Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Måndagssnack

 

Kommer fortfarande inte in på bloggen via mobilen av oklar anledning och spenderar mina tågresor till och från jobbet med att titta ut genom fönstret(!), läsa och spela korsord. Väldigt ineffektivt för min tid, men så skönt. Kom nu inte på någon smart grej som att jag skulle kunna skriva i anteckningar eller liknande. Låt mig få ha det såhär en stund. Hehe.

 

Denna vecka har jag tre saker på min agenda och allt rör min 30-års fest:

? Hitta en klänning att ha på mig

? Beställa pynt och dekoration

? Köpa alkohol

 

Har fixat mat (det blir catering) och bordsplacering, så punkterna ovan är det som är kvar att göra innan festen. Plus lite fix med lekar och sånt såklart. Om ni har tips får ni jättegärna hjälpa mig! Har ni varit på en födelsedagsfest som var kul? Vad gjorde ni?

I övrigt ska jobba denna vecka också såklart (duh), men fixade massor i helgen så för en gångs skull har jag faktiskt ganska bra framförhållning. Finns väl en första gång för allt.

Hoppas att er måndag är fin hittills och att veckan blir super. Nu kör vi!

 

84 gillar

Kommentarer (33)

 • Reb

  |

  På min 25årsfest gjorde jag ett quiz med svarsalternativ om mig själv!
  Annan rolig lek är smaktest med pepsi, coca cola och typ coops cola. Och så klart, klassikern musikquiz. Gärna med inslag av typ att du säger: SOL! Så ska lagen så fort som möjligt sjunga en låt med ordet Sol i.

  Svara

 • Josefine

  |

  Leta upp folks gamla uppdateringar på Facebook/instagram/twitter och låt alla gissa vem som har publicerat vad 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha! Synd inte alla känner varandra, det där vore ju riktigt kul!

   Svara

   • Annie

    |

    Haha den där var sjukt kul! Man skulle kunna göra den med kända personer också ju. 😉

    Svara

 • Sabrina

  |

  Jag hade min 30 års fest nu i vintras och då jag hade festen på en restaurang (abonnerad) så styrde jag upp med beer Pong och prosecco Pong i varsitt rum, i ett rum hade jag en foto automat som alltså skrev ut remsor direkt där gästerna fick ta hur mycket bilder de ville (hade maskerad så alla ville såklart fota sig), hade twerkgame i ett rum (as kul spel!) och sen ett spel jag hittade där en person tar på sig ett diadem med ett enhörningshorn och så tävlar två andra om att kasta ringar på hornet. Superlyckad fest som alla pratade om i veckor efteråt ?? jag ville att alla gäster skulle vara underhållna hela kvällen, därav en del olika aktiviteter, vi var runt 60 pers!

  Svara

 • Lise

  |

  Sjekk «minute to win it» på YouTube! Det er partyleker ??

  Svara

 • Olivia

  |

  Jag var på en aw där man fick förbereda två lappar med fakta om sig själv, som man trodde resterande personer inte visste om en själv. Sen las alla dessa i en burk och i lag om två fick man då gissa vem varje fakta tillhörde. Superkul grej och tips är att lägga in två extra riktigt sjuka fakta så får man se vilka folk gissar på :)) Kanske svårt om man är många och det tar en del tid men det är så värt det

  Svara

 • Monika

  |

  I mitt ena kompisgäng kör vi typ alltid quiz på fester (musikquiz med olika teman, film/tv, halloween, 80 talet 90 talet osv). Dessutom poängjakt med olika uppdrag ( t.ex. ät chili, gåtor, hitta något särskilt som värden har gömt undan, eller hitta alla nemo som gömmer sig, utmana ett annat lag i olika tävlingar). Alltid jättekul och har man vänner som inte känner varandra innan festen så lär de bli tighta efter att de har tävlat i samma grupp haha.

  Svara

 • Missmartini

  |

  På min 25årsfest gick jag all in å körde massa roliga lekar som uppskattades av alla! Den allra roligaste var en stafett där alla knyter en godisnapp i ett snöre runt midjan, sen ska en stå på knä framför , den som har nappen ska jucka in nappen i munnen på den framför ? så jävla roligt att se alla olika juckstilar ?
  Denna är också skitrolig: Jävligt ölspel  (Inomhus, dryckeslek, lag eller individuell)
  Till den här leken/tävlingen behöver du: två ljus, två öl, och två tändsticksaskar. Vinnaren av de två är den som dricker upp sin öl först. Man får bara dricka så länge som det egna ljuset är tänt. Deltagarna får blåsa ut varandras ljus för att hindra motståndaren från att dricka. Man måste tända sitt eget ljus med hjälp av tändstickorna. Tar tändstickorna slut får kan man inte tända ljuset och således inte dricka nåt mer. Skulle inte någon lyckas dricka upp sin öl så vinner den som har minst kvar i glaset.
  Sen körde vi även twister och hela havet stormar!! Jag har aldrig skrattat så mycket i mitt liv ? sen rekomenderar jag att ha en bordsquiz som lagen kan svara på i lugn och ro till maten…

  Svara

 • Hanna

  |

  Musikquiz om dig själv! Men låtar som du gillar genom tiderna. Eller låtar som du INTE gillat, som ändå kan förknippas med någon period eller händelse i ditt liv 😉

  Svara

 • Hanna

  |

  Och PS. Hoppas att det blir roligare än min 30-årsfest blev, då jag bjöd över 40 personer men ”bara” 5 kom…

  Svara

  • Egoina

   |

   Men VA!!! Idioter! Bjud mig nästa gång, jag kommer <3 🙂

   Svara

 • Emilia

  |

  Jag hade min 30-års fest i helgen! Super lyckat och jag hade tipspromenad med frågor om händelser som skedde under året 1989 samt en lek jag har för mig att du tipsat om, musikquiz med soft covers ☺️ Självklart fanns det pris till vinnarna i form av chokladmedaljer!

  Svara

 • Robert

  |

  Då har vi koll på vad du skall göra under veckan. 😉

  Svara

 • Elin

  |

  Mingelbingo! För att slippa att det blir stelt när gästerna börjar droppa in ?

  Svara

 • Sigrid

  |

  En lek som jag har haft väldigt roligt med är ”skulle du dejta”. Det går ut på att alla deltagare får skriva ner typ karaktärsdrag eller något som en person gör på lappar (ca. 5 st var).
  Och börjar den första personen att dra en lapp och det är det som händer på första dejten också får personen bestämma om hen skulle fortsätta dejta denna person. Sedan går turen vidare. Om personen bestämmer sig för att fortsätta dejta denna person så drar den en ny lapp nästa gång det är hens tur och det är något som händer på andra dejten (om personen inte vill fortsätta dejta så påbörjar den en ny första dejt istället). Så till slut bildas en hel story om den här personen, typ på första dejten så pratar personen bara om sig själv, på andra dejten så får du reda på att personen är nykterist, på tredje dejten så får du reda på att personen är besatt av hajar osv. Det kan bli hur galet eller roligt som helst beroende på vad folk skriver på lapparna. Jag har både kört att man skrivit saker som både kan tolkas positiva och negativa och någon gång när det varit riktigt konstiga saker (då kan man behöva lägga till att personen är sjukt attraktiv så att några vill fortsätta dejta iaf).

  haha, det blev en lång och lite förvirrande text men du fattar kanske ändå.

  Svara

 • Sandra

  |

  Jag brukar köra en annan typ av tipspromenad som är rolig! Du ställer frågor som ”vem är händigast?”, ”vem är kvinnligast?”, ”vem är mest musikalisk?” och sådant. Svaren är deltagare på festen (se till att alla är med ungefär lika mycket). Sedan när man ska rätta tipspromenaden så gör man det genom tävlingar. Så mest musikalisk kan bli att man ska äta kex och vissla, mest kvinnlig kan vara att ta på sig strumpbyxor först utan att de går sönder och händigast kan vara att välja olika verktyg ur en påse för att sedan se vem som kan skala en potatis snabbast (ha plast under på den ?). Svinrolig lek som bryter isen och variationerna är oändliga! Dessutom kul att ingen vet svaren på förhand = alla kan vara med och ingen behöver sitta och rätta åt varandra.

  Svara

 • Amanda

  |

  Hej! Jag har ett förslag på inlägg! Eller ett önskemål snarare, kanske 😉 Kan du inte göra ett nytt ”hitta vänner”-inlägg? Kan ju passa bra såhär inför våren, lite nystart. Jag skulle så gärna vilja lära känna lite nya personer, är lite torka på den fronten nu när jag pluggar på distans. Tänker mig att dina läsare är härliga människor också och vet att liknande inlägg varit uppskattat (även om jag själv inte ”utnyttjat” dem?)! Bara ett förslag ?

  Svara

  • J

   |

   Ladda ner appen gofrendly 🙂 Jag lyckades väldigt snabbt hitta två nya underbara vänner där.

   Svara

 • Josefin

  |

  Ett tips som var sååå lyckat på en fest jag var på är att lägga ut bingobrickor där man spelar bordsvis, där du gjort bingobrickorna innan med saker som brukar hända/troligen händer/du vill ska hända skrivet i rutorna. Tex : ett glas går sönder, någon hållet ett tal, Magnus Uggla spelas, nån utbringar en skål, sjung en sång för födelsedagsbarnet osv!!! Nån ett lag får bingo utdelas tex en flaska bubbel eller bara en applåd ?

  Svara

 • m

  |

  Poop the potato! Löjligt roligt!

  Svara

 • Therese

  |

  Musikquiz med finska covers! Hysteriskt kul och förvånansvärt svårt, finns färdiga listor (med svar) om du söker på finska covers på Spotify!

  Svara

  • Lotta

   |

   Jaaa! Jag har nog aldrig garvat så mycket i hela mitt liv när man ska försöka gissa vad fan det är för låt!??

   Svara

 • Sanna

  |

  Färgkoordinerad godisbuffe! Fint och så bra när man kan gå och plocka när man blir sugen!

  Svara

 • Emos

  |

  Var på en fest (min sambos kompis, så kände inte majoriteten av de som var där). En av lekarna var att en från varje lag kom fram och ställde sig med ansiktet mot alla andra. Lekledaren höll då upp en skylt bakom personerna (de två från laget) där det stod olika ”påståenden” till exempel bor i ett hus, studerar, har barn, har en katt etc… så skulle alla räcka upp handen på påståenden som passade in på dem. Sen skulle då alltså de två som tävlade gissa vad det var som stod på skylten, alltså vad det var som var gemensamt med de som räckte upp handen. Så skiftade man personer som skulle gissa, ganska kul, och funkade bra trotts att man inte kände alla så bra 🙂

  Svara

 • Sofie

  |

  Va på 30-årsfest för två veckor sedan. Blandat med folk, alltså alla har inte stenkoll på varandra.
  Min kompis som fyllde år körde iaf en variant av tror du att jag ljuger.
  Alla fick skicka in något som väldigt få personer helst ingen vet. Alltifrån: hamna hos polisen för skadegörelse när jag var 14, till att allt jag önskade mig i present som 8åring var en flugsmälla.

  Du avgör vilka påstående som ska va kvar och sen får du mixa upp med lite hitta på påståenden.
  Personen får ett kuvert med antingen sitt eget påstående eller de du hittat på och läser det högt. Sen är de upp till motståndarlaget (måste va nå form av lag, vi hade bara två lag men kanske säkert göra fler men att inte skrika rätt ut) att ställa motfrågor. Personen måste alltså övertyga att det är sant vare sig de är det eller ej.

  Det var riktigt roligt och gav många skratt 🙂

  Svara

 • Danielas Dagbok

  |

 • Evelina

  |

  Hej! När min syster fyllde 30 år så hade vi bland annat lipsync battle! Vi valde i förväg ut personer som skulle tävla, vi frågade om de ville ställa upp men sa inget om vilken låt. Då syrran hade 80-tals tema hade vi bara 80 tals låtar och vi valde med omsorg låtar vi trodde skulle passa varje person. Det roliga var ju att de inte visste vilken låt de skulle få men vi gjorde detta ganska sent på kvällen så alla vågade ge sitt bästa ? Det var 6 pers totalt, så tävlade 2 mot varandra sen fick publiken rösta med jubel vem som vann deras battle. Sjukt kul var det ?

  Svara

 • Lina

  |

  Min favoritfemkampsgren är att binda ett snöre med en korv i ena änden runt midjan, korven ska hänga ner mellan knäna. Först att fånga den i munnen vinner (utan händer såklart). Fantastiskt roligt men lite svårt med många människor kanske

  Svara

 • Emilia

  |

  Skriv ner saker du har gjort på lappar och låt gästerna gissa hur gammal du var då. Tänker lite knäppa och kul grejer. Typ Marshalls lek ”drunk or kid”.

  Svara

 • Denice

  |

  Ett tips är appen Picolo! Så fruktansvärt rolig och oförutsägbar!

  Svara

 • Nathalie

  |

  Åh jag fyller 30 i maj så tar gärna emot tips hehe. Du får gärna skriva en lista efter din fest med vad du hade för lekar och dekorationer osv ?❤️

  Svara

 • Marie

  |

  FÖRLÅT för att jag är den nu, men det skrivs 30-årsfest om man inte vill särskriva. Du gillar väl inte heller särskrivningar så jag vill bara hjälpa till. ?

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv