Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Svar på några av era senaste kommentarer

Roligt att läsa om! Hoppas det kommer gå bra. Är lite nyfiken kring din vilja att äta vegetariskt, är det pga hälsan, miljön eller djurens välmående? Eller kanske lite blandat? Tycker det är så intressant att höra folks tankar kring det. /äter också mer o mer vegetariskt, främst pga hälsa o miljö tror jag
Kram

– Det är nog allt blandat. Tänker som du 🙂 Jag tycker att jag äter för mycket kött och vill sträva efter en bra balans av alla livsmedel. Också lite för att jag tror att det skulle utveckla smakupplevelsen och kokkonsten, jag älskar ju mat, men tänker typ att jag missar mycket för att jag fokuserar på kött 🙂

 

Spelar ni ännu pokemon? 🙂

– Nej, det kändes inte lika kul när det inte var varmt längre. Dessutom tycker jag att det är svårt att ha tid till det när man jobbar.

 

Hej använder du p-datorn fortfarande? Hur kunde det hända att du blev ”gravid”? Har precis köpt en p-data så blev orolig nu haha 🙂 kram

– Ja, alltså jag vill inte outa mig liv helt och hållet. Men jag använde inte den helt enkelt. Du behöver inte bli orolig. Används den rätt så är den lika säker som t.ex. p-piller. Men vill du vara 110% skyddad får du utöva avhållsamhet 😉

 

img_1008

 

Hejsan,
Jag har bara en fråga om ditt körkort. Är just nu 18 och borde väll försöka ta tag i det snart men känner att jag inte riktigt har ork eller tid. Men vad fick dig att inte ta körkort när du nyss fyllt 18? Och tror du det var svårare för dig att ta det nu än när du precis blivit myndig?
Kram

– Dels för att jag inte hade råd och dels för att jag inte överhuvudtaget var motiverad. Det fanns ingen bil i närhet för mig att låna och jag hade inga planer what so ever på att köpa en bil, så det kändes bara onödigt att lägga energin på det. Jag ångrar det dock på ett sätt eftersom jag hade haft mer tid till att ta körkort då. Nu var det nästan omöjligt att lyckas hinna med det också bredvid jobb, hem, pendling och allt vad det innebär att vara vuxen. Mitt liv såg inte ut så när jag var 18. Vad gäller hur svårt det är tror jag inte åldern spelar roll. Vissa säger att det blir lättare när man är äldre på grund av ett mer utvecklad konsekvenstänk, men jag vet inte. Det är ju ändå väldigt individuellt. Försök hitta ett sätt att bli motiverad, eller vänta med det helt enkelt. Det löser sig! 🙂

 

Får man fråga hur många körlektioner du tog på körskola? 🙂

– Jag tog tio stycken utspridda på typ två år. Sedan började jag köra privat och tog då en dubbellektion halvvägs in (mest för att kunna boka halkan genom dem, visste inte hur jag skulle göra annars…haha).

 

img_2767

 

Hej! Jag läste precis ditt svar i kommentarerna om att din släkt är Jehovas vittnen. Coolt! Jag visste inget alls om JV tidigare men efter lite googlande har jag ett pyttelitet hum om religionen. Min fråga till dig är hur du ser på JV, och all den kritik som lyfts mot dem (att det är en sekt osv)? Hade varit kul att få läsa om en som faktiskt vet 🙂
Tack för världens bästa blogg!
Gott nytt år!
Kram <3

– Även om jag inte håller med om allt de tror på, eller synsätt de har så respekterar jag att de tror som de gör. Jag förstår också varför de tror som de gör och ”var de kommer från” när det gäller åsikter och handlingar. Jag har själv studerat (för intressets skull och för att jag tyckte det var viktigt och fint att engagera mig i det som min familj tror på, samt för att veta vad jag ”tackar nej till”) och har ju varit i den miljön regelbundet sedan jag var liten, så för mig är det inget konstigt. Saker som exempelvis att de tackar för maten, inte firar jul eller födelsedagar och att de inte tycker man ska ha sex innan äktenskapet är så det är bara. Eftersom jag varit i detta så långt som jag kan minnas så blir det ju en helt normal (alternativ) värld för mig. Jag tror att det att jag växt upp med en familj som är troende har gjort mig till en mer öppensinnad människa. Jag vet att ”rätt och fel” och hur man ska leva är så väldigt subjektivt. Sen finns det tyvärr idioter i alla sammanhang och religioner. Man kan inte döma alla bara för det. Tack vad gullig du är! Gott nytt år till dig med!

 

Jag är tillsammans med en kille vars familj tillhör en kristen församling. Han har valt att inte vara följa kristendomen och därför är det ingen som säger något om att vi sover ihop, dricker alkohol, sitter tysta under bordsbön etc. Vi kommenterar inte heller att barnen i familjen inte tillåts se vissa tv-program osv. Tycker inte du att det känns konstigt att inte sova ihop när ni är hos din familj, det är ju inte som att det är någon hemlighet att ni gör det annars? 🙂 När ni inte följer eran tro, att ni då ska följa deras sätt utan att man bara kan respektera varandras sätt att leva? Och gärna Fs reaktion på det, för mig var det en viss omställning att lära känna min killes familj…

– Nej, jag tycker inte att det känns konstigt. Jag tänker att om jag är under någons annans tak så respekterar jag deras sätt att leva (såvida det inte är något sjukt då, haha) och det är inte mer med det. Såklart är det ingen hemlighet att vi sover tillsammans annars och om de skulle hälsa på oss skulle vi leva precis som vanligt, dvs sova tillsammans. De skulle inte bli stötta av det, eller tycka det är konstigt. Mitt tak = mina regler. Någon annans tak = Då respekterar jag. Mina familj är väldigt skön och skämtar om det, typ ”Nu kan ni inte sova tillsammans HAHAH”. Vill förtydliga att min familj aldrig någonsin kommenterat eller ifrågasatt mitt sätt att leva. Det är helt okej. Men bara för det skulle jag inte sitta och svära med vilje (ibland råkar man ju), eller supa mig redlöst berusad hemma hos dem. Sånt får jag göra någon annan stans i så fall. Hehe. F hade inte direkt någon reaktion på det. Jag har förklarat innan vi åkte dit, så det var inget konstigt för honom heller. Men jag kan fråga honom 🙂

 

img_1735

 

Hej Egoina,

Hur går det med din mage efter operationen? Jag gjorde själv en liknande operation nyligen men är fortfarande svullen och undviker byxor. Är din mage som innan nu? Tröttsamt att se gravid ut tycker jag. Läker dina sår bra? Gjorde du ”bara” titthål eller även något snitt? Isf, hur går din läkning? Jag är otålig. Tycker mitt läker för långsamt. Mitt bikinisnitt är värst. Tur det är långt till sommaren.

Kram!

– Det går bättre och bättre! Jag är fortfarande svullen, men nu är det lite mer än mensmage-aktigt och det känns helt okej. Jag undviker jeans för att det är obekvämt och tighta kläder (mest för att det känns himla sorgligt att se gravid ut efter allt det här). Den tunga känslan i kroppen är borta, men kroppen känns inte riktigt som ”min” ännu och det är lite svårt med kläder från dag till dag. Vad gäller såren/ärren så går inte läkningen så bra. Stygnen på snittet längst ner (vid troskanten) har fortfarande inte försvunnit vilket gör mig lite förbryllad då det gått nästan en och en halv månad. Det skaver mot mina kläder/trosor/jeans och därför är det ofta ganska rött där. Tror inte det är helt bra? Om jag får lov att gnälla så är det andra snittet, under naveln, så himla fult och dessutom verkar det som att jag fått åderbråck där. Vet inte om det är möjligt, men det är liksom bubblor/knutor under huden och känns konstigt. MEN. Jag mår bra fysiskt och det är det viktigaste. Det andra blir säkert bättre med tiden. Hoppas din läkning skyndas på <3

 

0

Kommentarer (33)

 • K

  |

  Om du tror att du fått åderbråck är det bra att besöka en läkare som kan bedöma om det är så eller inte och om något behöver göras, blir bara osmidigt att vänta länge med åderbråck då de kan bli större = jobbigare att åtgärda. Men alltså ingen panik bara ett råd i god tid i förväg. De gör kanske ändå inget förrän dina andra sår läkt 🙂

  Svara

 • Sjuksköterskan

  |

  Som svar på ditt sista svar om att suturerna fortfarande finns kvar så vill jag råda dig att boka en tid på din vårdcentral så att en sjuksköterska kan plocka bort resterna (kan behövas även om kroppen själv ska ta hand om dem). Så ska du se att det kommer läka fint 🙂 Just nu irriterar det bara och har ingen funktion, snittet ska ha läkt.

  Mvh sjuksköterskan.

  Svara

 • L

  |

  Jag har hudcancer och har därför stygn typ hela tiden, haha. Är stygnen obekväma och ser röda ut kan du ringa din vårdcentral så plockar dom bort det på en minut. Det händer ibland att stygnen typ växer fast i huden, vilket gör att huden inte kan låta som den ska och det kan bli lite rött och inflammerat. På VC tar dom bort det och tvättar rent, så brukar det lösa sig själv sen 🙂
  Att ärr ser fula ut nu är inga konstigheter, det rättar till sig med tiden. Jag har ett stort ärr (ca 50 stygn) på min rygg som såg ut som skit i början. Vi brukade skoja om att det såg ut som att en haj hade tuggat på mig. Nu två år senare är det jättefint och slätt 🙂
  Ge kroppen tid, kärlek och minimalt med sol (svårt i det här vädret :P) så ordnar det sig.

  Lycka till

  Svara

 • Michaela

  |

  Hej! Jag genomgick titthålsoperation för 2 år sedan och mitt ärr under naveln är också helt hemskt. Det ser ut som jag har två navlar och det är tjockt och fult. Så jag lider med dig. Läkaren sade att det tar 1 år innan ärret är läkt. Mitt är fult ännu men jag blev gravid 1 månad efter operationen så det fick aldrig läka i fred.

  Svara

 • Vendela

  |

  Jag gjorde en blindtarmsoperation med titthål för ett par år sedan. Fick som du ett liknande ärr längs med nedre kanten på naveln (lite som en smiley haha). Det var till en början snett och fult och bulligt, men har med åren blivit mycket bättre. Folk som inte vet om ärret kan inte se det när jag har bikini på (de andra två sitter under troskanten, så dem ser ingen ändå). Kram

  Svara

 • Lotti

  |

  Hej Egoina!!
  Jag gjorde en titthålsoperation för många år sedan och tänkte bara berätta att mina ”hål”/”ärr” såg precis ut som du beskriver dina (röda och ”bubbliga”).
  Speciellt snittet som dom gjorde via min navel såg berövligt ut och jag trodde att jag aldrig skulle få tillbaka en ”normal navel”.
  Det tog rätt så lång tid för ärren att försvinna (ca 1 år) men nu syns dom inte överhuvudtaget.
  Jag fick bra salva utskriven som bleker och mjukar upp ärrvävnad men tyvärr kommer jag inte ihåg namnet på den.
  Oj vad detta blev långt…ville bara säga: ”Oroa dig inte! Ärren kommer läka och blekna med tiden”

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack 🙂 Hoppas det!

   Svara

 • Paa

  |

  Jag tycker dina svar ang din familjs religion och din syn på den då du inte är troende är väldigt fin och mogen (du är ju vuxen så det är väl det man ska förvänta sig) Men så många har så starka åsikter ang religion. Jag är så blödig, tycker det är väldigt fint när människor respekterar varandra och deras religioner 😀

  Svara

 • Paulina Nowik

  |

  OBS OBS!! Ang kommentaren om operationen, om ni vill att era ärr försvinner lättare så köp siliconsalva på apoteket. (Vit tub med svart etikett om jag minns rätt.) Den är ganska dyr, MEN den hjälper verkligen! Fråga om råd hur pass läkta såren ska vara innan den kan användas.

  Tack för en superduperbra blogg och hoppas både du Regina och hon som kommenterade kryar på er!!
  /Paulina

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack för tips 🙂

   Svara

 • Sofie

  |

  Hej! Vill bara berätta att efter mitt kejsarsnitt fick jag såna ”bulor/knutar” vid snittet vilket jag påtalade för barnmorskan på efterkontrollen och då kände hon & sa att det är som små ”inre blödningar” vid såret, som blåmärken ungefär, och att kroppen tar hand om det så småningom. De försvann tids nog!

  Ta hand om dig Regina!

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack för att du delar med dig. Är säkert samma sak för mig. Då behöver jag inte oroa mig 🙂

   Svara

 • Sandra

  |

  Jag skulle vilja skriva lite om mina tankar angående att ta körkort tidigt eller senare. Jag kände inget behov alls av körkort när jag var 18. Jag hade pengarna, men bodde på ett ställe där det ändå var enklare att ta bussen till och från jobbet/stan och jag var inne i stan på 20-30 minuter, samma med jobb. Sedan flyttade jag hemifrån och började plugga på högskolan. Plötsligt fanns inga pengar och ingen att övningsköra med och vips så hade 3,5 år gått och jag var 23. Sedan började jag jobba heltid, jag flyttade igen efter en separation och alla pengar jag tjänade fick jag lägga på nya möbler osv. Lite tid gick (för snabbt går det) och jag träffade en ny man, blev oplanerat gravid och livet vände markant. Nu jobbar jag heltid och har en tvååring och sambo, planerar nästa barn och absolut ingen tid (eller pengar) till körkort. Det jag vill få sagt är; även om motivationen saknas, försök hitta den och passa på att fixa körkortet när du har tid för du vet aldrig hur livet ser ut om några år men ett körkort är skönt att ha och skapar lite mer frihet i livet. Det är min åsikt i alla fall 🙂 lycka till!

  Svara

 • Matilda

  |

  Hej, tycker du verkar så fin som person, ville bara säga det. Kram

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack, vad snällt sagt! 🙂

   Svara

 • Fanny

  |

  Jag är snart 26 år och har inte körkort och heller inga planer alls på att skaffa ett. Kanske inte ens någonsin faktiskt. Jag blir GALEN på folk som frågar ständigt ”när ska du ta körkort då?” jag HATAR detta fyrkantiga samhället som antar att folk ska jobba 40h/vecka, ha körkort och skaffa barn. Inget av det intresserar mig öht.

  Svara

  • Lisa

   |

   Jag är 30 och är likadan som du! Körkort intresserar mig inte alls och barn gör det då rakt inte.

   Svara

   • Fanny

    |

    Det värsta är ju dock när folk kombinerar barn och körkortsfrågan a la ”Men vadå, ska du låta din sambo köra runt dig och dina barn överallt i framtiden eller?”

    Svara

    • Egoina

     |

     Haha, så sant. Stört att folk faktiskt gör så!

     Svara

  • Nina

   |

   Känner igen mig så i det du skriver! Är 27 och tar kärkort nu bara för att jag verkligen måste. Samma med jobb: skulle dö av tristess om jag hade haft ett vanligt heltidsjobb men det verkar som människor tycker man är helt onormal när man säger det.

   Svara

 • Marie

  |

  Hej!
  Gjorde ett kejsarsnitt för ett år sedan och precis som med dina ärr så lyckades de lägga det exakt där troskanten skaver emot. Fick tipset om att tejpa med vanlig kirurgtejp (finns på Apoteket) över ärret vilket funkade jättebra, och skyddade mot skavet. Fick hålla på i ett halvår men ärret blev jättefint sen. Litet tips bara, hoppas att det kan hjälpa dig också!

  Svara

 • angelica

  |

  Men stygnen ska du ju ta bort efter två veckor. Det gjorde jag efter min blindtarmsoperation med titthål. Dock började det blöda lite när dom tog bort stygnen på mig så blodet dolde att det satt stygn kvar så nu ett år senare har jag ett blått stygn kvar på magen som växt fast i huden. Men äsch, vad gör väl det. Kunde ju vart värre 🙂

  Svara

 • J

  |

  Kan du inte ha ett vänner sökes-inlägg snart igen? Pleeease 😀

  Svara

 • anna

  |

  Hoppas du mår bra <3

  Svara

 • Frida

  |

  Hej hej! Måste bara kommentera pdator kommentaren. Pdator är inte alls en särskilt säker metod o inte lika säkert som om man tar p piller. Det räcker att googla lite snabbt så är det väldigt tydligt. Tillexempel här kan man läsa om den och att det egentlgien används som fertilitetsmedel i många fall.

  Svara

 • Sara

  |

  Du måste gå till läkaren och be om att få stygnen borttagna om de inte försvinner själv. Jag har haft stygn som skulle ”försvinna själv” men gjorde inte det så fick åka till doktorn efter samtal med dem. Eller ta bort dem själv 🙂 1,5 månad är läääänge, de kan växa fast 🙁

  Svara

 • Emelie

  |

  Man kan ta kirurgtejp och tejpa på ett trosskydd också, där stygnen skaver Jag har gjort två kejsarsnitt. Det tog ett par månader innan smärtan/obehaget var 100% borta.

  Svara

 • J

  |

  Blev bara så nyfiken; var har du skrivit om att din familj tillhör Jehovas vittnen?

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv