Follow my blog with Bloglovin

Kan man få något som gått sönder att bli helt igen?

Min senaste krönika i Veckorevyn.

 

Jag vill förtydliga att det går ungefär tre månader från det att jag skriver texten till att den publiceras. Det behöver inte heller vara så att det är aktuellt. Jag tycker om att skriva om små händelser ur mitt liv.

 

 

 

 

 

 

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (55)

 • t.

  |

  Du är så himla bra. Dina ord sätter ord på mina känslor jag aldrig varit kapabel till att formulera.

  Svara

  • egoina

   |

   <3

   Svara

 • my

  |

  Underbart fint skrivet. Hade världens pampigaste låt i öronen när jag läste din text, fick rysningar och grät en skvätt. TACK <3

  Svara

  • egoina

   |

   <3 😀

   Svara

 • Olivia

  |

  Men åh! Fina Egoina!

  Svara

 • Lesthis gothworld

  |

  Känner verkligen igen tv-serie problemet, mitt liv känns nästan lite meningslöst just nu utan mina serier, haha!

  Fin krönika 🙂

  Svara

 • Malin

  |

  Fint skrivet!

  Svara

 • Erica

  |

  I din blogg får jag oftast skratta, men idag grät jag. Det var som om jag själv hade skrivit texten, det gör liksom ont att läsa. Tack egoina, tack för att du sätter ord på det som gör ont. Tack för att du har båda fötterna på jorden och kan få dina läsare att känna glädje såsom sorg.

  Svara

  • egoina

   |

   Tack fina du! 🙂

   Svara

 • maria

  |

  Skaffa ett Netflix-konto och se gamla goda serier igen! Ännu bättre blir det med en Apple TV och en skön soffa! Annars är det ett bra tillfälle att börja läsa böcker.. John Ajvide Lindqvist är ett hett tips!

  Svara

 • Sanna

  |

  Du borde skriva en roman! På riktigt. Du har känsla för att skriva så att det griper tag i en. Ryser.

  Svara

  • egoina

   |

   Tack, vad glad jag blir 🙂

   Svara

 • Josefine

  |

  Då får du börja kolla på TV-serier som bara sänds under sommaren! Finns några stycken. Så medan de 6 TV-serier jag följer nu tar uppehåll är det 2 stycken som börjar sina nya säsonger i juni. Helt perfekt ju!

  Svara

 • Malin

  |

  Så känsloladdad! Så underbar krönika, du är helt otrolig! Kom några tårar, känner mig verkligen träffad av din text. Du är så otrolig på att formulera dig!

  Svara

 • sofia

  |

  åh va fint skrivet! Det kändes som att jag var där! Tror alla som läste detta kunde känna smärtan med dig. Älskar dina krönikor. Grymma Egoina fina! KRAM

  Svara

 • Lovisa

  |

  Åh, egoina! Vad man känner igen sig i det du skriver. Att du lyckas förmedla sådana svåra känslor. Jag har upplevt det själv, varit i samma situation. Och jag tvekade och jag tvekade men tillslut bestämde jag mig för att våga hoppas, en sista gång, och det är jag lycklig för idag! Jag och min pojkvän är lyckligare än nånsin och har en balans idag som är otrolig. Jag väljer att tänka lite tvärtom nu – har man överlevt en breakup och fortfarande litar på varandra, då kan det vara för evigt.

  Tråkigt att det nu är slut mellan dig och din pojkvän, men ibland är det bäst att släppa taget också. För en stund eller för alltid. Man ska alltid eftersträva att vara lycklig, oavsett. Är man inte lycklig så funkar ingenting. Kram!

  Svara

 • Linn

  |

  Är så avundsjuk på din förmåga att skriva. Att formulera ord till känslor på det sättet.
  Du är grym!! 🙂

  Svara

 • emma

  |

  fyfan vilken bra text. du är bäst!

  Svara

 • Ylva

  |

  Jag måste hålla med alla andra som hann före. Brukar inte kommentera din blogg (har varit nära några gånger men i rädsla för att bli hånad, nätmobbning, så har jag låtit bli) men nu kan jag inte låta bli.
  Du är bäst, och så himla bra på samma gång. Och du verkar så stark. Jag har varit som en känslokall zombie i mer än 1 år, inte kunnat gråta eller känna något ända in i hjärtat, så där starkt så det gör ont, oavsett om det är sorg eller glädje. För att låta klyschig så har det vara som att mitt hjärta varit en sten. MEN! Att läsa din krönika idag gjorde så det bara skar till i hjärtat. Eller inombords. Någonstans iallafall. Som när man blir chockad av ett slag i magen, så skar det till. Som en spricka i marken. En tår kom det också på det (jag har inte ens gråtit till Lejonkungen det senaste året)
  Tack.

  Och detta kanske är världens töntigaste kommentar och jag kommer säkert få 10 stycken som hånar mig men nu kunde jag inte hålla mig. Kommentera-Egoinas-Blogg-Efter-5-År-Av-Dagligt-Läsande-Oskulden är tagen!

  Svara

  • egoina

   |

   Vad fin du är! Tack för din kommentar! Det värmer 🙂

   Svara

   • Kat

    |

    Här hånar vi inte varandra! =)

    Svara

    • egoina

     |

     Aldrig!!! 🙂

     Svara

 • Emma

  |

  Du satte ord på mina tankar! Tack!
  Dock känner jag att om man ibland ger det en chans till så kan det bli jävligt bra. Men ibland ger man det lite för många chanser…

  Svara

 • Robert

  |

  Håller med de andra om att du verkar ha fallenhet för att skriva. 🙂

  Svara

  • egoina

   |

   Tack 😉

   Svara

 • Hörni

  |

  Vad bra skrivet! Snart kan du skriva en hel roman. Eller så kan du det redan nu.

  Svara

  • egoina

   |

   Tack, vad gulligt 🙂

   Svara

 • Jenny

  |

  Din bästa krönika! 🙂 Tror många kan relatera till den också.

  Svara

 • Emma - Pluggar till FOTOGRAF

  |

  Och om det är slut mellan dig och din pojkvän (jag har inte hängt med på bloggen det senaste) så vill jag bara ge dig tipset som du gav till mig för nästan ett år sedan då jag och min pojkvän gjorde slut.

  Gå och köp ett paket glass, sedan virar du in dig i en filt och ser på en serie och gråter lite i ett par dagar, sedan så duschar du, klär på dig något snyggt och går ut och har jättekul med dina vänner.

  <3

  Svara

 • Linnea

  |

  så himla fint. jag och min kille har nu varit tillsammans i över tre år och har haft två riktigt stora kriser, en där vi helt gjorde slut för en månad. trots detta så tror jag faktiskt att vi har lyckats laga de sprickor som vi har haft, för nu är förhållandet starkare än någonsin. så hopp finns!

  Svara

 • julia

  |

  skulle lika gärna kunnat skrivit det där själv. Fyfan vad du beskriver alla känslor jag så länge inte kunnat beskriva själv. Du är så jävla bra! Det här hjälpte mig verkligen. tack!

  Svara

 • Lydia

  |

  Vilken vacker text! Du satte ord på den omöjliga känslan. När något väl gått i kras och man vill spola tillbaka tiden och låtsas som att det aldrig skett, men när man väl är medveten om det går det inte att blunda för det för det går ju inte att göra handlingar ogjorda.

  Svara

 • josefine

  |

  Gudanaras, vad jag gillar hur du formulerar dig! Du är djuriskt duktigt du, Egoina.

  Svara

 • Patrik

  |

  Känns som jag sagt det förut någon gång, att skriver riktigt bra. Typ bäst?

  Laga… nä, det är nog svårt att laga något som är trasigt, även om man kan få hjälp att limma ihop det. Däremot kan man nog bygga något nytt av alla delar som man får av det trasiga. Ju fler bitar, desto mer kreativ kan man vara när man bygger det nya. Har man bara två bitar så passar dom inte på så många sätt, har man tusen bitar så går det att bygga nästan vad som helst.

  Svara

 • Rebecca

  |

  Du har ordets gåva! Varenda krönika du skriver är alltid helt klockren och felfri. Man kan alltid dra paralleller till det du skriver och sina egna erfarenheter och dessutom skriver du dom med sådan känsla… Bäst är du 😀

  Svara

 • Charlotte

  |

  Fantastiskt fint skrivet, som alltid! Jag håller med om att det vore kanon om du skriver en bok. 🙂
  Jag tänkte på det din kompis sade; att det fina med att ha ett förhållande är att tro att det är oförstörbart. Jag vet inte om det beror på att min pojkvän och jag tog upp vårt förhållande efter två år ifrån varandra, eller om det är min livserfarenhet som får mig att tänka annorlunda kring det. Jag tror att man känner så alldeles i början av ett förhållande, när allt känns nytt och fint och man svävar på små moln, men sedan tror jag att man måste landa i verkligheten lite, för att få förhållandet att hålla. Liksom med allt annat man är rädd om, måste man vårda sitt förhållande. Jobba på tillit och styrka, tillåta sig själv att tvivla och att bli överbevisad igen, men framförallt att aldrig ta det för givet. Om man tror att det man har inte kan förstöras, så tar man det lätt för givet. Det gäller att visa varandra hur mycket man betyder för varann och då ingår det att våga, att kämpa, att älska, att vara både starka och svaga tillsammans.

  Svara

 • Camilla

  |

  Jättefint verkligen. Min favorit hittills! <3

  Svara

 • jennifer

  |

  Så bra skrivet. Du sätter ord på känslor som är så svårt att ens formulera i tankar. Jag har varit i den situationen tidigare, frågan om man ska ta tillbaka någon som en gång har gjort slut. Den gången sa jag nej. Just för det du skriver, men som jag då inte förstod varför. Men nu, ett par förhållanden senare och när jag har träffat min blivande man, kan jag säga att jag inte vet om det är så, att man inte kan ta tillbaka någon som har en gång gjort slut. Det har varit nära med min fästman, att vi har gjort slut menar jag och vi har till och med varit ifrån varandra en vecka när vi har funderat på oss, men vi har hittat tillbaka. Jag har vänner som har gjort slut och sedan hittat tillbaka och gift sig. Jag tror absolut att det är möjligt. Det är möjligt att lära sig lita på varandra igen, om båda jobbar på det. MEN. känns det inte rätt, så gör det inte det.

  Svara

 • C

  |

  Du är så grym! Skrev till dig för ca två år sedan när min pojkvän dumpade mig och jag önskad att jag följt dina råd bättre då än vad jag faktiskt gjorde, för nu två år senare inser jag att klippa kontakten med en kille är mycket bättre än att försöka vara vänner. Tack för att du är du, inspiration!! Kram!

  Svara

 • Emilia

  |

  Underbar du är, du gav mig verkligen en tankeställare…
  ”Jag ångrar mig” är dock dom enda orden jag vill höra utav min ex just nu, han krossade mitt hjärta i söndags… 🙁

  Svara

 • Matilda

  |

  Din bästa krönika hittills tycker jag! 🙂 Superfin!

  Svara

 • Karro

  |

  Du är min idol! Jag har läst din blogg i säkert 4 år och du har alltid varit den som jag har gillat mest. Din blogg är så mycket mer avslappnad och, aa jag vet inte hur jag ska beskriva det men, verklig om du förstår! Jag hatar hur alla andra ska vara så perfekta hela tiden och jag älskar din humor! Jag skulle också vilja ha en blogg som alla tycker är rolig och skriva krönikor, eller skriva vad som hellst! Duu är bäst!

  Svara

 • Rebecca

  |

  Så himla fint skrivit!

  Svara

 • Matilda

  |

  Åh, jag blir typ tårögd när jag läser det här. Min pojkvän gjorde slut med mig, men ringde nästa dag och ångrade sig. Vi var tillsammans i ett och ett halvt år till, tills jag gjorde slut för tre månader sedan. Allt var bra, men de där sprickorna finns alltid där, hur mycket man än försöker klistra ihop bitarna.

  Svara

 • Ida

  |

  Har aldrig kommenterat dina krönikor innan men jag måste säga – FYFAN VAD DU ÄR BRA! Du sätter verkligen orden på rätt plats.

  Svara

 • gabrielle

  |

  Brukar aldrig orka kommentera men det här var den bästa krönikan du ha skrivit. Den sög verkligen musten ur mig, kände mig så jävla konstig efter jag läst den för den var så jävla jävla bra att jag tappar bort mig själv. SÅ bra.

  Svara

 • Ida

  |

  jag ska träffa mitt ex på lördag, för att han saknar mig, trots att jag egentligen inte riktigt vill eller är säker på att jag saknar honom eller vill reparera det vi hade. det här fick mig att inse att jag inte ska, eller borde, träffa honom. så tack.

  Svara

 • Ehlin

  |

  Oj. Herregud. Jättebra skrivet, en sjönk verkligen in i texten. Superbra verkligen.

  Svara

 • Malin pettersson

  |

  Söta … söta Egoina… Jag känner så med dig.. (säger man så.. eller för sig.. nä då låter jag kär.. med… skitsamma.. du fattar…) När jag var i din ålder.. (gud låter som jag är 100,.. är jag ju nästan.. haha.. nä.. 33.. skitsamma igen)Jag har haft sån jävla otur med killar… har det inte varit den ena idioten efter den andra med ursäkter.. velerier… och annat trams… FAN vad man har fått tatt mycket skit från dom… Till slut hittar man den där.. han som älskar en för hela dig .. för allt du gör och inte gör.. som stannar.. som inte velar.. som vill.. man blir först lite lätt osäker och testar hanmen den jäveln sitter där… som en fluga på sånt där äckligt flugklisterpapper… han är kvar… han kommer inte gå… det är lite sjukt det där.. men det händer… öhhh .. ja.. inte så meningsfllt alls detta inlägg.. men jag ville bara få sagt det.. eller skrivit… hmm.. Nu skall jag inte skriva mer… Massa kramar till dig i allafall oavsett var du står i ditt liv just nu… kanske på bordet… vad vet jag… men gud.. jag låter ju påtänd… nä.. ha det gott nu! hejsvejs..=)

  Svara

 • Elin

  |

  Det gjorde förbaskat ont att läsa din krönika. Fint men sorgligt på samma gång, en tillit går nästan aldrig att bygga upp igen på samma sätt som förut. Tre månader av ett helvete, tack för att du lyckas sätta ord på mina känslor. Hoppas att du mår bra!

  Svara

 • evelina

  |

  Tack. verkligen taack för din underbara text. Min pojkvän lämnade mig nyss, efter två år. Jag behövde läsa just de här. Tack.

  Svara

 • Ida

  |

  Åh, fina du. Läste precis och grät. Du är verkligen stark och själv har jag jättesvårt att släppa taget av de personer som har sårat mig. Jag vet ju att de kommer såra mig igen, men ändå håller jag dem kvar i mitt liv. Men efter att ha läst din text fick jag lite extra styrka till att våga och kunna säga ”hej då”. Jättefint skrivet och det gick rakt in i mitt hjärta. Kram

  Svara

  • egoina

   |

   Tack fina du! Glad jag blir! Ibland måste man släppa taget tyvärr. I alla fall när man, som du skriver, vet att det kommer att såra en igen. Kram! 🙂

   Svara

 • Linn

  |

  Ååh, så fint! Får mig att vilja börja skriva! 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv