Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

En ny vardag

En del av er har undrat hur min arbetssituation ser ut just nu och jag tänkte att jag skulle reda ut det. För några veckor sedan frågade min förra chef om jag kunde tänka mig att bli Country manager för Norge på deltid. Det ville jag gärna. Så nu jobbar jag alltså med marknadsföring på deltid (på mitt förra jobb) och med mitt eget företag resten av tiden.

 

 

Förra året jobbade jag alldeles för mycket och det har varit skönt att kunna dra ner tempot och tänka på mig själv det senaste halvåret. Det var ett bra beslut att jag sa upp mig. Ett heltidsjobb i kombination med pendling och  mitt eget företag gick inte ihop. Men efter några månader började jag bli väldigt uttråkad och omotiverad av att gå hemma. Jag blir inte klok på mig själv. En del av mig måste få vara fri och får panik av att jobba samma tider varje dag och ha ett liv som bara är ett ”ekorrhjul”. Men en annan del av mig mår bra av rutiner och tycker att livet blir meningslöst när jag bara sköter mitt eget och är ensam hela dagarna.

Det bästa vore alltså att ha en blandning. Men hur löser man det då? Man kan inte äta kakan och ha den kvar. Eller kan man det? Jag började titta efter deltidsjobb, övervägde mina alternativ och helt plötsligt blev jag erbjuden detta. Sjukt hur saker bara löser sig själv ibland.

 

Idag jobbar jag alltså deltid minst två dagar i veckan och med mitt eget resten av tiden. Det är ganska flexibelt, men på ett ungefär ser det ut såhär:

Måndag: Jag jobbar hemifrån eller jobbar på kontoret beroende på behov.

Tisdag: Jobbar på kontoret.

Onsdag: Jobbar hemifrån.

Torsdag: Jobbar hemifrån. Spelar in podcast och klipper den (om den är min tur).

Fredag: Jobbar på kontoret.

 

 

Några månader in kan jag säga att jag mår mycket bättre. Jag älskar verkligen att ha ”lite av varje”. Jag får en dos av det sociala och jag har lite rutiner att förhålla mig till, men jag är fortfarande fri och har tid med mitt eget. Dessutom gör det mycket att vara en del av ett sammanhang, att ha ett ”syfte”, känna att man ”gör nytta” och att ha kolleger ibland.

Som det ser ut nu behöver jag inte jobba deltid (utöver mitt eget företag) ekonomiskt sett. Men man vet ju aldrig vad som händer i framtiden och det är skönt att fortfarande ha en anknytning till min utbildning och känna att jag utvecklas. Min vardag ändrades ju ganska dramatiskt med tanke på att mitt nya deltidsjobb och podcasten kom in i mitt liv ungefär samtidigt och ibland blir det lite för stressigt. Men jag tycker att det är roligt och jag känner att jag kan hantera det än så länge. Men inför 2018 kommer jag att få göra lite förändringar. Jag är mån om mig själv och vill inte hamna i en ond cirkel med Samarin och hjärtklappning varje dag. Man har bara ett liv och det måste man vara försiktig med.

Vad framtiden bär med sig vet ingen och hur länge jag kommer att ha detta uppdrag är lämnat osagt. Men jag tar varje dag för vad den är, så får vi se. Det löser sig.

 

Slutligen. Bjuder på denna bild. Kollade igenom mitt arkiv och hittade den. Haha wtf. Så många märkliga bilder Ida fått ta genom åren.

 

69 gillar

Kommentarer (14)

 • Kourtney

  |

  Jag skulle mer än gärna jobba som du gör! You´re lucky! =)

  Svara

  • Egoina

   |

   Verkligen! Känner mig så lyckligt lottad! 🙂

   Svara

 • Robert

  |

  Haha, åt sista bilden. Bilden ÄR märklig. Fattar ingenting. 😉 Intressanta funderingar annars där med hur man vill jobba. Behöver variation jag också. 🙂

  Svara

 • Emelie

  |

  Vilken snygg tröja! Vart har du köpt den? 🙂

  Svara

 • Krista

  |

  Tror det är framtiden att vilja jobba så (för oss som har turen att ha ekonomisk möjlighet och flexibel arbetsgivare). Jag jobbar mån-tor på ett ”vanligt” jobb och fre med mitt egna. Så skönt och så tacksam att jag får möjligheten!

  Svara

 • Sofia

  |

  Hade jag haft möjligheten hade jag jobbat precis som du! Är egentligen en väldigt spontan och rastlös människa samtidigt som jag ibland måste erkänna för mig själv att jag faktiskt mår bra av rutiner också 🙂

  Svara

 • Kristina

  |

  Men vad kul! Gillar ditt schema! 😀

  Svara

 • Johanna

  |

  Skulle också gärna vilja jobba som dig! Jag pluggar nu och att jobba heltid i framtiden skrämmer mig, stressen att börja tidigt och sluta sent varje dag måndag till fredag, och så när man kommer hem är man helt slut efter jobbet men då har man 1000 andra saker att göra. Blir stressad bara av att tänka på det

  Svara

 • Mir

  |

  Precis så känner jag också. Jag vill ha bägge delar i mitt liv. Älskar rutiner, men hatar när hela mitt liv känns inrutat. Det är kul att se hur det lyckats få det att funka!

  Svara

 • Per

  |

  Viktigt att nämna att du inte behöver det rent ekonomiskt. Fy bubblan om folk skulle få för sig att du tjänar lite ;)))

  Svara

  • Egoina

   |

   Alltså….det var ju inte så jag menade. Men ja absolut. Mycket viktigt att ni vet det!!!

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv