Recept på blomkålssoppa
En del av er önskade recept på blomkålssoppan jag gjorde på min bjudning. Er önskan är min lag. Jag älskar den och tycker man lika gärna kan äta den som huvudrätt istället för förrätt.
Här är ingredienserna, förutom kycklingbuljong som jag missade att få med på bilden. Om någon har svårt att se är alltså ingredienserna: grädde, blomkål, schalottenlök, vitt vin (det ser rött ut på bilden, men är vitt, jag lovar), vit tryffelolja, potatis, bacon och parmesanost. Och ja just det, kycklingbujong också. Damn you buljong, glömmer hela tiden.
Börja med att skala och skära allt i småbitar. Jag går på känsla. Typ två potatisar och några schalottenlökar.
Och en jäkla massa blomkål dådå.
Sedan ska det få fräsa i smör eller olja några minuter.
När det har gjort det häller man i en skvätt vin. Låt koka in två minuter.
Sedan häller man i önskad mängd grädde, vatten och buljongen som ni glömde ta bild på tidigare. Mer vatten än grädde, men här får ni också lov att gå efter eget smak och tycke. Låt koka tills det blir mjukt, typ en kvart, eller fyrtio minuter om ni har en dålig spis som jag.
Under tiden kan man riva parmesan. Hellre för mycket ost än för lite ost finns det ett talesätt som heter, följ det.
Man bara väntar och väntar och det är tråkigt, så man kan steka bacon också så länge. Det gör inget om den blivit kall är det ska serveras. Stek bara.
Snart så börjar potatis, blomkål och lökkompisarna bli mjuka och är redo för att….
…dödas av en stavmixer. Eller en vanlig mixer. Fast stavmixer blir nog ändå lättast.
Jag brukar vilja ha den såhär, alltså inte helt slät. Men det är ju en smaksak.
I med osten. Och salta och peppra.
Låt en pojkvän röra runt.
Sedan ska det serveras med bacon och tryffelolja, var försiktig med tryffeloljan för den kan lätt ta över smaken.
Tadaaa!
0
Maria
| #
Men herregud vad gott det ser ut!
Svara
W
| #
BÄSTA receptet ever, ny kategori kanske? 😉
Svara
egoina
| #
Ja, bra idé! Skapar en kategori 🙂
Svara
Sofia
| #
Tjena! Det är jag – ”det heter inte eftersom att” som skriver igen. Måste bara säga att du skriver sjukt underhållande och bra!! Keep up the good work, din blogg är GRYM 😀
Svara
egoina
| #
Tack!!! 😀
Svara
Robert
| #
Måste testa nån gång. 😛
Svara
sanna
| #
men gud vad gott det där såg ut. kommer så testa det en dag. vanligtvis när jag gör blomkålsmos så gör jag det extremt enkelt för mig. tar ett helt jävla hövve , hackar sönder. kokar upp tills det blir mjukt. häller av vattnet. i med massa citronpeppar och örtsalt och sen en skvätt grädde, en klick äkta smör och sen mixa tills det blir lite mosigt 🙂 mums som tusan men om jag någon gång ska göra det lite lyxigare, så ska jag verkligen testa din variant, såg gudomligt gott ut. blomkål is the shit. hahaha 😛
Svara
Emma
| #
Meeen människa vad göööör du? Stavmixer i en teflongryta?!
Svara
egoina
| #
YOLO…. hehe 😉
Svara
Liv
| #
Hej Egoina!
Jag har nyss tagit studenten och kommer förmodligen börja studera på universitet ht 2014 eller vt 2015. Service management är ett av de program jag har kollat lite på. Men jag hittar inte intagningspoängen! Vet du vad det i snitt ligger på på betyg respektive Högskoleprov?
Ha det bra och lycka till med allt!!
Svara
egoina
| #
Googla ”intagningspoäng” så brukar man kunna få upp listor 🙂
Svara
Frida E
| #
Menar du typ som den här sidan? 🙂
http://statistik.uhr.se/
Svara
cornelia
| #
vhs.se, klicka dig vidare till statistik 🙂
Svara
Regina
| #
inte Charlottes Lök utan
SCHA
LOTTEN
LÖK
🙂
Svara
egoina
| #
Haha oj, missade att det inte ska vara något R med i ordet 😉 Ändrar!
Svara
Kari
| #
God morgon, jenta mi!
Svara
Sofia
| #
…som NI glömt ta kort på?! Ja, jo, jag har inte tagit kort på nån buljong jag heller…
Svara
egoina
| #
Precis, haha 😉
Svara
Rebecka - bloggar om skönhet och vardag
| #
Åh vad gott!!
Svara
Tina
| #
Heej, älskar din blogg ❤️ ha det bra
Svara
Ida
| #
Men åh vad gott det såg ut! Damn nu är jag hungrig bara för det..
Svara
Frida
| #
Grana Padano är inte parmesan. Den äkta parmesanosten heter Parmigiano-Reggiano och den har en skyddad ursprungsbeteckning inom EU (även ordet parmesan är skyddat).
Typ som att vanligt mousserat vitt vin inte får kallas champagne. You learn something everyday!
Svara
Sandra - hotnailpolish
| #
Word!
Svara
Mika
| #
SMARR! Och typ så mycket bättre/pedagogiskt skrivet/visat än alla matbloggar out there!!!? 🙂
Svara
egoina
| #
Eller hur!!! 😉
Svara
Sandra - hotnailpolish
| #
Mmmm, älskar soppa! Har du testat grön ärtsoppa förresten? Går jättefort och är jättegott!
Svara
Paula
| #
hur gör man om man inte har nån pojkvän då?
Svara
egoina
| #
Då kan man inte göra någon soppa….. Haha närå, rör själv vet jag 🙂
Svara
Amanda
| #
Hahahaha. Det funderade jag också på 😀 😀 😀
Svara
LORISSA LOVEBOMB
| #
looovely!! 🙂
Svara
rebecca
| #
du som verkar gilla smoothies och soppa; investera i en vitamix vet jag! heelt sjuk mixer som kommer förändra ditt liv 😀
Svara
E
| #
Hej! Hittade detta vad gäller ”tryffeloljan”. Inte säker på att du vill veta (eller bryr dig) men tänkte att jag informerar ändå!
(Hoppas länken funkar.)
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=356540971121214&set=pb.354729937968984.-2207520000.1390062759.&type=3&theater
Svara
egoina
| #
Tack för infon. Ska definitivt köpa riktig nästa gång!
Svara
Ellen
| #
är det här icas recept? tycker om den, men om det här är en annan kanske jag ska testa den!
Svara
egoina
| #
Ingen aning faktiskt 🙂
Svara
Tove
| #
Är inte ett dugg intresserad av varken matlagningsprogram eller att laga mat. Ändå lyckades du göra detta inlägg intressant. Hur? 😛
Svara
egoina
| #
Haha tack, vilken komplimang 🙂
Svara
Sandra -hotnailpolish
| #
Klickade mig in här igen idag, ser att jag redan kommenterat?! Och att jag låter dryg!!? Förlåt, verkligen inte alls meningen!
Kram 🙂
Svara
Jenny
| #
Nu är detta väldigt random, men jag måste bara säga att jag gjorde detta recept idag. OH MY GOODNESS! Så gott! Smakrikt, fylligt, mättande. Dessutom kan man ju variera detta recept. Jag ska prova med att bara köra på vatten nästa gång, ha i en chili eller två, och varför inte testa med typ broccoli? Åh, mums!
Tack för att du delade med dig av detta recept, älskar när man kan göra lite som man vill. Har följt din blogg sen jag var en liten plutt! Kram.
Svara
Egoina
| #
Åh ja! Visst är det fantastiskt 🙂
Svara
Rebecca
| #
Det är jättegott med ädelost istället för vanlig ost också! 🙂
Svara
Ellie
| #
Alltså, detta är den bästa soppan! Googlar fortfarande blomkålssoppa Egoina när jag ska laga det 😀
Svara
Egoina
| #
?
Svara