Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

En kväll i Sirmione

Något som ungefär alla tipsat om att man måste göra när man åker till Gardasjön är att besöka Sirmione. Så det var vi såklart tvungna att göra!

 

Jag håller med. Åker ni hit så MÅSTE ni till Sirmione en dagstur. Det är är en smal stripa ut i Gardasjön med sjö på båda sidor. Väldigt speciell miljö.

 

Vi satte oss på bussen från Peschiera. Egentligen är det trevligare att åka båt, men då vi åkt så mycket båt denna semester tänkte vi att det vore trevligt med buss for a change. Haha alltså denna bild. Vi stressade som djur för att hinna med bussen och hann precis med (jag har till och med vått hår som ni ser). Väl på bussen inser vi att vi glömt våra kameror! Jag blev SÅ ledsen. Där satt jag deprimerad och med bh-bandet som kasat ner över axeln. Stackars mig.

 

Men! Man kan ju dokumentera med telefonen ändå.

 

Det man vill se i Sirmione är Scaligera som är en medeltida borg (och alla mysiga gator och gränder såklart). Tyvärr kunde vi inte njuta så mycket eftersom det fortfarande var helt sinnessjukt varmt. Vi försökte mest överleva svettbadet, skam den som ger sig.

 

Vi lunkade fram genom Scaligera (för att inte svimma). Så vackert, eller hur? Här kunde en mer tropisk version av Robin Hood spelats in any day. Jag blir så faschinerad av gamla byggnader. Går runt och tänker att *precis här har någon stått för 500 år sedan och tittat ut* Det känns så mäktigt.

 

Sedan promenerade vi runt och tittade på gulliga hus och gick in i varannan butik och låtsades titta på kläder för att få svalka oss i ACn.

 

När vi var klara med turistandet åt vi middag på en restaurang som jag pratade om här. Så gott, men vi höll bokstavligt talat på att smälta bort. Till och med F som är mycket mer tålig vad gäller värme än mig sa att han inte orkade mer och var nära på att bryta ihop. Inte visste vi att detta var sista dagen med Lucifer och att resten av resan skulle ha perfekt temperatur : ))

Ps. TACK för alla tips om dokumentärer. Wow vilken guldgruva! Längtar nästan hem nu. Haha.

 

45 gillar

Kommentarer (15)

 • Moa

  |

  Har hört att Smash ska komma till Hemmakväll nu i helgen, tänkte på dig direkt, har du också sett det? ?

  Svara

 • Anna

  |

  Smash börjar säljas på Hemmakväll den 12:e! Tänkte att du ville veta det, haha.

  Svara

  • Egoina

   |

   Yaaaass! Lagom till jag kommer hem 🙂

   Svara

  • Egoina

   |

   Alltså jag är mållös! Woooow. Jag har aldrig tänkt på att ”Joey var den rätta”, men den tråden satte verkligen ord på ALLT jag känner om Ross. Fick också insikter allmänt i livet faktiskt. Bästa länken, TACK!

   Nu är jag också irriterad över slutet… Kommer inte komma över detta. Rachel + Joey ❤️

   Svara

  • Lisa

   |

   Jag älskar Ross haha. De passar ihop för Rachel är ta mig fan en vidrig karaktär.

   Svara

  • Ella

   |

   Hijack:at lite här för att det var för intressant för att avstå. Är också die hard vänner-fan.
   Kan hålla med om mycket hon skriver (inte allt men det spelar ingen roll här) men framförallt tycker jag att det ger Joey väldigt mycket mer djup och komplexitet som karaktär. Ser man det hela på det här sättet är han mycket mer mogen än vad han framstår även om han ju defakto är ett svin mot i princip alla tjejer förutom ett fåtal (Rachel, Charlie, Meg som spelas av Kirsten Davies). Kan också hålla med om att Rachel 100% borde stannat kvar på det där planet.
   Jag minns ett behind the scenes där Martha Kauffman sa ”Imagine if we hadn’t put Ross and Rachel back together, what a storm that would have been”. De vek sig alltså för vad tittarna ville ha istället för att utveckla det hela. Kanske främst för strida mååste ha sina sappy love story endings där den ”nördige” och ”oattraktive” Ross äntligen ”vinner” och får den snygga och ouppnåeliga Rachel, framför Joey för att visa alla att ”det finns en chans för dem också”. Väldigt enkelt och uttjatat sätt att göda den amerikanska drömmen av en kärlekshistoria. I min åsikt borde Rachel åkt till Paris och fokuserat på sig själv, blivit den hon ville vara och inte välja att stanna kvar för någon av dem. Om inget annat kunde ju faktist någon av dem följt med dit, varför måste hon stanna kvar? Men vad vet jag ?‍♀️
   Min egen, helt irrelevanta, åsikt som jag bara ville få ur mig.

   Svara

   • Jessica

    |

    Håller med! Har alltid sett Joey som en väldigt enkel karaktär? Men när man läser detta så känns han väldigt genomtänkt 😀
    Brukar faktiskt hoppa över avsnitten när Ross gnäller om Rachels jobb och kollegor.

    Svara

 • Frugan E

  |

  Ser supermysigt ut! Älskar gamla byggnader, känns så mäktigt precis som du säger. Om väggar kunde tala..!

  Svara

 • Ella

  |

  Okej. Förlåt, men nu måste jag tyvärr vara den som är den och fråga: vartifrån kommer din väska? Så sjukt snygg!

  Svara

  • Egoina

   |

   Från Guess! Tack, älskar färgen 🙂

   Svara

 • Jonna

  |

  Okej. Jag har också väldigt tjockt hår. Hur tusan klarar du av att inte ha det uppsatt i den värmen?! Det är tjejer som dig jag tittar förundrat på medan jag önskar jag vågade raka av mig ullmössan på huvudet…

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha! Alltså i denna värme gjorde utsläppt och uppsatt knappt någon skillnad, kändes som jag hade mössa på mig oavsett. Men hade det uppsatt hela tiden förutom när jag lät det torka 🙂 Om du syftar på bilderna så är det precis efter vi klivit av bussen (med AC), så hade inte börjat lida än 🙂

   Svara

 • Robert

  |

  Så smarrigt det såg ut där då. 😉

  Svara

 • Sandra

  |

  Känner igen det där med att gå in i klädbutiker bara för att svalka sig! Mitt värsta värmeminne är Washington i juli 2012. Asså tips, åk varken till D.C eller New York på sommarn om du vill slippa de där värmeutslagen. Dessutom är det fuktigt utav bara….!

  Annars rekommenderas städerna varmt däremot! 🙂 Härlig resa ni verkar ha haft trots värmen! Jag åker ner till Italien om en månad, hoppas det sjunkit lite tills dess.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv