Lunch på 10 minuter: Halloumiwraps med snabbsalsa
Många av er har önskat recept på min halloumiwrap som jag brukar äta när jag vill göra något snabbt. Jag hör bön! Detta är mitt bästa snabbrecept och får man bara in rutin på att hacka tomater går det på under tio minuter! Jag har nästan alltid ingredienserna hemma redo att slänga ihop en halloumiwrap anytime.
Ingredienser
Tortillabröd
Halloumi
Smaksatt crémé fraiche (kan skippas)
Någon form av sallad (min favorit är babyspenat)
Snabbsalsa
Huuur gör man snabbsalsa då? Jo! Jag ska berätta. Okej. Lyssna på mig nu. Dessa ingredienser ska ni alltid ha hemma, för om ni har det kan ni alltid slänga ihop lite snabbsalsa och det är awesome till typ 90% av jordens alla maträtter. Snabbsalsan går att freestyla som man känner för och det går fint att addera exempelvis avokado, vitlök, mango, rödlök eller vad man nu önskar och har hemma. Grundreceptet ser ut såhär:
Ingredienser
Tomater (jag föredrar cocktailtomater eller plommontomater)
Vinäger
Fryst koriander
Någon form av hetta, t.ex. srirachasås, chiliflakes eller chilipulver
Gör såhär
Skär upp tomaterna i bitar. Häll i en skvätt vinäger och några skedar koriander. Tillsätt hetta efter smak. Salta och rör runt – sen är salsan klar! Skär upp halloumi i bitar och stek i olja. Klart! Ät ingredienserna i tortillabröd.
Smaklig måltid!
5 gillar
Sofia
| #
Ser så sjukt gott ut! Tack för receptet 😀
Reply
Micaela
| #
Åh, det där lät så gott!
Reply
Sara
| #
Åhh, det ser så gott ut!!
Reply
Inne hos+Ina
| #
Det där ska jag prova i sommar!
Reply
Milla
| #
Älskar enkla recept, mer sånt!
Reply
Robert
| #
Sååå smarrigt! 😉 Blev sugen på att testa. Verkade så enkelt. 😛
Reply
Kristina
| #
Sååå gott! Provade idag och hade även i lite limesaft + avocado i min salsa 😀
Reply
Delia
| #
Tack för recept! Gjorde nyss detta till middag och det var såååå gott! 🙂
Reply
Egoina
| #
Vad bra 🙂
Reply
Karin
| #
Hur kan viss mat se så god ut på bild men inte vara god i verkligheten? #jaggillarintehalloumi
Reply
Isabelle
| #
Någon som har tips på vad man kan byta ut koriandern mot? Allergisk… 🙁
Reply
Egoina
| #
Jag hade gräslök en gång, det var gott. Men kanske persilja? 🙂
Reply
Frida
| #
Ett snabbt lunchtips uppskattas alltid, mums (o tack!).
Vi brukar äta något liknande till middag ibland. Ok, rätt ofta. Tortillabröd, spenat & halloumi, där är allt lika. Men sen har vi också i röda kidneybönor (heter de så på svenska?) som vi rostar i ugnen och sötpotatis (skär den i små bitar och har i ugnen). Lite gräddfil på det och klart!
Reply
lovisa
| #
hej! ville bara säga att dina bilder som du lägger upp på bloggen är så fina! Läst din blogg i flera år, och det syns verkligen att du satsar mer på bloggen nu. Vilket har gjort bloggen mycket roligare att läsa! keep up the good work 🙂
Reply
Egoina
| #
Kul att höra, tack! <3 Bilder har jag aldrig varit särskilt bra på, men jag försöker. Jag lär mig 😉
Reply
H
| #
Wraps alltså ❤️❤️ Jag brukar göra ungefär som du med halloumi, eller så steker jag kikärtor eller kidneybönor i olivolja och salt. Nån stark sås med keso kan vara gott i också!
Reply
Frida
| #
Jag gjorde denna wrap häromdagen. Så god! Provade denna Salsan i som passade så bra:
250g tärnad mango
250g tända avokado (var lat och köpte fryst)
1tsk rivet limeskal
1 msk pressad limejuice
1/2 hackad silverlök
1 msk olivolja
1 tsk sambal olek
1/2 dl hackad koriander
Seriöst, såååå gott!
Reply
Josefine
| #
Men åh, så gott! Ska ju lätt testa denna salsa, lär ju lyfta en diet till höjdena tex! Hatade verkligen koriander förut, men har tvärvänt!
Reply
jos
| #
Tredje gången jag gör denna tomatsalsa nu, har verkligen blivit ett nytt tillskott i min matvärld.. Tack för ett himla bra recept!
Reply
Lina
| #
Ära vare dig och detta recept😍 jag och min sambo älskar det och kan riktigt längta till den ‘det där halloumireceptet från egoina’, tack! ❤
Reply