Follow my blog with Bloglovin

Frågor & svar

Hur är det med din mamma nu, hur mår hon? (Det behöver ni såklart inte svara på om ni/du inte vill.) Ni har alltid verkat ha en så himla fin relation. <3

Mamma är just nu på efterlängtad semester! Cellgiftsbehandlingen och strålningen är avklarad. Så skönt! Hon är lättad över att det är över, men hur hon mår vet jag inte riktigt. Tror det är rätt mycket att greppa, såhär i efterhand. Jag vet att hon har svårt att komma ihåg saker (inte alls likt henne) och ont i kroppen, men i övrigt är det nog lugnt förutom det psykiska. Mamma, om du läser detta kan du svara på hur du mår om du vill ?

 

 

Hur blir man mindre nervös inför nytt jobb? Mest nervös för att inte klara arbetsuppgifterna (första kvalificerade jobbet efter studier), men också nervös för att inte komma in i gänget…Vet att det kommer lösa sig men ändå!

Åh känner med dig! Jag tror att det bara är så – man är och ska vara nervös när man har nytt jobb. Det visar bara att det är något du känner är utmanande, vilket ju är en bra sak. Vad gäller att klara arbetsuppgifterna så får du helt enkelt tänka att du kommer göra det. Så länge du varit ärlig och företaget gjort sin rekrytering på rätt sätt kommer det gå hur bra som helst. Det kanske kommer ta en stund att komma in i det och det är ju helt normalt, men sen så! Och hallå klart du kommer in i gänget! Heja dig! ???

 

 

Hej! Din hylla där i bakgrunden, va heter den? Letar efter en liknande, tänkte om dom går under något specifikt hylle-namn ?

Den heter Elton och finns här (annonslänk). Älskar den! Det tar dock tid att pyssla ihop vad man vill ska stå på den. Men så kul ju. Roligare än en tavla tycker jag!

 

Hur lärde du och Caroline känna varandra? Du kanske skrivit det tidigare. Såg att du skrev för några inlägg sedan att ni bara känt varandra i ett år men det känns (av att läsa din blogg haha ?) som ni börjat umgås väldigt mycket de senaste månaderna?? Vill med hitta nya genuint “riktiga” vänner i vuxenålder ?

Vi känner varandra genom F skulle man kunna säga. De gick i samma skola när de var yngre och Caroline tillhör typ hans kompisgäng (säger typ eftersom hon bott i Paris och Köpenhamn hela sitt vuxna liv och inte varit i Helsingborg så ofta). Att vi började umgås föll sig naturligt då hon precis flyttat tillbaka till Helsingborg, var föräldraledig och jag jobbade hemifrån mycket. Första gången vi sågs ensamma var på en lunch för att båda ”var hemma” och någon vecka senare sprang vi på varandra på stan och bestämde oss för en spontant kaffe. Sen höll det i sig och nu är hon en av mina närmsta. Så tacksam!

Jag tror det fungerar ungefär likadant att hitta nya vänner som att hitta en partner. Man måste vara lite modig och ta lite chanser. Det är ju ganska obekvämt att bjuda ut någon på en lunch och det kan gå hur som helst, tänk om det är superawkward liksom. Men man kan också vinna väldigt mycket! Så jag skulle säga såhär: våga fråga. Om du träffar en person i något sammanhang som verkar vara spännande så ta initiativ till att ses! En promenad, en kaffe, en loppisrunda – vad som helst. Är det för läskigt så ta kontakt på sociala medier först. Typ ”du pratade ju om den där blabla och nu såg jag den här och tänkte på dig”. Använd något ni pratat om så blir det inte konstigt. Och ta det sedan därifrån. Spring och skaffa kompisar nu! LYCKA TILL!

 

 

Vad kul!! Och vad fin din hy se ut (som alltid). Vad har du haft för hudvård och smink här??

Det där ”glowet” är nog mest att jag är lite svettig. HAHA. Men hade faktiskt använt en sheet mask dagen innan. Kvinnan på Kicks sa att det var livets mask och det bästa hon någonsin provat. Är kanske inte lika lyrisk, men den var absolut bra! Det är guldmasken från Starskin ?

 

Helt orelaterat, men, letat hjäl mig efter inlägget där jag tror att du bad om lektips till din 30årsdag? Minns bara att kommentarsfältet var fullt med kul lekar och nu när jag ska ha fest vill ja hitta det igen. Minns du vilket det är? Tack för en grym blogg!

Här är inlägget där jag fick massa bra tips! Hoppas du hittar något kul och ha så kul på festen! Btw: Här är min kategori för festlekar & aktiviteter!

 

 

GRATTIS!! ?? Åh, längtar så tills inlägget om din 30-årsfest kommer ??Såg så förbaskat fint och roligt ut på Stories!

Fyller själv 30 i år och tänkte ha en fest, finns det några do’s and dont’s man bör tänka på? ?

Tack snälla! Hmm alltså njä. Jag tänker att det är din fest och du får göra vad du vill. Haha. Är det någon gång man får ha en högst egoistisk fest är det väl när man fyller 30 liksom. Men om jag måste svara på do’s and dont’s skulle jag säga såhär:

?? Paketöppning är zzzzvintråkigt. Om det ska göras som ”en happening” som folk ska titta på bör det göras snabbt. Jag har varit på tillställningar där öppningen tagit nästan 2 timmar och det är ju inte okej tycker jag. Jag föreslår att man antingen öppnar snabbt och kör en ordentlig runda där man tackar efteråt, eller öppnar under kvällens gång och ställer fram presenterna på ett bord (kan ju vara kul för gästerna att se vad man fått ändå). Ett annat alternativ är att säga att ”nu tänkte jag öppna paket, den som vill får titta”.

?? Tänk på alla! Vegetarianer, laktosintoleranta, de som inte dricker osv ska ha lika bra alternativ som de andra.

?? Ha någon form av regel och system när det kommer till musiken. Att någon tar över musiken, byter låtar hela tiden och köar femtioelva låtar bara en person vill höra är inte kul.

?? Få gästerna att känna sig bekväma. Alltså visst finns det fördelar med bordplacering där folk inte känner varandra, men jag tycker personligen att detta är lite taskigt. Helt ärligt har man ju mest kul med de man känner. Så se till att alla sitter med någon de känner eller är bekant med. Jag skulle hellre satsa på att mixa främlingar när det kommer till lekar och dylikt.

?? Ge folk uppdrag. Att du ska rodda och styra allt är inte hållbart och kommer bara leda till att du inte är närvarande på din egen fest. Be om hjälp när det behövs och ge kompisar olika uppdrag redan i förväg så att du slipper tänka på det.

?? Och det viktigaste av allt: HA KUL. Slappna av, släpp småsakerna och kom ihåg att vara med på festen. Svårare än man tror. . Ha så kul och njut! Det kommer ingen repris, så var i nuet! ?

 

72 gillar

Kommentarer (26)

 • Sandra

  |

  Jag har en fråga för nästa inlägg. Eller mer en fundering, något jag går och grubblar på och inte vågar ta med vänner. Jag vet inte varför men det är känsligt. Det är min kroppsuppfattning – jag känner mig FUL i alla kläder. Det enda jag känner mig någorlunda bekväm i är strumpbyxor, klänningar och kjolar, för jag har komplex för mina lår och min rumpa. Tycker dem är så stora plus att jag är ganska kort (157 cm) och känner inte att några byxor passar. Det är svårt att hitta byxor som passar och som jag inte känner mig som en elefant i. Ska jag köpa byxor i större storlek för att min rumpa och lår ska få plats (haha) så blir de för långa och ja ja, jag kan sy upp dem men orkar inte göra det varje gång? Blir ett sådant projekt bara för att jag inte har standardlängd. Jag har slutat handla på H&M för kläderna där är alltid för små och jag mår alltid dåligt när jag prövar kläder. Handlar mest på nätet nu för jag får ångest av provrum. Känner mig bara så vilsen och extremt oinspirerad. Blir så avis på dig som verkligen kan njuta av att ha olika sorters kläder. Jag VILL känna att det är ett sätt att uttrycka min personlighet, och jag har inget emot att jag är kort och rund. Jag vill inte behöva ändra mig för ”samhället” förespråkar smalhet, men vet inte hur jag ska klä mig… Du är så klok och har en fin stil och tänkte om du har några goda råd?

  Svara

  • Martina

   |

   Testa att ta hjälp i butikerna! Oftast vill man ju gå och titta själv men man fastnar ofta i att kolla på sånt man brukar köpa tycker jag. När personalen säger hej när du går in i en butik nästan gång, säg typ ”hej, jag är ute efter byxor men tycker det är svårt att hitta några som sitter bra”. Trevliga säljare brukar bli glada för ett litet ”uppdrag”, medan andra kanske bara pekar på en hylla och går vidare. Men då är det bara att gå därifrån och testa dig fram i andra butiker. Lite obekvämt i början om man är ovan, men du har inget att förlora på det, du kan bara säga hej o tack om ni inte klickar.

   Svara

 • Mamma

  |

  Jag mår bra. Känner mig positiv och stark, men precis som Regina skriver har hjärnan tagit stryk. Det artar sig som att jag är lite senil, ungefär så. Förhoppningsvis går det över. Fysisk är jag lite stel, men krafterna är snart helt tillbaka.

  Håret växer som ogräs, numera mer grått än brunt och ögonbryn och fransar är på god väg att återgå till det normala.

  Sitter vid stranden och njuter och ser fram emot att fylla huvud, kropp och själ med upplevelser som inte är cancerrelaterade. Har börjat och det känns välgörande. ?

  ??❤☀️⛱??

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️❤️❤️

   Svara

  • Jessica

   |

   Känner dig inte men- Va underbart att höra! Och vilken positiv inställning! Önskar dig en härlig semester som du är så välförtjänt av ?☀️

   Svara

  • Martina

   |

   Så skönt att du känner dig positiv och stark! Men förstår att vägen tillbaka är lång. Jag har levt väldigt nära cancer flera gånger och vet hur hårt det tar, även efter behandling. Hoppas att du får fortsätta må bättre och bättre nu, lite i taget. Och njut av din semester! <3

   Svara

  • Alva

   |

   Så fint att läsa! <3

   Svara

  • Johanna

   |

   Åh, fina mami. <3 Önskar dig en fantastisk, underbar semester!

   Svara

  • Maja

   |

   ❤️❤️❤️

   Svara

  • Susanna

   |

   Svara

  • Linnéa

   |

   Låter underbart. Förstår att kroppen tar stryk av behandlingarna. Men kroppen är otrolig på att återhämta sig och jag hoppas att du blir helt frisk och känner dig piggare och mindre ”senil” snart. Om inget annat kan du använda din ”senilitet” för att låta bli å minnas saker du tycker är trist och bara ta in positiv information. Typ som Doris i hitta Nemo 🙂 (Hoppas nu att min skämtsamma ton går fram, hatar verkligen cancer och gläds varje gång någon får bli frisk och någon får behålla sin mamma. Jag fick inte behålla min mamma och ibland blir man rent ut sagt avundsjuk på andra som får det. Men så ser jag glädjen i alla bilder på er och kommer såklart på att jag måste lägga min sorg åt sidan och glädjas åt andra) <3

   Svara

   • Egoina

    |

    <3

    Svara

 • L

  |

  Jag har en fråga! Du behöver inte svara om du inte vill förstås ❤ men det är så många som pratar om hur svårt det är att vara vän med en kille om man är tjej eftersom det alltid blir sex och att man inte kan vara vän med en kille om man inte ligger med varandra. Det gör mig väldigt förvirrad och samtidigt irriterad eftersom jag har många killkompisar och vi är just det: kompisar.

  Hur är det mellan dig och Jacob? Har ni enbart varit vänner eller var ni i en sexuell relation först? Hur ser du på detta? Kram!

  Svara

  • Martina

   |

   Alltså jag är så frustrerad över den grejen! Jag har/hade flera killkompisar, inget konstigt med det tyckte jag. Vi var inte supertighta men hängde ibland i olika sammanhang. Jag hade sambo och allt var lugnt, han umgicks också med dem. Sedan gjorde jag slut och inom en månad hade två av min så kallade kompisar uttryckt sin kärlek för mig. Va fan? Nån enstaka gång förr har min sambo sagt nåt om att de nog är intresserade och jag har blivit skitsur för att man faktiskt kan va kompisar. Men jag fick ju ge honom rätt till slut då. Blev så besviken! För mig är det helt självklart att man kan va bara vänner, jag har aldrig tänkt på dem som nåt annat, men det här har fått mig att tvivla på att alla kan det alltså…

   Svara

 • Elin

  |

  Vad är ”rodda” för ett verb, uttalas det med o eller å? Ser helt obekant ut! 😀 Har det nånting att göra med att rådda? Eller betyder det ”ro”? https://svenska.se/tre/?sok=Rådda&pz=1

  Svara

 • Emma

  |

  Hallå för att skaffa vänner i vuxen ålder: skaffa GoFrendly! Världens bästa peppande app och bara för tjejer! Bästa!

  Och gällande bordsplacering: plzzzz sluta sätta introverta och extroverta med varandra för att ”mix it up”. Som extrovert är det supertrist att alltid vara den som ska ”dra igång” bordet och för den introverta är det ju sämst att behöva dras med ett sådant sällskap? Alla umgås olika, sätt alla i sina rätta element!

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

  • Gaby

   |

   Jaaaaaa GoFrendly! Firar snart ett år med mitt tjejgäng därifrån, REKOMMENDERAR STARKT!

   Svara

   • Jessica

    |

    Så härligt att höra! Ska lätt prova appen =) Men om någon här i kommentarerna har lust att träffa en 2-barnsmamma som behöver komma ifrån familjevardagen så hojta =)

    Svara

 • Soffpotatisen

  |

  Kan du inte berätta lite om din soffa? Hur känns den nu när du haft den i snart ett år? Är den nedsutten? Måste du puffa ryggkuddarna ofta? Är den skön att slappa i? Jag har varit kär i din soffa sen du köpte den, men med min beslutsångest är det en lååång process att bestämma sig!

  Svara

 • Jonna

  |

  Åh kommer så väl ihåg min 25 års fest ? hade lekar, mat o sprit i huset jag o mitt ex ägde, han gjorde INGENTING, varken hjälpte till med att hitta på lekarna eller något annat för – man kan inte skynda på ett genuis-. Han kom sedan DAGEN INNAN festen och ville ändra om i massa lekar jag bestämt. Maten tog också slut på festen och alla var jättefulla eftersom vi glömt sätta ut något vatten alls och det var varmt ?. Vem städade upp allt dagen efter, helt själv? Såklart jag. Väldigt passivt aggressiv kommentar här ? har bestämt mig att när jag fyller 30 ska jag endast bli uppassad ?‍♀️

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha åh ? Ja det ska du verkligen!! ?

   Svara

 • F

  |

  Jag är ett kontrollfreak och hatar att inte ha koll. Så på min 30-års fest för snart år 2 sedan hade jag lagat en stor buffé för 50 gäster (som jag lagade i etapper under en hel vecka) pyntat upp hela lokalen där vi skulle vara, handlat in till en hel bar och roddat med boende för mina vänner som kom från hela världen. Jag var så stressad och på festen blev jag full på typ en öl och när sista gästen gick grät jag för jag kände mig övergiven, vilket jag såklart inte va.
  Jag vill ta revansch och hålla en till stor fest men då ska jag fan släppa kontrollen. Och säga ja när vänner erbjuder sig att hjälpa till.

  Svara

  • Egoina

   |

   Jaa ta revansch!! ??

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv