Follow my blog with Bloglovin

Lek: Gissa vad?

Här kommer jag med en lek igen. Någon föreslog att jag borde samla alla mina festlekar i en kategori. Bra idé! Här finns de nu, kommer sortera in mer efterhand. Så störigt att så många bilder försvunnit i mitt arkiv förresten. Ska mejla om det och se om de kan fixa. Många inlägg ser därför märkliga ut så att ni vet.

I alla fall. Till rubriken då. I lördags firade vi David som fyllde år och alla matlagningslag skulle också fixa en aktivitet. Jag uppfann leken Gissa vad?

Den är precis som den låter. Man får en pryl och sen ska man alltså gissa vad det är. Men såklart är det inte det självklara som är rätt svar. Är det exempelvis en krydda är svaret vilken typ av krydda.

 

Här ser ni lite av grejerna jag skrapade ihop. Det ni ser på bilden är exempelvis en påse med silverschampo, rosmarin, passfodral, handske till brun utan sol, Sonny Angel, Barack Obamas autograf och de tre mest vanliga namnen i Sverige.

 

Jag tyckte att det var ganska svårt att hitta saker att ta med, så jag skrev helt enkelt ut lite bilder också. Här ser ni en menskopp.

 

Och initialerna på alla som var på festen.

 

Man kan köra denna lek på många olika sätt. Vi lekte den genom att dela upp i två lag. Sen fick lagen varsin pryl och efter 30 sekunder fick de byta. Under tiden de funderade och diskuterade spelade F en låt som de också skulle gissa på. På varje fråga skulle de alltså svara på fyra saker: två prylar, låt och artist.

 

Marcus, Emelina och Nina luktar och smakar på rosmarin.

 

Anders och David försöker begripa vad tusan det här är.

 

En mycket lyckad lek som sätter igång hjärnkontoret en aning. Resten av kvällen kommer i ett annat inlägg!

 

113 gillar

Kommentarer (6)

 • Robert

  |

  Du och dina lekar, haha, fast det kan ju vara kul också. 😉

  Svara

 • Rebecca Andersson

  |

  Hej! Först och främst vill jag tacka för en underbar blogg, vilket jag skrivit förut, men kan aldrig ge dig nog med beröm. Din blogg får mig att må bra! ?

  Till min kommentar, jag har mått riktigt dåligt i helgen (och egentligen ett tag tillbaka, då det är en del som hänt i mitt liv). Igår brast det, och jag grät från och med det att jag steg upp (och dessutom försov mig, så grät för det också) och hela dagen på jobb, så fort jag inte var hos någon vårdtagare (jobbar inom hemtjänst). Blev helt allvarligt rädd för mig själv, det som har hänt har hänt, och jag försöker ta mig igenom det, men att reagera på ett sånt sätt är så olikt mig. Hur ser du på att bägaren rinner över ibland?

  Stor kram,
  Rebecca

  Svara

 • Mika

  |

  Så kul med lekar och/eller spel på alla sorters fester. Har du testat på Escape Room? 1 h tillsammans med kompisar där man ska samarbeta och lösa ledtrådar. Och så är det olika teman på rummen man ska ta sig ut ifrån 🙂

  Svara

 • ab

  |

  Nyfiken på hur det gick med gissningsleken. Vilka kunde alla gissa och var det något som ingen hade rätt på?

  Svara

  • Egoina

   |

   Minns inte helt, men det var sjukt blandat. Det var mycket ingen kunde. T.ex. en sträcka (Öresundsbron), Barack Obamas autograf och, de mest populära namnen och samlingsdockan.

   Svara

   • ab

    |

    Tack!

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv