Follow my blog with Bloglovin

Frågor & svar

Idag har jag första dagen på mitt nya sommarjobb och jag är så nervös så jag kan spy. Är mitt första riktigt ”seriösa” jobb, där det verkligen är viktigt att man vet vad man gör. Några råd om hur man kan chilla ner över det lite?

Åh <3 Såhär: du kan inte göra mer än ditt bästa. Gör bara så bra du kan så behöver du inte fundera på något mer. Var snäll, ödmjuk (men tro ändå på dig själv!) och fråga när du är osäker. Då kommer du långt. Det kvittar vilket jobb du har, det är ingen som förväntar sig eller tror att du kan precis allt-allt direkt. Och du! Det hör till att göra bort sig och att det blir fel. Det händer ALLA. Lycka till! Kram!

 

Blir det någon resa till USA? ?

Nej tyvärr ser det inte ljust ut på den fronten : ((( Det värsta är att F ska åka till USA nu på fredag (pga jobb) och det kommer säkert göra honom mindre sugen. Ahhh måste kryssa denna bucket list grej.

 

 

Måste fråga varifrån dina skor är? Jättefina!

Tack! De är från Vagabond! Jag hittar tyvärr inte prick dem när jag googlar, så kan inte länka. Har köpt dem i butik!

 

Förlåt men planera event?? Festfixare?? Inget du tänkt att du skulle vilja jobba med? ?

Känner spontant NEJ ALDRIG I LIVET. Jag tycker att det är kul att planera grejer för mina vänner, men for a living för främlingar? Nej tack. Jag läste en kurs i projektledning för några år sedan där vi fick planera ett bröllop. Kanske det tråkigaste jag någonsin gjort. Haha. Blir så fruktansvärt uttråkad av alla detaljer. Skulle kunna tänka mig att jobba med det om jag fick överlämna detaljerna till någon annan och själv ta det mer övergripande i så fall.

 

 

Fråga dock som inte har någonting med inlägget att göra, men jag ser dig och de fantastiska personer som kommenterar på din blogg som mina hudvårdsexperter, så; brukar ni tvätta ansiktet med vatten som del i era skönhetsrutiner? För jag har alltid börjat, och avslutat, min dag med att skölja av ansiktet med vatten innan jag sätter på mig diverse krämer. Jag har alltid trott att alla gör så, men det verkar som att så inte är fallet när jag ser olika skönhetsvideos. Alla kör direkt på krämer och masker, som de sedan torkar bort endast med små handdukar istället för att skölja av det. Hur gör ni egentligen? Själv känner jag mig inte riktigt ren i ansiktet om jag inte tvättar det med vatten, men jag vet inte om det tar bort vissa effekter från de olika maskerna/krämerna?

Haha ser också mina läsare som experter <3 Det här undrar jag också!! Känner precis som du – jag känner inte mig ren om jag inte sköljer med vatten. Jag har aldrig förstått det här med wipes exempelvis. För mig känns det så fel att ha ”rengöringsrester” kvar i ansiktet. Jag vill skölja bort det! Men det kanske bara är en vanesak? Jag vet ju att vatten är uttorkande, det kanske räcker med att bara köra ansiktsvatten istället? Någon som har ett svar? Vatten eller inte?

 

Jag är i en tid när jag funderar mycket över livet, kärleken osv. Snart 30 år gammal. Hade hela livet planerat förut med en kille jag var varit ihop med sen tonåren, men separerade i somras ändå pga olika anledningar och har idag börjat träffa en annan kille. Härom dagen kom jag på att du skrev någon gång för antagligen flera år sen i ett inlägg (eller krönika…?) om när folk gör slut i förhållanden och sen eventuellt blir ihop igen. Att det då är något som är förstört, för att det fina med att vara ihop är att man tror att man är oförstörbara och speciella, och har man en gång gjort slut så försvinner den magin. (Ungefär så som jag minns det, kommer inte ihåg ordagrant.) Hur tänker du kring det nuförtiden? Tänker på att du och F hittade tillbaka till varandra. Har du en väldigt romantisk syn på kärleken idag eller krass och “realistisk”? Jag funderar jättemycket över sånt här nuförtiden, efter att jag fick lära mig att inget är självklart, livet kommer inte med garantier osv. Och ändå skulle jag kalla mig en fortsatt romantiker, hehe …

Bra fråga! Jag tror att jag delvis håller med om vad jag skrev i den krönikan för 6 år sedan (sjukt vad tiden går!). Men idag skulle jag säga att jag tycker att det beror på varför det tog slut. Jag är ju ingen expert, men jag tror att om man gör slut/blir dumpad av någon ”för att känslorna försvann”, så blir det väldigt svårt att reparera. Hade någon gjort slut med mig för att han inte tyckte om mig tillräckligt längre och sen kommit tillbaka hade jag ju för alltid gått med en klump i magen för att samma sak skulle hända igen. Försvinner känslorna tror jag alltså att det är svårt till att komma tillbaka till den känslan man hade om att man var oförstörbara och att det inte kan ta slut. Handlar det däremot om konkreta saker, eller ”problem” tror jag däremot definitivt att det kan lösas och att man kan hitta tillbaka. Kanske starkare än innan till och med.

Jag tror att jag har blivit mer realistisk med hur jag tänker på kärlek. Jag är fortfarande en romantiker, men jag har lärt mig att saker inte alltid går som man trott och att det finns många gråzoner. Men som sagt tror jag absolut på att något som gått sönder kan bli helt igen. Kanske gör det egentligen mig till en ännu större romantiker rent av?

❤️

 

86 gillar

Kommentarer (14)

 • Ella

  |

  När jag läser vad du skriver om att jobba som festfixare förstår jag precis vad/hur du menar. Men! Du borde ju skriva en bok om festlekar!

  Svara

  • Egoina

   |

   Kanske det ?

   Svara

  • Emelie

   |

   Det är för kommentarer som dina jag vill ha gilla-knapp!?

   Svara

 • Johanna

  |

  Det med vatten är ju också beroende på vad för produkter man använder. Ibland behöver ju huden vara fuktig för att produkterna ska verka ordentligt och sjunka in i huden. Rent spontant tror jag inte att det är fel att skölja ansiktet så länge man återfuktar huden också

  Svara

 • Sandra O

  |

  Vart har du köpt den prickiga klänningen? Jättefin ?

  Svara

  • Egoina

   |

   På MQ ?

   Svara

 • Lisa

  |

  Om man ska tvätta ansiktet med vatten eller inte beror på vilken hudtyp man har. Jag själv har torr hud och använder endast toner på morgonen!

  Svara

 • Josefina

  |

  Det löns att avsluta ansiktstengöringen med ett ansiktsvatten för att återställa pH balansen i huden. Vattnets pH värde ligger kring 7 medan en frisk hys pH värde är 4.5-5 🙂

  Svara

 • Robert

  |

  Tar till mig alla tips om hudvård och liknande. Tack! 😉

  Svara

 • Martina

  |

  Tack för tankarna om kärleken! Fint att läsa. <3

  Svara

 • Caroline

  |

  Till dig med sommarjobbet: Jag själv är en otroligt klumpig människa och gör bort mig hela tiden i jobbet. Vissa dagar då jag mår dåligt tar jag motgångarna i jobbet hårdare men oftast skrattar jag bort det eller rycker på axlarna. Jag tycker det är viktigt att veta att misstag händer alla och att det är av misstagen som man lär sig något! Låter som en kliché men det är faktiskt så sant!

  Svara

 • Alice

  |

  Tack för det du skrev om kärlek. Är i en knepig sits, hade en relation för flera år sen då vi båda var blixtförälskade men vi delade på oss pga en sak som hände och det var fruktansvärt, som att förlora en del av mig själv. Nu har vi kommit i kontakt igen, det som hände är glömt och vi båda känner likadant fortfarande- men han är i ett förhållande och han vill inte såra nån av oss. Tappar typ andan av att bara tänka på att jag kanske förlorar honom igen. Men det jag vill förutsätter ju att en 3-årig relation han har ska ta slut. Den har vacklat en del på sistone.
  Jag vill bara att du ska ha rätt, att förhållanden kan bli bra igen. Jag älskar honom så mycket att jag inte vet vart jag ska ta vägen om det inte blir bra mellan oss. Det värsta är att han verkar känna exakt likadant. Tänk om han ändå väljer henne ? Förlåt för detta. Kändes bara skönt att få skriva ner allt eftersom jag inte vågar berätta för nån irl ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Usch vilken jobbig sits!! 🙁 <3

   Svara

 • N

  |

  Tack för svaret på min fråga om nya sommarjobbet 🙂 Det har gått bra trots nervositeten, alla är supersnälla och förstående!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv