Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Ljuspulserande hårborttagning för hemanvändning

I samarbete med Philips Lumea IPL.

 

Det här goes without saying kanske, men självklart tycker jag att det här med hårborttagning är upp till var och en. Vill ni inte ta bort hår så gör inte det. Människor är håriga och det är inget konstigt med det. Tyvärr lever vi ju i ett samhälle som tycker annorlunda och jag (liksom säkert många av er) föredrar att ta bort hår. Men HJÄLP vad det har varit jobbigt genom åren. Jag är en av dem som får röda prickar oavsett hur jag gör och vilka produkter jag provar. Vaxar jag får jag utslag som aldrig vill försvinna, rakar jag får jag också röda prickar, eller så skär jag mig, det svider och såklart växer det ut på två minuter igen. Det är helt hopplöst och på sommaren är detta ett enda stort projekt som aldrig tar slut.

Ni vet ju att jag gjorde hårborttagning med laser för ett tag sedan och jag har faktiskt slutat med det. Det är orimligt dyrt med tanke på hur sakta håret försvinner. Jag har absolut märkt effekt, men med tanke på hur många, många tusenlappar jag lagt på besöken (vågar inte räkna!) borde mycket mer hår vara borta. Det är faktiskt inte värt det.

 

 

Därför blev jag så glad när jag blev tillfrågad om detta samarbete. Jag har läst positiva recensioner om denna maskin och har faktiskt tänkt köpa en. Vad är det för något då? Jo, Philips Lumea IPL är ljuspulserande hårborttagning för hemanvändning med långvarigt resultat. Resultatet är alltså inte permanent, men om man upprepar behandlingen var fjärde till åttonde vecka håller sig håret borta upp till åtta veckor. Det är den senaste innovationen inom hårborttagning och den är utvecklad i samarbete med hudläkare och forskare.

 

Hur funkar det?

Maskinen avger ljuspulser till hårrötterna som absorberas av pigmentet i håret och omvandlas till ljusenergi. Resultatet är att hårets återväxt förhindras. Det fungerar på ljus till mellanbrun hud och ljusbruna till svarta hår (inte rött, blont, vitt och grått). HÄR kan du läsa mer om hur det fungerar.

 

 

Lite information:

• Inte permanent, behandlingen behöver upprepas.

• De första 2 månaderna ska man upprepa behandlingen varannan vecka och sen var fjärde till sjätte vecka. Man behöver alltså upprepa några gånger innan man ser fullt resultat.

• IPL minskar hårväxten med över 92%.

• Håller hår borta i upp till åtta veckor.

 

Fördelar:

• Gör inte ont

• Slipper raka dig ofta

• Huden blir inte irriterad

 

Det följer med tre olika behandlingsfönster som man sätter fast beroende på var man vill använda den. Allt från kindbenen och neråt går bra. Ansiktet, magen, bikinilinjen, benen – you name it.

 

Sedan ställer du in rätt styrka. Om man trycker på det lilla förstoringsglaset och håller behandlingsfönstret mot huden väljer maskinen automatiskt rätt styrka. Eller så kan man ställa in önskad styrka själv.

 

Då sätter vi igång!

 

Jag blev förvånad över hur snabbt det gick. Att behandla benen tar bara ungefär 10 minuter och armhålorna ingen tid alls. Man håller behandlingsfönstret tryckt mot huden och när man trycker in knappen kommer det en röd ljuspuls, sedan håller man inne knappen och drar längs med ytan man vill behandla. Det gör inte ont överhuvudtaget, det känns lite varmt bara.

 

Så mycket smidigare än att raka benen varannan dag och knappt någon effort alls med tanke på att håret håller sig borta i upp till två månader.

 

Pang! Håren, nu ska ni BORT!

 

Nu är jag sjukt nyfiken på effekten och ser fram emot att slippa raka mig i sommar : )) Philips Lumea IPL finns att köpa på exempelvis Elgiganten HÄR och kostar 5999 kronor. Tryck HÄR för att läsa mer om produkten.

 

0

Kommentarer (48)

 • N

  |

  Åh har spanat på denna länge nu! Har en liten fråga, måste håret vara utvuxet för den ska fungera eller fungerar det på kort hår med? Tänker om man först måste ”spara” ut håret på benen för att det ska ge resultat?

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag med! Är så spänd på om den kommer funka som de säger att den ska, fantastiskt i så fall 🙂 Nej tvärtom, det ska inte vara något hår alls. Man rakar sig innan behandlingen. Ljuset ska ner till hårrötterna 🙂

   Svara

 • emblas.se

  |

  Cool grej! Är nog själv lite konservativ av mig och envisas med rakblad all over!

  Svara

 • Nina

  |

  Hade du själv köpt en hårborttagnings apparat för 6000 kr? Känns inte trovärdigt när jag har svårt att tro att du själv skulle vilja lägga de pengarna

  Svara

  • Egoina

   |

   EN behandling där jag gjorde laser kostar nästan 6000(!), så jo det skulle jag absolut kunna göra. Jag har slutat med det nu och denna maskin skulle motsvara ett besök i så fall. Det var så jag resonerade när jag funderade på att köpa en. Jag såg den hos Therese Lindgren och tänkte att det vore skönt att slippa raka/vaxa. Det är ju sjukt mycket pengar för en hårborttagningsmaskin, men enligt mig, om den funkar som den säger att den ska, blir det värt det i längden 🙂 Jag räknar ju med att man kan ha den länge.

   Svara

   • Anna

    |

    Aldrig att du hade köpt den här, du verkar vara bland dom snålaste människorna på planeten. Absolut inte trovärdigt, och sex jävla tusen kronor!? Äckligt dyrt.

    Svara

    • Egoina

     |

     Oj, vad du verkar insatt i min ekonomi och vad jag lägger pengar på 😉 Det var mer än jag visste. Haha kram!

     Svara

    • Emma

     |

     Du verkar ju vara en trevlig person….. Haha vad vinner folk på att hålla på såhär? Regina, lyssna inte! Jag gilla ditt inlägg och tycker det är intressant att få veta mer om sånt här 🙂 Förstår inte Annas resonemang när du liksom gått och gjort laser som är svindyrt! …men en sån här maskin skulle du inte kunna köpa? Vissa vill vara negativa bara. Godkänn inte skiten 🙂

     Svara

    • Helena

     |

     Och du verkar ju vara den mest otrevliga trollet på nätet.

     Svara

   • Emma

    |

    Oj, vad gjorde du för laserbehandling? Den jag gjorde kostade 1200 kr gången tror jag. Blev dock fort mycket pengar, tror jag gick 8 gånger och då har ändå inte allt försvunnit. Är supernyfiken på hur den här produkten kommer fungera för dig, återkom gärna med ny recension sen! Hade varit så skönt att slippa problem med röda prickar.

    Svara

    • Egoina

     |

     Jag gjorde armhåla + bikinilinje + hela ben och det kostade ungefär 6000 per gång. Kanske var en annan typ av laser, eller du kanske gjorde färre områden? Jag har kollat och jämfört priser och det är ungefär på den nivån det ligger. Eller hur! Hoppas den funkar så bra som alla säger 🙂

     Svara

     • Emma

      |

      Ah, det förklarar ju saken. Jag tog bara bikinilinjen, jag har turen att min hud på övriga ställen tål rakning 🙂

 • Emma

  |

  Va? Läser jag fel eller står det att det fungerar på alla typer av hår förutom blont, vitt, rött och grått? Alltså kan den bara användas av de som har svart/brunt hår? Eller missförstår jag?

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, från ljusbrunt till svart. Det står mer information om du klickar på länken. Men det kanske var en dålig formulering av mig? Ska ändra 🙂

   Svara

   • Cathrine

    |

    Det beror på att ljuset går via pigmenten ner i hårsäckarna så som jag förstått det, och därmed funkar det inte bra på oss blekfisar utan värre pigmentering på fjunet 🙂

    Svara

 • Hannah

  |

  Vilken smidig grej! Nu frågar jag dig pga kunde inte utläsa från informationen; det står att den går att använda på bikinilinjen – gäller det endast bikinilinjen eller funkar den att göra brasilianskt med också?

  Kram!

  Svara

 • Tove

  |

  Låter som en smart uppfinning men jag skulle inte kunna tänka mig att lägga så mycket pengar på en sådan produkt. Kanske om några år då priset gått ner rejält. Själv använder jag epilator nu. Är lite smått beroende av den också, tycker typ om den sortens smärta. Använder den varje dag och har delfinbenen från himlen <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha! Du kanske är härdad eftersom du använder den ofta, eller så har du en hög smärttröskel (eller så är jag hårigare än vad du är 😉 ) Men att prova epilator är typ det mest smärtsamma jag gjort i mitt liv tror jag…haha. Men skönt att det funkar så bra! Smidigt också då det är som vaxning men man slipper allt det klibbiga osv.

   Svara

 • Lisa

  |

  Jag har atopiskt eksem och en hudsjukdom som irriterar upp min hud och den här frestar mig verkligen men det är aldrig något jag kommer kunna använda 🙁 Jag kan inte använda en epilator och använder jag engångsrakhyvlar som jag gärna slarvar med får jag utslag överallt. Det enda som fungerar för mig är en Venus Embrace och rakgel. Inte dåligt att det finns något i alla fall!

  Svara

 • Emma

  |

  Så spännande. Har själv tänkt att köpa en eftersom jag har samma problem med prickar som du. Kan du inte göra en uppföljning på hur det fungera? Har varit kul att se om det fungerar så bra som jag hoppas den gör.

  Svara

  • Egoina

   |

   Jadå 🙂 Återkommer. Vore ju drömmen om den fungerar så bra som det sägs!

   Svara

 • Evelina

  |

  Så himla smidigt om det fungerar! Aningens dyrt dock, men som du säger så lägger man säkerligen ner den summan i längden ändå… Tacksam om vi får uppföljning under kommande månader!! 🙂

  Svara

 • Malin

  |

  Åh spännande att höra uppföljningen sen! På vintern funkar det för mig att raka även om det är tråkigt och tjatigt, men på vår o sommar när man är barbent ute sedan så får jag SÅNA utslag o klåda pga pollen!! Är väl för att man ”gör lite hål” på huden när man rakar.

  Svara

 • Gogid

  |

  Hej! Superbra produkt kan jag lova, har den själv. Vill bara påminna att man inte får använda produkten under sommaren. Eller får, får man men det kan försämra effekten och ge pigmentfläckar. Jag har lasrat mig från sep-maj för att sen skippa sommarmånaderna. Bara ett tips så du inte råkar ut för det 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Det är väl bara om man solar, eller? Får vara försiktig med solen helt enkelt 🙂 Kul att höra att du är nöjd!! 🙂

   Svara

   • Gogid

    |

    När vi köpte den så rådde de oss att inte använda under sommaren. Har dock den äldre versionen dvs den som är före din. Den kanske skyddar bättre 😀

    Svara

 • Nathalie

  |

  Coolt om det fungerar! Jag blir dock alltid så tveksam till sånt där *misstänksam tjej*

  Svara

 • Hanna

  |

  Kan inte använda den, då jag är rödhårig, fett segt…. Men läste på om den på sidan och är nyfiken på hur du ställer dig till att man måste raka/vaxa/epilera innan man använder den? Då förlorar den ju hela syftet? Eller är det bara de första veckorna man måste det?

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh vad tråkigt! :/ Nej, man måste raka sig innan man använder den varje gång. Men det är ju en gång i månaden liksom. Tänker att det är helt lugnt jämfört med varannan, var tredje dag som nu 🙂

   Svara

   • Hanna

    |

    Ahhhh okej då är jag med!

    Svara

 • Ulrika

  |

  Jag vill bara fråga hur du tänker kring detta i samband med att du är feminist/förebild för unga kvinnor? Alltså självklart (!!!!!) får alla göra precis som de vill, det är liksom det som feminism går ut på. Det jag undrar över är om du tex har läsare som är typ 12 år, kanske inte ens växer hår på deras ben än, men de börjar liksom spara pengar till en sån här produkt pga att man ser reklamer för sånt i bloggar/insta/facebook och får intryck av att det är ”så det ska vara” typ… Alltså jag tänker bara på att även om du kanske bara lägger upp detta ena inlägget, plus de andra få gånger du har skrivit om laserbehandling osv., så finns det ju määängder med andra i sociala medier som också lägger upp alla dessa inlägg om hur mycket man ”själv personligen bara föredrar att ta bort håret” på typ 50% av kroppen… bara för att man är kvinna… Man har ju blivit ”conditioned” att tänka att det är fräschast/känns bättre/är finare hela sitt liv.. Och när du tex (och alla andra) lägger upp såna inlägg så spär det ju ytterligare på och bidrar ännu mer till denna hets.

  Utöver det så tycker jag faktiskt det är ännu värre när det handlar om tex permanenta laser hårborttagningar då det liksom är rätt extremt om man tex tar bort allt sitt hår när man är kanske 15-18 år, och sen om 30-40 år så kanske idealen ändrar sig och man ångrar sig när man är typ 40-50 år…. alltså det är så viktigt att komma ihåg att det är ett ideal just nu! På 70 talet ansågs det ju sexigt, moget, hett att ha en buske mellan benen… Men sen porren på 90 talet så anses det sexigt att raka bort allt hår så att man inte ens ser könsmogen ut längre….

  Personligen är jag så glad att det jag läste om i tjejtidningar och på internet när jag växte upp ”bara” var rakning och vaxning som inte är permanent, för nu så tycker jag absolut inte det är sexigt att vara helrakad och när jag är helrakad så känner jag mig som ett 12-årigt barn som inte är moget att ha sex liksom…

  Vill inte attackera dig eller säga åt dig hur du ska skriva inlägg/vara feminist eller något, men undrar om du hade en djupare bakgrund/analys i förhållande till det då du annars har varit lite av en feministisk förebild för många läsare (bla dina inlägg med bilder om hur låren går ihop och allt möjligt annat).

  Kram!

  Svara

  • Egoina

   |

   Tycker det du skriver är så himla viktigt och jag har själv skrivit om ämnet tidigare här: https://egoinas.se/?p=57869

   Nu är inte denna maskin permanent vill jag bara understryka. Men förstår absolut vad du menar med att det är dyrt och hur det påverkar ur ett feministiskt perspektiv. Jag tycker att denna fråga är så svår och du kan läsa mina resonemang i inlägget jag länkade. Jag landar väl i att jag också bara är människa och försöker göra gott i den mån jag kan. Jag är ärlig om att jag har brister och skulle vilja vara perfekt, men jag är också ett resultat av patriarkatet. Jag vill ta bort hår och jag förespråkar faktiskt detta sätt att göra det på då jag inte längre ska behöva ”lida” för att se ut ”som samhället vill att jag ska se ut”. Jag tycker att det är en smart och underlättande produkt som jag ville visa upp. Men jag har grubblat en del ska jag erkänna, inte just med detta inlägg men i det stora och hela vad gäller att vara ytlig på bloggen. Jag förstår det problematiska, men min magkänsla tycker ändå att jag gör det på en helt okej nivå och att det inte är min blogg som kommer ställa till det för unga tjejer. Hoppas jag 🙁

   Jag är människa och gör så gott jag kan. Jag tycker att min inledning på inlägget visar var jag står. Sen vill jag inte ignorera att även jag är påverkad av ideal eller fixar med mitt utseende. Det är ju också problematiskt. Samhällets ideal kommer att visa sig oavsett och det är nästan värre att unga tjejer ska tro att ”I woke up like this”.

   Okej nu svamlar jag. För att sammanfatta: mycket viktig kommentar och ett ämne jag funderar mycket på. Jag handlar utifrån det som känns bra gör mig och tycker inte att vi ska dubbelbestraffa kvinnor/feminister. OBS det gjorde du absolut inte. Menar bara att i slutet av dagen är det faktiskt inte vad kvinnor lägger upp och inte lägger upp på sociala medier som är var skon klämmer. Kram <3 <3

   Svara

   • Bellis

    |

    Jag håller helt med dig Regina, i första hand tänkte jag att jag blev lite ledsen över inlägget och hade liknande tankar som Ulrika. När jag var yngre blev jag väldigt påverkad av vad jag läste om andra människor, det i kombination med mitt urusla självförtroende gjorde att jag ofta ältat över min kropp och hårväxt (för att ta två exempel).

    Men sedan tänkte jag lite till och vem är vi att säga till dig hur du ska leva? Jag har växt upp nu och skulle skita i vad folk säger om mig, min kropp och hur vida jag rakar mig eller inte. Men jag mår bättre av att ta bort mitt hår, för att JAG vill det. Jag gör det för min egen skull (om än i grund och botten eftersom samhället bildat denna norm). Och det är väl säkerligen din egna anledning också.

    Jag svamlade också iväg tydligen men hur som helst, jag tänker i alla fall att du (och jag och alla andra kvinnor) inte kan hela tiden tänka på vad andra ska se och tycka. Detta stämmer ju också in på att göra ett statement genom att inte ta bort sitt hår. Man ska ju inte behöva tvinga sig själv till att behålla hår för ANDRAS skull, precis lika lite som man ska ta bort hår för andras skull. I grund och botten är det ju sig själv man ska lyssna på <3

    (Och det finns många förebilder på sociala medier nu som inte tar bort sitt hår, så det finns ju båda sidor nu för tiden jämfört när jag var liten)

    Svara

    • Egoina

     |

     Tack! Är så bortskämd med kloka läsare <3

     Svara

  • Matilda

   |

   Jag själv rakar mig också, och tycker håret under armarna är det värsta. På benen har jag ”tur” att ha lite hår. Men samtidigt reagerade jag med på inlägget, om att man kanske uppmanar att ta bort hår (trots att du är väldigt tydlig i början Egoina!). I dagens samhälle så ”ska” ju kvinnor raka sig och ha så lite hår som möjligt, och jag följer det som sagt själv. Men i dagens samhälle är det väldigt många killar som också rakar sig, både könshår och brösthår, men skulle någon reagera om inlägget var riktat mot män? Jag läser om genus på univeristetet just nu (nu är det ju dock sommarlov), och läste precis om hur media och reklam påverkar, både tjejer och killar. Ofta vinklas allt mot hur dåligt tjejer har det, men självmord är vanligare bland unga killar. Samhället har en skev bild på att män har makt och kvinnor är underordande.men om man som kille inte kan leva upp till normen, tar det hårt och de blir med utsatta. Funderar ofta kring det här. Jag är feminist, absolut. Men ibland känns det som att allt är männens fel, när de finns de som också drabbats av utanförskap pga samhällets normer. Nu svamlar jag iväg helt, men det var vara en tanke. Jag tycker inlägget var väldigt intressant då jag själv blev intresserad! Följ gärna upp med ett till inlägg 🙂 men jag kan också se varför det kanske inte är lämpligt. Men det är dagens normer, och vare sig vi vill eller inte blir man påverkad. En ständig normaliseringsprocess helt enkelt.

   Svara

 • Sandra

  |

  Hur många behandlingar och hur ofta gjorde du laser? Skillnaden är ju att det blir en permanent reducering vilket man får räkna in i priset tycker jag, dock krävs det minst 6 behandlingar med 2-3 månaders mellanrum eftersom man endast kan behandla hårstråna som är i växtfas vid tillfället. Sedan är det väldigt viktigt vilken klinik och vilken maskin man väljer! Vissa maskiner når inte upp till rätt energi och då blir resultatet endast temporärt, precis som med hemmamaskinen. Samma sak med terapeuten som gör behandlingen, har hen inte rätt utbildning kanske behandlingen inte blir optimalt utförd och detta kan också påverka resultatet. Ok om man väljer att inte göra det, men att säga att det inte är värt det känns lite att dra alla över en kam..

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag gjorde 6-8 tror jag och det var ett bra ställe, med utbildad kvinna och jag följde växtfaserna. Det har funkat bra, men trodde mycket mer skulle vara borta vid det här laget. När jag skriver ”värt” menar jag ur ekonomisk synvinkel för mig just nu 🙂

   Svara

 • L

  |

  Jag tänkte bara vara en motpol i ett hårfritt kommentarsfält. Om någon som känner sig osäker tittar in här, vill jag att det ska finnas mer än en väg att gå, så att säga 🙂 Jag rakar mig ingenstans och har aldrig fått kommentarer eller blickar, varken av allmänhet eller partner. Inte luktar jag svett eller är mer ofräsch än någon annan heller (det är tydligen en fördom folk har).

  Gör som ni vill, men försök älska era kroppar 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack för bra kommentar <3 Kan också instämma i att jag aldrig fått någon kommentar från partners när jag låter håret växa. Inte för att det skulle/ska spela någon roll. Men ändå 🙂

   Svara

 • Linda

  |

  Jag köpte en liknande apparat från Remington och var aspepp, hade höga förväntningar osv. Har också gjort IPL på salong. Men alltså….. den här appraten DÖDAR mig nästan. Det gör så jävla ont. Känns som jag ger mig själv elstötar lol. Vet inte om jag är överkänslig eller nåt. Den funkar bra som tur är, och gör ändå inte lika ont som epilering (+1 på att det är den värsta smärtan i livet). Har bara kört några ggr men upplever redan bra resultat på vissa ställen. Hoppas du blir nöjd med din! Mvh / halv-arab som fick de arabiska hårgenerna :-))))

  Svara

  • Egoina

   |

   Men vad jobbigt!! Fast det ska väl inte göra ont? Det läste jag iaf, men det kanske är olika beroende på maskin. Haha, det som är bra med dina arabiska hårgener är iaf att de är perfekta vad gäller IPL 🙂 🙂

   Svara

   • Linda

    |

    Nej det ska ju inte göra ont… men jag är kanske väldigt känslig :/ en kompis provade och tyckte iofs också att det gjorde sjukt ont. Men väljer att tro att den är mer effektiv då. Eheh.

    Svara

 • Sara

  |

  Då var det kört för mig då. Har funderat på en maskin till att ta bort hår på benen. Men det är ju superblont/vitt hår där på mig. Äsch kan vara hårig. Syns inte speciellt ändå. Inte värre än att ha hår på armarna eller överallt för den delen.

  Svara

 • Frida

  |

  Men hur fungerar det att göra reklam och rekommendera en produkt du inte ens testat (tillräckligt) än? Bland kommentarerna skriver du också att du förespråkar detta sätt och att produkten är smart och underlättande? Du kanske känner samma om ett halvår men just nu är det ju lite missvisande reklam eller?

  Svara

  • Egoina

   |

   Hmm förstår hur du menar. Ser dock inte hur det är missvisande då jag inte skriver något som inte är sant. Det är, enligt mig, en ny intressant innovation och jag tycker att det är smart och underlättande. Sen självklart vet jag inte effekten på mig än. Jag ser detta inlägg mer som ett informerande varumärkesinlägg än ett renodlat köp-inlägg. Men som sagt, jag skriver ju inte något som inte är sant och folk får ju själva avgöra om det är intressant eller inte 🙂 Jag själv hade tyckt att metoden var intressant att läsa om. Sen hade jag googlat runt, löst recensioner osv innan jag tagit ett köpbeslut. Kram!

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv