Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Krämig blomkålssoppa med avokadowrap

Idag struntade jag och tjejerna i tisdagsfika och istället så bjöd jag på tisdagsmiddag. Perfekt ju! Jag ber om ursäkt för att det kommer bli en hel del mat här inne denna vecka, men jag har ju en del att laga…haha. Jag tillagade veckans vegetariska recept från Linas matkasse och det var det godaste jag ätit på mycket länge. Ni måste prova detta!

 

DSC09683

Här ser ni receptet. Maträtten hade nivån ”medel”. Det var väldigt lätt att göra, dock lite tidskrävande eftersom det är en del hackande och skalande, samt att rotfrukterna ska koka en stund.

 

DSC09649

DSC09648

DSC09660

Wrapsen blev så små och söta.

 

DSC09657

DSC09662

DSC09671

DSC09676

 

Helt magiskt gott! Jag hade noll förväntningar på soppan eftersom jag redan brukar göra en annan blomkålssoppa som jag tycker mycket om, men denna var lätt på samma nivå. Jordärtskockan gjorde sig bra i soppan. Wrapsen passade helt super till också. Haha, jag inser att jag låter helt frälst. Men jag trodde nog att det skulle vara tråkigare med matkasse än vad det är. Hittills är jag mycket nöjd! Tjejerna var nöjda också, så nöjda att vi bokade in en middag på fredag också. Mysigt!

 

I samarbete med Linas Matkasse har jag ett erbjudande där ni kan få prova en matkasse till ett billigare pris. Gå in HÄR för att se vilka olika alternativ som finns. Ni får dessutom Linas fruktkasse på köpet (värde 109 kr).

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (8)

 • mika

  |

  Jag beställde den vegetariska kassen idag, det ska bli jättekul att testa. Tack för erbjudandet 😀

  Svara

 • Robert

  |

  Smarrigt! 😉

  Svara

 • Anna

  |

  Så gott det såg ut! Jag är dock lite rädd för jordärtskocka sedan familjen fick ha kösystem till toaletten efter en supergod soppa på nyår 😉
  Har i alla fall beställt den vegetariska kassen nu (det blev ju kanonbilligt med rabatten, tack för det!) så håller tummarna för riktigt god mat om ett par veckor.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha oh no!! Vad kul! Hoppas du blir nöjd 🙂

   Svara

 • Viktoria

  |

  Beställde kassen för två, superkul att kunna testa när man är student och matkassar brukar vara lite för dyrt, men nu blev det billigt 😀

  Svara

 • Z

  |

  MUMS! Redan beställt!
  Men vart så sugen på denna maträtt så måste prova den med. Kan du inte bjuda på receptet? Dvs den del man inte ser med hur mkt det ska vara av allt och så.. =)

  Svara

  • Egoina

   |

   Det står i receptet hur mycket det ska vara av allt 🙂

   Svara

 • a

  |

  Nu är den ju iof inte vegetarisk då den innehåller rysk yoghurt = en mejeriprodukt. Vegetariskt innebär vegetabiliskt och mejeriprodukter är en animalisk produkt. Men den ryska yoghurten kanske växer på en buske? 😀

  Och nej. Vegetarisk betyder INTE mjölk och ägg. Det enda som skiljer vegetariskt mot veganskt är att veganer inte äter honung samt inte använder djurtestade produkter, dunkuddar mm. Livsmedel i affärerna får inte benämnas som ”vegetariskt” om de innehåller animaliskt. Då måste det stå ovo-vegetariskt (innehåller ägg) eller lakto-vegetariskt (innehåller mejeriprodukter).

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv