Tre fredagstankar

đŸ„• Jag har trott att morot heter gullerot pĂ„ norska Ă€nda fram tills idag. Tydligen heter det gulrot! Jag tror inte jag har blivit sĂ„ mindblown sedan jag förstod att det heter omstĂ€ndligt och inte omstĂ€ndigt (kommer ni ihĂ„g det blogginlĂ€gget? Vi var alla i chock). Det Ă€r förvisso mycket mer logiskt att morot heter gulrot och inte gulle-rot. Men fatta vad gullig jag varit som gĂ„tt runt och sagt det i alla Ă„r?

 

đŸ€” Vad Ă€r grejen med folk som stavar fel pĂ„ namn? Varför dubbelkollar man inte? Hur kan man inte registrera stavningen nĂ€r man lĂ€ser ett namn? Jag gör alltid det och om jag lĂ€r kĂ€nna en person vars namn jag inte sett skriftligt sĂ„ frĂ„gar jag typ ”heter du Rebecca med cc eller ck”? Det Ă€r ju tvĂ„ olika namn! Det Ă€r sĂ€rskilt konstigt nĂ€r folk svarar pĂ„ ett mejl och stavar fel. Huuur gĂ„r det till? Jag skulle aldrig svara “Hej Marcus” utan att dubbelkolla om personen stavade med ett k eller ett c. Det Ă€r ju bara att scrolla! Ibland har jag till och med fĂ„tt ett “Hej Evelina” till svar. What the??? KĂ€nner spontant att jag och dessa mĂ€nniskor aldrig kommer förstĂ„ varandra.

 

đŸ€ PĂ„ tal om namn har jag kommit pĂ„ att jag har en ful ovana. Jag struntar i att lyssna pĂ„ vad folk heter nĂ€r jag tar i hand. SĂ€rskilt om det Ă€r en random person pĂ„ en fest som jag inte tror att jag kommer prata sĂ€rskilt mycket med. Anledningen till att jag gör det Ă€r för att jag Ă€r dĂ„lig pĂ„ namn och tĂ€nker att jag Ă€ndĂ„ inte kommer komma ihĂ„g det. Men jag försöker ju inte ens? Det ska jag skĂ€rpa mig med 2018. Det Ă€r ju faktiskt trevligt nĂ€r nĂ„gon kommer ihĂ„g ens namn. Man kĂ€nner sig sedd.

 

116 gillar

Comments (61)

 • Sabina

  |

  Nummer tre gör jag ocksÄ tyvÀrr och Ängrar mig alltid nÀr jag sen inte minns namnet. Men det Àr mest för att jag Àr sÄ upptagen med att försöka göra ett bra handslag att jag inte kan fokusera pÄ namnet, haha!

  Reply

  • Egoina

   |

   Hahaha samma hÀr!

   Reply

 • Erika

  |

  FörstÄr dig sÄ mycket! Har fÄtt en ny arbetskamrat pÄ jobb och jag hÄller pÄ att dö av irritation nÀr han sÀger fel. Men jag har inte mage att sitta och rÀtta till honom. Han sÀger Bollebygden nÀr det heter Bollebygd samt att han sÀger fel pÄ vÄr kollegas namn. Kruse istÀllet för Krus. HjÀlp!
  PÄ min föredetta arbetsplats kallade min kollega mig Klara i typ en mÄnad. Jag blev sÄ irriterad att jag inte kunde sÀga nÄgot till en annan kollega hörde det och frÄgade vem Klara var. Han slutade sÀga hej med mitt namn.
  PS. Jag Ă€lskar dig blogg! 🙂

  Reply

 • S

  |

  Ja, alltsĂ„, icke-svenska personer vĂ€grar att stava Sofie med f, sĂ„ de skriver alltid Sophie, och svenska mĂ€nniskor gör som du sĂ€ger och skriver Sofia till mig. Idag fick jag till och med en AVI som var adresserad till Sofia?? Inte nog med det, nĂ€r jag gick i 1-9an var det 3 Sofia i min klass, jag var ensam Sofie, och de gav upp kring vem som var Sofie och kallade oss alla 4 för Sofia. Är det konstigt att jag reagerar pĂ„ det namnet trots att jag Ă€r 30 nu? SUCK!

  Reply

 • Oda

  |

  Haha 🙂 det er mange nordmenn som sier gulErot, eller feilstaver det med e – men det er korrekt Ă„ skrive/si gulrot 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha jasĂ„! DĂ„ Ă€r det kanske inte sĂ„ konstigt dĂ„ 🙂

   Reply

 • Jörn

  |

  Hehe, pÄ tal om felstavat namn. IDAG tog en bild pÄ mig? Trodde hon heter Ida utan G.

  Reply

 • J

  |

  Jag Ă€r sĂ„ fokuserad pĂ„ att sĂ€ga mitt namn rĂ€tt hahaha!!! Har aldrig sagt fel, och varför skulle jag? Men Ă€r sĂ„ nervös och redo sĂ„ registrerar inte andra personens namn……

  Reply

 • Robert

  |

  Haha! Googlar man pĂ„ gullerot stĂ„r det om morötter Ă€ndĂ„ ju. 😉

  Reply

 • LinnĂ©a

  |

  Jag gör likadant nÀr jag tar i hand med nÄgon! JÀttejobbigt ju. Plus att jag alltid sÀger mitt namn samtidigt som den andra personen och dÄ hör man ju verkligen inte vad den andra sÀger?!

  Reply

  • Hannah

   |

   Haha jag Àr exakt likadan! SÀger alltid mitt namn samtidigt som den andra, sÄ dumt!

   Folk stavar alltid mitt namn fel. H:et pĂ„ slutet Ă€r jobbigt tydligen. Har kollegor som jag jobbat ihop med i flera Ă„r som fortfarande skriver Hanna. Och varje gĂ„ng vill jag svara “jag heter faktiskt Hannahhhhhhhhh”. Dubbelkollar sjĂ€lv ALLTID vad personen heter och hur hen stavar sitt namn om jag Ă€r osĂ€ker.

   Reply

 • Mia

  |

  Haha!!! SĂ„ roligt att lĂ€sa detta och sedan scrolla ner och se att du stavat Idas namn fel.. 😂😂😂

  Reply

 • jen

  |

  ÄÄh! punkt nummer 2!!! stör mig sÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ jÀvla mycket pÄ den grejen och har alltid gjort det, bara trott att det bara verkar va jag som tydligen tÀnker sÄ! hur jÀvla svÄrt kan dte va!?? precis exakt ocksÄ som du sa, speciellt nÀr man mailar och dÄ har jag ju skrivit mitt namn, dÄ kan man ju inte svara med en annan stavning, halllÄ???! mvh jennie med ie pÄ slutet och INTE ett jÀvla Y !!!! =)

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha exakt! Kan bara tĂ€nka mig hur mĂ„nga gĂ„nger du fĂ„tt heta “Jenny”. Hade en tjej som hette Cicilia i min klass pĂ„ universitetet. Du kan bara tĂ€nka dig…..haha.

   Reply

 • sandra

  |

  den sista punkten! det Àr nog ingen ful ovana, utan det finns psykologisk fakta pÄ att en helt enkelt inte brukar komma ihÄg andras namn nÀr en skakar hand. En lyssnar ens knappt. Ett knep för att komma ihÄg namnet- om en vill det- Àr att upprepa det.

  du: Hej! Regina! *skakar hand*
  jag: hej Regina! Sandra *skaka hand*.
  typ sÄ

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha fĂ„r prova det 🙂

   Reply

 • Sandra

  |

  Folk kallar mig jÀmt för Sara. Jag förstÄr verkligen inte hur svÄrt det kan vara att sÀga/stava rÀtt. Kanske för att jag sjÀlv lÀgger mÀrke till namn och oftast lÀgger de pÄ minnet.

  Reply

  • Sandra

   |

   En till Sandra som ofta fĂ„r heta Sara 🙋 har en kollega som heter Sara och vi började pĂ„ vĂ„rt jobb ungefĂ€r samtidigt. Förvirringen Ă€r total bland övriga kollegor.

   Reply

 • Jonna

  |

  Jag heter Jonna men fĂ„r höra Johanna(eller Joanna) sĂ„ pass ofta att jag utan att ens tĂ€nka nĂ€r lĂ€karen ropade upp “Johanna” sa “ja det Ă€r jag”.

  Reply

  • Jonna

   |

   Hög igenkÀnning pÄ den! Johanna eller Joanna. Eller, Ànnu bÀttre: vad heter du pÄ riktigt?

   Reply

 • Matilda

  |

  Jag har anvÀnde mig alltid av gulrot, men sÄ började vissa anvÀnda ordet gulerot (dock inte hört gullerot), och dÄ fick jag förklarat att det heter gulrot men mÄnga sÀger gulerot. Men gulerot ligger bÀttre i munnen Àr gulrot tycker jag!

  Och jag Ă€r likadan nĂ€r jag tar i hand. Är extemt dĂ„lig pĂ„ ansikten med sĂ„ fokuserat pĂ„ personens ansikte och pĂ„ att sĂ€ga mitt eget namn och tar inte alls in alla andras. Ska ocksĂ„ bli bĂ€ttre pĂ„ det, för situationen fem minuter senare nĂ€r man ska tilltala nĂ„gon och fĂ„r sĂ€ga “eh du” för att man inte lyssnat pĂ„ namnet..

  Reply

 • Maja

  |

  Haha jag gör ocksĂ„ nr 3 och har kommit till samma slutsats, ger upp innan jag ens hört namnet! Dock inte lyckats göra nĂ„got Ă„t det… AngĂ„ende punkt 2 tĂ€nker jag lite tvĂ€rtom gĂ€llande mitt namn – jag jobbar en del med kundsupport och internationella kunder, och dĂ„ Ă€r det mĂ„nga svarar “hi Maya” istĂ€llet för Maja. Jag har överseende med det eftersom Maja liksom inte gĂ„r att uttala pĂ„ vettigt sĂ€tt pĂ„ mĂ„nga sprĂ„k – tĂ€nker istĂ€llet att de tagit sig tid att fundera pĂ„ hur det uttalas och dĂ€rför skriver med y 🙂

  Reply

 • Johannisson

  |

  Heter Lina, men enligt mina kollegor heter jag Linn, Linda, Elin, Evelina osv. Har ju “bara” jobbat dĂ€r sedan augusti…
  Även fĂ„tt frĂ„gan vad Lina Ă€r en förkortning för, “vad heter du egentligen?”.
  Kan bara tÀnka mig hur det Àr för dem med ett ovanligt namn, haha

  Reply

 • Ebba

  |

  HĂ„ller med om punkt 2! Vet inte hur mĂ„nga mail jag har fĂ„tt som börjar med “Hej Emma/Ella/Emilia” nĂ€r mitt namn Ă€r Ebba. Stör mig framförallt nĂ€r det Ă€r jobbrelaterade mail, sĂ„ extremt oproffsigt att börja ett mail med fel namn!

  Reply

 • Tessan

  |

  Åh, jag Ă€r precis likadan nĂ€r det kommer till namn! Det Ă€r sĂ„ himla viktigt att inte vara nonchalant med andra personers namn… tycker dĂ„ en som heter Terese utan H 😉 (och som dessutom Ă€r tvilling och blivit kallad vid sin systers namn otaliga gĂ„nger…). Jag tycker förstĂ„s att det Ă€r vĂ€ldigt intressant med namn. Jag Ă€r ju sĂ„n att jag alltid mĂ„ste veta namn pĂ„ allas barn, husdjur etc 😊

  Reply

 • Lovisa

  |

  Jag hade en japansk leverantör pĂ„ mitt förra jobb, som verkade lite allmĂ€nt förvirrad. Hon skrev alltid “Dear Rovisa” i alla mail (heter Lovisa, med “L”, vilket hon ju borde ha sett i de mail jag skickade). Till slut reagerade min chef pĂ„ det dĂ€r och skrev ett mail till henne enkom för att förklara att jag inte hette Rovisa. DĂ„ svarade hon att hon skulle komma ihĂ„g det. Men inte lĂ„ngt dĂ€refter fick jag ett mail med “Hello Rovisa”…

  Reply

  • Josefin

   |

   I Japan blandar de ofta ihop R och L 🙂 Ingen ursĂ€kt för Ă„ sĂ€ga fel namn men fĂ„tt mĂ„nga mejl/sett mĂ„nga presentationer i japan med ”loadmap” (roadmap) etc

   Reply

 • Emmelie

  |

  Åh, det dĂ€r med stavning! Jag har varit arg pĂ„ mina förĂ€ldrar i omgĂ„ngar sen jag var typ 10 över att de valde stava mitt namn med 2 M… Alla skriver Emelie och det Ă€r inte jag ens ju?!

  Och nummer 3 gör jag en version av pĂ„ jobbet.. jobbar som sjuksköterska pĂ„ vĂ„rdavdelning och lyssnar aldrig pĂ„ vad lĂ€karen sĂ€ger att hen heter nĂ€r de ringer och rapporterar patienter frĂ„n akuten, men tydligen Ă€r det viktigt dĂ„ nĂ€stan kollegorna alltid frĂ„gar vilken lĂ€kare det var… och jag vet aldrig svaret pĂ„ den frĂ„gan 😅 patientinformationen blev rĂ€tt liksom, rĂ€cker inte det 😉

  Reply

  • Emelie

   |

   Kan sĂ€ga att Emelie Ă€r inte sĂ„ lĂ€tt som man tror… senast denna vecka hette jag tydligen Emile enligt en extern mailare pĂ„ jobbet (efter att vi haft en flera mail lĂ„ng konversation redan). 🙄

   Reply

 • Michaela

  |

  Detta Àr egentligen sÄ himla pinsamt att erkÀnna, men jag vet inte varför det slog mig för nÄgon dag sedan.
  För 9 Är sedan 2008/2009 sÄ var jag sambo med en kille, vi hade ett sjukt destruktivt förhÄllande med noll tillit, vilket ledde till svartsjuka och otrohet. Mitt ex hade ett förhÄllande bakom min rygg med en kollega flera mÄnader, och jag fick reda pÄ allting genom att jag hittat hennes blogg. Jag och mitt ex försökte reparera allting, men jag var helt galet svartsjuk, och litade noll pÄ honom efter otroheten.

  DÄ en dag sÄg jag att han var inne och lÀste pÄ en tjejs blogg, och jag blev jÀttesvartsjuk, det var din blogg. Han sa att han tyckte du var rolig, men efter vad han gjort mot mig var jag helt sÀker pÄ att du var nÄgon ny han var otrogen med. SÄ jag började följa din blogg. Jag och killen gjorde slut nÄgra veckor senare, men jag fortsatte följa din blogg. Och frÄn att avsky dig (för jag var svartsjuk), till att tycka du var en rolig och hÀrlig tjej. Nu, 9-10 Är senare lÀser jag fortfarande din blogg varje dag. Mitt ex har jag ingen aning om vad han gör, men jag Àr i alla fall lyckligt gift (och inte alls svartsjuk) och har en liten bebis.

  TĂ€nkte pĂ„ hela historian för nĂ„gon dag sedan och tyckte det kunde vara roligt att dela med mig 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   ❀❀❀

   Reply

 • Sofia

  |

  Haha! Du Ă€r alltid sĂ„ mitt i prick! NĂ€r jag ska hĂ€lsa pĂ„ nĂ„gon för första gĂ„ngen tĂ€nker jag alltid sĂ„ mycket pĂ„ att göra ett bra intryck sĂ„ jag glömmer lyssna pĂ„ vad den andra personen sĂ€ger och speciellt vad hen heter. Ångrar mig alltid efterĂ„t haha

  Reply

 • Noomi Pilot

  |

  De vĂ€rsta Ă€r ju nĂ€r ens storebror inte förstĂ„r att man har tvĂ„ o i sitt namn 😂 han skriver alltid: Nomi
  De Ă€r lite störigt 😅

  Reply

 • Joabna

  |

  Jag heter Joanna.. behöver jag sÀga mer?

  Reply

 • Elin

  |

  AlltsĂ„ det dĂ€r med att felstava namn 😡 Min dotter Ă€r 4 Ă„r, har gĂ„tt pĂ„ förskolan sen hon var 1 och dom skriver fortfarande Lilly – hon heter LILY!!! Vill jag typ skrika 😂 Samma med BVC och typ all post vi fĂ„r hem till henne. Vet inte om det Ă€r en mer svensk stavning pĂ„ namnet? Men sjukt drygt att nöstan alla stavar hennes namn fel. Vad har jag o min man gjort som valt denna stavning đŸ˜© 😂

  Reply

 • Josse

  |

  Jag har vant mig vid att sĂ€ga att jag heter Josefin utan e pĂ„ slutet om nĂ„gon ska stava mitt namn (ex för min mail) för att folk oftast stavar det Josefine vilket lett till att folk flertalet gĂ„nger sagt “josfin?!”, sĂ„ kul 😂 blir fel hur noggrann man Ă€n vill vara med att dom ska stava rĂ€tt 😉

  Reply

  • Egoina

   |

   😂😂

   Reply

 • Emmalill

  |

  Folk sĂ€ger ofta fel pĂ„ mitt namn. Blir alltid Emilia eller Emelie. Men det vĂ€rsta jag varit med om var nu innan jul dĂ„ min handlĂ€ggare pĂ„ FörsĂ€kringskassan, som jag dessutom haft ett bra tag, skrev ”Hej Email” inte bara en utan tvĂ„ gĂ„nger. Sjukt oproffsigt 😒

  Reply

  • Egoina

   |

   😂

   Reply

 • Fredrika

  |

  FÄr flera mail om veckan var folk skriver Hej Fredrik. Heter Fredrika. Tills dom ringer o frÄgar efter Fredrik o kan sÀga det jobbar ingen som heter sÄ hÀr, hejdÄ haha

  Reply

 • Felicia

  |

  Norskans gulrot lĂ€r vĂ€l komma frĂ„n danskans gulerĂžd kanske? Och bor man dĂ„ i SkĂ„ne hör du ju sĂ€kert gulerĂžd nĂ€stan lika ofta. Men nu nĂ€r jag tĂ€nker efter sĂ€ger nog min norska slĂ€kt ocksĂ„ gulerot? (Men kan ej klura ut om det Ă€r för att nĂ„gra av dem ocksĂ„ Ă€r danskar…)
  Ehh kÀnner för att forska i detta!!

  Reply

  • Felicia

   |

   Oj menar gulerod, utan Ăž. Det uttalas ju som “gulle-rod”!

   Reply

 • Hanna

  |

  Jag ser ofta personer som kommenterar Underbaraclaras blogg och kallar henne för “Klara”. Hur svĂ„rt Ă€r det att veta vad den personen vars blogg man lĂ€ser heter? (Iaf om det Ă€r sjĂ€lva bloggnamnet, och inte Ă€r hemligt 😉).

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha verkligen sÄ konstigt!!

   Reply

 • Anna

  |

  Jag gick media pĂ„ gymnasiet med inriktning textkommunikation. DĂ€r fick vi det inbankat att namn Ă€r det viktigaste att stava rĂ€tt pĂ„! Om namnet var svĂ„rt, be den vi intervjuade att skriva ner namnet sjĂ€lv eller bokstavera det. SjĂ€lv sĂ„ frĂ„gar jag automatiskt om stavning nĂ€r jag ska skriva nĂ„gons namn Ă€ven om jag vet hur personen stavar. Men sĂ„ Ă€r det verkligen inte för alla, telefonförsĂ€ljare verkar inte kunna lĂ€sa Anna Olausson utan söker Ann/Anja/Hanna Olsson/Olofsson/Olasson. Gött nĂ€r man dĂ„ kan neka nĂ€r de söker nĂ„gon, speciellt de som ringer upp ett flertal gĂ„nger och man ber dem bokstavera namnet. Grattis du kan lĂ€sa liksom…

  Reply

 • Charlotta

  |

  Enligt alla heter jag Charlotte.. har en klasskompis som efter tvĂ„ Ă„r kallar mig Charlotte! Mina kompisar brukar sĂ€ga Charlottaaaaa övertydligt om vi Ă€r i samma sĂ€llskap men det verkar inte klicka i hans huvud. 😂

  Reply

 • heidi

  |

  Det dÀr med namn!! Heter Heidi (uttalas Haj-di eftersom tysk grammatik ei = aj) och jag fattar om svenskar lÀser det som Hej-di, det Àr logiskt om man följer svenska sprÄkregler, jag fattar. MEN det Àr sÄÄÄ mÄnga som fortsÀtter kalla mig Hejdi trots att jag sÀger ifrÄn och rÀttar dem. Blir sÄ irriterad för det Àr ju inte mitt namn? Vem fan Àr Hejdi? Inte jag i alla fall.
  I min förra klass var vi dessutom en “Hajd” och en “Hejdi” dĂ€r bĂ„da namnen stavas “Heidi”. Alltid kul att se nervositeten i gĂ€stlĂ€rares ögon nĂ€r de insĂ„g att de hade en av varje. Det var alltid nĂ„gon som ba “heh… Heter ni bĂ„da… Hejdi?” varpĂ„ vi fick förtydliga att nej, en Hejdi och en Hajdi.
  Min förra chef hade sĂ„ svĂ„rt att kalla mig Heidi, jag rĂ€ttade honom varje gĂ„ng och det bara flög rĂ€tt över huvudet pĂ„ honom :)) Till slut började jag signera alla mina email till honom som “Hajdi” och varje gĂ„ng han tilltalade mig som Hejdi brukade jag svara “Ja, Filip?” (Han heter Fredrik) dĂ„Ă„Ă„Ă„ började det gĂ„ upp för honom. Tycker det Ă€r rĂ€tt grundlĂ€ggande respekt att lĂ€ra sig folks namn?
  Har dessutom en del amerikansk slĂ€kt, och nĂ€r jag Ă€r och hĂ€lsar pĂ„ och trĂ€ffar amerikaner tror de ofta att jag heter Eileen eller Hailey. LĂ€ttast dĂ„ Ă€r att bara direkt nĂ€r man presentera sig sĂ€ga “Heidi, like Heidi Klum” haha dĂ„ brukar de hĂ€nga med

  Reply

 • Emma

  |

  Jag gick till en psykolog i ett halvĂ„r, nĂ€r rĂ€kningen kom var den adresserad till Helena…
  En psykolog liksom? 😂

  Reply

  • Egoina

   |

   Hahaha dissen! 😂

   Reply

 • Caroline

  |

  AlltsĂ„ jag förstĂ„r poĂ€ngen, och sjĂ€lv anstrĂ€nger jag mig för att skriva rĂ€tt – och ni som blir kallade vid helt fel namn sĂ„ himla respektlöst! Men samtidigt kan jag inte lĂ„ta bli att störa mig pĂ„ folk som bara: “Vem Ă€r Markus? Jag heter Marcus”. BlĂ€. Kan man inte istĂ€llet sĂ€ga: “Till nĂ€sta gĂ„ng kan du tĂ€nka pĂ„ att jag stavar med C” eller nĂ„t……….

  Reply

 • Josefine

  |

  Jag fÄr sÄ ofta heta Josefin utan E pÄ slutet. SÄg att nÄgon över med den stavningen hade motsatt problem, sÄ det blir problem oavsett hur vi stavar. Jag har fÄtt alldeles för mÄnga jobbrelaterade mail med fel stavning. Dubbelkollar dÀrför alltid sjÀlv innan jag skickar ivÀg nÄgot och förstÄr inte att andra inte gör samma sak. Min förra chef var hopplös med namn. GÀllde inte bara mig, sÄ var inget personligt, men det finns egentligen tre vanliga stavningar pÄ Josefin/Josefine/Josephine (sen kan man slÀnga in lite apostofer lite hÀr och var), men jag fick heta Josenfin otroligt mÄnga gÄnger. Den stavningen existerar vÀl inte ens?

  Reply

 • Josefine

  |

  Gift med en norrman, var tvungen att frĂ„ga honom varför alla sĂ€ger gulErot om det faktiskt heter gulrot (visste sjĂ€lv inte detta heller). Hans förklaring var att det heter flera gulerötter men en gulrot. DĂ€rför slarvar folk đŸ€—

  Reply

  • Egoina

   |

   JasĂ„! Intressant! 😊

   Reply

 • MiCHaela

  |

  Hahah alltsÄ de dÀr med felstavning pÄ namn Àr SÄÄ jobbigt!
  Jobbar som personlig assistent hos en familj sen i Maj o dom stavar mig fortfarande med K!
  I dagböcker, pÄ skyltar/lappar, i almanackan, pÄ sms.
  överallt skriver dom Mikaela trots att jag ett antal gĂ„nger avslutat mina sms med ”MVH Michaela”

  Haha hur ska man göra liksom? KĂ€nns sĂ„ drygt att rĂ€tta sĂ„ fĂ„r la bara lĂ€ra mig leva som Mikaela 😉

  Reply

 • Karin

  |

  Det dĂ€r med felskrivning av namn kĂ€nner man ju igen, pĂ„ jobbet har jag fĂ„tt flera mail med Dear Karim istĂ€llet för Karin, skönt Ă€ndĂ„ att kunna byta kön ibland 😀

  Reply

 • Lilly

  |

  Haha Ă„h, folk envisas med att stava mitt namn med ett l i mitten, alltsĂ„ Lily, fast jag stavar med tvĂ„ l i mitten… Störigast Ă€r nĂ€r folk felstavar mitt namn pĂ„ facebook! DĂ€r ser de ju vad jag heter nĂ€r de skriver till mig. Blir orimligt provocerad av detta, Ă€ven fast jag vet att Lily Ă€r den ursprungliga stavningen och Lilly Ă€r en “försvenskad” variant. 😉

  Reply

 • Nathalie

  |

  KĂ€nner igen mig alldeles för mycket pĂ„ nummer 3, sĂ„ pinsamt sen nĂ€r man hamnar i en situation dĂ€r man mĂ„ste frĂ„ga “eh… vad hette du nu igen?” nĂ€r de liksom har sagt det för typ nĂ„n minut sedan.

  Reply

 • Josefin

  |

  haha! Blir ocksĂ„ galen pĂ„ det dĂ€r med namn, nĂ€r jag mailar kunder pĂ„ jobbet sĂ„ stĂ„r det JOSEFIN i bĂ„de mailadressen och som avsĂ€ndare, men lik förbannad sĂ„ svarar 90% av kunderna “Hej JosefinE”. Man ba NEJ! inget E. haha, sĂ„n töntig grej att störa sig pĂ„ men jag blir verkligen galen :’)

  Reply

 • sandralinneas

  |

  En sak jag verkligen inte kan förstĂ„ Ă€r nĂ€r man ser pĂ„ typ facebook eller sĂ„ hur mĂ€nniskors felstavar sina vĂ€nners namn. Ofta i grattishĂ€lsningar “Hipp hurra, grattiiiis Sofia! ” – Eh, vĂ„r gemensamma vĂ€n heter Sophia och det stĂ„r liksom dĂ€r alldeles intill meddelanderutan dĂ€r du skriver. Hur kan du inte stava din vĂ€ns namn korrekt

  Är sĂ„na mĂ€nniskor verkligen vĂ€nner?

  Reply

Leave a comment

Rekommenderade inlÀgg

Arkiv