Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Lunch på 10 minuter: Halloumiwraps med snabbsalsa

 

Många av er har önskat recept på min halloumiwrap som jag brukar äta när jag vill göra något snabbt. Jag hör bön! Detta är mitt bästa snabbrecept och får man bara in rutin på att hacka tomater går det på under tio minuter!  Jag har nästan alltid ingredienserna hemma redo att slänga ihop en halloumiwrap anytime.

 

 

Ingredienser

Tortillabröd

Halloumi

Smaksatt crémé fraiche (kan skippas)

Någon form av sallad (min favorit är babyspenat)

Snabbsalsa

 

 

Huuur gör man snabbsalsa då? Jo! Jag ska berätta. Okej. Lyssna på mig nu. Dessa ingredienser ska ni alltid ha hemma, för om ni har det kan ni alltid slänga ihop lite snabbsalsa och det är awesome till typ 90% av jordens alla maträtter. Snabbsalsan går att freestyla som man känner för och det går fint att addera exempelvis avokado, vitlök, mango, rödlök eller vad man nu önskar och har hemma. Grundreceptet ser ut såhär:

 

Ingredienser

Tomater (jag föredrar cocktailtomater eller plommontomater)

Vinäger

Fryst koriander

Någon form av hetta, t.ex. srirachasås, chiliflakes eller chilipulver

 

 

Gör såhär

Skär upp tomaterna i bitar. Häll i en skvätt vinäger och några skedar koriander. Tillsätt hetta efter smak. Salta och rör runt – sen är salsan klar! Skär upp halloumi i bitar och stek i olja. Klart! Ät ingredienserna i tortillabröd.

 

Smaklig måltid!

 

7 gillar

Kommentarer (22)

 • Sofia

  |

  Ser så sjukt gott ut! Tack för receptet 😀

  Svara

 • Micaela

  |

  Åh, det där lät så gott!

  Svara

 • Sara

  |

  Åhh, det ser så gott ut!!

  Svara

 • Milla

  |

  Älskar enkla recept, mer sånt!

  Svara

 • Robert

  |

  Sååå smarrigt! 😉 Blev sugen på att testa. Verkade så enkelt. 😛

  Svara

 • Kristina

  |

  Sååå gott! Provade idag och hade även i lite limesaft + avocado i min salsa 😀

  Svara

 • Delia

  |

  Tack för recept! Gjorde nyss detta till middag och det var såååå gott! 🙂

  Svara

 • Karin

  |

  Hur kan viss mat se så god ut på bild men inte vara god i verkligheten? #jaggillarintehalloumi

  Svara

 • Isabelle

  |

  Någon som har tips på vad man kan byta ut koriandern mot? Allergisk… 🙁

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag hade gräslök en gång, det var gott. Men kanske persilja? 🙂

   Svara

 • Frida

  |

  Ett snabbt lunchtips uppskattas alltid, mums (o tack!).

  Vi brukar äta något liknande till middag ibland. Ok, rätt ofta. Tortillabröd, spenat & halloumi, där är allt lika. Men sen har vi också i röda kidneybönor (heter de så på svenska?) som vi rostar i ugnen och sötpotatis (skär den i små bitar och har i ugnen). Lite gräddfil på det och klart!

  Svara

 • lovisa

  |

  hej! ville bara säga att dina bilder som du lägger upp på bloggen är så fina! Läst din blogg i flera år, och det syns verkligen att du satsar mer på bloggen nu. Vilket har gjort bloggen mycket roligare att läsa! keep up the good work 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Kul att höra, tack! <3 Bilder har jag aldrig varit särskilt bra på, men jag försöker. Jag lär mig 😉

   Svara

 • H

  |

  Wraps alltså ❤️❤️ Jag brukar göra ungefär som du med halloumi, eller så steker jag kikärtor eller kidneybönor i olivolja och salt. Nån stark sås med keso kan vara gott i också!

  Svara

 • Frida

  |

  Jag gjorde denna wrap häromdagen. Så god! Provade denna Salsan i som passade så bra:
  250g tärnad mango
  250g tända avokado (var lat och köpte fryst)
  1tsk rivet limeskal
  1 msk pressad limejuice
  1/2 hackad silverlök
  1 msk olivolja
  1 tsk sambal olek
  1/2 dl hackad koriander

  Seriöst, såååå gott!

  Svara

 • Josefine

  |

  Men åh, så gott! Ska ju lätt testa denna salsa, lär ju lyfta en diet till höjdena tex! Hatade verkligen koriander förut, men har tvärvänt!

  Svara

 • jos

  |

  Tredje gången jag gör denna tomatsalsa nu, har verkligen blivit ett nytt tillskott i min matvärld.. Tack för ett himla bra recept!

  Svara

 • Lina

  |

  Ära vare dig och detta recept? jag och min sambo älskar det och kan riktigt längta till den ’det där halloumireceptet från egoina’, tack! ❤

  Svara

 • Lina

  |

  Kom på att det här är sååå gott ❣️👏

  Svara

 • Jasmine

  |

  Alltså tack för att du la upp detta recept! Äter det nästan varje vecka. Så tack <3

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv