Follow my blog with Bloglovin

När David fyllde 30

I lördags var det dags att fira David som har fyllt 30! Vi har ju som tradition i vårt gäng att fira den som fyller 30 med en överraskningsfest. Hans flickvän Emelie sa åt honom att ta på sig träningskläder och sätta sig i bilen. Sedan körde de till en parkering där vi alla möttes upp och SURPRISE!!!

 

Sedan styrde vi bilarna norrut. Närmare bestämt mot Ängelholm.

 

Där skulle vi klättra i en höghöjdsbana.

Och när jag skriver vi menar jag verkligen inte mig själv. Tänkte göra det först, men drömde mardrömmar och fick ångest varje gång jag tänkte på det så jag skippade. Men var såklart med och tittade ändå.

 

Gänget fick ta på sig en sele som hette duga. Instruktörerna dubbelkollade så att man gjort rätt som tur är. Vore ju extremt tråkigt att ha knäppt den där fel.

 

Emelie, Frédéric, födelsedagsbarnet David och Marcus redo för att klättra.

 

Och en liten groupie innan alla utom jag och Hannah försvann upp bland trädtopparna.

 

Det visade sig att det inte var en enda stor bana, utan flera med olika svårighetsgrader. Man kunde alltså välja vilja banor man ville klättra och på vilken höjd. Hade jag vetat det kunde jag kanske tänkt mig att klättra ändå. Min skräck var att de skulle koppla fast mig och att jag skulle tvingas ta mig över alla hinder utan återvändo ?

 

Ziplinen och den här lilla kälken hade jag gärna provat. Det såg kul ut. Jag vill btw alltid stava kälke med kj = kjälke. Tycker det känns helstört att man stavar det utan j. WHO IS WITH ME??

 

Såhär såg det ut uppifrån. Ser ni mig? Jag är den lila (och lilla) personen längst till höger.

 

Den här aktiviteten var som klippt och skuren för min apa…oj just det menar pojkvän. Han är ju en sån som plötsligt kan befinna sig högst upp i ett träd när vi är ute och går. Han verkligen njöt av att få klättra på riktigt.

 

Men lite kul var det att han fastnade här och personalen fick hjälpa honom. Haha.

 

Sista momentet på den tuffaste banan var att man skulle hoppa härifrån. Tre modiga kompisar gav sig på banan och ingen av dem var kaxiga längre när de kom hit. Nina som ni ser på bilden vågade till slut hoppa efter mycket om och men och var så skakig efteråt. Så modig <3

 

Sen åkte vi hem och vilade någon timme. F var trött efter allt klättrande och min nacke var trött efter att ha tittat upp i tre timmar. Vi piffade till oss och sen begav vi oss ut igen.

 

Vi skulle hem till Nina och Anders för att fortsätta firandet! Här är hela fina gänget hej hej.

 

Vi började med förrätten som Emelina och Hannah stod för. Det blev råraka med rom, rödlök och creme fraiche. HJÄLP SÅ GOTT. Jag är fullständigt såld på råraka efter det här och planerar att laga det själv inom en snar framtid. Kul förresten att jag skrev ”råkaka” på bloggen häromdagen och blev rättad. Men mycket gulligare om det hette så ju.

 

Sen var det dags för lek! Jag vet inte vad denna lek heter, men man ska plocka upp papperspåsen med munnen. Lyckas man inte så åker man ut. Sen klipper man av mer och mer efterhand.

 

”Hur svårt kan det vara”, tänkte jag. Tydligen jättesvårt. Jag klarade inte ens det här. Mvh/ ovigast i Skåne.

 

David ÄGDE leken och kunde till och med plocka upp påsen när den endast bestod av ett litet pappersark. Imponerande.

 

Sen åt vi huvudrätt! Emelie, Nina och Anders hade fixat bakad potatis med magiska röror. Måste komma ihåg hur briljant bakad potatis är till nästa bjudning. Så lätt att förbereda ju.

 

Sen var det dags för min lek Gissa vad. ”Vad i hela världen är detta för random bokstäver”, undrar lag Nina när denna bild togs.

 

Den sista rätten stod jag, F och Marcus för. F gjorde en Chocolate salted caramel pie. Så enkel och god dessert. Tips är att ha mer grädde i chokladen än receptet säger, tycker den blir alldeles för hård annars. Annat tips är att ha extra karamelliserad mjölk pga gott. Vi serverade den med salta jordnötter och grädde som vi vispat tillsammans med hallon och blåbär.

 

Sen pratade vi. Lekte mer lekar och pratade lite till. En fin fin dag.

Näst på tur att fylla 30 är jag(!!!!!!!!!!!!!!). Sen finns det bara en person kvar och då har alla fyllt. Så sorgligt? Jag vill inte att överraskningsfesterna ska ta slut. Tror minsann att vi får köra en ny omgång när folk fyller 32?

 

97 gillar

Kommentarer (17)

 • Josefine

  |

  Höghöjdsbana är bland de roligare sakerna jag gjort! Har gjort två olika, vid två tillfällen, och vill sååå gärna göra om det!

  Svara

 • Nina

  |

  Du var väldigt snäll mot mig i din beskrivning! ? Man kan nästan tro att det gick hyfsat normalt fort från ”jag vill hoppa” till att jag hoppade. ?

  Svara

  • Egoina

   |

   ??? Jag ville att dom skulle åka upp och hämta dig ?

   Svara

 • Emma

  |

  Vaaaar är din dösnygga gråa kappa ifrån?? ??

  Svara

  • Egoina

   |

   Lindex förra året! Tack 😀

   Svara

 • Lisa

  |

  Varför kunde inte du anordnat min 30-årsfest! ? Mvh/för alltid ensam

  Svara

 • M

  |

  Hur känner du de här personerna? 🙂 Är det kompisar till F från början?

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja precis 🙂

   Svara

 • A

  |

  Inte alls med dig på kjälke! Vill du kjäka mat också då? Eller tänk att ha ont i kjäken? Nja, känns helt fel för mig haha

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahah okejdå

   Svara

 • Ch

  |

  Åååh fasen vad kul! Kanske ska boka ngt sånt till möhippan jag planerar ? var inne här för att hitta kul lekar också, men hittar inte kategorin där du skulle samla alla lekar? Är jag blind? Är det bara utför härifrån? Är detta slutet?! ? #psykoemoji

  Svara

 • Ida

  |

  Spelar ni fortfarande Pokemon? Det är sjukt mkt stop i hembygdsparken! Jag och min mamma brukar ta med våra hundar på promenad där som ”täckmantel” när vi ska spela 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   Har slutat spela, men blev sjukt sugen nu! 😀

   Svara

 • Ida

  |

  Tycker du gjorde helt rätt i att stå över hinderbanan. Jag besökte en sådan i somras i Västervik, på deras camping typ. Dock så hade dom inte utbildat personalen eller om det hade blivit någon miss av något slag. Så en av killarna som va efter oss i banan föll och slungades mot ett träd och bröt ryggraden. Blev världens rubriker så dom va tvungna att stänga ner banan. Sen dess kommer jag aldrig mer besöka en sån!

  Svara

 • Josse

  |

  Vi brukar vika ett a4 på mitten (högkant) och så ska man plocka upp det med munnen först på två ben utan händer i golvet och sen ska man göra det på ett ben utan att ha händer i golvet, tar mig alltid ner till sittande på ett ben men det där med att lyckas ställa sig upp.. behöver nog träna benmusklerna lite ?

  Svara

 • Robert

  |

  Hej, hej! Såg smarrigt ut. Däremot gillar jag inte höjder. 😉

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv