Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Blomkålstacos med tomatsalsa och koriander

 

Igår på väg hem från jobbet googlade jag ”snabba recept”. Det slog mig att det måste vara den vanligaste googlingen på måndagar. Det är väl ändå inte någon som googlar ”svinkrångliga recept som tar tusen år att laga”.

I alla fall. Jag var sugen på tacos, men är lite trött på halloumi (men jag vet!) (vem trodde att det var möjligt). Någonstans i bakhuvudet mindes jag att jag sett folk göra tacos med blomkål som bas i en vegan-grupp på Facebook. Så det fick det bli! Det är här en snabb veggovariant av tacos som är briljant en måndag efter jobbet.

 

Du behöver: Ett blomkålshuvud, något att krydda blomkålen med (jag valde tacokrydda) och tillbehör som du tycker om.

 

Mina tillbehör blev wraps, snabbsalsa, bladspenat, koriander och crème fraiche med smak av paprika och chili.

 

Börja med att hacka upp den råa blomkålen. Tänk köttfärs, fast större bitar.

 

Stek i olja tills blomkålen får lite färg och krydda sedan. Stek inte för länge, man vill ha tuggmotstånd.

 

Ät sedan tillsammans med allt gott du tycker om och inse vilken jäkla ägig grönsak blomkål är. Man kan göra allt med blomkål! Gratäng, mos, ris för att nämna något, och nu även tacos tydligen.

 

Vänta in någon du tycker om. Men hinner han inte komma hem är det ok att börja äta. Skicka en bild på Snapchat först så att han får dåligt samvete bara.

 

126 gillar

Kommentarer (24)

 • Elin

  |

  Har många favoriter bland dina katogorier men tycker det är så roligt när du lägger upp recept ? Alltid något nytt och spännande som jag inte skulle komma på själv. Detta var extra roligt då jag försöker äta mer vegetariskt. Ska absolut testas. Tack!

  Svara

  • Egoina

   |

   Kul att höra! ??

   Svara

 • Robert

  |

  Smarrigt! 😉

  Svara

 • Josefine

  |

  Blomkål är bäst! Ska definitivt testa att göra tacos på det. En grej, när du gör din snabbsalsa, blir den väldigt rinnig då? Gör den hela tiden för är så gott och enkelt, men tortillan börjar liksom droppa på två sekunder. 🙁

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, den blir tyvärr det. Men tips är att krama ur tomaterna. Jag låter även vätskan rinna av lite (lutar skeden liksom) innan jag salsa i min wrap 🙂

   Svara

 • Sandra

  |

  Åh älskar blomkål!

  Ett tips på om du vill variera halloumi-tacos – panera halloumiskivor! ÄLSKAR DET. Inte så nyttigt, men det ska väl inte allt vara hela tiden? Bara vända skivorna i mjöl, sen ägg och sen ströbröd (jag använder panko för det blir krispigare) TIIIIIIIIPS

  Svara

 • Catharina

  |

  Hallå, nu måste du göra en palettis-uppdatering!!! Har väntat med spänning superlänge 😀

  Svara

 • Josefine

  |

  Hej! Detta hör inte alls till inlägget, men det är så att jag ska ner till Malmö för ett dop. Jag kommer även vara en heldag i Köpenhamn och funderar om du har något tips på vad man absolut inte får missa när man är där? Minns jag rätt så var F proffs ?
  Jag förstår absolut om du inte har tid att svara på detta, men jag provar ändå. Det är ju så många andra fina människor som hänger här som kanske har tips ❤️
  Kram!

  Svara

  • Emelie

   |

   Du måste äta på sticks and sushi!!! godaste maten jag ätit i mitt liv!!

   Svara

   • Josefine

    |

    Åh tack!! ? ska absolut kolla in det!

    Har någon tips kring Malmö mottages även det tacksamt ☺️

    Svara

    • Ellinor

     |

     I Malmö borde du gå till Avokado på Holmgatan, Kärleksgatan 3 (på kärleksgatan 3✌?), AB Småland på gågatan eller Atrium i Slottsstaden för lunch eller fika! Är dock hemmablind för eventuella sevärdheter i Malmö – kanske en promenad i slottsparken, ett besök på konsthallen? Ha så mysigt!

     Svara

     • Josefine

      |

      Tack så jättemycket för tipsen!! ❤️

 • Michelle

  |

  Alltså jag har följt din blogg länge och älskar den men jag kommenterar ALDRIG bloggar men nu måste jag bara få fråga!!
  Har du inte tidigare sagt att du avskyr koriander??? och att det är så jobbigt att det finns i tacokrydda för du gillar det egentligen? Hahaha, asså såna små saker som man kan fundera på men måste verkligen fråga!!!!

  Svara

  • Egoina

   |

   Nej nej, jag älskar koriander. Men jag hatar spiskummin. Det måste vara det du tänker på? Men har liksom en hatkärlek till spiskummin. Gillar inte det, men tycker ändå det behövs i tacokrydda ?

   Svara

   • Michelle

    |

    Jaaaaaa men gud då har jag blandat ihop det haha!

    Svara

 • Felicia

  |

  Men mums! Älskar blomkål, måste testa detta! Annat tips på god vegofyllning är svarta bönor + hackade champinjoner som steks med kryddor och toppas med koriander och lime ?

  Svara

 • Malin

  |

  Jag älskar dina recept! Jag blir så inspirerad att laga mat när jag läser din blogg? Fina bilder, fina färger och fint porslin ??☺️

  Tack för inspirationen, detta skall testas! ☺️

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack vad glad jag blir 🙂

   Svara

 • Sylvia

  |

  Åh vad gott det ser ut! Tack för tipset, ska testas!

  Svara

 • Pernilla

  |

  Hade tänkt kommentera att var det inte du som hatade koriander, men någon hann före. ? Ser på svaret att det tydligen var spiskummin, då var det löst! Fun fact om koriander förresten: vissa har en gen som gör att man hatar koriander! För typ 4-14% av befolkningen så smakar koriander typ som tvål! Lärde mig detta bara för någon dag sen när jag satt och åt middag med mina bröder. Min brors flickvän öste på massa koriander på maten och när jag provsmakade så smakade det verkligen såå äckligt! Typ som diskmedel! Då sa mina bröder att de tycker samma sak. Så på grund av våra föräldrars gener så känner vi just den äckliga smaken, medans andra älskar det. Helt sjukt att det kan funka så! ? Hade tänkt kommentera då på din blogg att det är kanske därför du hatar koriander, men det gjorde du tydligen inte. ? Vilket då betyder att du har inte den genen.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha, jag kanske har någon spiskummin-gen 😉

   Svara

 • Emmeline

  |

  Tacos är verkligen den bästa snabb-maten! Blir du sugen på blomkåls-tacos igen kan jag tipsa om ett annat blomkåls-recept som passar magiskt bra i tacos: buffalo-blåmkål (dvs blomkål som kryddats som buffalo wings). Du hittar det här om du blir sugen: https://alwaysusebutter.com/the-buffalo-cauliflower-recipe-to-end-them-all/ såå sinnessjukt gott! Tar lite längre tid än din blomkålsfyllning men väl värt det!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv