Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Hur man kommer över någon

Jag har redan fått massa mejl angående min senaste krönika i Veckorevyn och jag tackar innerligt för varenda ett! Det betyder jättemycket!

 

För några år sedan gick jag genom ett jobbigt break-up och jag trodde då på riktigt att jag aldrig skulle må bra igen. Allt jag önskade just då var att det bara fanns en lista på hur man skulle göra. Att någon annan bara kunde ge mig en guide. Så nu har jag gjort en.

 

Tro mig, jag hade kunnat skriva en bok om detta och det var i princip omöjligt att hålla sig inom 4000 tecken, men jag är nöjd ändå. Hoppas att den hjälper någon. Och jag vet såklart att sådant är individuellt, men kanske det känns lite mer hoppfullt efter att ha läst den ändå.

 

 

 

 

 

 

 

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (66)

 • Matilda

  |

  Tack tack tack! Gjorde slut med min kille för knappt en månad sedan efter ett långt förhållande, det känns så mörkt stundtals. Din krönika fick mig att le och känna mig taggad på livet! Kramar

  Svara

  • egoina

   |

   Vad glad jag blir! Tack! <3

   Svara

 • Hanna N

  |

  Behöver jag säga att jag läser sista sidan i VR innan jag ens har hunnit kolla på framsidan eller förstår du det ändå? 😉

  Svara

  • egoina

   |

   Åh tack!!! 😀 <3

   Svara

 • Emma

  |

  Väldigt bra skrivet! Har varit tillsammans med min pojkvän i 6,5 år, och det var mitt första förhållande, jag fyllde precis 17 år när vi träffades. Så jag vet ärligt inte hur det är att vara singel efter ett uppbrott. Det skrämmer mig faktiskt, när jag tänker på att det en dag tar slut (knock on wood). Jag menar, hur ska jag klara av det? Det vet jag ju inte än. Det jobbigaste är att jag inte har så många vänner, som inte också är hans vänner. Ajaj, hehe.

  Svara

 • Camilla

  |

  Detta var precis vad jag behövde. Jag har varit av och på med en kille under två års tid och för en månad sedan satte jag ner foten och gick därifrån. När jag läser din krönika känner jag att jag är på punkt nr 4, men nu blev jag taggad till tänderna och tänker gå vidare med huvudet högt. Kram

  Svara

 • Kristine

  |

  Jag tror inte jag hade läst den här listan när det tog slut mellan mig och min kille, men det var faktiskt exakt så jag gjorde för att komma över det. Så det är en himla bra metod 😀

  Svara

 • Frida

  |

  Bra skrivet! Kan du inte visa hiss och diss också? 🙂

  Svara

 • Emelie

  |

  Du borde ha boken som framtidsprojekt!! Hade gärna läst det du kunde dela med dig av. 🙂

  Svara

  • egoina

   |

   Kanske! 😀

   Svara

 • Hanna

  |

  Galet glad för att jag inte behöver ta åt mig av de här tipsen, men herregud vad jag vet att det hade hjälpt om jag hade fått mitt hjärta krossat. Hatten av, helt klart!!

  Svara

 • Robert

  |

  Skall tänka på det där till nästa gång. 😛

  Svara

 • Elin

  |

  När jag gjorde slut med min kille kom jag att tänka på dig. Du hade överlevt så då kunde jag också göra det. Du hjälpte mig och säkert så så många andra, utan att du kanske visste om det. Denna krönika var jättebra och jag slår vad om att det är fler än jag som har nytta av den. Fääänx! <3

  Svara

 • Anna

  |

  Din krönika kom vid precis rätt tillfälle! Nu känns det lite bättre 🙂 Väldigt bra tips till alla singlar därute!

  Svara

 • Sofia

  |

  Finns ingen bättre människa än du! HEJA DIG! Du borde va blogg-drottningen ist för dom dära sturebrudarna!

  Svara

 • My

  |

  Mästerverk

  Svara

 • M.

  |

  Min bästa killkompis blev dumpad för två månader sen ungefär och jag har försökt att få honom att inse att han kommer att komma över det med tiden, men han vägrar lyssna. Hur kan man som utomstående hjälpa någon på vägen?

  Svara

  • egoina

   |

   Bara genom att finnas där. Gör honom sällskap, dra med honom på grejer. Bara sitt i samma rum, det hjälper att inte vara ensam. <3

   Svara

 • caroline

  |

  Även om det var ett tag sen jag blev singel så känner jag igen mig så mycket! Tycker det är super skönt att bara behöva tänka på vad jag själv vill och inte vill. Hihi blir så glad av allt du skriver Egoina, Du är BÄST!

  Svara

 • Marielle

  |

  Om man jobbar ihop då? Och han dessutom genom en vidrig slump bor i trappuppgången bredvid? Vi har samma umgänge och träffas en del även utanför jobbet och det finns inget jag kan göra åt det. Det har gått så lång tid nu och jag tar mig ingenstans 🙁

  Svara

  • egoina

   |

   Det suger!!! Processen blir tyvärr lägre när man inte bara kan radera personen ur sitt liv. Men det går ändå. Fokusera på punkt fyra! <3

   Svara

 • Claire

  |

  haha, jag skulle precis börja läsa den här på din blogg då jag kom på att jag precis köpt den, pga att en kompis är med i en intervju i den (Sandra i artikeln om ansiktsdeformiteter! :)), så då kunde jag läsa den riktiga tidningen istället 😉

  bra skrivet! 😀

  Svara

 • Anna

  |

  Jättefin krönika! fastän det är olika för alla så tror jag detta är en stor hjälp för många! Kramar 🙂

  Svara

 • Becca

  |

  Jättebra skrivit! Blir så glad av bara tanken på hur många det här kommer hjälpa, och att du lagt ner tid till det. Kram

  Svara

 • Erika

  |

  Tack!! Du är helt underbar! Det är så sant allt det du skriver, har redan gått igenom några av stegen vilket fick mig att småskratta lite för mig själv. Påbörjade helgen efter ett breakup med en rejäl fest, därefter följde två dagar fyllda med TV-serier! Bland det bästa jag gjort på länge!
  Kram på dig och tack för världens bästa blogg! 🙂

  Svara

 • Therese

  |

  Tack som FAN! har precis gjort slut med min pojkvän efter ca 4 år, det är bland det svåraste jag gjort i hela mitt liv. Nu var det jag som dumpade honom men det känns som att jag fick göra det eftersom han inte vågade. Vi blev som bästa kompisar istället för det kärlekspar vi var en gång, och det vi trodde vi skulle bli. Har som tur var bästa kompisarna i världen och en stöttande familj, även om jag inte vill prata om det så känns det tröstande att bara vara med människor som man vet bryr sig. Tack egoina 🙂

  Svara

 • Louise

  |

  Du är Bäst Egoina!! Du har så rätt i det du skriver och jag önskar att jag själv hade haft den här guiden de gångerna jag har fått mitt hjärta krossat. Men istället klipper jag ut den ur tidningen och lägger i min dagbok. Till den dagen någon kommer att behöva den. TACK Egoina!

  Svara

 • Emma

  |

  Så otroligt bra skrivet! Tack för att du hjälper och för att… du är så awesome helt enkelt! Kram

  Svara

 • Caroline Josefin

  |

  Jag önskar att jag hade det här att läsa för ett halvår sen. Men det gick ju faktiskt bra utan och jag känner igen mig i varje steg. Du är sjukt bra, fortsätt med detta! DU är riktigt duktig.

  Svara

 • Tovis

  |

  Så bra skrivet! Blev dumpad av en kille i höstas, utan att få någon riktig anledning och jag var så kär och det gjorde så fruktansvärt ont i hjärtat och gör det fortfarande bara jag ser hans namn.. Men detta, detta gjorde mig lite gladare! Tack fina du!

  Svara

 • Flipson

  |

  Jätte bra skrivet!
  Skulle vilja se hiss och diss dock :$

  Svara

 • Annika

  |

  Om det tar slut mellan mig och min kille någon gång ska jag absolut gå tillbaka hit och läsa den här! Tack! 🙂

  Svara

 • Chiki

  |

  Vilken fin krönika! Du gör skillnad i folks liv och du inspirerar genom det du skriver. Och det, det är stort. Ta åt dig <3

  Svara

 • J

  |

  Tack, jag önskar att jag läst detta innan jag åkte till Coop och började fulgråta bland müslin för att det var för jävla hemskt att bara handla till sig själv för första gången på evigheter.

  Svara

 • Mia

  |

  Du är så himla bra! 🙂 Gjorde precis ”slut” med killen jag dejtade och även var tillsammans med tidigare.. (det här var liksom den andra ”vändan”) Och jag känner verkligen att det finns hopp efter att ha läst din krönika! Tack igen! Keep being awesome gurl!

  Svara

 • K.Hanna

  |

  Blev dumpad på Facebook efter ett 3årigt förhållande i torsdags. När jag läser detta känns det som om det finns lite hopp. Tack!

  Svara

 • Marie

  |

  Jag borde skriva ett rim eller något som gör att du verkligen ser den här kommentaren, men jag vill egentligen bara säga tack till dig och alla dina andra läsare. I lördags natt blev jag plötsligt singel efter att bara en vecka tidigare tittat på förlovningsringar med min kille (nu mitt ex). De senaste dagarna har gått åt till att flytta alla mina grejer från vår lägenhet hem till mina föräldrar vilket är en resa på 30 mil enkel väg. Jag har ingen annanstans att ta vägen och jag har ingen aning om hur mitt liv kommer se ut nu. Därför vill jag tacka dig, Egoina, för din krönika fick mig att inse att det kommer kännas bra igen. Och jag vill tacka dina andra läsare för att de med sina kommentarer fick mig att inse att jag inte är ensam med ett brustet hjärta (även om det känns så ibland). Så tack! 🙂

  Svara

 • Rebecca

  |

  Älskar dina krönikor! Du är så duktig 🙂

  Svara

 • Lisa m

  |

  Du skall bara veta hur mycket den här krönikan har hjälpt mig. Jag gjorde slut med min pojkvän för en månad sedan och det har varit så jädra jobbigt och det är det fortfarande.

  Men din krönika har fått mig att förstå att det är okej att gråta men att det är okej att vara glad också. Och nu ska jag bara vara och ha det fint som singel. Alltså tack för att du finns Egoina! Du är så underbar på alla sätt som finns. Alltså bara tack! <3

  Svara

  • egoina

   |

   <3

   Svara

 • Julia

  |

  Den här krönikan är utan tvekan den bästa du skrivit, den är jättebra! Och trots att du själv tyckte det var svårt att hålla teckengränsen tycker jag att den här krönikan är den som känts mest fullständig, eller hur man ska uttrycka sig. Annars kan jag lätt känna ”oj, tog den slut där?” med krönikor, men den här var väldigt bra, från början till slut!

  Svara

 • stina

  |

  Precis vad jag behövde läsa idag! Mitt livs kärlek (trodde jag iaf) har hämtat sina sista saker efter 7,5 år tillsammans. Träffade honom när jag bara var 16 år. Smärtan är obeskrivlig, men peppande att läsa det här! 🙂 Tack!!

  Svara

 • Jag

  |

  Super bra verkligen! Och väldigt sant! Önskar att denna krönika funnits för ett halvår sen, då hade jag verkligen behövt den! Nu har jag kommit förbi det men när jag ser tillbaka är det du skrivit så sjukt sant! Sen skulle jag nog vilja lägga till att man inte får vara för rädd för att bli kär igen, inte vara FÖR överbeskyddande över sitt hjärta och sina känslor! Man ska inte bli avskräckt av sorgen!
  Super Egoina!!

  Svara

 • Paula

  |

  Har precis blivit dumpad utan föraning efter ett 4 år långt förhållande, att läsa din krönika är ngt handfast att läsa när jag mår som sämst, skulle vilja se fram emot steg 2 tyvärr omöjligt då vi jobbar ihop och vare sig jag vill eller inte så spenderas 8 h om dagen med min exsambo. Då snackar vi långa tunga dagar att ta sig igenom

  Svara

 • Paulina

  |

  Otroligt bra, otroligt fin. Den fick mig att må direkt bättre när jag läst klart. Du är en sådan stor inspirations källa. Du är hur bra som helst. Jag vet inte om man kan säga såhär till en person man aldrig träffat, haha. Men tack för allting, tack för att du bloggar, tack för att du delar med dig av dina erfarenheter och tack för att du står på dig så att vara dig själv och inte den typiska modebloggaren utan personlighet. Du gör min dag varje dag. Tack.

  Svara

  • egoina

   |

   Tack själv! Glad jag blir <3

   Svara

 • Linda

  |

  Jättebra skrivet!!!!

  Svara

 • Patricia

  |

  Hej.
  Du är svinbra och såfort jag är lite nere går jag in på din blogg och blir glad i hela hjärtat.
  Men nu är det såhär, jag skulle gärna vilja se hiss/diss.
  Tack på förhand. (jag vet att du fixar detta till mig då du är så göllig)

  Svara

 • jag vill vara anonym just nu

  |

  Det jobbiga är när man inte kan flytta isär eftersom det är typ omöjligt att hitta lägenhet (arbetslös jovisst) så man måste umgås jämt när han inte jobbar. Efter några månader börjar det falla in i mer normala banor men fan, det är fortfarande jobbigt och awkward och ingen av oss kan gå vidare. Det var jag som gjorde slut också, orkade inte längre gå och vara ledsen över att jag inte älskade honom längre. Nu går jag och är ledsen över allt annat istället, tjohej.

  Svara

 • Jonna

  |

  Tack tack tack. <3 ska bli min bibel då jag tar mig igenom ett break up efter 7 år långt förhållande. Varit tillsammans sen vi var 15 och gått igenom tonårsgrav och även tillsammans sett vår kille växa upp tillsammans i 6 år. Känns skit tungt alltihop. Men jag måste ta mig vidare för sonens skull…. Tack <3

  Svara

 • Anton

  |

  Tack för denna! Jag får väl se det ur en killes perspektiv som jag aldrig blivit dumpad och efter ett 2,5 årigt förhållande så var det oundvikligt och kom som en chock för 4 dagar sedan. Jag letat överallt efter program som hjälper jättemycket, och innehåller precis det du skriver. Jag är så tacksam för det finns folk med styrkan att skriva om detta efter hjärtesorgen! / Kram

  Svara

 • cissi

  |

  Läste detta precis.. har försökt med der mesta..
  min kille lämnade mig mitt i en graviditet som vi planerat tillsammans. .

  jag kommer inte vidare…

  Svara

 • V

  |

  Tack för texten! Som en nydumpad 22-årig kille så värmde den här texten mycket, tar till mig alla positiva budskap!

  Det var mitt ex som läste den här bloggen, inte jag, men jag kanske får börja nu! 😉

  Svara

 • E.

  |

  hej! läste detta nu när jag gick igenom ditt arkiv. jag gjorde slut med min sambo för snart 2 månader sedan, och jag känner igen allt såå himla bra!!!! du har så rätt i allt i allt!!

  Men, jag undrar- när är det okej att bli kär igen?
  Jag och mitt ex slutade att vara kära i varandra i höstas, men gick igenom breakupet samt flyttade isär. Nu har jag varit iväg utomlands och gjort en himla massa saker som jag vill, och känner att jag klarar mig så himla bra själv- PÅ RIKTIGT!

  Fast… det finns en kille, som jag haft ögonen för sedan i höstas. Vi har träffats några gånger redan, och ska träffas igen. Problemet är att jag ”skäms” för att berätta för min familj redan, hur kan jag ha kommit över och fått nya känslor så fort? Och hur gör jag om dom kritiserar mig, tycker jag är för snabb?

  Jag har flyttat hem, så någon gång måste jag ju berätta för dom vart jag håller hus ju.

  PUSS och tack för du är så himla go!

  Svara

 • Annika

  |

  Gjorde nyss slut med min kille efter 2,5 år och letade upp den här krönikan igen för jag minns att jag tänkte ”den här ska jag läsa om jag någon gång är med om en break-up”, sagt och gjort, och den är så himla bra! Det hjälper lite iaf fast att det känns skit just nu. Jag ska definitivt gå tillbaka snart igen och läsa den igen. Tack! 🙂

  Svara

 • Ronja

  |

  Min kille (ex nu) gjorde slut för tre månader sen och jag har haft det tufft, men det jobbigaste hände här om dagen när jag fått reda på att han träffat en ny. Mitt hjärta är nu totalt krossat och varje stund jag sitter ensam brister jag ut i gråt. Försöker tänka på den här listan, men tänker också på dig och hur du faktiskt hittat kärleken efter att varit så ledsen. Jag vet att tiden gör det mesta lugnt, men just just nu är jag så ofantligt ledsen. Önskar jag kunde fly från världen tills tiden gått och jag känner mig bra igen.

  Svara

  • Egoina

   |

   <3 Det blir bra! Lovar!!!

   Svara

 • Emilia

  |

  Åh vad glad jag blir av det här! Blev precis dumpad av min kille och allt känns så tungt och alla fina minnen, hans fina familj och alla veckor på deras fina landställe är som bortblåst! Det är så svårt att inse det! Tänkte kommentera din blogg och efterfråga något liknande för jag tycker du är en vettig person och vet att du gått igenom detta. Det räckte dock med att googla en gång så fick jag se denna fantastiska krönika! Tusen tack!
  Jag överlever nog 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh tack!! Klart du gör! 😀

   Svara

 • Olivia

  |

  Efter 2,5 år tillsammans, varav 5 månader var på distans, har jag blivit dumpad och tänkte direkt att ”men Egoina skev ju en guide!”. Sent i september lämnade Sverige för utlandsstuder, en helt ny plats och jag kände inte en människa. Min mormor, som jag stod väldigt nära, gick bort två dagar efter jag börjat i skolan. Utan familj/vänner och utan pojkvännen där blev det en tuff höst, att tvinga sig ut för att träffa folk blev ett måste men alla bekantskaper känns fortfarande så nya/ytliga. Och för två dagar sen gjorde han slut, för ett förhållande på distans blev för tufft. Vilket jag förstår, och erkänner att det är verkligen inte helt lätt. Jag känner mig verkligen heart broken och så otroligt ensam. Hur gör man när man inte har sina nära runt sig?

  Svara

 • m

  |

  Visste när jag läste denna krönika att jag skulle lägga den på minnet.

  Har idag efter 9 år tsm, sedan jag var 16år tagit en jävla ”paus” med min kille. För en vecka sedan var allt normalt och nu säger han att han måste hitta sig själv och att han vill vara ensam i nån månad så att han får tillbaka känslorna för mig samtidigt säger han att han sedan kommer komma tillbaka och att han vill gifta sig med mig och vara pappan till våra barn. (fyfan vilken mytoman)

  Jag är så förvirrad, ledsen och hjärtekrossad. Tror att detta är en början på ett slut.

  Så tacksam för dig och din blogg, du får mig att må så mycket bättre i denna sörja. Tack Regina <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Massa kramar till dig <3 Men du, glöm inte att du också har rätt att sätta ner foten för vad som känns bra för DIG. Glöm inte bort dig själv i det här. Du klarar detta!!!! <3

   Svara

 • Lovisa

  |

  Hej fina du!!

  Hade sååå gärna behövt läsa detta du skrivit nu, min vän hypear denna lista som hon läste för några år sedan, men får inte fram någonting att läsa.. har du tagit bort? 🙁

  Puss och kram

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh, det verkar som att bilderna har försvunnit. Så himla tråkigt 🙁

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv