Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Frågor & Svar

Så nyfiken om besöksantalet går upp något nämnvärt när Isabella nämner din blogg i sitt inlägg idag (även om hon inte länkar till dig). Funderar alltid hur stor kraften i hennes blogg är ?

– Intressant fråga! Blev själv nyfiken på om det skulle påverka eller inte. Precis som du skriver länkade hon ju inte, utan nämnde mig bara i text. Här är resultatet:

 

Hon nämnde mig den 21 februari. Som ni ser är det knappt någon skillnad. Möjligtvis fick jag några hundra fler besök, men det är svårt att säga att det verkligen är därför. Hade hon länkat tror jag nog att det hade synts lite mer, men det här påverkade alltså inte nämnvärt.

 

Heej! Har läst din blogg i flera år nu och har alltid gillat när du svarar på frågor från läsare. Har precis gått genom mitt första breakup (efter ett förhållande på 1 och ett halvt år) och känns precis som du skrev om att bli hjärtkrossad. Just nu känns det som att jag aldrig kommer kunna gilla någon annan igen och att jag kommer vara singel för alltid (ifall mitt ex inte vill ha tillbaks mig hehe). huuuur ska man kunna gilla någon och till och med kunna älska någon igen?? Det känns som att jag aldrig kommer bli redo för ett nytt förhållande? Haha känner mig bara riktigt lost när det kommer till kärlek nu och du har ju klarat att move on från ett heartbreak, så hur gör man? Stor kram!!

– Alla de tankarna du har hör till ett breakup. Jag har känt exakt likadant! Det ironiska är att det känns så varje gång och trots att man vet att det inte är sant eftersom man varit med om det innan så föreställer man ändå sig hur man kommer dö ensam och aldrig kommer älska igen. Men lyssna nu på mig för det jag säger är 100000% sant: Du kommer att älska någon igen och du kommer inte vara singel för alltid om du inte vill det. Det bästa är dessutom att det till och med kommer vara bättre! När det kommer till nya relationer går kurvan alltid bara uppåt. Ditt nästa förhållande kommer vara bättre än det som varit. Man lär sig, utvecklas och mognar.

Men det jag säger kanske är svårt att ta in just nu. Det är pissigt med breakups och jag förstår om du mår skit. Det kommer du tyvärr att göra ett tag och det är okej. Men jag lovar, lovar, lovar att det blir bättre. Du måste bara hålla ut <3

Jag skrev en krönika med en liten guide hur man kommer över någon för några år sedan. Du hittar den här. Tycker den är aktuell fortfarande. Annars kan jag rekommendera Law of attraction. Det är superflummigt. Men det har hjälpt mig massor med ångest kring breakups och destruktiva tankar. Sätt nu en tidsram och fantisera om hur bra du kommer må då och hur ditt liv ser ut då. Tappa inte hoppet. Snart är din tid här. Tänker på dig. Kram!

 

Det är så lyxigt med engångshanddukar, älskar när restauranger etc har det! Men känns det inte lite omiljövänligt att tvätta en handduk efter bara en användning? Den hinner ju inte bli smutsig på det liksom och så måste man antagligen tvätta oftare. ?

– Funderade på det också, men tror inte det gör så stor skillnad ändå. Handdukarna är ju små och egentligen är det bara att slänga in en hög i en maskin som jag hade kört oavsett. Tror helt ärligt inte att ett gäng mini-handdukar tar mer plats än två vanliga hand-handdukar som jag brukar ha. Är inte helt säker, men oavsett borde skillnaden vara minimal 🙂

 

 

Hej! Bara en liten fundering, nu när du fått upp ögonen för vego-mat och så, du har inte funderat på att gå över till cruelty free smink? Jag lovar att du skulle hitta ersättare till dina favoriter, det finns såå många märken därute med grymma produkter som inte är djurtestade ?

– Jo, det är nog en av de punkterna jag är minst perfekt på i mitt liv (av många saker ? ). Tänker ofta på att jag successivt måste hitta nya, mer försvarbara favoriter. Självklart vill jag ju inte stötta märken som testar på djur! Jag vet faktiskt inte varför jag inte tar tag i det här. Jag har ju haft frågan uppe tidigare, men ändå bara fortsätter jag i min egoistiska bubbla. Nu har jag köpt på mig ett ganska bra förråd med mina favoriter, men efter det ska jag sikta på att hitta ersättare.

Btw! Fick tips på bra märken som ej testar på djur:

 

Urban Decay

Make up Store

Isadora

NYX

Anastasia

the Balm

Too Faced

 

Ni får gärna komma med fler tips i kommentarerna! Min läsare Sara påpekade dock att det ibland kan vara svårt att avgöra vad som är cruelty free och inte om man ser till ägarförhållanden. Det finns många märken som är cruelty free, men som ägs av märken som inte är det. Men precis som Sara skriver så får man då göra en bedömning själv. Iaf. Tack för att ni gör mig smartare och bättre hela tiden <3

 

63 gillar

Kommentarer (28)

 • Felicia

  |

  Mac testar inte heller på djur.

  Svara

  • Hanna

   |

   Hörde tyvärr att Mac börjat att säljas i Kina vilket innebär att de måste testa på djur! 🙁

   Svara

   • Cathrine

    |

    Stämmer. MAC och NARS är inte Cruelty free då de båda säljer i ”Main land China”

    Svara

 • Robert

  |

  Meddelar givetvis om jag kommer på bra sminktips där. 😉

  Svara

 • Emma

  |

  Sedan är det ju det där med att även om märket inte testar på djur i ex EU så, om de säljer där, så görs det i ex Kina. Då Kina har andra regler. Så säljer ett märke där stöttar de indirekt djurtester :/

  Svara

  • Caroline

   |

   Victoria’s Secret om jag minns rätt tex

   Svara

 • Johannisson

  |

  Body shop testar inte på djur. Deras smink är rätt dåligt dock 😛
  Men krämerna är ju nice.

  Rituals.. Testar inte heller och är nästan helt veganska. (Det enda ickeveganska ingredienserna är honung och bivax.)

  Kat von D testar inte på djur och är veganskt.

  Milk makeup testar inte heller på djur.

  Svara

  • Ribecca

   |

   Jag älskar Kat Von Ds eyeliner, concealer och foundationpuder. Dock har Sephora i Sverige så få nyanser i sina puder, jag har en väldigt ljus nyans och får vänta till jag åker utomlands innan jag får tag på den jag behöver. Man kan ju tycka att de borde ha de ljusaste nyanserna här i Norden, men icke då ?

   Svara

 • Linnn

  |

  Du som gillar ögonskuggor; kan veeerkligen rekommendera makeup geek (cruelty free)! Köp en z palette och fyll den med skuggor du gillar! Finns hur många fina som helst och formulan är så bra! Brukar beställa på beautybay! Rekommenderar också en sväng på youtube för swatches av MUG-skuggor, går att kolla i evigheter. (Många utropstecken men är exalterad haha)

  Svara

 • Hanna

  |

  Lumene är cruelty free (och mycket är veganskt). Dessutom en hel del naturliga ingredienser och utvecklad för nordisk hy 😉

  Svara

  • Lisa

   |

   Och SÅ bra foundation och läppglans! Jag som har eksem kan enbart använda deras foundation. Den är så bra!

   Svara

   • S

    |

    Håller med. Testade Lumene för första gången nu och aldrig haft en bättre foundation till min torra eksemhy.

    Svara

 • Emmy

  |

  Lush rekommenderar jag starkt! De har världens bästa läppbalsam och läppstift, samt ett neutralt puder som är det bästa jag testat, och en hel del ögonskuggor och eyeliners. Garanterat cruelty-free!

  Svara

 • Anita

  |

  Fenty (Rihannas märke) ska vara cruelty free vad jag vet, men räknas inte som helt veganska för vissa saker innehåller bivax och karmin 🙂

  Svara

 • Kristina

  |

  Jag älskar Lumene och speciellt deras CC cream så sjukt bra!! Jag älskade den mascaran från Loreal som du använder (de testar ju på djur) men sen börja jag reagera på den så kunde inte använda den. Och nu äntligen har jag hittat en som är lika bra och är cruelty free!!! Isadoras Big Bold Mascara Extreme Black den är fantastisk ??

  Svara

 • Lotta

  |

  e.l.f. har uteslutit animaliska ingredienser (de skriver själva att de är veganvänliga) och använder sig inte av djurtester heller. 🙂

  Svara

 • jenny

  |

  Nyx och urban decay ägs båda av l’oreal och l’oreal testar ju på djur. Även fast inte dessa märkens egna produkter testas på djur så går ju pengarna fortfarande till moderbolaget som tillåter djurtest.

  Svara

  • Angelique

   |

   Det beror på hur man ser det, Loreal är ju ett större företag än märkena som de äger och utan loreal kanske det inte hade gått lika bra för dessa märken, alltså kan cruelty free märken växa med hjälp av dem. Förstår dock hur du tänker, men som jag ser det signalerar man till loreal att cruelty free är vägen att gå om man stöttar dessa märken och tänker att det är lite som att välja vego på en restaurang som även säljer kött.

   Svara

 • Amanda

  |

  Detta har inte alls med inlägget att göra utan låten Cry av Dotter. Jag tittar inte på Melodifestivalen i år pga tröttnat och jag hade alltså missat denna fantastiska låt om inte du hade skrivit om den. Alltså TACK!!!!!! Sitter och lyssnar nu och är lika förundrad som du över att den inte kunde gå vidare. Hur?! Unik, vacker och fantastisk! Ny favorit!

  Svara

 • Maria

  |

  Jag tipsar som alltid om Palina. Svenskt märke. Testas absolut inte på djur. Jag har haft produkterna sedan de lanserades och skulle inte byta bort dem mot något annat. Jag har aldrig testat nåt bättre smink. Bra för huden. Bra hållbarhet. Bra ingredienser. Bra pris. Drygt.

  Svara

 • P

  |

  Vill bara lägga in en vänlig påminnelse om att många märken som är cruelty free innehåller ämnen som kommer från djur. En väldigt vanlig ingrediens är karmin (carmine/ci 75470) som är krossade löss. Finns ofta i läppstift, rouge, ögonskuggor osv.. Cruelty free är inte samma sak som veganskt

  Svara

  • P

   |

   Vill också bara säga som ett svar på dina tankar om engångshanddukarna att det inte bara är vid själva tvätten som miljön tar stryk, utan också vid tillverkningen av handdukarna.

   Svara

 • Inne hos Ina

  |

  Maria Åkerberg testar inte på djur, och är ett litet svenskt märke. Så var det i alla fall sist jag kollade 🙂

  Svara

 • Emma

  |

  Det var flera år sen jag bodde i Sverige nu men om Soap and Glory produkter går att få tag på i Sverige så rekommenderar jag verkligen det! Deras bodylotion är sanslöst bra, och cruelty free 🙂

  Svara

 • Sofia

  |

  Jag älskar Everyday Minerals mineralfoundations (finns bara på Brallis vad jag vet). PROVAAAAA 🙂

  Svara

 • Cornelia

  |

  Vill tipsa om Colourpop! Superbra och jättebilligt amerikanskt märke som inte testar på djur. Deras läppstift och ögonskuggor går på typ 5 dollar och är amazing. Måste dock beställas från USA så det tillkommer tull, men alltid fri frakt på internationella ordrar över 50 dollar (och de har jätteofta bra erbjudanden och rea).

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv