Follow my blog with Bloglovin

Återfukta med fuktmasker

Inlägget innehåller adlinks.

Håll i er! Nu ska vi ansiktsprodukt-nörda oss igen! För ett tag sedan berättade jag att när det kommer till ansiktsprodukter så är det två saker jag synbart har sett förbättrat min hud. Alltså man kan ju skrubba, smeta, kleta och smörja för glatta livet. Vem vet om det har någon effekt, egentligen. Mer än att det känns bra då. Men när det kommer till dessa två saker kan jag på riktigt se effekten. Det första var ju syra och det inlägget hittar ni här. Kul att ni gillade det inlägget btw.

 

 

Vad är det andra då? Detta kommer säkert inte som en chock för någon, men det är fukt såklart! Närmare bestämt fuktmasker. En gång i tiden försökte jag desperat hitta den ultimata dag- och nattkrämen. Jag trodde på riktigt att dessa krämer skulle göra underverk. Det gör de inte. De är såklart ett måste i min rutin, men de gör inte mer än att hålla min hud nöjd och återfuktad. Men vill jag verkligen återfukta den som i återfukta to the ÅTERFUKTA behöver jag dra fram lite tyngre artilleri.

 

 

Jag har provat oljor, serum och allt vad det heter, men ännu inte hittat Guds gåva till ansiktet. Men vad gäller fuktmasker är jag supernöjd. Mina fuktmasker är overnight masker som jag sover med. Jag använder dem istället för nattkräm ungefär varannan eller var tredje natt (och varje dag under torra perioder).

 

 

Jag har en torr hudtyp och behöver kanske lite mer fukt än andra, men att sova med fuktmask borde alla (skönhetsnördiga) människor göra i alla fall en gång i veckan. Tro mig. Min hud blir mjuk, glad och nästan lite fluffig. Alltså “fluffig hud” låter kanske inte så åtråvärt, men menar det på ett bra sätt.

 

 

Jag har inte hunnit prova så många ännu eftersom de är drygare än vad man tror. Men dessa tre växlar jag mellan och är nöjd med allihop. Låt oss kika närmare på mina favoriter:

 

1) Moisture surge overnight mask från Clinique. Det här är den dyraste av dem men också den bästa enligt mig. Typiskt att det alltid ska vara så va. Tycker allt med den är bra. Luktar behagligt, bra konsistens och känner mig återfuktad i typ ett dygn efteråt när jag sovit med den. Jag vet inte om den är värd sitt pris med tanke på att det finns kandidater som ger i princip samma resultat för en billigare peng, men hittar ni den på rea så köp! Den finns här.

 

2) Skin recovery hydrating treatment mask från Paula’s choice. Att jag är fullkomligt såld på PC är ju ingen hemlighet vid det här laget. Kan knappt leva utan deras syror. Därför blev mitt senaste tillskott i fuktmask-kategorin självklart därifrån. Den levde upp till precis vad jag förväntade mig. Den är en aning fetare i konsistensen är de ändra två och ger därför intrycket av att ge ännu mer fukt. Men jag tror bara det är en illusion faktiskt. Men den uppfyller absolut sitt syfte att återfukta. Stort plus för att den är okej att ha runt ögonen också! Den finns här.

 

3) Sleeping sensation hydration mask från LCC. Detta är den första fuktmasken jag köpte och det var denna som gjorde att jag blev såld på konceptet. Nu när jag provat runt lite tycker jag dock inte att detta är den bästa av de bästa, men den fyller sitt syfte och är väldigt prisvärd! Ibland när jag är mer torr än vanligt sticker den lite när jag applicerar, men jag brukar tänka att det är *all fukt som tränger in*. Den finns här.

 

Det var det. Hoppas du hittar en fuktmask som du gillar : )) Tips! Köp en som du kan ha över natten och inte sådana skölj-av-efter-tio-minuter-historier. Thank me later.

 

52 gillar

Kommentarer (32)

 • Ragna

  |

  Åh, hudvård, något jag kan 😀

  Bästa fuktmasken: M Picaut Hydra Lagoon Mask (https://www.hudoteket.se/sv/artiklar/m-picaut-hydra-lagoon-overnight-mask-.html). Dyyrt märke men allt från M Picaut är så värt. Hydra Miracle Serum är hett tips för torr hy! (Kostar mycket men är sjukt drygt, en flaska räcker lätt 9+ månader för mig) Använder/provat det mesta därifrån och det i kombination med syror har gjort underverk för min hy.

  Billigare fuktmask: Cosrx Ultimate Moisturizing Honey Mask (https://www.skinid.se/collections/cosrx/products/ultimate-moisturizing-honey-overnight-mask). Gör jobbet för en rimlig peng.

  Om man gillar syrorna från Paula’s Choice (men kanske inte diggar priset) har Cosrx (koreanskt märke) även det! BHA: (https://www.skinid.se/collections/cosrx/products/bha-blackhead-power-liquid). AHA: (https://www.skinid.se/collections/cosrx/products/aha-7-whitehead-power-liquid).

  Reply

  • Egoina

   |

   TACK!!! 😀 Ska spana in allt detta!

   Reply

  • Cajsa

   |

   Skulle du säga att BHA från Cosrx är lika bra som Paulas Choice BHA? Jag håller på att ta slut på min PC och behöver en ny men tycker priset är alldeles för högt. Så det vore ju toppen om den från Cosrx är lika bra 🙂

   Reply

   • Ragna

    |

    Jag har faktiskt inte provat den än ? Men köpte den till min syster nu i födelsedagspresent efter att ha läst riktigt bra recensioner på den. Nästan alla säger att den är bättre än PC så jag kommer definitivt prova Cosrx nästa gång istället! Den är dessutom 4% istället för 2% som PC.

    Reply

 • Emma

  |

  Åh vilka bra tips! Ska nog börja med att prova budgetvarianten! Spana gärna in min blogg! kram

  Reply

 • Laura

  |

  Är SÅ tacksam för tips som dessa då jag själv är dålig på att leta fram information om krämer o dylikt. Hade typ aldrig hört om dessa innan, men känner att JAAAAAA DETTA MÅSTE JAG HA! Undrar en sak: är det alltså så att man tvättar ansiktet som vanligt, lägger fuktighetskräm och sen ännu masken, eller skippar man sin vanliga fuktighetskräm den kvällen o lägger masken direkt efter rengöring?

  Reply

  • Egoina

   |

   Jag skippar fuktighetskräm och använder den istället för en nattkräm. Alltså: rengöring -> eventuell toner -> eventuell serum -> sen fuktmask. Kul att du gillar!! 😀

   Reply

 • Lina

  |

  Altså, du MÅ prøve Origins Drink Up overnight mask. Beste sovemasken med så god lukt!

  Reply

  • Egoina

   |

   Tack, det ska jag göra 🙂

   Reply

   • Elin

    |

    Tänkte också tipsa om origins drink up overnight mask men såg att någon redan gjort det! Har inte provat så många men tycker den är riktigt bra!

    Reply

  • Karin

   |

   +1 på den! Testar alltid nya märken när det gäller andra produkter men Origins Drink Up är den enda som har en fast plats i mitt badrumsskåp.

   Reply

 • Petra

  |

  Herr tips im någon är i Japan är att köpa lululun’s fuktmasker. Det är pappersark fullproppade med fuktgivande serum som man sätter på ansiktet. Man ser galet stor skillnad efteråt 🙂 finns i olika förpackningar beroende på vad man vill ha. Köper alltid med mig det när jag är där! kram

  Reply

 • Petra

  |

  Ops hett* och inte “herr” skulle det vara. *störiga autokorrekt* haha

  Reply

 • Micaela

  |

  Ja, herregud vad bra den är!!!!!!

  Reply

 • Decdia

  |

  Finns det nån “hudskola” för oss som är noviser när det kommer till sånt här? Innan jag läst om det här har jag aldrig hört talas om syror, bha, aha och fuktmasker. Är en tvål och vattenbrud (sen lite handkräm på det torra ansiktet)!men nu när jag börjar komma upp i ålder så är det kanske bra att ta tag i det hela….

  Reply

  • Sofia

   |

   Kolla Kakan Hermanssons blogg och podd “under huden”.

   Reply

  • Ragna

   |

   Det snabbaste och enklaste är nog att gå till en salong och få hjälp. Annars som Regina skriver nedan att kontakta Skincity som har ett test där de ger rekommendationer!

   Reply

 • Sara

  |

  Älskar hudvårdsinlägg! Blir så sjukt inspirerad. Kanske för att jag är en vatten+tvål-tjej, detta får mig att vilka engagera mig lite mer i min hud. Har tagit många tips ifrån dig ?

  Reply

 • Sara

  |

  Jag är så sjukt vilse i hudvårdsdjungeln just nu!!! Blir galen! Just nu är min stora källa till frustration att jag bara känner mig… fet efter att ha smort. Önskar nästan att jag hade torr hud så att det kändes värt att smörja in och prova fuktmasker, haha. Blir så less! Vill ha fin, matt hy (fast med lyster). Mitt enda plus just nu är att jag provade pumpkin-masken efter ditt förra inlägg och älskar den. Ansiktet känns så mjukt och gosigt efteråt!

  Reply

  • Egoina

   |

   Förstår din frustration. Var ska man börja någonstans liksom… Men du, är du säker på att din hy inte är torr egentligen och att huden liksom kompenserar med att producera mer fett? Många tror ju ofta att de har en fet hudtyp när de inte har det. Vet inte vad jag ska tipsa dig om eftersom vi inte verkar ha samma hudtyp. Men kul att du gillar syra! Jag tror att skincity har någon form av hudtest man kan göra och sedan få förslag. Prova det! 🙂

   Reply

   • Sara

    |

    Åh, tack för tipset! Ska göra testet på en gång. 🙂

    Reply

    • Lina

     |

     Skincitys test är svinbra! Ett hett tips är dock (eftersom slutsumman kommer landa på 2000-3000 kr) att kolla pricerunner och sikta in dig på 2-4 produkter. Om du inte vill splurga på hyn förstås. Då det är bra grejer! ? Men i efterhand var en ögonkräm för 400 lite onödigt för min del haha

     Reply

 • Frida

  |

  Åh! Hej alla hudvårdsvänner <3
  Mina "måsten" i badrumsskåpet (can not live without!!!) är the Ordinarys advanced retinoid 2%, PH's skin perfecting 2% BHA liquid och sist men inte minst Cliniqes moisture surge intense (dör för den!! Räddade mitt torra lilla liv)
  Älskar detta inlägget, Regina! Mer hudvård åt folket!

  Reply

 • Robert

  |

  Får testa mig igenom sortimentet och se om jag hittar det bästa. 😉

  Reply

 • Jonna

  |

  Jag köpte Sleeping Sensation efter att du senast tipsade om den och är jättenöjd! Men, en konstig fråga kanske haha, smörjer du in den som en vanlig kräm eller låter du ett lite tjockare lager ligga på huden? 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Jag smörjer in den som vanligt, men tar lite mer än jag brukar och masserar in. Brukar alltså inte ha ett tjockt lager när jag går och lägger mig. Tycker inte det behövs 🙂

   Reply

 • Sigrid

  |

  Jag fick den från clinique i deras advetskalender förra året å jag fick små finnar/knottror i hela ansiktet av den? Så har blivit skeptisk mot alla över-natten-produkter bara för det. Kanske dumt… Men jag hade såå mkt dyra ansiktsprodukter innan. Men det som räddat min blandhy var mandelolja? Är det enda jag använder nu. Min plånbok är tacksam

  Reply

 • Agnes

  |

  Jag har funnit Guds gåva till ansiktet! Masque vivant från biologique recherche. https://skincity.se/sv/masque-vivant
  Den luktar värre än något som någonsin varit nära mitt ansikte, tänkt typ rutten jäst, men sånna underverk den gör! Huden blir lixom som ny efteråt med helt otrolig lyster!!

  Reply

  • Egoina

   |

   Åhhh spännande! Tack!

   Reply

 • Linnea

  |

  Har köpt lcc’s fuktmask och hurra! Bort med torr hy äntligen. Det står att man ska tvätta av den på morgonen dock. Brukar du göra det? Min hy är mjuk och fluffig nu och generellt tvättar jag ansiktet o kör min rutin på kvällen, inte på morgonen.

  Reply

  • Egoina

   |

   Yaj! Vad bra 🙂 Jag tvättar bara av det eventuellt överflödiga med vatten, inte med rengöring. Sen tar jag på dagkräm 🙂

   Reply

 • Anna

  |

  Alltså dina hudvårdsinlägg är så bra!!! Gärna mer sånt :,)

  Reply

Lämna en kommentar

Arkiv