med samma risker som alla. Dock var jag på tidigt ultraljud och såg till att graviditeten var på rätt plats (krävde det, och kommer absolut kräva det igen om det blir en nästa gång ??), men det är ju bara för att jag ska vara lugn. Som sagt svårt att lita på att kroppen fungerar som den ska efter de pärserna. ?
      Lycka till framöver! ??

 • Hanna

  |

  Instämmer med ovanstående: närodlad (ekologisk) honung, närodlad för då får du i dig samma slags pollen som bina har samlat. Mot björkpollen kan man också dricka björksav, men kan vara svårare att hitta då du bor i stad och inte äger björkar (men sök, kan finnas små företag i trakten!). (eller så får du köpa skog ?)
  Veeet att jag kommenterat detta förut, men allergivaccination is the shit! Jag har inte behövt en enda antihistamin ännu detta år trots att resten av familjen varit däckade av björkpollen. Dock kommer gräsblomningen igång snart så snart kommer antihistaminerna back into my life, nästa år borde vara bättre…

  Svara

  • Rebecka

   |

   Skriver under på björksaven! Mina föräldrar har skog så jag tappade egen i våras men hann inte dricka så mycket, men har ändå haft myycket lättare med all allergi och knappt behövt ta antihistamin alls. Ser ut som vatten och smakar likadant, fast lite sött med en liten smak av skog! Mmm

   Svara

 • Mila

  |

  Jag blev pollenkänslig för några år sedan och skippade självmant tabletterna ett år då alla jag provade gjorde mig så in-i-helvete-galet trött! Jag var en total zombie och kände att jag hellre då snorar och har rinnande ögon bara… Men har hittat en medicin som passar mig sedan dess och mår lite bättre. 🙂 Det är en djungel alltså… Jag har ingen konstaterad allergi, ”bara” överkänslighet, men för de som faktiskt har allergi finns ju hyposensibilisering. Kanske något att kolla upp? Tror man tar ett piller per dag i 2-3 år, sedan är allergin mer eller mindre borta? 🙂
  Och alltså, den veliga killen… Suck… Jag var själv i någon slags relation med en sådan snubbe för 10 år sedan. Det sliter enormt på känslorna! 🙁

  Svara

 • Ida

  |

  hej! Du ska plocka de små ljusgröna skotten som kommer på granarna om våren/tidig sommar! Sedan lägger du dessa i varmt vatten och dricker som te (ha hounung i så blir det lite godare!) detta ska lindra mot pollen och det funkar! Både jag och min sambo dricker detta året om och känner knappt av nån pollen längre 😀 Skotten förvaras bäst i frysen så de inte blur dåliga!

  Svara

 • Cecilia

  |

  Vanliga tallbarr bara! Ta en kvist, lägg i en kanna vatten i typ två dagar, drick sen! Gör det hela vintern och det är sjukt vad det har gjort underverk på mig!!! Kan starkt rekommendera!!!!

  Svara

 • Jackie

  |

  Så bra svar till henne med kärleksbekymmer, vet mer än väl om sådana grabbar! En kille som håller fast en känslomässigt medan han själv gör som han vill , neh tack, stoppa inte det eget liv för den tölpen, ställ honom mot väggen, och gå sen vidare, känslomässigt fri!

  Svara

 • Bunny Therése

  |

  Till dig som ska operera bort äggstock; jag gjorde det för något år sedan! Det gick jättebra! Blindtarmen tog de på köpet. Kände ingenting mer än som Egoina har skrivit ömmande upptill i kroppen pga av gasen. Typ som att ha håll över 2-3 dagar. Det gick fin fint! Upp och röra sig direkt bara 🙂 Lycka till!

  Svara

 • Lina

  |

  Jag har också ett pollentips! Har tagit gurkmeja i tablettform de senaste månaderna och har inga känningar av allergin kvar alls! Behöver inte ens ta allergimedicin utan bara gurkmeja till morgonkaffet ☺️ Helt fantastiskt att slippa kliande ögon och nästäppa!!

  Svara

 • Desiré

  |

  Tipsar så JÄVLA mycket om att gå till doktorn och kräva att få kortison utskrivet! Man ska inte äta det hela tiden såklart men det tar bort topparna. Jag är extremt allergisk med både klåda och astma och allt som hör till, tar jag två kortisontabletter är jag HELT symptomfri i en vecka, men effekten håller i sig längre och jag behöver inte alls dubbla (eller trippla) den vanliga medicinen längre. Det har på riktigt förändrat mitt liv. Läkare kan vara väldigt anti att skriva ut det då man som kvinna lättare drabbas av benskörhet och allt vad det är. Men testa, och vägrar dom så åk in på en akut-tid när du är sådär däckad så dom ser att du inte har något alternativ ❤ göre baaaa!

  Svara

  • Desiré igen

   |

   p.s jag önskar så att tallbarr, björksav, gurkmeja och allt vad det är funkat på mig, men tyvärr inte. Tror kroppen är alldeles för uppjagad av all allergi men kanske att det funkar efter en dos kortison och kroppen fått vila lite?

   Svara

 • K

  |

  Att ta allergivaccination (hypersensibilisering / ASIT) är det bästa jag gjort ? Om man tycker sprutor är jobbigt finna det i tablettform också om det är gräs som är störsts problemet. Hjälper dig inte i nuläget men inför kommande somrar resten av livet ❤️

  Svara

 • Marias bokhylla

  |

  Att tänka på vad man skulle råda sin bästa vän/sitt syskon i samma situation är fantastiskt smart tycker jag! Det ska jag börja implementera på allt. För vem i hela friden ska vara min bästa vän om inte jag själv är det? Måste ju bry mig om mitt eget mående minst lika mycket som andras, tänker jag.

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Emelie

  |

  Hoppas det löser sig för tjejen med kärleksbekymmer. Be henne att uppdatera oss i hur det slutar. Jag hoppas såklart att han vill mer än att vara kompis, speciellt med tanke på att han kysste henne inför sin pappa.

  Svara

 • Linnea B

  |

  Att det snart var tre år sen din operation på äggledaren..?! Va? Det är ju sjukt, jag hade gissat tidigt 2018 eller sent 2017.

  Hoppas att allt kommer bli bra om du någon gång önskar försöka skaffa barn.❤️

  Svara

 • Tuva

  |

  Frågan om varför du inte tar något för din allergi beror nog på att du skrev det för inte så längesen, eller jag har för mig att du skrev det i alla fall?? så det var nog ingen besserwisser som skulle vara dryg när hen frågade 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Jaha! Får ett svagt minne av det nu. Får dåligt samvete ?

   Svara

 • Robert

  |

  Typ så. Tror inte jag har nåt att tillägga, haha. 😉

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv