Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Att hålla sina löften

När jag var 14 år var jag på semester på Kreta tillsammans med min familj på pappas sida. Jag och min kusin Charlotte hade lärt känna några killar som bodde på samma hotell och hängde med dem på kvällarna. Min kusin Mathias som var tre år yngre (och en riktig skitunge!) hade en bild på mig i sin plånbok som han gång på gång tog fram och skojade om att han skulle visa för killarna. Det var en skolbild som jag tyckte var den fulaste bilden som tagits på mig någonsin och jag var livrädd för att någon skulle se den. Det kändes som världens undergång. Om de fick se den bilden hade de aldrig velat prata med mig igen.

”Får jag se på bilden”, frågade jag. ”Nej, du kommer bara ta sönder den”, svarade han. ”Nej, jag lovar”, övertygade jag. Till slut gjorde vi en deal. Om jag tog sönder bilden var jag skyldig honom tusen kronor.

Han gav mig bilden och genast rev jag den i småbitar, till oigenkännlighet. Mathias blev ledsen och krävde sina pengar. ”Nu ska jag ha tusen kronor!”, sa han. ”Ja, men vi sa inte när. Du får dem när du gifter dig”, svarade jag.

Där och då kändes ett framtida giftermål otroligt långt bort och helt ärligt var jag övertygad om att ingen skulle vilja gifta sig med den skitungen (haha).

Men 15 år senare kom Malin in i bilden och plötsligt en dag mindes jag denna händelse. En kvinna av mina ord som jag är gav jag därför Mathias ett kuvert dagen innan bröllopet.

 

Ett kuvert med tusen kronor.

”Vet du varför du får det här”, frågade jag. Det tog honom en stund och sedan mindes han. Vi skrattade och han berättade för Malin (som tyckte att det var han som borde gett mig tusen kronor istället som var så taskig ?).

Två saker kan vi lära oss av det här. 1) Jag är en person som håller det jag lovar och 2) det är smart att avtala premisser för ett avtal i förväg.

 

310 gillar

Kommentarer (21)

 • Terese

  |

  Åh. Fantastisk att du kom ihåg detta också! Väldigt fint skrivet ??

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • F

  |

  Hm, fast höll du verkligen det du lovade? Nejnej, Du lovade ju först att INTE riva sönder fotot.
  ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Sant ??

   Svara

 • Likin

  |

  Att komma ihåg såna saker är bland de finaste egenskaperna en människa kan ha, tycker jag. Plus himla fint skrivet inlägg. <3

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️❤️

   Svara

 • Ess

  |

  Blev ju helt rörd av detta!!! ???

  Svara

  • Egoina

   |

   ?❤️

   Svara

 • ab

  |

  Kul att du kom ihåg inför bröllopet.

  Svara

 • Martina

  |

  Vilken underbar historia! Tänk att en stund då ni var så irriterade på varandra skulle bädda för en så kul present senare i livet. Fint också att ni båda mindes! Åh <3

  Svara

 • Cecilia

  |

  Vilken fin historia! Kul att du kom ihåg det nu inför bröllopet.?

  Svara

 • Lisa

  |

  SÅ GULLIGT JAG ORKAR INTE ❤❤

  Svara

 • Sara

  |

  Detta är en underbar historia! haha

  Svara

 • Malin C

  |

  Men åh va fint!! Och så perfekt bröllopspresent, både omtanke, kärlek och användbart.

  Svara

  • Egoina

   |

   Nejdå, detta var ju en ”skuld” ? De fick en annan bröllopspresent ?

   Svara

 • Nathalie

  |

  Fasen vilken fin grej ändå! ?

  Svara

 • ernesto_cheguevara

  |

  bara önskar att du och dina fans lämnar mig ifred,ok döda mig. men du kommer inte må bättre av det.

  Svara

  • N

   |

   Hej Anders Uhrbom.

   Svara

  • Kari

   |

   Nämen, är det inte psykogubben Anders Uhrbom som kommenterar IGEN. Du ska nog lägga av nu och acceptera att du får leva med vad du gör och har gjort.

   Svara

  • ab

   |

   Det är du som är här igen och söker uppmärksamhet.

   https://egoinas.se/2018/12/21/mandag-till-fredag-smalta-skumtomtar-smygbild-och-enhorningsnagellack/ Hon skulle radera allt om du höll dig borta i minst ett år

   Trots det skrev du igen några dagar senare https://egoinas.se/2018/12/31/2018/

   Och nyligen ville du förhandla om till 6 månader https://egoinas.se/2019/04/19/pa-vag-4/

   Vad hände med det du skrev under https://egoinas.se/2018/06/16/torsdag-och-fredag-i-norge/
   ”Jag är inte sån idag. En person kan ju förändra sig […]
   Jag vill be om ursäkt för den tiden, hade ja vetat att du mådde så dåligt över det jag gjorde så hade jag aldrig gjort som ja gjorde .
   Ja ber inte om förlåtelse , jag ber inte om sympati, bara att du vet att ja e ledsen att du inte mådde bra pga det ja gjorde .att du inte vågade gå hemifrån , det är fruktansvärt . Det är helt jävla idiotiskt . Att jag va anledningen till det .
   Det är fan inte ok att ja fick någon att känna så. För det så ber ja om ursäkt .”

   Du ska inte förhandla om 6 månader Anders. Du fattar väl att du inte borde ta kontakt alls i framtiden.

   Svara

   • Egoina

    |

    ??

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv