Follow my blog with Bloglovin

Måndag till fredag i luncher

För ungefär ett och ett halvt år sedan (shit vad tiden går) fotograferade jag alla mina middagar under en vecka och lade sedan upp En vecka i mat. Spontana tankar nu när jag läser inlägget igen: 1) Oj, vad avancerade vi var med våra middagar?! 2) Vad dålig jag var på att redigera bilder…hehe.

Konceptet är kul tycker jag och nu tänkte jag göra samma grej, fast med luncher. Vi ska titta på vad jag ätit till lunch måndag – fredag. Då kör vi:

 

I måndags hade jag absolut ingenting i kylskåpet och orkade inte handla. Men det är ju aldrig sant. Man har alltid någonting i kylskåpet. I det här fallet hittade jag en fänkål. Vad tusan kan man göra med fänkål tänkte jag? Jag vet fortfarande inte, men det här blev resultatet i alla fall. Jag hittade koriander i frysen, en halv lime i kylskåpet och quinoa, buljong och valnötter i skafferiet. Dessa komponenter blev alltså en maträtt. Ändå väldigt lyckat. Förutom valnötterna kanske. Förstår inte mitt problem med valnötter.

 

På måndagskvällen såg vi en dokumentär om hur nyttigt gurkmeja är och därför tänkte jag bara GURKMEJA när det var dags för lunch i tisdags. Det blev en thaisoppa gjord på kokosmjölk, morötter, blomkål, sockerärtor, koriander, chili, buljong och massor av gurkmeja. ”Nu jäklar är jag nyttig”, tänkte jag när jag sörplade i mig det och föreställde mig hur varje liten cell i mig kropp hade hyllningsceremonier. Bara skojade att jag sörplade förresten. HATAR folk som gör ljud när de äter inklusive mig själv.

 

I onsdags skulle jag träffa Sara för att fika och åt därför en lätt lunch så att jag inte skulle förstöra min kak-aptit. Viktigt. Det blev yoghurt, granola och mango.

 

I torsdags körde jag min standard: halloumiwraps. Äter ju detta ungefär en gång i veckan som ni vet. Jag måste vara den som oftast handlar halloumi i vår mataffär. Jag hinner bara gå in i affären och så hör jag ”Hallou is it mi you’re looking for” från osthyllan. Helt sick. (Har haft en anteckning om det skämtet i min telefon sedan den 28 april) (inser att jag eventuellt är den töntigaste personen ni vet).

 

I fredags lunchade jag med Linda på Väla. Jag valde en kycklingsallad med bakad potatis. Jag var egentligen sugen på bakad potatis, men om man väljer sallad får man ju båda. Gäller att vara smart. Den var sådär helt ärligt. Förlåt om jag får haters nu eller trampar på någon tå. Men konserverad majs???? På riktigt? Det är så vidrigt. Eller så tycker jag endast att det är vidrigt eftersom jag vet vilken process majsen (de flesta åtminstone) går igenom. Stort plus till mycket sås i alla fall. Men det var helt och hållet min förtjänst.

 

Yes. Det var allt. Då rangordnar jag mina luncher denna vecka också, för att det är kul:

1) Halloumiwrap. Någon som är förvånad? Inte? Hallou?

2) Fänkål och quinoa. Alltså jag vet inte varför, för det var ingen smaksensation. Men jag gillade verkligen denna rätt ändå. Kanske mest för att det doftar godis (lakrits) när man hackar upp fänkål.

3) Thaisoppa. Faktiskt lite oförtjänt att bli en trea. Menmen. Så är livet ibland. Ibland vinner man inte trots alla förutsättningar.

4) Yoghurt och granola. Förklaring: tråkigt.

5) Kycklingsallad. Riktigt tråkig och smaklös sallad. Det enda roliga var såsen.

 

Bra lunchvecka! Kul att se svart på vitt hur mycket veg jag faktiskt äter. Är lite imponerad ändå. Förr i tiden planerade jag mina rätter utifrån kött. Not anymore.

 

1 gillar

Kommentarer (36)

 • Julia

  |

  Har jobbat på Graffiti (dock inte på väla) och kan bara instämma ang salladen. Dels för jag förätit mig på den + alla grönsaker, inklusive majsen, blir så jäkla torra och tråkiga väldigt snabbt. Kör på potatis nästa gång, du kan istortsätt välja att fylla den med sallad om du inte är sugen på en röra, kyckling och massor av sås (+ kryddsmör) gör sig bra där, jag lovar, har provat allt där 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   Vilken röra är godast? Kände mig som ett frågetecken när jag var där 🙂

   Svara

   • Julia

    |

    Thaikyckling skulle jag nog säga, gärna med lite extra kyckling eller ananas på 🙂

    Svara

   • Camilla

    |

    Rekommenderar också Thaikycklingen. Eller Tonfiskröran.

    Svara

 • Cecilia

  |

  Haha! Världens bästa skämt om halloumi- inte det minsta töntigt utan mest genialiskt skulle jag säga!

  Svara

 • Sandra

  |

  Tack! Äntligen nån som inte gillar burkmajs – det smakar ju inte majs?? Frysta majs smakar ju som de gör på majskolvar.

  Svara

  • Egoina

   |

   Jahaaa då borde jag köpa det istället alltså 🙂

   Svara

 • Mli

  |

  Haha, skrattade på riktigt högt åt halloumiskämten………

  Svara

 • Robert

  |

  Haha, åt hallou-skämtet. 😉 Brukar alltid köpa cashew-nötter som ”mellanmål” när jag jobbar. Kan nästan tänka att de i kassan slår in ”cashew-nötter” direkt när de ser att jag går in i affären. 😛 😉

  Lite halv-smarrigt kanske man kan sammanfatta? 😉

  Svara

 • Inne hos Ina

  |

  Men ja! Konserverad majs är ju äckligt? Köper alltid fryst, för jag älskar majs, men den där konserveringen..

  Svara

 • Elisabeth

  |

  Ja nej maten på Graffiti är inte mycket att hurra för. Sen att ägaren aktivt är med och mobbar personal gör det hela ännu värre. (PS. Kycklingen är från ledsna höns i Thailand)

  Svara

 • Angelique

  |

  Vad är det för process majsen genomgår? :/

  Svara

 • emblas.se

  |

  Hallou! Har förresten testat gjort liknande dina halloumi-wraps, sjukt gött ju! 😀

  Svara

 • ISA

  |

  Fråga om wrapen! Höll den ihop när (om?) du rullade ihop den? Mina spricker ALLTID när jag har mer än typ en köttbulle i och det är kladdigt. Försöker ha med i matlåda också men blir bara trist. Tips någon? Vad ska man ha för vik-teknik liksom?

  Svara

  • Egoina

   |

   Nej nej, är EXPERT på att vika wraps. Viker fem gånger. Borde kanske visa hur en gång 😉

   Svara

   • Matilda

    |

    Ja!! Gör det!

    Svara

   • ISA

    |

    videotutorial bitte! 😉

    Svara

 • Frida

  |

  ICAs frysta ekologiska majs är bra! Burkmajs är ju bara nasty.

  Svara

 • L

  |

  När vi käkar Halloumi hemma sjunger vi alltid
  ”Oh hallou you, Oh hallou me”. Roligt varje gång

  Svara

 • Lovisa

  |

  Hahahaha!! Halloumiskämten fick mig att skratta högt! 😀

  Svara

 • ida

  |

  Hur äter du majs?
  Eftersom konserverad var konstig?

  Svara

 • Jennie

  |

  Är HELT med dig på det här mes konserverad majs. Finns få saker som är så äckligt som det. Jag är verkligen inte kinkig men är det konserverad majs i typ en sallad man köper så förstör det verkligen hela salladen. Fryst majs ftw!

  Svara

  • Egoina

   |

   Eller huuuur. Var på en ”finmiddag” en gång där det serverades riktigt god sallad med massa goda saker i….och majs.

   Svara

   • ida

    |

    Men hur äter ni majs då?

    Svara

    • Egoina

     |

     Majskolvar. Äter aldrig majs annars 🙂

     Svara

 • Anita

  |

  Hur gjorde du thai soppan? Lät så jäkla gott

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag gjorde den på vad jag hittade hemma. Men det som är så bra är att man kan använda lite vad som helst. Jag stekte lök, vitlök, chili i en wokpanna (tips är att steka med hackad ingefära också) och sedan lade jag i alla grönsaker. Hällde sedan på en burk kokosmjölk och smaksatte med buljong och gurkmeja 🙂

   Svara

 • Likkan

  |

  Haha meh vadå hata konserverad majs! Då ska du inte kolla på videon jag gjorde där jag åt 18 burkar majs på två dagar för att kolla om det kom ut en majskolv… haha. Älskar majs på burk 😀

  Svara

 • Johanna

  |

  Hallå! Vadå för process som konserverad majs går igenom? Vad har jag missat?

  Svara

 • JHH

  |

  Tyckte halloumi-skämtet var roligt 🙂

  Svara

 • MK

  |

  Haha, jag brukar också spara skämt och quotes i min mobil för att använda till instagrambilder osv. I november kommer jag äntligen få användning av den klassiska frasen. ”I don’t know about you, but I’m feeling 22” 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha Love it! Grattis i förskott 😉

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv