Göra egen müsli
På begäran tänkte jag visa hur jag gör min müsli och vilka ingredienser jag brukar ha. Den är supergod och perfekt eftersom att jag slipper alla äckliga saker som brukar vara i sådana man köper i affären, som typ russin.
Fast gillar ni russin får ni klart ha i det. Jag dömer inte. Jag kommer bara tycka att ni är lite konstiga och misstänka att ni kanske har felkonstruerade smaklökar. Eventuellt hatar er själva. Men dömer absolut inte.
Här är mina favoritingredienser. Två påsar med müsli i lösvikt (återkommer angående det), kokos, mörk choklad, kakao nibs, honung och puffad quinoa.
I den ena påsen plockar jag sånt som jag inte vill rosta i ugnen. Typ som havre, solrosfrön och pumpakärnor.
Och i den andra sånt som jag vill rosta. Olika typer av nötter. Gillar mandlar mest.
Jag blandar det som ska in i ugnen med vatten och honung. Typ några matskedar vatten och lite honung efter känsla. Freestylar helt enkelt, blir bra så.
Sen sprider jag ut nötterna och kokosen på en plåt. Och in i ugnen på ungefär 170 grader.
Under tiden det är inne kan man hälla över müslin och annat som inte ska rostas i en behållare.
Och hacka lite mörk choklad som kan vara trevligt att ha i.
MEN! Man får inte glömma att röra runt ofta. Helst nästan oftare än vad som känns nödvändigt. Det kanske är min ugn som är dum, men hos mig får müslin alltid ojämn färg, så man får hålla koll så att det inte bränns.
När det är klart ser det ut såhär. Tar ungefär tjugo minuter. Men ta inte tiden, utan kolla när det är klart istället. Låt svalna ordentligt…
…och blanda sedan med resten. Woho. Klart!
Ät. Och tänk fina tankar om mig.
0
Rebecka - bloggar om skönhet och vardag
| #
Det här har ingenting med din underbara müsli att göra; men jag tycker verkligen att du borde läsa det här blogginlägget! Hade varit ganska intressant med synpunkter 🙂 http://mattforney.com/2013/09/16/the-case-against-female-self-esteem/
Svara
Robert
| #
Smarrigt! Glömde att jag skulle köpa kakao nibs nån gång, vad det nu är, men nyttigt skulle det vara – eller nåt. 😉
Svara
egoina
| #
De är lite beska, men har en svag chokladsmak. Och så har jag också hört att det skulle vara nyttigt 🙂
Svara
Josefin
| #
Så grymt gott det ser ut! Vad sjysst att du la ut steg för steg! Alltid kul och göra egna saker;) och jag hatar russin jag med! Förstår verkligen ikke hur man kan äta dom skrynkliga torrbollarna .. men smaken e som baken 🙂 eller? Jag brukar göra godis av müsli med bär i från axa (inga russin där heller ) i en pannan med lite sötningsmedel och smör blir sjukt gott strövar godis 🙂 ska göra egen müsli när pengarna trillar in i slutet , Mörk chocklad låter mumma 🙂 måste provas !
Svara
egoina
| #
Är lite skeptisk, men det är nog gott 🙂 Ja, gör det!
Svara
Emma
| #
… Vart hittar man musli i lösvikt? 😮
Svara
egoina
| #
I vissa matvaruaffärer. Men annars kan du köpa nötter och annat du vill ha i typ påsar, eller kanske bland naturgodis (osaltat då). Kokos, havre och sånt finns bland baksaker och quinoa hittade jag på den ekologiska avdelningen. Borde finnas i de flesta matvaruaffärer. 🙂
Svara
Jenny
| #
Låter supergott, måste prova! Tack för bästa bloggen förresten 🙂
Svara
egoina
| #
Tack, glad jag blir 🙂
Svara
Marielle
| #
Du är ju knäpp 😉
Det är ju russinen som gör hela müslin <3
Svara
Svorskan
| #
God morgon, jenta mi!
Svara
Sara
| #
åh ser ju supergott ut!
Svara
Maja
| #
vet du var i Skåne man kan köpa kakao nibs? har letat men inte hittat 🙁
Svara
egoina
| #
På ekologiska avdelningen i affärer. Annars beställ på nätet 🙂
Svara
Sofie
| #
Russin som redan finns i müsli är torra och äckliga, men saftiga russin är ett måste i min müsli. De är det godaste ju.
Men pumpakärnor? Usch. Men jag dömer inte heller. Tycker bara du är väldigt konstig 😉
Svara
fanny
| #
Hur vet man vilka saker man vill rosta/sätta i ugn då? 😀
Svara
egoina
| #
Vet inte faktiskt, man gör som man vill 🙂
Svara
Hrafnkatla
| #
Åh, det där lät jättegott! ❤
Svara
Elina
| #
Men gud så smaskigt! Ska genast sätta igång och göra egen!!
Svara
Petra
| #
Angående müsli i lösvikt: ”min” butik har valt att inte ha det då det är vanligt att det efter ett tag kryper runt larver bland de olika ..ööh, grejerna, om butiken inte är jättenoga med att göra rent behållarna ofta, och det är det långt ifrån alla som gör! En kompis köpte i lösvikt i någon Ica-butik i Stockholm och ja – hon fick lite extra protein i påsen… 🙂
Svara