Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Svar på några av era senaste kommentarer

Hej!

En helt annan fråga. Visst testade du IPL (hårborttagning). Hur har de gått med de? Nöjd med resultatet? Vore intressant att veta vad du tycker!

Ta hand om dig!

– Du menar behandlingarna som jag gjorde på salong? Jag ska inte säga att det inte fungerar, för jag märker skillnad exempelvis under armarna där jag hade mörkare hår. Men i övrigt tycker jag tyvärr inte att det har funkat så bra som jag hoppades att det skulle göra. Jag gjorde många behandlingar och lade mycket tid och pengar på det och med facit i hand var det inte värt det. De säger att man behöver 6-8 behandlingar och jag tror att jag gjorde över 10 stycken. Antagligen hade jag fått bättre resultat om jag hade mörkare hår, jag vet inte. Men mina hår är inte bara blonda, så det borde ändå haft bättre effekt tycker jag.  Hade jag haft obegränsat med pengar kanske jag hade provat några behandlingar till, haha. Om du undrar över Philips Lumea (IPL-hårborttagning för hemmabruk) som jag gjorde ett samarbete med så är jag faktiskt supernöjd! Det är ju inte permanent, utan man måste upprepa behandlingen. Men jag tycker faktiskt att det funkar! Det blir som att vaxa, fast man slipper allt kladd och smärtan. Det är dock samma sak där, det funkar inte på ljusa hår. Men på svarta, bruna och ljusbruna tycker jag att det fungerar 🙂

 

Hej! På tal om inget av detta så ville jag bara berätta att i programmet Halv åtta hos mig så är det en tjej denna veckan som jag tycker är lite lik dig! ?

– Om jag bara fick en krona för varje gång jag får höra att jag är lik någon (det hade blivit många laserbehandlingar…hehe). Så roligt. Jag borde samla alla dessa människor i ett album. Jag antar att du menar den här tjejen:

 

Jag kan hålla med faktiskt. Ser absolut vad du menar! Hon gillar dessutom eyeliner lika mycket som jag <333 Jag vill förresten också vara med i Halv åtta hos mig. Vilken dröm!

 

Regina ❤ jag försökte mig på Tinder igen och det verkar ganska kul ändå. Men hur vet jag om killen är seriös? Och hur lång tid ska det ta innan jag träffar honom? Hur lång tid tog det för dig innan du träffade F?

Har du eller någon annan bra tips på hur man tindrar? Jag är ju inte ute efter något One night stand liksom.

– Vad roligt! 🙂 Jag tänker att man märker om någon är seriös, men tyvärr kan man aldrig veta säkert. Jag tror att det är viktigt att vara ganska chill när man dejtar. Alltså bara ta det för vad det är, inte tänka för mycket (OBS assvårt, jag vet), inte hoppas för mycket och bara fokusera på vad man själv tycker och tänker om den nya personen och inte vad han tänker om dig. Vad gäller hur snabbt du ska träffa honom tycker jag verkligen inte att det finns några regler. Ibland kan det till och med vara bra att träffas snabbt eftersom vissa är dåliga på formulera sig i text och därför inte får fram sin personlighet ordentligt. Men det viktiga är såklart att du känner att personen verkar vettig (man får ju en känsla trots att man aldrig kan veta säkert) och att ni ses på en offentlig plats första gången. För man vet ju tyvärr aldrig. Det finns så många freaks här i världen. Jag förstår att du inte bara vill ha ett one night stand, men tyvärr kan man ju inte veta och jag tror att du måste vara okej med det är så. Men med det sagt behöver du ju absolut inte ligga med någon om du inte vill, inte känner dig redo, inte är trygg på personen osv.

Det tog någon vecka innan jag träffade F. Vi pratade inte så kontinuerligt innan vi sågs, utan vi skrev mest långa texter till varandra som vi svarade på med någon dags mellanrum, det var liksom ingen chatt. Jag kan säga helt ärligt att om vi aldrig hade träffats hemma hos honom (på tredje dejten bjöd han hem mig) så hade jag aldrig blivit kär i honom. Det var helt annorlunda och avslappnat till skillnad från när vi skrev till varandra eller satt på en stel restaurang.

 

Mina tips på hur man tindrar:

1) Swipa aldrig på någon som du får en dålig vibb av. Magkänslan vet mer än vad man tror.

2) Gå aldrig med på något som inte känns helt bra. Skicka inga bilder du inte vill skicka, fortsätt inte ett samtalsämne du inte är bekväm med osv.

3) Var tydlig med vad du vill och vad du förväntar dig. Inte på ett överdrivet sätt, men var tydlig med vad du önskar. Man får lov att ”ställa krav” och du ska inte nöja dig med något mindre än det du vill ha.

4) Träffas alltid på en trygg plats.

5) Swipa aldrig på någon som tagit en bild på sig själv i spegeln utan tröja………oh lord.

6) Skit i alla regler. Skriv först om du vill, svara när du känner för det, träffas när du känner för det osv osv.

 

Men det viktigaste, tror jag, när det kommer till dejting är att måla upp en bild för sig själv om hur man vill att personen man träffar ska vara. Vilka värderingar har han? Vilka intressen har han? Vad tycker han är roligt? Vilka personligheter är viktigast för dig? Hur ser han ut? Vad jobbar han med? På det sättet känner du igen honom när du träffar honom. LYCKA TILL NU! Jag hejar på dig <3

 

Hej jag och min sambo vill jätte gärna åka till Italien nästa år påsemester. Jag undrar bara lite om du har några tips på resemålet och hotell och utflykter?! Hur gick ni tillväga nät ni bokade allting?

kram Sofia

– Kul! Det måste ni! Vi (eller mest F…hehe) tittade på massa klipp på Youtube och utifrån det bestämde vi en rutt. Sedan bokade vi allting för sig. Vi har alltså inte bokat ett paket. Vi letade upp hotell vi ville bo på, såg till att det fanns förbindelser mellan alla ställen och sedan bokade vi flygbiljetter. Det vi bokade i förväg var: flygbiljetter, hotell och vissa tågresor. Resten köpte vi på plats. Om ni vill se Gardasjön kan jag verkligen rekommendera Malcesine, Sirmione och en dagstur till Limone, men allt där är så vackert, så bara ÅK. Om ni åker till Malcesine kan jag rekommendera Hotel Meridiana (ta utsikt över sjön!). Vi var nöjda med alla hotell vi bodde på, men var lite extra nöjda där. Ha en fantastisk resa! 🙂

 

Utsikten från vårt hotellrum.

 

Dagsutflykt i Limone.

 

Hej Regina!

Började använda natural cycles i somras (efter du erbjöd oss en rabattkod, Yay!) och tänkte att det skulle vara skönt att slippa hålla på med hormoner mer. Men nu är jag inne på min andra cykel har jag börjat fundera över de röda dagarna. Min cykel ser ut som så just nu att jag börjar med 6 dagars mens, sedan har jag tre gröna dagar följt av 10 röda dagar. Sen är det ca 7-8 gröna dagar innan mensen är igång igen.

Det känns som att det är så extremt få gröna dagar varje cykel (har inte sex under mensdagarna) och ville bara kolla med dig om du också har så många röda dagar? (7 dagar innan ägglossning, 1 dag ägglossning, 2 dagar efter ägglossning). Jag känner att om det är såhär hela tiden fungerar det inte, vill kunna mysa oftare (kondom funkar tyvärr inte för oss).

Det känns på något sätt fräscht att inte proppa i sig hormoner längre men börjar tro att NC inte är för mig. Vi kan inte ha sex lika ofta och min mensvärk är tillbaka. Ett jävla skit att vara tjej ibland ?

– Jaa det är ett jävla skit att vara tjej!! Verkligen så orsättvist att vi ska blöda, ha ont, vara styrd av hormoner, PMS:a OCH SÅ FUCKING VIDARE. Men för att svara på din fråga. Min cykel ser ut ungefär såhär: Mens i 4-5 dagar, sen fyra gröna dagar, sen 12 röda dagar och sen 9 gröna dagar fram till mens. Så totalt 17 gröna dagar (mens inkluderat) och 12 röda. Så vi har ungefär samma resultat. Jag skulle också önska att det var fler gröna dagar, men tänker att det kanske blir det när appen fått känna mig bättre. Jag har bara använt den två hela cykler än så länge. Det optimala hade ju varit 6 röda dagar, för färre tror jag inte man kan få. Man har ju ägglossning i cirka 24-36 timmar och spermierna kan överleva några dagar, så man måste räkna bort ungefär 5 dagar.

Jag förstår att du tycker det är många röda dagar och att du vill kunna mysa oftare. Det jag tycker är segt är att jag är som mest sugen när det är röda dagar och tvärtom. Det känns så orättvist! Men det makar ju sense eftersom det är då jag kan bli gravid. Kroppen är ju smart tyvärr. Men jag tar hellre den negativa aspekten än stoppar i mig hormoner, för jag mår verkligen inte bra av hormoner. Om du vill undvika kondom tycker jag du ska spana på andra hormonfria alternativ, antingen att komplettera NC med eller inte. T.ex. kopparspiral eller pessar. Annars är det som det är tyvärr 🙁 Vi får bara hålla tummarna för att utvecklingen och forskningen går vidare och att det snart kommer nya och bättre alternativ. Exempelvis piller till killar……hm. Kram!

 

34 gillar

Kommentarer (39)

 • Jessica

  |

  Önskeinlägg: vidareutveckla punkt 3 på svaret på Tinder-frågan. Hur är man tydlig med vad man vill ha? Hur kommunicerar man sina förväntningar på ett tydligt men inte otrevligt sätt? 🙂

  Svara

 • Anna

  |

  Angående ägglossningsappar – det låter ju värdelöst att få så många röda dagar varje månad.
  Själv har jag Mirenaspiral till följd av riklig mens vilket är så underbart, det bästa jag gjort! Blöder mycket mindre, de flesta har ingen mens alls. Mensvärken är borta. Och det bästa är att det är så säkert och man slipper komma ihåg att ta tabletter varje dag, alternativt mäta tempen som dessa appar bygger på, vilket jag personligen inte hade litat på om jag inte haft extremt regelbunden mens. Plus man kan ha sex oftare ^^

  Svara

  • Cornelia

   |

   Fast det är ju en hormonspiral. Då hjälper det ju inte om det inte funkar att använda hormon, vilket är ett problem för en del! ?

   Svara

   • Amelie

    |

    Fast det är så lokal påverkan av hormonerna så de flesta märker inte av biverkningar som man kan få när man äter p-piller eller minipiller. Det finns dessutom en hormonspiral med mindre hormon i än mirena. Jag har en variant som i hormonmängd motsvarar att ta ett minipiller i halvåret. 🙂 hormonspiral har verkligen räddat mitt liv, hade så fruktansvärd mensvärk innan!

    Svara

    • Hanna

     |

     Jag hade inte en biverkning av minipiller men mirena spiralen gav mig såna biverkningar att jag hade migrän 6-7 ggr i veckan. Och dessa började 7 månader efter inrättandet. Är nog många som har biverkningar men inte riktigt vet om det, vissa biverkningar är så milda att dom kan antas vara något annat.

     Svara

     • Amelie

      |

      Fast om din migrän började efter 7 månader känns det väl inte nödvändigtvis som en biverkning från spiralen? Försvann alla bekymmer när du tog ut den? Menar inte att förminska din upplevelse men tänker att allt inte behöver ha en koppling till preventivmedel bara.

 • Marielle

  |

  Hahah! Läste precis frasen ”makar ju sense”, säkert fem gånger på svenska och kunde för mitt liv inte förstå vad det betydde innan polletten trillade ner.
  Hej hopp!

  Svara

 • Fanny

  |

  Åh, och jag som blir avundsjuk när jag läser om er tjejer som har lyckan att fungera som ni ska och HAR mens, även om mensen kan vara jävlig…själv har jag inte mens alls då jag lider av PCO, jag och min sambo längtar efter familj men det händer inte för oss naturlig väg, utan det kommer krävas hormonbehandlingar för att eventuellt lyckas med graviditet. Känns så himla tungt. Tack för en fin blogg Regina! <3

  Svara

  • Egoina

   |

   <3 <3 <3

   Svara

 • Maria

  |

  Det här med p-piller till killar har jag funderat på… skulle du ”man” verkligen lita på att en kille tagit sitt piller på rätt tid varje dag och inte glömt ett piller? Jag menar det är ju ändå JAG som blir gravid… Oavsett om det är fast partner eller inte så är det mycket tillit till någon annan, man vet ju själv hur lätt det är att glömma. Det är ju ändå jag som drabbas om han missar piller, tror inte jag skulle göra det faktiskt.

  Svara

  • Egoina

   |

   Intressant fråga och vinkel på det hela. Jag hoppas ändå att man litar på sin partner. Men förstår din poäng alltså…. Svårt!!

   Svara

  • Emelie

   |

   Det är heller inte nödvändigtvis så att det är kvinnan som allra minst vill ha barn för alla par…

   Svara

 • Lisa

  |

  Då är Tinder verkligen ingenting för mig. De som vill ligga kan få ha det för sig själva för det intresserar mig inte. Tack för svaret! ❤

  Svara

  • Milla

   |

   Tänkte som du men har gett det en chans. Har skrivit en rätt seriös profil och swipar bara på killar som ser snälla, trevliga och seriösa ut. D v s jag väljer bort halvnakna bilder, spänniga muskler och partybilder. Hör och häpna, har efter en månad matchat med cirka 25-30 st och INGEN har varit pervers, läskig eller så. Tvärtom är många tydliga med ”inte ute efter något seriöst” osv. redan i profilen. Och annars kommer det fram rätt snabbt om de bara verkar liggsugna, genom att de är väldigt flörtiga istället för att ställa frågor om personlighet, intressen och så. Och då brukar de tappa intresset rätt fort när de märker att man är en sån som vill skriva seriöst och inte ses redan nu i helgen liksom. Så våga ge det en chans och var kräsen 😀

   Svara

   • Egoina

    |

    Håller med! Ge det en chans och var kräsen! <3

    Svara

   • Emma

    |

    Håller med ovanstående och dess tips! Var också ärlig från början, innan ni ses så klargör du att du är där för att dejta seriöst och inte som ett kul tidsfördriv, skriv till killarna först och träffa enbart de som du kan ha en rolig och vettig konversation med i chatten, annars radera dem direkt. Jag skrev även ut i min profil att ”om du är ute efter lite kul kan du swipea vänster för då har du kommit fel” och nu sitter jag här med mannen i mitt liv och med en liten i magen <3

    Svara

  • Sanna

   |

   Min kompis träffade sin kille på Tinder, de har varit ihop i typ 1,5 år och bor ihop nu så det finns killar som vill ha något seriöst där också ?

   Svara

 • Marielle

  |

  Det som jag tycker är roligt med Tinder är att det typ inte finns några regler. Jag matchade med min nuvarande sambo i juni förra året, i september samma år hade vi vår första dejt, i oktober skrev jag till honom efter en blöt utekväll och bjöd hem honom till mig vilket jag trodde var slutet. Vi hördes knappt efter det, hans ex bodde fortfarande hos honom pga bostadsbrist (hon var från USA och hade ingen familj eller så här) och hans liv var allmänt jobbigt men sen flyttade hon och i februari tog vi upp dejtandet igen. En månad senare var vi tillsammans och bodde ihop!

  Älskade Tinder som singel, hade så kul och pratade med så många intressanta människor! Visst, vissa var bara ute efter sex men det märktes typ direkt och de tog man bara bort. Ge Tinder en chans tycker jag!

  Svara

 • Viskningen

  |

  Dina svar är alltid lika bra. Tack för att du har hållit mig sällskap genom alla år❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack själv, så snäll du är <3

   Svara

 • Emelie

  |

  Färre röda dagar än så är nog omöjligt då spermier kan överleva ett tag… Är kondom verkligen inte ett alternativ (vilket låter som bs för mig ärligt talat men alla väljer ju själv) är nog nc eller liknande inte en bra metod för det paret.

  Svara

  • Emma

   |

   Skönt att kondom funkar så bra för dig att du tror att det är bs att det kanske inte funkar för nån annan! Själv får jag ont av kondomer efter ett tag, förmodligen pga. ökad friktion, och min partner har svårt att hålla erektionen med dem på (ja trots olika storlekar/märken). Ej hållbart. Löser det på annat sätt än NC, men tycker man ska vara ödmjuk för att alla kanske inte har samma förutsättningar/upplevelser som en själv!

   Svara

  • Izabella

   |

   Min man tappar, precis som ovanstående talare pratar om, sitt stånd när vi trär på en kondom. Oberoende storlek och märke. Var lite ödmjuk för att man kan uppleva saker olika.

   Svara

 • Rebecka

  |

  ”P-piller” för män är på g (igen), denna gång som kräm/gel att smörja på axlarna!

  Svara

 • Rosa

  |

  Det här med Tinder hörni. Det har för mig mest handlat om tidsfördriv och för att bevisa för mig själv att jag vågar. Tog en öl, som blev fler och sedan hade vi hängt i flera timmar. Jag som slutat tro på det här med kärlek och här var en person som var så fin att jag aldrig ville låta honom gå hem. Och nu då? Hur gör jag nu? Hur ses vi igen? och hur ska jag våga nu när han inte längre är någon random tinderperson? Och hur vet jag om han faktiskt vill ses när han svarar ”Det vore kul!” men ca ett dygn senare, ett intervall som vi båda följt senaste veckorna? Är så förvirrad, snälla hjälp!

  Svara

  • Emilia

   |

   Det är svårt det där – jag har fallit för en i en annan stad och som är upptagen annat än på fredag/helg. Jag har typ skrivit ”Har du tid för en kaffe i veckan?” just för att visa att jag är intresserad av honom och sen är det upp till honom att säga ja eller nej. Annars snackar vi mycket på kvällarna om allt eller inget – kanske det vore ett steg? Att chatta lite mer?

   Svara

 • E

  |

  Jag vill också flika in en grej i diskussionen om hormoner. Ofta hör och läser jag uttalanden i stil med ”åh jag är så trött på hormoner, jag tycker det känns mest naturligt att ha mens, det har ju kvinnor alltid haft! Jag vill inte stoppa i mig massa hormoner”. Det är förstås upp till varje kvinna att själv känna efter vad man mår bäst av, men jag tycker det är viktigt att säga att detta om att hormonfritt skulle vara bättre för kroppen INTE gäller alla! Jag har endometrios och det kräver hormonbehandling. Nu har jag både spiral OCH minipiller för behandling av endometriosen. Jag tycker trenden som går nu om att man nödvändigtvis mår bättre utan hormoner inte känns helt sund, då det helt enkelt i många fall inte är sant. För vissa JA, men inte för alla! För vissa är det helt enkelt farligt att ha mens. Endometriosen lever på och förvärras av menstruation. Många med mycket mensvärk vet inte att de lider av endometrios (en sjukdom som 10-15 % av alla kvinnor har) och att de skulle må bättre av minipiller eller hormonspiral. Tycker det känns viktigt att säga detta i en tid då ett motstånd mot hormoner tycks bli allt större.

  Svara

  • Egoina

   |

   Viktigt och sant! Alla borde försöka lyssna till just sin egen kropp 🙂

   Svara

  • @inredningsdesign

   |

   Instämmer! Har ätit minipiller i snart 10 år för att slippa ligga hemma och kräka av hemsk mensvärk sju dagar varje månad. Hormoner blev min räddning till ett vanligt liv!

   Svara

 • Line

  |

  Känner mig lite trög här nu mitt i natten, men alltså 12 röda dagar? Varför? Hur? Va? Jag förstår att man har ägglossning = kan bli gravid samt att spermierna kan leva där inne ett tag som du skrev. Men fattar ändå inte hur det kan gå upp till 12 dagar. 🙁 Obs! Jag använder inte nc själv utan vill bara hänga med i svängarna

  Svara

  • Egoina

   |

   För att det blir många säkerhetsdagar i början innan appen lärt känna en ordentligt 🙂 Det beror också på hur duktig man är på att mäta. Men jag vet faktiskt inte vad det minsta antalet röda dagar man kan få är. Får återkomma när jag provat några cykler till 😉

   Svara

 • Sofie

  |

  Jag och min pojkvän (snart sambo ?) träffades på tinder. Vi matchade en söndagseftermiddag och han började konversationen med ”Hej Sofie! Hur har du firat helgen? ☺️”. När vi hade skrivit med varandra en stund övergick vi till messenger (utan att lägga till varandra på Facebook) och sedan pratade vi långt in på natten. Sex kom aldrig på tal under dom här timmarna utan vi lärde verkligen känna varandra och det fanns mycket humor oss emellan. Nästa dag pratade vi i telefon i 7 h och det kändes så naturligt. Resten utav veckan pratade vi i telefon varje dag och på lördagen kom han hem till mig (vi bor 20 mil ifrån varandra). Detta var i Februari och det har snart gått 8 månader, sjukt vad tiden går. Vi pratar i telefonen varje dag när vi inte ses och det har varit sjukt tufft med distansförhållande men i December kommer jag flytta till honom! Summa summarum är att det finns mer än bara one night stand på tinder ?

  Svara

 • Åsa

  |

  Jag använder också NC, är inne på min 9e cykel. Jag är nere på 8 röda dagar på en månad. Det blir färre och färre röda dagar hela tiden eftersom NC lär känna kroppen bättre för varje cykel.

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh men grymt ju! Då finns det hopp 😉

   Svara

 • Maja

  |

  Angående gröna/röda dagar så har jag använt NC i drygt ett år och har absolut fler gröna dagar nu (typ 20 gröna inkl mens och kanske typ 11 röda). Om man mäter ofta och har en hyfsat regelbunden cykel behöver färre säkerhetsdagar ju mer data som registreras. Sen beror det kanske på hur lång menscykel man har också, men jag tror att det är bra att ge appen iallafall ett halvår innan man ger upp ?

  Svara

 • Jennifer

  |

  För att spinna vidare på det att hon tjejen i ”halv åtta hos mig”, hon sa idag att det går inte ta för lite sås, vem älskar inte sås. Haha tror ni nästan är varandras okända tvilling

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha! Så kul! Kanske det 😀

   Svara

 • Marie

  |

  Har använt NC i 2 år. Jag har 6 mensdagar, 16 gröna dagar och 8 röda dagar. Minns inte hur det var i början men nu är det många gröna. Testa att ta äl-test också. Då blir den mer säker tänker jag.

  Svara

 • Izabella

  |

  Min man tappar, precis som ovanstående talare pratar om, sitt stånd när vi trär på en kondom. Oberoende storlek och märke. Var lite ödmjuk för att man kan uppleva saker olika.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv